netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Haha onikson da geldi..Abi yukardaki ayarlar ile yarın bi deneme çekimleri yapayım

Tarih: 16 Eylül 2007, 23:20 - İp: 88.***.**5.151
ime
ime (üye)
İstanbul / Amatör

Ahmed güzel kare fonun yada zeminin tamamı yaprak oluşu değişik bir anlatım sunmuş.

realfriend güzel ve hoş kareler eline sağlık.

WB da şöyle bir püf noktası var ne kadar doğru bilmiyorum.
"wb auto" kadrajı oluştururken bildiğim kadarı ile beyaz ve siyahı arar
bu renkleri yada bu renklere yakın en açık ve en koyu rengi refarans kabul eder
bu refaransa göre bir wb değeri oluşturur
şayet biz kadrajda ne kadar doğru beyaz ve siyah rengi verirsek o kadar doğru bir
renk derecesi elde ederiz.

Tarih: 16 Eylül 2007, 23:20 - İp: 85.***.**2.44
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Serkan söylediğin ayarlar her zaman doğru sonucu vermez.

Biz ayarları o şekilde set ettikmi makina ister flaşlı,ister gece çekiminde ister öğle güneşinde hep aynı ayarı kullanır.O zamanda beyaz ayarı sapar.Manuel ayarlamayı istediğimiz beyaz kalitesini alamadığımızda yapmak lazım.
Mesala stüdyoda.Flaşlar patlamadan önce makina netlik yaparken beyazı ölçer ama flaş patladığında ışığın kelvini tamamen değişir.O gibi şartlarda beyaz ayarını manuelde yapmak lazım.

Yada bunlarla hiç uğraşmadan RAW çekmek en iyi çözüm.

Tarih: 16 Eylül 2007, 23:37 - İp: 88.***.**9.156
as
as (Üye)

Lazut raw çek beyazı kafana göre ayarla hocam.

Tarih: 16 Eylül 2007, 23:37 - İp: 88.***.**9.156
fhakguder
fhakguder (üye)
Bursa / Amatör

AS,benim o lensi aldığım fotoğrafcı nikon bayisi, ama kendisi filmli pentax kullanıyor.7-8 sene önce Almanya'dan kendi kullanmak için almış,kutusuyla bir köşeye koymuş.Yeniden bir farkı yoktu.
Ben ancak başka markaya geçersem satabilirim, şimdilik öyle bir niyetim yok.

Tarih: 16 Eylül 2007, 23:40 - İp: 62.***.**9.90
as
as (Üye)

Tamam canım şimdi satmayacağını biliyorumda yinede aklında bulunsun.

Tarih: 16 Eylül 2007, 23:43 - İp: 88.***.**9.156
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

abi senin dediğin tam manual WB

@as benim dedidim ayar "AWB Fine Tune" M1 B1 en iyi sonucu veren bir ayar yada M1 A1.
Aynı ayarı kullanmıyor tam olarak,AWB yaparken bizim istediğimiz şekilde düzenliyor.Özellikle açık alanda M1 B1 daha doğru.
M2B2 biraz daha tercih.

Gölge alanlardaki renkler daha doğru çıkıyor.Bu ayarlar şu Jpegdeki renk tutturuşunun tersi yönde.Denedim çok :D

#onixon' tarafından 16.09.2007 23:51:27 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 16 Eylül 2007, 23:48 - İp: 85.***.**8.151
as
as (Üye)

Serkan bu ayarları böyle yaptığımızda AW/B yi onu referans alarak mı yapıyor.

Tarih: 16 Eylül 2007, 23:50 - İp: 88.***.**9.156
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

evet öyle yapıyor buda son çektiğim fotolarda sadece 100'e kelvin'e yakın yanılma yaptı buda benim için iyibir değer.Böyle bir ayarın olması can kurtarıcı.

Tarih: 16 Eylül 2007, 23:53 - İp: 85.***.**8.151
as
as (Üye)

Ben bunu bilmiyordum bak.Sürekli raw da çekim yaptığım için deneme fırsatımda olmamıştı.Bir deneyeyim bakalım.

Tarih: 16 Eylül 2007, 23:55 - İp: 88.***.**9.156