Fotoğrafçılık Forumları
Olympus E510 -ıs- Örnek Fotolar
Tam bana göre aslında. Is nihayet koymuşlar. İki kart slotu var. İstediğini kullan. Süper valla. Ayrıca olympus 500 serininin body si çok güzel.
objektiflerinin uyumluluk sorunu olmasa güzel makina olmuş aslında. Ama 2x çarpan mahvediyor işi.MEsela 18-200 gibi bir objektifi yok.
Hadi hayırlı olsun.Güle güle kullanın.
Durun ben siparişimi iptal ettireyim.
link
#pazarbey' tarafından 05.03.2007 19:54:50 tarihinde düzenlendi.
#pazarbey' tarafından 29.05.2007 17:40:35 tarihinde düzenlendi.
Örnek fotoğraflar
#pazarbey' tarafından 29.05.2007 17:41:30 tarihinde düzenlendi.
ÖYLE Bİ MAKİNA YOK BENCE...
SAYGILAR...
GRAFİK OLARAK YAPILMIŞ....
Yapmışlar yapmışlar. Hemde tam 3 tane focus noktası koymuşlar.
makineyi çok detaylı olmasa da bir sitede inceledim.temmuz 2007'de satışa çıkacakmış.olympus gerçekten de çok önemli yeniliklere imza atan bir firma ama nedense marka imajı bir canon veya nikon kadar iyi değil.makinede canlı ön izleme ve gövdeye monte edilen görüntü sabitleme sistemi var. bu durum da lens alırken kullanııcıya maliyet avantajı sağlıyor.noise konusunda da mükemmel bir performansa sahip olduğu söyleniyor.
her şeye rağmen benim canon sevdam hala devam ediyor
forever CANON
Dpreview'un linki Güzel makine. Olympusun lensleri de mükemmel. Yalnız 4/3 olması hoşuma gitmiyor.
Nerde yazıyor noise konusundaki mükemmel performans.
Bitpire aslında 4-3 daha kullanışlı bence.
link aşağıda çok detaylı bir inceleme değil ama fena sayılmaz
http://www.letsgodigital.org/tr/13231/olympus_e510_dijital_slrkamera/
Baktım şimdi.Türçesi daha iyiymiş. Sanırım objektifleri dışında bayağı iyi bir makina.Birde 18-200 olsaydı. Ah ah. Daha doğrusu 14-150.
Pazarbey,
ZUIKO DIGITAL ED 18-180mm 1:3.5-6.3
Gerci genis acisi 36mm'ye denk geliyor ama bugun pekcok kompaktin oradan basladigini dusunursek gayet yeterli.
Olympus yeni sistem degistirirken lens cikarmayi ihmal edemezdi ve etmemis. Bir tek, Leica'yi saymazsak, stabilizasyonlu lensi yoktu, simdi govdeye onu da yerlestirerek sorunu cozdu.
Fakaaaaat....
Benim tahminim diger Sony, Nikon ve Pentax megapiksel yarisinda fiziksel sinira dayandilar, ayni sensorle 12MP'ye falan cikarlarsa herhalde maksimum ISO'yu 1200'e falan indirecekler. 1-2 seneye kadar full-frame olmasa bile 1.3 falan boyutuna cikacaklar. Canon zaten var olan buyuk sensorlu modellerinin ucuz versiyonunu falan surer piyasaya.
Olympus icin 8MP bile sinirdi, 10MP'den iyice supheliyim, zor gunler yasayabilirler.
Ben Olympus'un yerinde olsam yalan soylemeyi birakip yeni bir konsept olustururdum.
Simdi ne yalani diyeceksiniz
Hani 4/3 sistemine "open standart" falan deniyor yaaa, iste bu kocaman bir YALAN. Cunku "acik standart" denen sey her turlu ozelligi ve dokumani umumun bilgisine ve kullanimina acik anlamina gelir. Yani spesifikasyonu herkesin ulasabilecegi sekilde yayinlanirsa ve kullanimi icin herhangibir hak talep edilmezse, biz buna "acik standart" deriz.
inanmayanlar su sayfanin dibindeki nota iyi baksilar:
tiklayiniz: Four thirds - resmi sitesi
Aynen soyle diyor:
"Details of the Four Thirds System standard are available to camera equipment manufacturers and industry organizations on an NDA basis.
Full specifications cannot be provided to individuals or other educational/research entities."
Tercumesi :
4/3 sisteminin ayrintilari sadece fotograf makinasi ureticilerine ve endustriyel kurumlara NDA esas alinarak verilir. Spesifikasyon bireylere ve egitim arastirma amacli birimlere verilmez
NDA nedir peki ?
"Non Disclosure Agreement" yani "Gizlilik Sozlesmesi"
Bu neden onemli ?
4/3, lens ile sensor arasindaki mesafesi en kisa standart. Eger bu spesifikasyon bilinse, Canon EF dahil, piyasadaki butun lensler icin full fonksiyonel adaptor yapilabilir.
Dahasi, eger Olympus makinanin donanim spefikasyonunu da acarsa eminim birileri icine Linux kurmakta gecikmeyecektir (Canon EOSlarin icinde 16bitlik DOS calisiyor). Kisacasi Olympus sadece donanim saglayicisi olsun gerisini "acik kaynak" cemaati halleder. Malini sirf bunlara satsa bayagi bir pazar kazanir.
Nasil ama cok mu uc musum? Ben pek sanmiyorum.
Valla var bir sorun olympusta. Bence hiç geçmemeli idi 4-3 ü. Öyle kalmalı idi. Geri kaldı yarışta. Fakat sadece lcd den izlemek için bile alan olur
18-180 ise pek mantıklı değil.Yanında birde 14-42 almak gerekecek.
antika zaten aynı sensorle 12mp d2x de mevcut ve mukemmel bir iso performansı var..
hele canon markIII le piksel boyutlarını kucultsede neredeyse 1 stopluk daha temiz goruntuler elde etmis markIIn e gore.. yani boyutlarından ziyade sensor kaliteside cok onemli..
bence 14-15 mp ye kadar yolu var apc-s lerin..
İlgili olabilecek konular
-
-
Capcut'ta Videonun Bir Kısmı Nasıl Bulanık Yapılır
10 Oca. 2025, 20:17 prodersler
082810 Oca. 2025, 20:17
prodersler -
Adsense Vergi Bilgilerini Girme Eksik Belge Uyarısı
09 Oca. 2025, 19:35 prodersler
022409 Oca. 2025, 19:35
prodersler -
-