Fotoğrafçılık Forumları
Nikon D80 :ilk İzlenimlerim
Makinayı sadece body olarak aldım. Sonrasında ise 50 mm 1.8 objektif aldım. Hali hazırda bulunan 18-70 objektifle bir sure daha devam etmeyi dusunuyorum.
en cok hosuma gidenler.
1-Lcd buyuklugu ve lcd goruntu kalitesi
2-Kolay kullanım
3-Extra menuler
4- Garip gelecek ama ben bu sd kart olayını sevdim. ayrıca bazı durumlar için pratikliği var. Kucuk card reader larda alıp direk usb ye takarak zahmetsiz aktarım yapılabilir bize ait olmayan pc lerde daha cok onem kazanıyor
5-Yine retocuh menusunda fotograf boyutu değiştirme ve kırpma gibi işlevselillikler internetten foto transfr yapacaklar icin extra yazılıma gerek bırakmıyor. Bir cafeden aktarmak durumunda kaldıgınızda oldukca işlevsel
6- Bataryanın ne kadar kaldıgını yuzde hesabı olarak gorebilme.
7- Hızlı şarj. 2 saat 15 dakika sarj olma suresi ve 2700 adete kadar cekim ikmanı. Ben 700 den fazla cekemedim halen
8-Aydınlık ve geniş vizör
9-Yüksek iso başarısı
10- 10.2 mp goruntunun psde rahatca bozulmadan işlenmesi
#kontrast' tarafından 04.10.2006 11:16:37 tarihinde düzenlendi.
Akdenizli şimdi gördüm. Yalnız hiç olmazsa link verirken bari bağlantı ekle butonunu kullanırsan, yazdığın linke tıklayınca direk sayfa açılır. Kopyala yapıştır yoruyor abi belli bir yaştan sonra insanı.
Konrtast öyle vr li eyer filan yiğidi bozar aslında ama yakında ilk izlenimlerini okuruz inşallah.
Akdenizli fotoğrafı fz30 la çekmişsin galiba. Kontrast forum d80 forumu dikkat et araya korsan makina karışıyor.
Fotoğrafı azıcık kritik ediyim kızmazsan akdenizli. Ben böyle kıla tüye yüne çok takıntılı bir insan olduğum için fotokritikte de çok dayak yiyip en sonunda tedbir olarak topuklarımı zırhla kaplattırdım.
Şimdi fotoda tam bir silüet havası tam bir silüet ortamı göremedim. Bunun sebebininde güneşin yanda oluşuna bağladım. Güneş eğer kalenin arkasında bir yerde olsaydı (yani tam ters ışık ) daha ilgi çekici bir gökyüzü görüntüsü elde edilebilirdi. Bu şekilde fotoğraf biraz boğulmuş. Kadrajı da daha itinalı ve etkileyici oluşturmak gerekirdi. Kadrajda fazla konu var, cami var ağaç var selvi var. Birde kanaatimce silüet çalışmalarında eğer özel bir neden yoksa, çekilen objeyi yerden ya da tabandan itibaren kadraja dahil etmek bence daha iyi. Tabi forum sahibi kontrast olunca bu adamın forumuna bu fotoğraf bile çok dediysen haklısın, valla bende olsam öyle yapardım.
D80'nimiz yok ki Onunla çekelim. Elimizdeki ile yetinmek gerek.
Plajdan 250 metre yükseklikteki kaleyi çekmeye kalkarsam sonuç öyle olur.
Çekim anında güneşin batmıştı.Hemde tam Camiinin oralardan bir yerlerden. Evet evet minare ile Surların arasından.. Kadraj konusunda ise : Bulunduğum yerden Dildarde Burnunun tümünü kadraja dahil etmem için 35 mmlik lens değil, belki balıkgözü falan lazım.
maxo fotografın guzel iyi bir örnek. Ben bu sıralar yukleyemiyorum. Ama bombayı patlatıcam yakında. merak etmeyin
Teşekkür ederim kontrast.
Tatil başladı, fotoğraf çekmek için zaman oluyor. Diğer D80'ciler de fotoğraf yüklerse forum daha da canlı olur diye düşünüyorum.
sen bu işi biliyosun maxo.. Hangi teknikleri uyguladın son fotografa Gayet basarılı olmuş. kutlarım
Teşekkür ederim kontrast. Aslında fotoğraf düzenleme işine yeni yeni başladım. Daha pek bir şey bildiğim söylenemez.
Fotoğrafı RAW olarak çektim. Nikon Capture NX'te işledim. Keskinliği artırdım. Biraz renkleri güçlendirdim. Biraz da alttan üstten kırptım.
İlgili olabilecek konular
-
-
Drivestyle: Arabada Dinlenecek En İyi Bass'lı Yabancı Parçal
11 Nis. 2025, 22:35 ebede
012511 Nis. 2025, 22:36
ebede -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
074030 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk
057506 Oca. 2025, 11:42
miratcenk -
-
-
Fotoğrafın Geleceği: Bugünüm Var mı Ki, Yarınım Olsun!
04 Ara. 2023, 21:07 miratcenk
092004 Ara. 2023, 21:08
miratcenk -
-