kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

Nikon D80 :ilk İzlenimlerim

Makinayı sadece body olarak aldım. Sonrasında ise 50 mm 1.8 objektif aldım. Hali hazırda bulunan 18-70 objektifle bir sure daha devam etmeyi dusunuyorum.

en cok hosuma gidenler.
1-Lcd buyuklugu ve lcd goruntu kalitesi
2-Kolay kullanım
3-Extra menuler
4- Garip gelecek ama ben bu sd kart olayını sevdim. ayrıca bazı durumlar için pratikliği var. Kucuk card reader larda alıp direk usb ye takarak zahmetsiz aktarım yapılabilir bize ait olmayan pc lerde daha cok onem kazanıyor
5-Yine retocuh menusunda fotograf boyutu değiştirme ve kırpma gibi işlevselillikler internetten foto transfr yapacaklar icin extra yazılıma gerek bırakmıyor. Bir cafeden aktarmak durumunda kaldıgınızda oldukca işlevsel
6- Bataryanın ne kadar kaldıgını yuzde hesabı olarak gorebilme.
7- Hızlı şarj. 2 saat 15 dakika sarj olma suresi ve 2700 adete kadar cekim ikmanı. Ben 700 den fazla cekemedim halen
8-Aydınlık ve geniş vizör
9-Yüksek iso başarısı
10- 10.2 mp goruntunun psde rahatca bozulmadan işlenmesi

#kontrast' tarafından 04.10.2006 11:16:37 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 15 Eylül 2006, 15:09 - İp: 88.***.**5.123
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

hbaykal yani d80 de 4 sn gecikmeli çekim yaparsak, çekimden önce aynayı kaldırıyor ve kilitliyor diyorsun. Doğru anladıysam demekki ayna kilidi varmış. Çekimden bir süre önce aynanın kalkmış ve sabitlenmiş olması, sadece gecikmeli çekimde bile olsa yeterli.

Tarih: 24 Ekim 2006, 17:53 - İp: 85.***.**5.162
nemru_t
nemru_t (üye)
Ankara / Meraklı

okyanus d70s i satıp kafaya d80i taktın onu alcaksın herhalde.

Tarih: 24 Ekim 2006, 20:43 - İp: 85.***.**9.24
okyanus.
okyanus. (üye)

Kafaya takmak demeyelim de, aslında ben makineyi alsam da fazla vaktim olmuyor fotoğrafla falan ilgilenmeye. Kaç aylardan sonra dün biraz birşeyler çektim.

D70s i uygun fiyata satabilirsem d80 alırım. Satamazsam d70s kkullanırım aslında bana yeterli, bir süre sonra d200 alırım o durumda. Olmazsa birkaç geniş açı falan lens almayı düşünüyorum, bu işlerde kararsızlık fazla oluyor biraz ama. bakalım artık hayırlısı nemrut.

Tarih: 24 Ekim 2006, 23:29 - İp: 85.***.**7.244
keese
keese (üye)
Antalya / Amatör

kontrast ve diğer arkadaşlara teşekkür ediyorum burda görsel olarak makineyi (tabiki d 80 )bize tanıttığınız ve bilmediğimiz noktaları bizlere aktardığınız için.

benim sorum kontrasta olacak,yanılmıyorsam makıneyi amerikadan getirttin kontrast.bende düşünüyorum nikon sahibi olmayı.elimde minolta dynax 505 si ve 28-75 ve 75 -300 olmak kaydıyla iki tanede lensim var,şimdi herkes sony veya minolta dynax 5d veya 7d ile devam et lenslerini kullanırsın diyebilir ama ben fotoğrafla ilgilenmeye başladığım günden bu yana(fazla olmadı ama)nikona karşı aşırı bir zaafım var,nikonun bütün ürünlerini çok beğeniyorum.(özellikle body yapısını ve ergonomisini).şimdi fazla uzatmadan lafı soruma gelmek istiyorum,makineyi nerden yada kimin vasıtası ile getirttin,nasıl aldın(kit mi ,body mi)fiyatı neydi,hangi lensleri tavsiye edersin...bu sorularımı yanıtlarsan çok sevinirim kontrast.teşekkürler tekrar.iyi ç alış[email protected]

Tarih: 25 Ekim 2006, 02:10 - İp: 85.***.**4.177
akdenizli
akdenizli (üye)
Antalya / Amatör

Bu arada birde macro objektif tavsiyesi alsak....
Bayramın 1. günü ciceklerin actığını gordumde....

Tarih: 25 Ekim 2006, 02:42 - İp: 85.***.**1.253
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

sigma 150mm macro.. veya portre amacli da olarak nikon 105mm VR..
.......
keese, foruma hosgeldin..

bence sony ile devam et.. lenslerini kullanabilirsin..
saka bir yana, avatarinda bir pentax dslr'in fotografi var.. emin misin nikon'a karsi zaafinin olduguna?..
neyse bu kadar espri yeter.. umarim yanlis anlamazsin..
...
lens tavisyesi istemissin.. bence tamron 17-50 al, cok kaliteli bir lens.. [>:D

Tarih: 25 Ekim 2006, 03:56 - İp: 86.***.**0.120
umacar
umacar (üye)
Rize / Amatör

ilker hocam bak bu tamron lens türkiyede yok gel bu lensi getirelim türkiyeye koyalım 700-800 dolar fiyat nasıl olsa hep öyle yapılıyo iyi para kazanırız, saka bir yana hala bu lensin burda satılmaması enteresan

Tarih: 25 Ekim 2006, 04:26 - İp: 81.***.**7.135
ahmet79
ahmet79 (üye)
Antalya / Amatör

ilker abi sağol,biliyorum avatardaki resmin farkındayım,nikonu koyamadım oraya.nikondan sonrada pentax gelir benim için.neyse lens tavsiyen için teşekkürler.keşke birde kontrast makinenin fiyatını ve nsıl geldiğini yanıtlasaydı.bu arada profilimin altında 2 konu açmış 2 cevap yazmış gözüküyor ama ben gerçekten çok iyi takip ediyorum topikleri.teşekkürler herkese.

Tarih: 25 Ekim 2006, 15:37 - İp: 88.***.**2.241
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

yapalim umut.. valla ben de anlayamiyorum.. yakinda objektif ve filtreler bolumunde bir konu acacagim.. tamron 17-50'ninm yeni inceleme yazisini okudum amateur photographer'da.. adamlar highly recommended demisler en sonunda.. cok yuksek bir puan almis testte.. %92..
o kadar iyi diye soyluyorum, bosuna soylemiyorum yani..
.........
ahmet sen ne yaptin be hocam?.. kac tane nick kullaniyon bakiiim..

Tarih: 25 Ekim 2006, 16:59 - İp: 86.***.**0.120
okyanus.
okyanus. (üye)

Bende sigma 17-70 düşünürken dadanagastın yazdıklarından sonra tamron 17-50 yi de düşünmeye başladım. 50 mm portre için biraz kısa gibi ama eğer çok keskin bir lens ise önemli değil. Ancak 17-50 nin bol bol fotoğrafını göremedim henüz. Yanılmıyorsam sigma ile aralarında ABD fiyatları açısından fazla bir fark yok.

Tarih: 25 Ekim 2006, 17:14 - İp: 85.***.**5.162