Fotoğrafçılık Forumları
Nikon D80 :ilk İzlenimlerim
Makinayı sadece body olarak aldım. Sonrasında ise 50 mm 1.8 objektif aldım. Hali hazırda bulunan 18-70 objektifle bir sure daha devam etmeyi dusunuyorum.
en cok hosuma gidenler.
1-Lcd buyuklugu ve lcd goruntu kalitesi
2-Kolay kullanım
3-Extra menuler
4- Garip gelecek ama ben bu sd kart olayını sevdim. ayrıca bazı durumlar için pratikliği var. Kucuk card reader larda alıp direk usb ye takarak zahmetsiz aktarım yapılabilir bize ait olmayan pc lerde daha cok onem kazanıyor
5-Yine retocuh menusunda fotograf boyutu değiştirme ve kırpma gibi işlevselillikler internetten foto transfr yapacaklar icin extra yazılıma gerek bırakmıyor. Bir cafeden aktarmak durumunda kaldıgınızda oldukca işlevsel
6- Bataryanın ne kadar kaldıgını yuzde hesabı olarak gorebilme.
7- Hızlı şarj. 2 saat 15 dakika sarj olma suresi ve 2700 adete kadar cekim ikmanı. Ben 700 den fazla cekemedim halen
8-Aydınlık ve geniş vizör
9-Yüksek iso başarısı
10- 10.2 mp goruntunun psde rahatca bozulmadan işlenmesi
#kontrast' tarafından 04.10.2006 11:16:37 tarihinde düzenlendi.
LEGOARA,
3.SIRADAKİ FOTOĞRAF PERİŞAN, ÇOK TİTREMİŞ
2. SIRADAKİ BÜYÜK BOYDA HAFİF BİR FLULUK-NETLİK SORUNU TAŞIYOR.
1. SIRADAKİ -TAM BOYDA YİNE FARKEDİLEBİLİN BİR FLULUK DIŞINDA- RENK VE DOYGUNLUK OLARAK EPEY İYİ GÖRÜNÜYOR.
Teşekkürler Akdenizli
Evet dediğin gibi makina ile henüz netliği sağlayamadım. Alışmışız küçük makinalara. Benim öğrenmek istediğim renk doygunluğu idi. Daha önce gönderdiğim bir link daha vardı. Bunu da incelemen mümkün olur mu? Oradan da bazı fikirler edinirsem güzel olacak. Hatta linki tekrar vereyim. Tekrar teşekkür ederim.
http://www.speedyshare.com/429257119.html
800 İSE ÇEKİMLERİNİZE BAKTIM
BUGÜNE KADAR 400 İSODEN YUKARI ÇEKİM YAPMADIĞIM İÇİN ASLINDA FİKİR SAHİBİ OLAMIYORUM.ANCAK F DEĞERİNİ HEP YÜKSEK TUTTUĞUNUZU GÖRÜYORUM.FARKLI BİR AMACINIZ VAR MI BİLMİYORUM AMA BENCE DİYAFRAMI KISMAK YERİNE AÇMANIZ GEREKİRDİ.BÖYLECE ÇEKİM HIZINI -800 İSODA- ARTTIRMANIZ, TİTREMENİN ÖNÜNE DE GEÇMENİZ MÜMKÜN OLABİLİRDİ.
KONUNUN UZMANI KONTRAST ASLINDA.BU KONUDA O'NUN FİKİRLERİNİ ALMAK LAZIM!!
yoo sen gerekeni soylemişin akdenizli. Net cekimler yapmak icin yukske iso ve yuksek enstantene denenmeli. Yada tripot kullanılmalı. ya da vr..
Akdenizli bende avukattan kelepir yazarsam benim ilan da ilelebet payidar kalabilir.
Merhabalar.
Kontrast ve Akdenizli yaptığınız yorumlar için teşekkür ederim. Benim bu makina ve lens ile daha çok şey öğrenmem lazım. Artı makinayı da daha iyi tanımam gerekiyor.
Saygılar
Dadanagast dediğin gibi 17-35 çok kısa kalır. Öbür yeni çıkacak dediğin lensi dikkate almıyorum, çıkacak incelenecek falan filan uzun iş.
Tamron 17-50 ile çekilmiş fotoğrafları görebileceğim birkaç link verebilirmisin ?
Bende D80 gelince FZ30'u satsammı diye diye düşündüm..
Ama gönlüm elvermedi...
Selki bir Yatılı Bölge İlköğretime falan bağışlarım....
Evet akdenizli, okyanıs haklı sakın avukattan yazmayın yoksa makinanızla ilelebet beraber kalabilirsiniz. Doktordan falan yazın.Yada bayandan.
bayan doktordan yazin en iyisi..
...
okyanus, aslinda canon lenslerle karsilastirilmis ama yine de yardimi olur..
http://hem.bredband.net/content/canon/tamron1750/tamronvscanon.html
http://nelsmama3333.smugmug.com/gallery/1765093/1
......
aslinda sadece dpreview'de nikon slr talk'a girsen dunya kadar konu bulabilirsin tamron 17-50 ile ilgili..
bu arada,
http://www.photozone.de/8Reviews/lenses/tamron_1750_28_nikon/index.htm adresinde d200'un uzerinde cok daha iyi sonuc vermis tamron 17-50.. 350d'ye gore..
kesinlikle seveceksin emin ol.. kontrasti mukemmel lensin..
renkler natural degil, biraz daha sicak.. en cok da renklerini sevdim..
..ve tum kadraj boyunca keskin.. ki bende 70-200 var mesela, ama o bile bu kadar keskin degil okyanus..
17-50 ile f/2.8'de bile ceksen, sonuclar mukemmel.. f/4'e aldigin anda, zaten asiri derecede keskinlesiyor lens..
ama soylemek istedigim olay su; hani bazi lenslerle, ne bileyim f/4'de cekim yaparken mesela korkarsin, cunku keskin olmayacak diye.. f/8'e kisarsin falan.. bu lensle f/2.8'de bile korkmadan cekebiliyorsun..
f/4'e kistiginda, biliyorsun ki ne var ne yok kadrajda, bilgisayarinda olacak.. abartmiyorum..
İlgili olabilecek konular
-
-
Drivestyle: Arabada Dinlenecek En İyi Bass'lı Yabancı Parçal
11 Nis. 2025, 22:35 ebede
012211 Nis. 2025, 22:36
ebede -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
074030 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk
057506 Oca. 2025, 11:42
miratcenk -
-
-
Fotoğrafın Geleceği: Bugünüm Var mı Ki, Yarınım Olsun!
04 Ara. 2023, 21:07 miratcenk
092004 Ara. 2023, 21:08
miratcenk -
-