kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

Nikon D80 :ilk İzlenimlerim

Makinayı sadece body olarak aldım. Sonrasında ise 50 mm 1.8 objektif aldım. Hali hazırda bulunan 18-70 objektifle bir sure daha devam etmeyi dusunuyorum.

en cok hosuma gidenler.
1-Lcd buyuklugu ve lcd goruntu kalitesi
2-Kolay kullanım
3-Extra menuler
4- Garip gelecek ama ben bu sd kart olayını sevdim. ayrıca bazı durumlar için pratikliği var. Kucuk card reader larda alıp direk usb ye takarak zahmetsiz aktarım yapılabilir bize ait olmayan pc lerde daha cok onem kazanıyor
5-Yine retocuh menusunda fotograf boyutu değiştirme ve kırpma gibi işlevselillikler internetten foto transfr yapacaklar icin extra yazılıma gerek bırakmıyor. Bir cafeden aktarmak durumunda kaldıgınızda oldukca işlevsel
6- Bataryanın ne kadar kaldıgını yuzde hesabı olarak gorebilme.
7- Hızlı şarj. 2 saat 15 dakika sarj olma suresi ve 2700 adete kadar cekim ikmanı. Ben 700 den fazla cekemedim halen
8-Aydınlık ve geniş vizör
9-Yüksek iso başarısı
10- 10.2 mp goruntunun psde rahatca bozulmadan işlenmesi

#kontrast' tarafından 04.10.2006 11:16:37 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 15 Eylül 2006, 15:09 - İp: 88.***.**5.123
akdenizli
akdenizli (üye)
Antalya / Amatör

pazarbey, pazarbey!!!!!!!!!!!!
Ne oluyoruz????????????????
Avukat olan sensin!
Buffalo değil...

Tarih: 18 Ekim 2006, 18:08 - İp: 88.***.**5.45
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

evet bugun 17-70 lede makinayı deneme fırsatım oldu. Oyle pek cok cekim yapmadım ama ilk izlenimlerim olumlu yonde oldu. En azından daha istikrarlı bir objektife benziyor. Renklerde bir sapma yok . ZAten 17-70 i kendime almadıgım icin pekde uzun uzadıya örneklerim olmicak. Ama yinede fikir vermsi açısından çekimlerim oldu. Daha profeyonel bir yapısı var. Duruşu filan 18-70 den daha karizmatik.

Neyse.

Ben bugun d80 le studyoda insan cekimleri icin denemeler yaptım. Ama bir noktada sorunu cozemedim. O da istedigim kıvamda rengi yakalayamam. Aklıma gelen tüm ayarlarla ugrasmama ragmen yinede oluşan mevcut kızıllığı yokedemedim.

Bu konuda es gectigim ne olabilir diye fikir verecek arkadaşlardan yorumlar bekliyorum..

1-wb ayarı.. Wb ayarı preset haric hemen hemen tüm ayarlarda - ve + yönde değerler kullanarak denedim.

2-hue ve saturation degerleyile oynadım

3- portrait softer ve normal ayarlarda denedim

4-srgb rgb ve srgb2 ayarlarında denedim

5- değişik diyafram degerleri verdim

6- değişik ışık (paraflash) şiddeti uyguladım

Yinede istedigimi alamadım. Acaba bu studyoda 6 mp den 10 mpye geciş sendromu mu?

Fakat dış çekimlerde istedigim gibi aldıgım renkleri neden alamadım hayret yani. Fikirlerinizi beklerim diycem ama bu makinayı studyoda kullanan arkadaş henuz yok sanırsam.

Evet bugun kimler fotograf yukluyor hani. Kimseden ses seda yok.

Tarih: 18 Ekim 2006, 21:10 - İp: 85.***.**6.140
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

Tarih: 18 Ekim 2006, 21:25 - İp: 85.***.**6.140
akdenizli
akdenizli (üye)
Antalya / Amatör

D80'i olmayanlar- yani henuz olmayanlar- soruları yanıtlamasa olur değil mi?

Tarih: 18 Ekim 2006, 21:42 - İp: 85.***.**0.133
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

Tarih: 18 Ekim 2006, 21:57 - İp: 85.***.**6.140
akdenizli
akdenizli (üye)
Antalya / Amatör

bu arada D80 Türkçe Kullanma Kılavuzundan haber var mı?
Nikonun kullanma kılavuzları biraz detaylı oluyor!!
Malum bizim İngilizce yerlerde sürünüyor!!!

Tarih: 18 Ekim 2006, 22:30 - İp: 85.***.**0.133
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

Walla okyanus d80 alacakta bizede kılavuz fotokopisini gonderecek. Bekliyoruz bakalım.

Tarih: 18 Ekim 2006, 22:32 - İp: 85.***.**6.140
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Vallahi işten güçten makine almaya vakit bulamıyorum diyecem inanmayacaksınız.

Bari seri ilanlara bir ilan veriyim de bu arada d70s satılsın.

Kontrast sırf kılavuzunu sana vermek için bile paraya kıyar d80 alırım söz ağzımızdan çıktı bir kere.

Tarih: 18 Ekim 2006, 22:40 - İp: 85.***.**0.42
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

Teşekkür ederim okyanus . cok iyisin

BU arada bende dpreviewden örnek fotograflar bakıyorum.. dur bakalım yukleyebilecekmiyim..

Tarih: 18 Ekim 2006, 22:42 - İp: 85.***.**6.140
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

okyanus .. sen özellikle aşırı pzolama var mı diye sormustun.

şurd abir yazı buldum link

şunu diyor..
I find the problem with Matrix metering where I need to adjust as needed; it is not consistent. I tend to have -1/3 indoors and -2/3 outdoors.

Unfortunately it is a trial and errror; just setting a -1/3 helps but does not solve the problem.

In an overcast day I can almost trust the Matrix metering. In a high contrast situation, sky background etc, the dynamic range seems reduced and hence it overexposes which adjusting the Exposure Compensations helps but does not solve the apparent reduced dynamic range.

Spot and CW metering work fine for me and do not need compensation provided I have selected a neutral spot. Otherwise, selecting a white or dark spot needs the corresponding compensation which I am still experimenting with to understand the +4 and -4 zones talked about in Phl's review; exposing a gray spot, grass, etc allow me to use 0.0 EV and all works well.

All other aspects of the D80 are fine and I'm pleased with the camera. However, this Matrix overexposure problem is very annoying and I trust Phil, Tom Hogan, Ken Rockwell or some other prominent reviewer takes the leadership, an ombudsman role as Tom Hogan suggests, makes some controlled tests with the D200 and D80 and presents the case to Nikon.

Birisi türkçeye cevirebilirmi kısaca?=

Tarih: 18 Ekim 2006, 22:51 - İp: 85.***.**6.140