Fotoğrafçılık Forumları
Nikon D80 :ilk İzlenimlerim
Makinayı sadece body olarak aldım. Sonrasında ise 50 mm 1.8 objektif aldım. Hali hazırda bulunan 18-70 objektifle bir sure daha devam etmeyi dusunuyorum.
en cok hosuma gidenler.
1-Lcd buyuklugu ve lcd goruntu kalitesi
2-Kolay kullanım
3-Extra menuler
4- Garip gelecek ama ben bu sd kart olayını sevdim. ayrıca bazı durumlar için pratikliği var. Kucuk card reader larda alıp direk usb ye takarak zahmetsiz aktarım yapılabilir bize ait olmayan pc lerde daha cok onem kazanıyor
5-Yine retocuh menusunda fotograf boyutu değiştirme ve kırpma gibi işlevselillikler internetten foto transfr yapacaklar icin extra yazılıma gerek bırakmıyor. Bir cafeden aktarmak durumunda kaldıgınızda oldukca işlevsel
6- Bataryanın ne kadar kaldıgını yuzde hesabı olarak gorebilme.
7- Hızlı şarj. 2 saat 15 dakika sarj olma suresi ve 2700 adete kadar cekim ikmanı. Ben 700 den fazla cekemedim halen
8-Aydınlık ve geniş vizör
9-Yüksek iso başarısı
10- 10.2 mp goruntunun psde rahatca bozulmadan işlenmesi
#kontrast' tarafından 04.10.2006 11:16:37 tarihinde düzenlendi.
merson
D80 BODY+18-135 kit
Kredi kartlı tek ödeme: 2337.81 TL
bence iyi fiyat olarak gozkuyor. Ama taksitli fiyatı oldukca pahalı..
Maxo . gece cekimin guzeldi. AMa kuş fotosu fazla noiseliydi. Yada aşırı croplu..
legoara..
hayırlı olsun makinan. İlginc hesapta olmayan bir lens almışın. Sonuclarını merakla bekliyorum. imageshack.us adresinide kullanabilirsin.
Akdenizli gunaydın. Bugun erkenciym
evet hesapta olmayan bir lens. yakınlaştırması fazla olan bir lensin daha çok işime yarayacağını düşündüm. 18-200 ile bu lens arasında seçim yaptım. aldığım lens ile geniş açıdan biraz keybettim ama 18-200 de de macro yoktu. daha sonra ben de 50mm lens almayı düşünüyorum. bu arada yüklediğim resimlerin linkini de vereyim unutmadan.
http://www.speedyshare.com/578709436.html
Teşekkürler kontrast.
Kuş fotoğrafını biraz çok kırptım o yüzden noise belli oluyor.
maxo ilk fotoğrafın çok güzel. Kompozisyon harika olmuş .
Edit : Orjinal halini de yüklersen wallpaper yaparız belki .
#SwordsMan' tarafyndan 18.10.2006 12:07:37 tarihinde düzenlendi.
ehuhehe.
bu ilk izlenimleri okuyanlar vaz geçecek d80 almaktan. bak ben tam sipariş vermiştim, şöyle baştan sona okudum hemen vargeçtim. çekilen fotolar filan.
en güzel fotoğraf pazarbey in şimşeği. o da lens fiyatına satılan bir makineyle çekmiş.
burada hiç makro görmedim. şöyle süper olanından. pazarbey dururken bana düşmez ama bir tane yükleyeyim de topic şenlensin.
900 ytl ye aldığım h2 ile, otomatik modda ve toplam 1,2 saniyede çektim. %100crop var
bu da çiçek, böyle çekiliyor, o açıdan yükledim.
d80 le çekseydim çok güzel derdin değil mi kontrast

#buffalo' tarafyndan 18.10.2006 12:59:57 tarihinde düzenlendi.
Yarası olan gocunur buffalo,
Biz -d80 sahibi olmayı ümit edenben ve sahibi olan arkadaşlar yani- hiç üstümüze alınmıyoruz..
Ha makro çekim dersen:Ben Kodak Z740 ile daha iyisini çekmiştim..
merhaba kontrast
Sen veya başka birisi göndermiş olduğum linkteki fotoğrafları inceleyebildi mi? yani lens konusunda bir yorum yapabilecek var mı? Fotoğrafları kötü veya yanlış çekmiş olabilirim. Çekim konusunda tavsiye ve yönlendirmede bulunursanız, o şekilde çekim yapar yeniden yüklerim.
Teşekkürler.
leogara selam.. Fotograflarını pc ye sabah indirdim ama yeterince bakamadım. Ama objektife dikkat etmiştim fena değildi. Lakin netliği tam sağlayamamışın. bazılarını titretmişin. Çicek fotosu ve şekerleme sanırım onların fotosu guzel. Lens hakkında daha sağlıklı yorum yapmak icin ışıgın daha orantılı dagıldıgı fotograflar olabilir. Orantılı derken biraz daha fotografın geneline yayılmış olsun mesela. Git dışardan bi yeri geniş acıyla cek mesela. Hem tetreşimi engellersin boylece..
BEN LEGOARA'NIN KRİSTAL KADEH ÇEKİMİNİ BEĞENDİM. DİĞERLERİNDE NETLİK SORUNU VAR GİBİ.
aslın onda netlik problemi yok mu?
İlgili olabilecek konular
-
-
Drivestyle: Arabada Dinlenecek En İyi Bass'lı Yabancı Parçal
11 Nis. 2025, 22:35 ebede
012511 Nis. 2025, 22:36
ebede -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
074030 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk
057506 Oca. 2025, 11:42
miratcenk -
-
-
Fotoğrafın Geleceği: Bugünüm Var mı Ki, Yarınım Olsun!
04 Ara. 2023, 21:07 miratcenk
092004 Ara. 2023, 21:08
miratcenk -
-