Fotoğrafçılık Forumları
Nikon D80 :ilk İzlenimlerim
Makinayı sadece body olarak aldım. Sonrasında ise 50 mm 1.8 objektif aldım. Hali hazırda bulunan 18-70 objektifle bir sure daha devam etmeyi dusunuyorum.
en cok hosuma gidenler.
1-Lcd buyuklugu ve lcd goruntu kalitesi
2-Kolay kullanım
3-Extra menuler
4- Garip gelecek ama ben bu sd kart olayını sevdim. ayrıca bazı durumlar için pratikliği var. Kucuk card reader larda alıp direk usb ye takarak zahmetsiz aktarım yapılabilir bize ait olmayan pc lerde daha cok onem kazanıyor
5-Yine retocuh menusunda fotograf boyutu değiştirme ve kırpma gibi işlevselillikler internetten foto transfr yapacaklar icin extra yazılıma gerek bırakmıyor. Bir cafeden aktarmak durumunda kaldıgınızda oldukca işlevsel
6- Bataryanın ne kadar kaldıgını yuzde hesabı olarak gorebilme.
7- Hızlı şarj. 2 saat 15 dakika sarj olma suresi ve 2700 adete kadar cekim ikmanı. Ben 700 den fazla cekemedim halen
8-Aydınlık ve geniş vizör
9-Yüksek iso başarısı
10- 10.2 mp goruntunun psde rahatca bozulmadan işlenmesi
#kontrast' tarafından 04.10.2006 11:16:37 tarihinde düzenlendi.
asıl zor olan makinayı alıp pili beklemek bir hafta işkence cektim
Teşekkürler Hüseyin.Sayende.
100. mesajı 100.sayfaya denk getireyim dedim ama olmadı
Kontrast sence 17-70 sigma, nikon 18-70 den detay keskinlik ve kontrast konularında daha mı iyi ? Kesin olarak ikna oldun mu ?
Ya arkadaşlar özellikle sigma 17-70 i olanlar, şöyle daha basit, ışık oyunlarına girmeden bildiğimiz nesnelerin fotoğraflarını da çekip yükleseniz diyorum hani zahmet olmazsa. Birde fotoğraflarda galiba titremeden kaynaklı hafif netsizlikler oluyor. Biraz daha hızlı perde hızı olsa tadından yenmez.
Selam Arkadaslar,
Kontrast sana bir sorum olacak. Daha dogrusu bilgin ve tecrubenden faydalanmak istedim. DSLR makina bugunlerde alacagim ve aslinda iki makina arasinda kararsiz kaldim.Nikon D80 ve Canon eos 20D. Tabi fiyatlarini baz alarak butceme gore bu makinalari ilk etapta dusundum. Ama ikisi arasinda karar veremedim. Sen D80 kullanicisi olarak makinani iyice tanimis gorunuyorsun. Eger canon 20D hakkinda da bilgin varsa, iki makina arasinda dusuncelerini ogrenebilirmiyim? Sanirim sende almadan once diger makinalari da incelemis olmalisin..
Yardimlarin icin simdiden tesekkurler..
Saygilarimla,
Orcun
Bekleyin, Gelişim Muhteşem olacak
Vallahi şurada on gün kaldı
Sonra sorularla hepinizin kafasını ütüleyeceğim.
asıl zor olan makinayı alıp pili beklemek bir hafta işkence cektim
Evet bu daha kötü olsa gerek. Makine elinde ama birşey yapamıyorun, bırak yapmayı açamıyorsun bile...
Bu arada 100. sayfaya da erişmişiz.Hayırlı olsun.
Pazarbeye de söyleyelim..
okyanus, koyduğum fotoğrafları beğenmedin mi? Işık oyunundan kastını anlayamadım. Fotoğrafları ham haliyle koyuyorum.
Tam olarak neyin fotoğrafını istediğini söyleyebilirsen çekip koyarım 17-70 ile.
1000'i severim
İlgili olabilecek konular
-
-
Drivestyle: Arabada Dinlenecek En İyi Bass'lı Yabancı Parçal
11 Nis. 2025, 22:35 ebede
012511 Nis. 2025, 22:36
ebede -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
074030 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk
057506 Oca. 2025, 11:42
miratcenk -
-
-
Fotoğrafın Geleceği: Bugünüm Var mı Ki, Yarınım Olsun!
04 Ara. 2023, 21:07 miratcenk
092004 Ara. 2023, 21:08
miratcenk -
-