Fotoğrafçılık Forumları
Nikon D80 :ilk İzlenimlerim
Makinayı sadece body olarak aldım. Sonrasında ise 50 mm 1.8 objektif aldım. Hali hazırda bulunan 18-70 objektifle bir sure daha devam etmeyi dusunuyorum.
en cok hosuma gidenler.
1-Lcd buyuklugu ve lcd goruntu kalitesi
2-Kolay kullanım
3-Extra menuler
4- Garip gelecek ama ben bu sd kart olayını sevdim. ayrıca bazı durumlar için pratikliği var. Kucuk card reader larda alıp direk usb ye takarak zahmetsiz aktarım yapılabilir bize ait olmayan pc lerde daha cok onem kazanıyor
5-Yine retocuh menusunda fotograf boyutu değiştirme ve kırpma gibi işlevselillikler internetten foto transfr yapacaklar icin extra yazılıma gerek bırakmıyor. Bir cafeden aktarmak durumunda kaldıgınızda oldukca işlevsel
6- Bataryanın ne kadar kaldıgını yuzde hesabı olarak gorebilme.
7- Hızlı şarj. 2 saat 15 dakika sarj olma suresi ve 2700 adete kadar cekim ikmanı. Ben 700 den fazla cekemedim halen
8-Aydınlık ve geniş vizör
9-Yüksek iso başarısı
10- 10.2 mp goruntunun psde rahatca bozulmadan işlenmesi
#kontrast' tarafından 04.10.2006 11:16:37 tarihinde düzenlendi.
orcunca
selm oncelikle. eos 20d hakkında bir bilgim yok. Zaten eski bir model. hali hazırda d80 canonun 30d makinasıyla kıyaslanıyor. Eger iki makina arasından kararszılık işkencesine devam etmek istiyorsan eos30d ve d80 kıyaslamalarını inceleyebilrsin.
Şimdi sakın benden d80 alma arkadaş. Ben aldım sen yanma bari dememi bekleme
Cok arastırıp aldıgım bir makina kendileri. Şu ana kadar yanıldıgım bri nokta olmadı. gayet iyi arkadaş olduk. Umarım karar verirsin yakın zamanda yoksa uzar gider bu seruven..
Okyanus. 17-70 biraz daha kontrast gozuktu gozume. Ama dedigin gibi fotograflar ekllenirse daha iyi bir fikrimi olur.
Akdenizli boşver pazarbeyi Onu bulaştırma.
Drtamer severim 1000'i ne demek?
fehmicano tabiki beğendim fotoğraflarını. Mesela akşamüstü fotoğrafları falan çekmişsin. Benim istediğim bunun yanında gündüz normal ışıkta mesela çiçek, bitki, geniş açı manzara, portre gibi fotoğraflar çekmeni istemiştim. Yani ışığın renkler üzerinde değiştirici etkisinin olmadığı ışık ortamında çekilmiş fotoğraflar. Kontrastın bu forumda 50 mm ile ilk çektiği fotoğraflar gibi.
Birde 17-70 ile polarize filtre kullandınmı hiç ? Bu lensin filtre çapı kaç mm ? Mümkünse 17 mm de polarize filtre ile çekilmiş ve gökyüzününde göründüğü fotoğrafların varsa yükleyebilirmisin.
Birde lensin en geniş açısını merak ediyorum. Yani 17 mm de çekilmiş, geniş açı efektini belli eden fotoğraflar bekliyorum. Aynı lensi almayı düşünüyorum, ben lensi en çok 17 mm den başladığı için ( yani 25,5 mm olacağı için ) almayı düşünüyorum. Lensin mm si gerçekten 17 mi, 18 mm ile aradaki açı ve efekt farkını belli ediyormu bunları merak ediyorum. 17 mm de çekilmiş fotoğrafların var sa ( özellikle yakın planda bir insan veya nesne bulunan kadrajlar, ve bulutlu gökyüzünü içeren manzara fotoğrafları ) yüklersen iyi olur. Geniş açı özellikle bulutlarda çok güzel bir görüntü oluşturuyor.
Çok şey istedik ama, zaman zaman bu tür fotoğraflar çekerseniz yüklersiniz umarım.
yanıt sayısı 999 idi de, kendimi tutamadım 1000. yanıtı yazmak için.
okyanus slm,
Anladım dediğini. Yarın işten erken çıkabilirsem ve güneş de olursa özellikle porte ve manzara çekmeye çalışacağım.
17-70 i şu anda filtresiz kullanıyorum. Ama yakın zamanda alacağım.
Çapı 72 mm.
Lensin mm si gerçekten 17 mi, 18 mm ile aradaki açı ve efekt farkını belli ediyormu bunları merak ediyorum.
Bunu nasıl yapacağımı inan daha bilmiyorum. İlk defa bir SLR makinem oldu ve sizilerin yardımı ile birşeyler öğrenmeye çalışıyorum.Ama bu konu beni şimdilik aşıyor
Tesekkur Kontrast. Makinani iyi gunlerde kullanmani dilerim. Sozlerinden alacagimi aldim. Makinayi Amerikadan alacagim ve www.ebay.com adresine baktigimda Nikon D80 Canon a gore daha uygun fiyatlara satiliyor. Ilk basta Canon diye dusunmustum ama sizin cektiginiz resimleri bu sitede gordukce Nikon D80 den baska almayayim bari diye dusunmeye basladim. Aslinda cok cabuk karar veririm ama bilmedigin konular olunca dusunmek arastirmak gerekiyor.
Yardimlarin icin tesekkurler..
orcunca..
iyi bir tercih Ebaydan alışveeriş yapacaksın peki guveniyormusun? Urun eline ulaşır mı?
Kontrast. Aslinda Amerikada oturan bir arkadasim benim icin alisverisi yapacak. Kendisi devamli alisveris yaptigini soylemekte. Zaten parasida veresiye defterine yazilacak.
Ama ebay la ilgili niye bu sekilde yorum yazdigini anlamadim. Burasi ile ilgili bir bilgin mi var?
Amerikadan alışveriş yapılacaksa sorun yok tabi. Ama Türkiye'den yapmış olsaydın sorunlar oldugunu okumuştum bazı arkaşlardan. Bu şekilde sorun olmaz..
Kontrast,
Verdigin bilgiler icin tesekkur. Kullanici olarak memnun olman ve agirlik olarak nette Nikon denilmesi makina secimimde cok yardimci oldu.
Saygilar,Selamlar..
Nikon D80'ciler hakkında ilk izlenimimlerim:
D80 sahibi olanlar günde on saatten az uyumazlar
D80 sahibi olanlar Foruma gündüz saat 12-13 civarı girerler.Gecede yaklaşık 1:00 civarı çıkarlar
D80 sahibi-yada müstakbel sahibi- olanların takıldığı forum gayet sakin, ağırbaşlı ve kişisel sataşmalardan uzaktır.(bir zamanlar bir S9500 forumu vardı da oradan aklımda kalmıştır belki)
D80'ciler ne zaman fotoğraf çekmeye kalksalar hava bozar.
D80'ciler için objektif büyük bir sorundur.Almayı istedikleri objektifin ya önemli bir eksiği vardır, yada çook pahalıdır.
D80'ci olmayan (pazarbey gibi) -ve benim gibi henüz olamayan- bazıları bu formu düzenli olarak izlerler.
Hepimizin bildiği gibi de ilk D80'ci kontrast kardeşimizdir.
İlgili olabilecek konular
-
-
Drivestyle: Arabada Dinlenecek En İyi Bass'lı Yabancı Parçal
11 Nis. 2025, 22:35 ebede
012411 Nis. 2025, 22:36
ebede -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
074030 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk
057506 Oca. 2025, 11:42
miratcenk -
-
-
Fotoğrafın Geleceği: Bugünüm Var mı Ki, Yarınım Olsun!
04 Ara. 2023, 21:07 miratcenk
092004 Ara. 2023, 21:08
miratcenk -
-