Fotoğrafçılık Forumları
Nikon D80 :ilk İzlenimlerim
Makinayı sadece body olarak aldım. Sonrasında ise 50 mm 1.8 objektif aldım. Hali hazırda bulunan 18-70 objektifle bir sure daha devam etmeyi dusunuyorum.
en cok hosuma gidenler.
1-Lcd buyuklugu ve lcd goruntu kalitesi
2-Kolay kullanım
3-Extra menuler
4- Garip gelecek ama ben bu sd kart olayını sevdim. ayrıca bazı durumlar için pratikliği var. Kucuk card reader larda alıp direk usb ye takarak zahmetsiz aktarım yapılabilir bize ait olmayan pc lerde daha cok onem kazanıyor
5-Yine retocuh menusunda fotograf boyutu değiştirme ve kırpma gibi işlevselillikler internetten foto transfr yapacaklar icin extra yazılıma gerek bırakmıyor. Bir cafeden aktarmak durumunda kaldıgınızda oldukca işlevsel
6- Bataryanın ne kadar kaldıgını yuzde hesabı olarak gorebilme.
7- Hızlı şarj. 2 saat 15 dakika sarj olma suresi ve 2700 adete kadar cekim ikmanı. Ben 700 den fazla cekemedim halen
8-Aydınlık ve geniş vizör
9-Yüksek iso başarısı
10- 10.2 mp goruntunun psde rahatca bozulmadan işlenmesi
#kontrast' tarafından 04.10.2006 11:16:37 tarihinde düzenlendi.
Türkçe kullanım kılavuzundan ne haberr????
3 kişi almış türkiye den. nikon masrafa değmez diye klavuz hazırlamamış.
hem ne yapacaksınız kullanım klavuzunu, elektrikli sürüge mi bu?
Kendi adıma, yasal zorunluluk olan Türkçe kılavuz çıkmadan D80 almayacağım. Site olarak da bu yönde birleşmemiz gerek. Üstelik bu kadar bedava reklamı yapılan yerde bu hakkı aramamk tuhaf olmaz mı? Tüketici haklarından yana tavır koymamız gerekir değil mi?
"Nikon, Nikon, duy sesimizi" demek varken...
Bir de dadanagast'ın büyük teveccühüne mazhar olan Tamron 17-50mm'den almak istiyorum. Dadanagast övüyorsa iyidir! ama Türkiye'de yok galiba. Yurt dışından getirtsem mi diye düşünüyorum.
Bu arada dadanagast da oprah gibi oldu Tamron satış rekorları kırabilir sayesinde.
Türkçe kullanma kılavuzu bir aksesuar değil ki!
Yasal bir zaruret ve Nikon Türkiyede bir tane bile ithal ürün satmış ise bunun yanında Türkçe kılavuzu vermek zorunda.
Aynı sorunu Panasonic ile de yaşadım.Kıyameti kopardım.Bir hafta boyunca bir satıcı firma birde Panasonic-Tekofaks arayıp durdu.!!
Türkçe kılavuz istiyoruz!!
Türkçe kullanım kılavuzu konusunda makineyi ilk alanlar biraz şanssız diye düşünüyorum. Talebi bir ana önce karşılamak ve kaymağı başka markalara yedirmemek için ithalatçı firmalar, henüz kılavuz çevirilmeden piyasaya sürüyorlar ürünleri. Tabii bunda bizim gibi "Makinem olsun da, Türkçe kılavuzu eksik olsun"cuların da payı var
Bir de söz açılmışken, bu Türkçe kullanım kılavuzlarının kalitesine değinmek gerekir sanıyorum. İki yıl önce Canon marka bir video kamera almıştım. Orijinal kullanım kılavuzu ile Erkayalar tarafından hazırlanan Türkçe kılavuz arasında boyut ve kalite olarak çok fark vardı. Orijinali kitap gibi; diğeri küçücük, fotokopi kalitesinde... Bu durumu tüm firma ve markalara genellemek doğru değil tabii. Ama yeri gelmişken söylemek istedim.
Kendi adıma, Türkçe kullanım kılavuzu olmasa da olabilir. Ama hem ticari boyutuyla hem de yasal boyutuyla bunun gündemde tutulması çok önemli. En kısa zamanda Nikon Türkiye'yi arayıp "Nikon D80 Türkçe Kullanım Kılavuzu"mu talep edeceğim.
2003 te Nikon5700 ü aldığımda orijinal CD sinin birebir çevirisi Türkçe CD si vardı. Türkçe kitapçık şeklinde yoktu. Türkçe CD yi basarak kendim el kitapçığı haline getirmiştim. Dağda bayırda CD bakamayacağıma göre böyle bir kitapçık çok yararlı. En ufak bilgiyi forumda sorup cevap arayıp durmaktan daha iyidir kılavuz kitapçık.
Türkçe kılavuz istiyoruz!!
Nikon D80 Türkçe Kullanım Kılavuzu
arkadaslar dun gece bu yazdıklarınızı okumadan cok once tuketıcı bırlıgı ve tukodere mail attım y.disindan gelen hedıye yada alınmıs makınelere tr mumessılerının kk hakkında destek olmadıgını hatta ydısı sıtelereınde web sayfalarında kılavuz ucretsız ıken turkıyede ıse ıng kılavuz oldugunu hatta bunun da yabancı sıteye yonlendırılmıs oldugunu vs.. yazan bırkac mail attım sonucları sızınle paylasırım..
her ne olursa olsun mumessıllık yapıyorlar ıse bu ısı hakkıyla turk ınsanının hakkını daha fazla yemeden yapmalılar dıye dusunuyorum.
saglıcakla
İlgili olabilecek konular
-
-
Drivestyle: Arabada Dinlenecek En İyi Bass'lı Yabancı Parçal
11 Nis. 2025, 22:35 ebede
012311 Nis. 2025, 22:36
ebede -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
074030 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk
057506 Oca. 2025, 11:42
miratcenk -
-
-
Fotoğrafın Geleceği: Bugünüm Var mı Ki, Yarınım Olsun!
04 Ara. 2023, 21:07 miratcenk
092004 Ara. 2023, 21:08
miratcenk -
-