niyaz
niyaz (üye)
Antalya / Amatör

Fotoğraf Makinesi

kursa başlıyorum. yeni bir makine almam lazım ve ben bir türlü karar veremiyorum. bana önerilen fujifilm finepix s100fs . fakat ben canon veya nikon üzerinde duruyorum. sizce önerilen makine iyi bir makine mi işimi görür mü?

Tarih: 24 Eylül 2009, 12:28 - İp: 85.***.**5.135
ercan43
ercan43 (üye)
İstanbul / Amatör

Canon 350 D ve kit lensiyle başlayın. Gerisi arkadan gelir...

 

Tarih: 24 Eylül 2009, 14:15 - İp: 217.***.**1.6
puskas
puskas (üye)
İzmir / Amatör

bütçeni yazmamışsın?

 

Tarih: 24 Eylül 2009, 14:34 - İp: 78.***.**8.150
niyaz
niyaz (üye)
Antalya / Amatör

2000 lira kadar bütçem var...

 

Tarih: 24 Eylül 2009, 18:40 - İp: 85.***.**5.135
puskas
puskas (üye)
İzmir / Amatör

Fujinin bahsettiğin modeli Slr-Like Lensinde makro, tele zoom, geniş açı'yı tek lenste toplanmışlar.. Lensini değiştirmezsin sabittir..

Burda önünde Canon ve Nikonda birkaç seçeneğin var..

Nikonda d80 Canonda 450d giriş seviyesi cihazlardır.. İkiside oldukça iidir.. Ödüllü 450d d80'den birkaç adım daha önde. 450d Live View, Otomatik Sensör Temizleme, Noise başarısı gibi extra olaylar var.. Kit lensi çok başarılı diil. Sonradan takviye etme durumun varsa hiç düşünmeden alabileceğin bir cihaz.. Nikon'un kit lensi daha keskin ve 18-135.. Canon'un Lensi 18-55 IS. Bu lensin titreşim engelleme özelliği var. Nikon'un lensinde bu özellik yok..

Makineleri eline alıp incelemeni de tavsiye ederim sempati meselesi de var sonuçta..

 

Tarih: 24 Eylül 2009, 21:05 - İp: 88.***.**0.66
niyaz
niyaz (üye)
Antalya / Amatör

ama ben hala istediğim net cevabı alamadım. bana makinayı öneren satıcıydı ve sabit lens oldugunu üstüne basa basa söyledi diğerlerinde maliyetin çok daha fazla olaağını fakat bu makinanın lensinin birkaç lensin görevini üstlendiğinden bahsettii açıkcası bana bu cazip geldi. makina içerik olarak iyi bir makina mı bana birazda bundan bahseder misiniz???

 

Tarih: 24 Eylül 2009, 22:04 - İp: 85.***.**5.135
turkay86
turkay86 (üye)
Kırklareli / Amatör

2000 liran varsa hiç slr like falan düşünme direk dslr al o paraya sonyden çift lensli kitlerden bile alabilirsin yalçınlar da kampanya vardı netten bi bak istersen sony a200 ve 350 ye...

 

Tarih: 24 Eylül 2009, 23:53 - İp: 78.***.**5.232
ozge71
ozge71 (üye)
Ankara / Amatör

Sn. Niyaz,
sorduğunuz sorunun cevabını ben vereyim. evet güzel makinedir fujifilm finepix s100fs, ama size yazanların dslr önermesi boşuna değil, satıcının size önerdiği çok pahalı bir makine çünkü.. kurstan verim elde ettikçe yeni bir makine, bir dslr almayı isteyeceksiniz.. bu durumda şimdi çok pahalı bir kompakt makineye para yatırmak neden? yanlış anlaşılmasın benim makinem de kompakt, FZ 18 .. Ama satın alırken çok daha fazla beğendiğim makineleri pahalı olduğunu da göz önüne alarak eledim.. ihtiyacım manuel modlar ve fotoğrafta ışık, alan derinliği, kompozisyon vb. konularını öğrenmek için bana yetecek kolay kullanımlı bir makine idi. bu yazıyı okuyup da bana keşke bir dslr alsaydınız diyen de çıkar, hem de epeyce çünkü eninde sonunda bir tane edineceğim ancak onu çok verimli bir şekilde kullanacak bilgi ve beceriyi edindim bu sürede. demek istediğim, makineyi ister slr ister kompakt model alın ama ihtiyacınızın üzerinde para harcamayın, teknoloji hergün değişiyor. size önerilen canon 350D ya da satıcının önerdiği, aklınızda kalan s100fs, veya herhangi bir başka makine ilk etapta fotoğraf bilginiz ve ilginiz artmadıkça bir fark yaratmaz, sadece lens ararken ya da makine-lens alıp satarken fark yaratır.

hangi makineyi seçip alacağınız, bütçenizi nasıl değerlendireceğinize karışmak elbette bana düşmez ama olaya bir de bu açıdan bakın derim..

selamlar..

 

Tarih: 25 Eylül 2009, 01:48 - İp: 88.***.**7.82
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

50mm F1.7 veya F1.8 AF lens alın. Canon, Nikon, Pentax ve Minolta(Sony) farketmez, 2.el için fiyatı 200-250 YTL civarında, sıfır olursa bunun 2 katı.

Bu lensin arkasına SLR veya (crop faktörüne rağmen) DSLR makina uydurun, uzunca süre başka hiçbirşeye ihtiyacınız yok. Tecrübeyle sabit, benden söylemesi.

Aslını ararsanız, F1.7 gibi bir aperatüre alıştıktan sonra F3.5-5.6 zoom olayının nasıl bir kandırmaca olduğunu hayretle göreceksiniz.

 

Tarih: 25 Eylül 2009, 03:02 - İp: 88.***.**9.113
t_yaman
t_yaman (üye)
İzmir / Amatör

Merhaba;
Satıcı sizi doğru yönlendirmiş bence. Burada sizin amacınızın ve beklentilerinizin ne olduğu çok önemli. Eğer ben bir makine alayım sonra daha fazla yatırım yapmayayım diyorsanız fuji iyi bir seçenek. Ayrıca Fuji ile, satıcının da dediği gibi birçok çeşit çekimi (Geniş Açı, makro, portre, tele çekim) aynı lensle yaparsınız. Yatırım maliyetiniz de gayet düşük olur, artı video çekimi de var.

Yok eğer fotoğrafçılığı ciddi bir hobi olarak düşünüyorsanız, çeşitli lens yatırımları yapıp bu hobi için zamanla sürekli para da harcarım, sırf fotoğraf çekmek için , ekipmanlarımın olduğu sırt çantamı alır gezilere çıkarım diyorsanız DSLR (lensi değiştirilebilir fotoğraf makinesi) alın derim.

Nikon D80 orta seviye bir cihazdır, eski bir model, yeni nesil DSLR lerin hayati olmasa da bazı güzel özelliklerini bünyesinde barındırmaz. Fiyatı da gereksiz pahalı.

Canon 450D, giriş seviyesi bir makine, ebat olarak bayanlara uygun aslında küçük biraz ancak özellikler oldukça iyi. Kit lensi hem aralık olarak hem de kalite olarak vasat diyebilirim, lens yatırımı yapılacaksa ciddi ciddi düşünülebilir. Spot alınacaksa tavsiye etmem zira Hayyam da satılan Canon makinelerin arıza nedeniyle çok geri geldiğine şahit oldum (özellikle Err 99 hatası).

Sony A300 de giriş seviyesi bir makine ve bence çok iyi bir seçenek. Kit lensi hem kalite hem de aralık olarak çok iyi, fiyat çok iyi ayrıca gövdedeki titreşim önleme özelliği sayesinde, hangi lensi takarsanız takın, titreşim önleme özelliğini kullanabilirsiniz. Canon Nikon da ise bu özellik lenste olduğundan, buna göre lens seçmeniz ve bütçe ayırmanız gerekir. Ayrıca birçok lensin titreşim önlemelisi de paranla bile yoktur (50mm, makro lensler, geniş açı lensler).

Size tavsiyem satıcının önerisini ciddiye almanız ve Fuji (ya da benzeri tip)makineyi almanızdır (ama iyi araştırın ve en uygun fiyata alın hatta bulursanız ikinci el alın). Bu makine ile herşeyi çekin, ekstra para harcamadan iyice kendinizi geliştirin. Mesela ne tip çekimlere ilgi duyduğunuz açığa çıksın, ne lense ihtiyaç duyacaksınız o belli olsun, sonra siz de öğrenin geniş açı lens nedir, tele nedir, odak mesafeleri (18-55mm ya da 70-300mm) ne ifade eder bunları bir öğrenin idrak edin. Daha sonra kendiniz zaten en doğru kararı verirsiniz. Direkt DSLR alıp da seçiminizden pişman olursanız, zararınız daha fazla olur.

 

Tarih: 25 Eylül 2009, 08:12 - İp: 78.***.**7.140
puskas
puskas (üye)
İzmir / Amatör

"Canon 450D, giriş seviyesi bir makine, ebat olarak bayanlara uygun aslında küçük biraz" t_yaman 450d için bu ifadeyi kullanman hoş diil..

450d bi d60 yada bi e420 diil çünkü bunlar gerçekten küçük cihazlar.. Makineyi eline alıp hiç çekim yapmadın sanırım.. SLR-Like alan biri çok diil 3-4 ay sonra belli seviyeye gelince ciddi anlamda SLR makine ihtiyacı doğacaktır.. Bu birazda psikolojik bi olay herşeyi ihtiyaclara göre yorumlamamak gerekir.

Bahsi geçen makinede hiç ucuz diil 1700 l. seviyelerinde. Bence boşa verilmiş bir para.. Evt SLR işi maliyetli ama sonuçları da ona göre alıyorsunuz.. Image kalitesi, hız vs. vs. Like'lar oldukça ağır işler. Mekanizmadan dolayı hızlı zoom yapmaz, hızlı netleme yapmaz.. bunlarıda söylemeniz gerekir.. Kaçan karelere oturup ağlamak yerine. SLR en iyi tercihtir..

 

Tarih: 25 Eylül 2009, 10:05 - İp: 78.***.**9.158