Fotoğrafçılık Forumları
Dslr Mi , Dslrlike Mi ?
PEk çok kez sorulmuştur bu soru. Ancak bu sefer teknik olarak verilerle neden hangisinin tercih edilmesi gerektiğini tartışmamaz gerektiğini düşünüyorum.
Zİra şu anda PEntaks k20 ve 18-250 ile ki testlerde 3 yıldız almış, çektiğim fotoğrafları dslr like ile çektiklerimle karşılıştırınca arada çok büyük farklar olduğunu görüyorum.
Özellikle 18-250 yi f8 in altında kullanmak mümkün değil. Buna mukabil dslr like ile çektiklerimde f 2.8 de bile kenarlar inanılmaz net oluyorlar.
F8 e çıkılsa bile k20 ile çekilenler ile dslr likenin çektikleri arasında optik açıdan büyük kalite farkı oluyor.
Ancak dslr like ile çekilenler ile dslr ile çekilenler arasında sensör farkı sebebiyle büyük fark var. Dslr like ile çekilenlerde en düşük ısoda bile noise olmasa bile gren oluşmasına rağmen dslr de 800 ısoda bile temiz fotoğraflar elde etmek mümkün.
Dslr ile focuz hızı sorun değil. Ancak en iyi dslr likeler bile focus konusunda halen sorun yaşıyorlar.
Tüm bunlar ışığında bir deslr like den elde edilebilecek optik kalite için
1- Tamron 17-50 , carl zeis 16-80, canon 17-50 f2.8 gibi yaklaşık 500 euroluk bir geniş açı,
2-sigma 100-300 veya canon 70-200 f4 gibi 1000 euronun çok üstünde iki lens almak lazım.
bu durumda en az 1500 euroluk lens yatırımı ve ve gene en az 1000 euroluk bir dslr almak lazım.
toplam 2500 euro.
En kral dslr like ise 500 eurolar civarında.
Al sana ikilem.
Valla çıksa en az 2x focal çarpanlı, 28-280 gibi bir aralıkta dslr çıksa düşünmeden alırım. Dslr ye dünyanın parasını yatırmak gerekiyormuş, bilememişiz.
aynen katılıyorum sercene.
Bu topiğin gidişatı ne tarafa? Ne o pazarbey dslrlike a dönüşmü var? Hani elindeki dslr den , lenslerden falan sıkılan varsa çook temiz Sony R1 var bende
tekliflere açığım, tabii üste ne kadar ödeyeceğinizide belirtin
dslr-like lar kapitalist tüketim kültürünün en kandırıkçı aletleri bence
S2 ye 800tl verdiğim günü unutamıyorum.
Sercan85, bırak 17-50 yi sabit 50mm verseler sadece onu kullanacaksın deseler yine DSLR derdim.
Pazarbey sen S2 ile s9500 lerle mutluydun geri dön onlara.
Sercan85, bırak 17-50 yi sabit 50mm verseler sadece onu kullanacaksın deseler yine DSLR derdim.
Maviizci, ben de kesinlikle 50mm ve dslr derdim şu an 17-50 kullandığım için öyle dedim
likeler çok parazitli görüntü veriyor,
sonradan parazit azaltılıp görüntü keskinleştiriliyor ve doygunlaştırılıyor.
Sonuçta resim daha yapay ve dijital görünüyor.. Ayrıca kontrastı da düşük oluyor..
Benim fuji s5700 en iyi like değil hatta belki vasat diğerleriyle kıyaslanınca ama interneten örnek fotolara baktıklarımdan da edindiğim bilgi hiçbir like makinenim dlsr kalitesi vermediği..
Ama diğer taraftan like ile çekilen çok güzel fotolar da var.. Mümkün tabi şartlar uygun ayarlanırsa birçok dslr sahibinin çekemeyeceği kare yakalanır.. Ama aynı kişi dlsr ile çekse foto daha da güzel olur..
Tercih ve imkanla ilgili..
Bence Az -Öz..
#sercan85' tarafından 13.04.2009 01:41:45 tarihinde düzenlendi.
Uyarı
- Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
- T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
- Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
- Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
- Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
- Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
- Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
- Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
- Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
- Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
- Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
- Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.
azonce burada birisi prime lensle 14x aralıgında bir lensimi karsılastırdı????
Hatta 100mm makro lensle 14X aralığında bir lens karşılaştırıldı Katliam var.
Ancak prime lensle gündüz çekim yapılıp 14X lensle akşam düşük ışıkta çekim yapılarak dengeleme yapılmak istenmiş. Oldukça mantıklı bir yaklaşım. Facia
#t_yaman' tarafından 13.04.2009 10:34:47 tarihinde düzenlendi.
Ama buda bi dslr sonuçta. Foto kalitesi nasıl acaba. Yada 14-140 lensi.
T yaman ne katlimai kardeşim. Kızdırmayın bak beni.
Sercan 5700 çokta ahım şahım foto veren bir makina değil.
Sorum şu : Bu makine R1 nin yenisi mi acaba ? CMOS sensör enterasan !!!!!!!
Bu arada özellikle fotoğraf dergilerinde detaylı inceleme yapılan DSLR Like makineleri inceliyorum gerçekten çok güzel özellikler ve kullanım alanları sunuyorlar. 20 Optik zoom, Yüz tanıma sistemi, Gülümseme, Panaromik görüntüleme modu bir sürü mod. Canon, Olimpus, Fuji Nikon gerçekten çok güzel modelleri var. Like lar öldü denmişti ama yapılan yatırımlara bakılırsa pek ölmeyecek gibi...
Sony CyberShot HX1
Sony'nin yeni modeli Sony CyberShot HX1 çarpıcı görüntü kalitesi, üstün çekim hızı ve güçlü yaratıcı çekim özelliklerini şık, kullanımı kolay bir dijital kamera gövdesinde bir araya getiriyor. Sony'nin amiral gemisi yeni Cybershot fotoğraf makinesi serisi özel görüntü algılaması, optik özellikleri ve eşsiz yaratıcı çekim olanakları sunan veri işleme teknolojileriyle dikkat çekiyor. Üstün bir performans ve 20x gücünde optik zum özelliğine sahip olan yeni Sony CyberShot DSC-HX1 dijital kamera makul boyutlarıyla küçük çanta ve seyahat bagajlarına kolaylıkla sığabiliyor.
Sony CyberShot HX1 - 9.1 megapiksel
Sony CyberShot HX1 dijital kameranın kalbinde Sony'nin geliştirdiği yeni 'Exmor' CMOS görüntü sensörü bulunuyor. Orijinal olarak Sony Alpha dijital SLR serisi için geliştirilmiş olan 'Exmor' teknolojisi özellikle yüksek ISO değerlerindeki çekimlerde düşük noise etkisine sahip çarpıcı kalitede görüntüler sunuyor. Güçlü BIONZ görüntü işlemci eşliğinde 'Exmor' CMOS sensör mekanik obtüratör kullanarak en yüksek çözünürlükte saniyede maksimum 10 kare gibi inanılmaz bir hızda çekim olanağı sağlıyor. 'Exmor' CMOS sensör loş ışıklı ortamlarda noise etkisini azaltan iki yeni çekim modunu destekliyor. Eğer sabit nesnelerin fotoğrafını çekecekseniz yeni Handheld Twilight modu ile saniyede altı kare çekim yaparak bu görüntüleri birleştiriyor ve noise etkisi ciddi anlamda düşürülerek iyileştirilmiş tek bir fotoğraf sunuyor. Hareketli nesneleri fotoğraflamak istediğinizde ise Anti Motion Blur modu altı fotoğraf karesinden bulanıklıktan uzan ve net bir görüntü veriyor.
Sony CyberShot panorama çekim
'Exmor' CMOS sensör ve BIONZ işlemcinin katkısıyla elde edilen 'Sweep Panorama' harika manzara fotoğraflarına olanak tanıyan yeni bir çekim modu. Bu modda sadece deklanşöre basıp kamerayı yatay ve dikey bir hat üzerinde kaydırmak yeterli. Sony Cyber-shot HX1 fotoğraf makinesi bu görüntüleri birleştirerek son derece geniş ve yüksek çözünürlüklü bir görüntü elde edilmesine olanak tanıyor.
Sony CyberShot DSC-HX1 teknik özellikleri
• Efektif çözünürlük: 9.1 megapiksel
• Sensör : 1/2.4 Exmor CMOS Sensör
• Lens : G Lens
• Zum : 20x optik Zum
• Bionz İşlemci: Var
• HD Video kayıt: 1080p / 30p HD
• Geniş açı: 28mm
• ISO: 3200
• Ekran: 3.0 inç Clear Photo LCD Plus
• Batarya ömrü: 195 dakika
• Optik SteadyShot
• Renk seçenekleri: Siyah
Sony HX1 optik zum
Orijinal olarak Sony Alpha dijital SLR ürün serisi için tasarlanmış olan ve Sony CyberShot HX1 modelinde de kullanılan G Lens ödünsüz optik duyarlılık elde etmek için asferik mercek elemanlar ile ED (Extra Low Dispersion) mercekler barındırıyor. Bu objektif ile 28mm geniş açıdan 560mm telefotoya dek tüm odak uzaklık değerlerinde üstün bir çözünürlük ve minimum renk sapması etkisi elde ediliyor. Ayrıca objektifin 20x optik zum yeteneği manzara fotoğraflarından hareketli sportif fotoğraflara kadar çok esnek çekim olanakları sağlıyor.
Sony CyberShot HD video kamera
Sony Cyber-shot HX1 dijital fotoğraf makinesi Sony'nin 1080 / 30p HD kalitesinde video kayıt yapabilen ilk kompakt modeli olma özelliği taşıyor. Sony HX1 dijital kamera net ve zengin detaylı HD kalitesindeki video görüntüleri saniyede 30 kare çekim hızı ile kaydediyor. HD kalitesindeki video kayıtlar yüksek çözünürlüklü fotoğraflar çekim sonrasında Sony BRAVIA veya herhangi bir HD Ready televizyonda opsiyonel HDMI kablosu ile izlenebiliyor.
Sony CyberShot DSC-HX1 özellikleri
Sony Cyber-shot HX1 dijital kameranın Akıllı Sahne Tanıma (Intelligent Scene Recognition) fonksiyonu Smile Shutter (Gülümseme) modu ile geliştirilmiş. Bu sayede kullanıcılar gülümseme içeren fotoğraf karelerini zorlu ışık koşullarına rağmen otomatik olarak çekerek kaçırmamış oluyorlar. Sony CyberShot HX1 dijital fotoğraf makinesinin 3.0 inç büyüklüğündeki Clear Photo LCD Plus ekranı 230,000 piksel çözünürlüğe sahip.
#muratreis' tarafından 13.04.2009 14:08:28 tarihinde düzenlendi.
Haklısın pazar emmi biliyom emme her makinenin örnek fotoları ve arkadaşlarımın makinelerinin örneklerini de düşününce sanırım yeterli fikir oluşuyor böyle konuşmam için..
Ama tavsiye konusunda yanıldığımı anlıyorum: "sen like al sen slr al" demek hiç doğru değilmiş..
Galiba en sağlıklısı kompakttan başlayıp zaman içinde herkesin kendi karar vermesi..
(Ama eleman fotoculuğu ilerletirse büyük ihtimal dslr ister, önceki makinaların paraları boşa gider.. Bunu da gözönünde tutmak gerek)
#sercan85' tarafından 13.04.2009 17:42:52 tarihinde düzenlendi.
İlgili olabilecek konular
-
-
-
-
-
-
Bütçeme Göre Güncel Dslr mı Fullframe Dslr Mı?
12 Nis. 2020, 08:34 uaemir
2348112 Nis. 2020, 23:07
mete007 -
-
-
Yeni Başlicam İşimi Görcek 2. El Ucuz Dslr Arıyorum
10 Eyl. 2018, 19:12 ahmet4137
1315313 Eki. 2018, 16:58
ikincisahip -