Fotoğrafçılık Forumları
Dslr Mi , Dslrlike Mi ?
PEk çok kez sorulmuştur bu soru. Ancak bu sefer teknik olarak verilerle neden hangisinin tercih edilmesi gerektiğini tartışmamaz gerektiğini düşünüyorum.
Zİra şu anda PEntaks k20 ve 18-250 ile ki testlerde 3 yıldız almış, çektiğim fotoğrafları dslr like ile çektiklerimle karşılıştırınca arada çok büyük farklar olduğunu görüyorum.
Özellikle 18-250 yi f8 in altında kullanmak mümkün değil. Buna mukabil dslr like ile çektiklerimde f 2.8 de bile kenarlar inanılmaz net oluyorlar.
F8 e çıkılsa bile k20 ile çekilenler ile dslr likenin çektikleri arasında optik açıdan büyük kalite farkı oluyor.
Ancak dslr like ile çekilenler ile dslr ile çekilenler arasında sensör farkı sebebiyle büyük fark var. Dslr like ile çekilenlerde en düşük ısoda bile noise olmasa bile gren oluşmasına rağmen dslr de 800 ısoda bile temiz fotoğraflar elde etmek mümkün.
Dslr ile focuz hızı sorun değil. Ancak en iyi dslr likeler bile focus konusunda halen sorun yaşıyorlar.
Tüm bunlar ışığında bir deslr like den elde edilebilecek optik kalite için
1- Tamron 17-50 , carl zeis 16-80, canon 17-50 f2.8 gibi yaklaşık 500 euroluk bir geniş açı,
2-sigma 100-300 veya canon 70-200 f4 gibi 1000 euronun çok üstünde iki lens almak lazım.
bu durumda en az 1500 euroluk lens yatırımı ve ve gene en az 1000 euroluk bir dslr almak lazım.
toplam 2500 euro.
En kral dslr like ise 500 eurolar civarında.
Al sana ikilem.
Valla çıksa en az 2x focal çarpanlı, 28-280 gibi bir aralıkta dslr çıksa düşünmeden alırım. Dslr ye dünyanın parasını yatırmak gerekiyormuş, bilememişiz.
Sen 18-250 çok iyi dedin alacam dedin.
Bende pazarbey iyi diyorsa kesin iyidir dedim o yüzden de al dedim sana.
Hem o kadar da kötü değil günahına girme lensin.
17-50 Alsaydın da hiçbirşey olmayacaktı gacinin teorisine göre.
Valla ben annamam. Tüketici kanununun 4567 sayılı maddesinin b bendine göre sende benim kadar kusurlusun. Zararımı tazmin etmen lazım. Hemen birine satmamama yardım etmelisin.
Efenim bakınız şimdi 1. foto sigma 105 mm makro ile.Aradaki fark gaijinin bile rahatlıkla anlayacağı kadar açık. 105 mm ile tüm detaylar ortada iken 18-250 de kaybolmuş. Ayrıca renk olarak ne kadar tabii bir sonuç çıktığı ortada.
f9 , 1/125, ıso 250 de çekildi. 250 ısoda olduğuna inanmak zor gerçekten.
2. fotomuz ise 18-250 ile
f9 da 1/100 de ıso 250 de çekildi.
İkisi de f 9 da.
Sigma ile olanı 1/125, tamronla olanı 1/100 olmasına rağmen pozlama farklılığı var.
İlk resim daha aydınlık.
İkincisi daha karanlık. Daha fazla pozlanmış olmasına rağmen sanki daha az pozlanmış gibi. Neden öyle ?
İkinci fotoğrafta arka bölüm karanlık. İlkinde ise aydınlık.
daha fazla pozladığın halde daha karanlık çıkması ilginç.
Katı meyve sıkacağımı aldın.
Çocukcağız beta karoten olmuş.
azonce burada birisi prime lensle 14x aralıgında bir lensimi karsılastırdı????
bu topici kaldırın gozunuzu seviyim
gaijin ne diyim ben sana.
gel tüm takımı sana 5 bine bırakayım.
okyanus dayı şimdi farkettim beyaz alyarı 2. fotoda hafif bulutlu için ayarlanmıştı. ol sebepten çocuk gce gündüz havuç suyu içirmiş kimin olmuş.
ayrıca ışık farklılığının sebebi birinnin gece birinin gündüz çekilmesi olablir mi acab.
:D
çakal derler bizim orda boyle numara yapana:D
-----
senın butun takım buyuk ıhtımalle 15-20.000 lira falan tutuyodur,bekle ben 5000i toparlayıp gelcem
Hayret sigma ya niye kusur bulmadınki ?
almazsan alma kardeşim . bende okyanus gibi saf bi müşteri bulurum elbet . Allah Allah.
105 e ne kusur bulem kine.
E biri gündüz biri geceyse karşılaştırma hiç hiç anlamlı olmaz, ikisi de aynı şartta çekilmeliydi..
---------------------------------------
Slrde evet iyi lensler kullanmak gerek 3x,4xli.. Yani ya çok para ödeyip birden çok lens almak gerek ya da bir tane güzel alıp az aralıklı ama daha kaliteli kullanım elde etmek..
Şahsen ben 17-50 ile dslr kullanmayı her aralığı sağlayan bir likeye fazlasıyla tercih ederim..
Az aralık olsun ama çektiği zaman temiz görüntü elde etsin.. Yani dijital olduğu pek belli olmayan daha doğal görüntü ve kontrol imkanı..
Eskiden sadece 50mm kullanan kişi az mıydı???
AZ - ÖZ..
Çok paran varsa----> Çok çeşitli kaliteli lens ve kaliteli görüntü
Çok paran yoksa
1) Az aralık ama kaliteli alımlı görüntü
2) Çok aralık,macro imkanı,vs ama daha dijital parazitler taşıyan daha kalitesiz görüntü..
Bu bir tercih meselesi..
Kim temiz güzel renkler elde etmek istemez ki..
Tamam makina ikinci ve hatta daha da geri planda ve maharet fotoğrafçıda kabul..
Ama aynı fotoğrafçı için dslr ile çekilen fotolar daha alımlı ve renkleri daha güzel olacaktır.. Bunu kim istemez ki..
İlgili olabilecek konular
-
-
-
-
-
-
Bütçeme Göre Güncel Dslr mı Fullframe Dslr Mı?
12 Nis. 2020, 08:34 uaemir
2348112 Nis. 2020, 23:07
mete007 -
-
-
Yeni Başlicam İşimi Görcek 2. El Ucuz Dslr Arıyorum
10 Eyl. 2018, 19:12 ahmet4137
1315313 Eki. 2018, 16:58
ikincisahip -