pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Dslr Alım Sorunu - Hüsran

Arkadaşlar bir türlü slr makina alamıyorum.Bu konuda bana yardımcı olabilecek bir arkadaş varmı. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

#pazarbey' tarafından 11.01.2007 18:32:41 tarihinde düzenlendi.

#pazarbey' tarafından 10.02.2007 18:04:35 tarihinde düzenlendi.

#pazarbey' tarafından 17.02.2007 08:24:05 tarihinde düzenlendi.

#pazarbey' tarafından 25.02.2007 22:45:49 tarihinde düzenlendi.

#pazarbey' tarafından 22.04.2007 21:56:46 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 23 Aralık 2006, 23:35 - İp: 88.***.**3.77
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

ketkisi yakışırda ne alacaeğız kine.
merhazında buyurduğu gibi icadı gününden beri slr alacağız. ama en iyisi torunla birlikte almak. evet evet en iyisi bu.

Tarih: 12 Ocak 2007, 20:47 - İp: 85.***.**8.163
drtamer
drtamer (üye)
Malatya / Amatör

K10D muadili...

Tarih: 13 Ocak 2007, 13:45 - İp: 193.***.**2.10
merhaz
merhaz (üye)
Şırnak / Amatör

pazarbey pentax k10d sana yakışır..
adnan abi beğendikten sonra düşünmeden al..
bak ben artık lens koleksiyonumu genişletiyorum..
sony 100 mm makro lens siparişimi p.tesi veriyorum

Tarih: 13 Ocak 2007, 14:19 - İp: 88.***.**5.236
drtamer
drtamer (üye)
Malatya / Amatör

selam merhaz,
sony 100 mm kararındaki etmenler neledi. çünkü oldukça pahalı bir lens. Sigma ya da tamrondan çok mu başarılı. Bişldiğim kadarıyla prime lenslerin genelde hepsi çok başarılı. sigma 105 ve tamron 90 mmile ilgili oldukça iyi makaleler var. hepsinde başarılı bulunmuşlar.
tamer

Tarih: 13 Ocak 2007, 15:32 - İp: 193.***.**2.10
merhaz
merhaz (üye)
Şırnak / Amatör

slm drtamer...
haklısınız sigma nerdeyse sony ve nikonun yarısına bir fayata satılıyor.beni sony e yönelten etken ise sony 100mm ve nikon105 mm makroların oldukça övgü aldıkları olmalı..bu konuda sizin kadar tecrübeli olmadığımıda belirteyim.
drtamer bey ben ticaretle uğraştığım için kafamda oluşan bir ticari düşünce var.her ürün kalitesine göre bir fiyat belirler ve hakeder.beni bu lense iten düşüncede bu olmalı.iki misli bir fiyatının olması bana daha kaliteli bir lens olmalı düşüncesini oluşturdu.sizinle lens konusunda sohbetlerimiz oldu bu konuda bayağı yardımlarınız oldu tekrar tşk ederim.
tamer bey bir ara nikon d200 almayı düşündüğüm oldu.yalnız nikond200 gövdesi 3 milyar kusur.lensler hariç.
düşündümde sadece bir gövdeye verceğim para ile lense yatırım yapmanın daha mantıklı olacağını düşündüm.alacağım lenslerinde üst sınıf lensler olmalı.yani sonradan pişmanlık duymamak için..

Tarih: 13 Ocak 2007, 16:00 - İp: 88.***.**5.236
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

baslıga bak arkadaslar yanlızlıgıma bir cozum bulamıyorum,yardımcı olabilecek biri varmı..arayın beni

şaka bir yana bence pentax sonyden daha iyi bir secim olacaktır..ama bence sen bir sony al..ben insallah k10d alırım,hocha d40 alcam diyordu,lazutta bir canon alır,toplanırız hep birlikte altın günü yapar makinaları deneriz,çeşit olur.. ben bu siteye ilk uye oldugumdada pazarbey uzuuuuuuunn zamandır dslr alamıyor deniyordu,hala daha alamamış siz düşünün...adamın hayat gayesi olmuş bu,alırsa bosluga duser

pazarbey bence gozunu kapatıp,bi deli cesareti bunu alıyorum deyip al,yoksa bu konu,bundan sonra acacagın bısuru konu boylee uzaaarrr gider....kolay gelsin...k10d

Tarih: 13 Ocak 2007, 16:03 - İp: 88.***.**3.96
hocha
hocha (Subjektif)
Yurtdışı / Amatör

gaijin, fikir mükemmel! Değiiştire değiştire kullanırız. Kim hangi makinada daha iyi performans sağladı, o makine onda kalır.

flassv nin işyerinden geliyorum şimdi, kendisi yoktu, çekime gitmiş. Olsaydı bugün d40 sipariş etmiş olabilirdim.
Bugün de alamadığıma göre en az 1 ay daha alamam. Çünkü her teşebbüsümden sonra tekrar bir araştırma içine giriyorum. -E malum, burda araştırmaya bir giren bir daha çıkamıyor.
Malesef pazarbey ile biz müzmin makine araştırıcısı olarak kalacağız bu gidişle. İşin kötüsü bazan ben gözümü karartıp yeter ulan, deyip alma teşebbüsünde bulunmama rağmen tüm teşebbüslerim ters tepti şimdiye kadar. Bi uğursuzluk mu garabet mi ne var anlamadım.

Tarih: 13 Ocak 2007, 17:04 - İp: 88.***.**1.119
drtamer
drtamer (üye)
Malatya / Amatör

sevgili merhaz,
benim tecrübem yok ama sadece okuduklarımı ve ustaların yorumlarını aktarabiliyorum. Ancak yine de 2 katı para vermeye değirmi onu düşünmek gerek. amerikada çalıştığım kliniklerde doktorlar gerçekten profesyonel fotografçı kadar (bir tanesi ünlü bir fotografçıydı zaten-sergileri vs vardı)bilgiye sahipler ve stüdyolarında sigma 105 mm kullanıyorlardı. onlar bile fazla harcamadığına göre...
tamer

Tarih: 13 Ocak 2007, 18:27 - İp: 193.***.**2.10
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Arkadaşlar ben 1-2 gün yokum. Bugün hastalandım.Hastaneye yattım. Bayğı bir kötüyüm.İnşallah geçici hafıza kaybı yaşarımda yav sen falan mikanayı acaltın ne oldu deyep kandırırsınızda slr alabilirim.

Tarih: 13 Ocak 2007, 18:48 - İp: 85.***.**8.52
merhaz
merhaz (üye)
Şırnak / Amatör

sevgili tamer..
sony lenslerinin bir bölümünün carlzeiss olduğunu duymuştum.100mm makrolarında carlzeiss olma ihtimali yokmu sizce?bunun yanında 35mm ve 135mm gibi başka lensleri var özellikle pahallı lensler diğerlerine oranen..

Tarih: 13 Ocak 2007, 19:27 - İp: 88.***.**5.41