pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Dslr Alım Sorunu - Hüsran

Arkadaşlar bir türlü slr makina alamıyorum.Bu konuda bana yardımcı olabilecek bir arkadaş varmı. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

#pazarbey' tarafından 11.01.2007 18:32:41 tarihinde düzenlendi.

#pazarbey' tarafından 10.02.2007 18:04:35 tarihinde düzenlendi.

#pazarbey' tarafından 17.02.2007 08:24:05 tarihinde düzenlendi.

#pazarbey' tarafından 25.02.2007 22:45:49 tarihinde düzenlendi.

#pazarbey' tarafından 22.04.2007 21:56:46 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 23 Aralık 2006, 23:35 - İp: 88.***.**3.77
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

TEste baktım.Fakat çokta birşey anladığımı söyleyemem.
K10d konsunuda düşündüren noktalardan biriside halı hazırda geleceği yönelik hiçbir lensinin bulunmaması.Daha usm lens yapacaklarda alacağız.
Onunda performansı belli değil. Allahım yardım et.

Tarih: 11 Ocak 2007, 23:01 - İp: 85.***.**8.163
banvit82
banvit82 (üye)
Aydın / Amatör

Ben aldıımm.Sıramı savdıımm.SIRA SENDE pazarbey.Hadi koş.

Tarih: 11 Ocak 2007, 23:30 - İp: 88.***.**1.34
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Çok anlamam ama ben fokus hızları arasındaki farkın pek hissedilebileceğini bile düşünmüyorum. Dizel sigma lens kullanma duruma hariç.

Eos 300v kullandım fokus hızı iyiydi, nikon f75 kullanıyorum fokus hızı iyi.Slr like makinalarda fokus çokmu yavaş çalışıyor bilmiyorum hiç kullanmadığım için. Ancak slr makinelerde fokus hızının yavaşlığından şikayet edildiğini kullanıcılardan duymadım. Testlerde belki fark görülebilir ama bu bence pek insanın farkedebileceği bir fark değildir. Dediğim gibi bunun istisnası sigma nın hsm olmayan lensleri gibi yan sanayi lensler. Ortam çok karanlık değilse genelde benim nikon lensler zınk diye netliyor, usm veya hsm filan lensler de değil bunlar.

Aslında en iyisi bir makinayı biraz kullanıp kurcalamak ondan sonra karar vermek. Testlere de fazla takılmamak lazım bence, testlerdeki farklılıklar bence çoğu kullanıcının hiçbir zaman farketmeyeceği detaylar.

Birde bazı arkadaşlar SR özelliği önemli değil acemiler için önemli falan demiş ama kesinlikle katılmıyorum. SR kesinlikle önemli bir özellik. Varken neden tercih edilmesin, SR siz makineler daha mı iyi fotoğraf çekiyor aynı perde hızında yoksa. Kullandığım VR li objektifde neredeyse 1/2 perde hızında bile kabul edilebilir netlikte fotoğraflar çektim. VR siz objektiflerle kesinlikle bulanıklık bariz oluyor aynı hızlarda.

Tarih: 11 Ocak 2007, 23:31 - İp: 88.***.**7.224
meliksahu
meliksahu (üye)
Denizli / Meraklı

konuyu başından itibaren okudum. önce demiştim: pazarbey niye alamasın ki diye?
sonra anladım ki gerçekten bir sorun varmış. zira başlık 28 olmuş, kaç kişi makina almış ama pazarbey daha alamamış

Tarih: 11 Ocak 2007, 23:41 - İp: 88.***.**7.82
serbes
serbes (üye)
Bursa / Meraklı

Fotoğraf konusunda bu sitedeki en deneyimsizlerden biriyim.

Pek çok yorum okudum.

O yüzden haddim olmayarak sadece okuduklarıma dayanarak görüş açıklayacağım. Umarım yanlış anlaşılmam.

Kararsız kaldığınız iki modeli de body olarak almanın ve kit lensler yerine farklı lens seçeneklerini değerlendirmenin çok daha doğru olduğu kanaatine vardım okuduklarımdan.

Ve eğer bu iki marka arasında kalacak olsam Pentax yerine Sony yi tercih ederdim. Çünkü dslr ye adım atıldığında sonuçta bir sisteme girildiğini düşünüyorum. Ve Sony nin Pentax a göre uzun vadede bu piyasada çok daha başa güreşecek bir firma olduğu görüşündeyim. O yüzden uzun vadeli bakıldığında pentax yerine sony ile başlamak daha akılcı geliyor bana.

Kolay gelsin...

Tarih: 11 Ocak 2007, 23:41 - İp: 85.***.**6.248
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

İnşallah banvit, inşallah.
sr konusunda farklı düşünmüyoruz.
Lakin ben daha çok doğa fotoğrafları çektiğim için focus hızı çok önemli.Uçan bir kuşu slr like makinalar ile çekmek hemen hemen imkansız.9500 bu konuda iyi ondada sr yok. Bu yüzden en hızlısı olmalı benim için.

Tarih: 11 Ocak 2007, 23:41 - İp: 85.***.**8.163
drtamer
drtamer (üye)
Malatya / Amatör

a100 ile k10d(gx10) focus hızlarını kıyaslayabilirsin.

burada

Tarih: 12 Ocak 2007, 00:16 - İp: 193.***.**2.10
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

gX10 K10 D YEMİ KARŞILIK GELİYOR YOKSA K100 DE YEMİ.
EN HIZLISI SAMSUNG EN YAVAŞI SONY

Tarih: 12 Ocak 2007, 16:54 - İp: 85.***.**8.163
k.etkisi
k.etkisi (üye)
İstanbul / Amatör

pazarbey sizin gibi bu iyi bir fotografciya slr bir makine yakışmaz mı? s9500 ilgi çekici bir makine ama bilemiyorum... slr makinelri yuksek lens fiyatlarından dolayımı tercih etmiyosunuz?

Tarih: 12 Ocak 2007, 19:06 - İp: 88.***.**9.88
merhaz
merhaz (üye)
Şırnak / Amatör

ya havlel vela
şimdi siz pazarbeyin dslr alacağınımı zannediyorsunuz?valla benim bildiğim pazarbey taa eskilerden beri yanılmıyorsam millattan bir kaç yıl önce idi,evet m.ö 1800 yılları idi.dslr alacam diyordu ama tık yok
benim fikrimce pazarbey dslr alacak,ama torunu ila birlikte alacakkimbilir o zamana kadar pazarbeye vercekleri makinanın üzerine birde baston verirler herhalde

Tarih: 12 Ocak 2007, 19:59 - İp: 88.***.**5.236