Fotoğrafçılık Forumları
Dslr Alım Sorunu - Hüsran
Arkadaşlar bir türlü slr makina alamıyorum.Bu konuda bana yardımcı olabilecek bir arkadaş varmı. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
#pazarbey' tarafından 11.01.2007 18:32:41 tarihinde düzenlendi.
#pazarbey' tarafından 10.02.2007 18:04:35 tarihinde düzenlendi.
#pazarbey' tarafından 17.02.2007 08:24:05 tarihinde düzenlendi.
#pazarbey' tarafından 25.02.2007 22:45:49 tarihinde düzenlendi.
#pazarbey' tarafından 22.04.2007 21:56:46 tarihinde düzenlendi.
merson güzel benzetme olmuş.
Pazarbey abartma sırf gözle fokusu var diye A100 almıyordun herhalde. Eğer öyle ise Olympus E510 diye yeni bir topic aç'ta muhabbete yani bir boyut kat.
Canon eos30 un eye control modelinde gözle fokus vardı. Yani gözünüz fokus noktalarından hangisine odaklanmışsa makine o fokus noktasına netleme yapıyordu. Ancak dslr olanlarda böyle bir sistem yok.
Fazla fokus noktası olmasının bir faydası da arı gibi hareketli konuların çekiminde netliğin sürekli olarak yenilenmesidir. Arı kadraj içindeki yerini değiştirip başka bir netleme noktasının üstüne geldiğinde makine otomatik olarak arıyı takip eder ve yeni geldiği netleme noktasından netler. Makro gibi alan derinliğinin çok sığ olduğu çekimlerde, önce netleme yapıp sonra kadraj oluşturmak konunun tam net olan alandan çıkmasına neden olur büyük ihtimalle. Mesela merkez noktadan netlediniz ve kadrajı yeniden oluşturarak arıyı veya çiçeği kadrajın soluna oturttunuz, büyük ihtimalle netlik bozulacaktır, çünkü konunun netlik noktasına olan mesafesi değişmiş olacaktır. Bu değişiklik 1 mm bile olsa, makro gibi çok sığ alan derinliğiyle çalışılan konularda bence dikkate alınması gereken bir netsizlik oluşturur.
Bence çok fazla netlik noktasına yine de gerek yok, merkezde ve kadrajın sağ ve sol 1/3 lük bölümlerinde netlik noktası bulunması benim için yeterli.
Pazarbey bahsettiğin olympus sanırım 2 crop çarpanlı.Noise problemi fazla olabilir, ayrıca geniş açı sıkıntısı yaratır.
Merson aklımı çelmedi desem yalan olur e510. Sanırım iyi bir mikana yapmışlar. İnşallah dayımız almıştır a 100 üde artık kurtuluruz karar derdinden. Almıştır almıştır.
As açtım e510 diye konu ama kimse yüzüne bakmadı bile.
Okyanus e510 da 3 tane nokta varmışSanırım yeterli o zaman. Makroda zaten ben manuel netleme yapıyorum. Otamatik kulanmıyorum. Ama genede böyle hareketli şeylerde lazım olur.
Iso konusundada çok çok iyi olduğu söyleniyor e 510 un. Bakalım doğrumu çıkacak.
İnşallah dayımız almıştır a 100 üde artık kurtuluruz karar derdinden. Almıştır almıştır.
Dayınla iletişim kurma problemi var anlaşılan.
Pazarbey,
Sana A100 alacak olan senin piyango talihlisi dayin miydi?
gözün baktığı şeye odaklanma
king kobra savaş helikopterlerinde var böyle bir şey pazarbey pilot nereye bakarsa silahlar oraya odaklanıyor.
sen bence king kobra almalısın, adliyeye kobrayla gidersin,karizman olur
valla a100'den vazgecip de e510 almak ne kadar mantikli tartisilir..
gecen gun k10d'nin fotograflarindan ornek gostermistin, ne oldu, a100 ile arasindaki fark yeterli degil mi sence?..
dadanagast,
dijitalfokus çalışmıyor, ne zaman açılır.
pazarbey oradaki senin verdiğin yeni haberleri okursa hepsinden cayar...
Bitpire var hakkatende. Zaten ısmarladığım günden biri aramıyor artık.
Antika yedi sülalemi tanıyorsunuz bakıyorumda. Yok bu hanımın dayısı benim değil
BUfalo hakkatende amma olurdu. Pata pata pata .Hacizleri falanda onunla giderdim. Hiç jandarma polis falan almaya gerek kalmazdı. Tahsilatlar garanti.
Dadanagast niye böyle diyorsun. Ben bunu bir laf sokma olarak telakki ettim.
Merson ne yazıyor dijital focusta.
pazarbey,
nikon tüm lensleri VR li yapma kararı almış, tamron da VC li lens çıkarıyormuş. dijitalfokus açıldı. Biraz beklemen ya da siparişini erteleme imkanın varsa düşünmen için zamanın var. Mevsim değişikliği dijital dünyada da başladı gibi.
e510 daki ekrandan fotoğraf çekmek benim de ilgimi çekti, daha fazla bilgi edinebilir miyiz?
#merson' tarafından 17.03.2007 08:25:43 tarihinde düzenlendi.
#merson' tarafından 17.03.2007 08:27:18 tarihinde düzenlendi.
İlgili olabilecek konular
-
Sony Ccd-tr502e Pal Handycam Kristal Sorunu
28 Eki. 2024, 23:57 romantikhaydut
259529 Eki. 2024, 15:14
romantikhaydut -
-
-
-
-
-
-