Fotoğrafçılık Forumları
Dslr Alım Sorunu - Hüsran
Arkadaşlar bir türlü slr makina alamıyorum.Bu konuda bana yardımcı olabilecek bir arkadaş varmı. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
#pazarbey' tarafından 11.01.2007 18:32:41 tarihinde düzenlendi.
#pazarbey' tarafından 10.02.2007 18:04:35 tarihinde düzenlendi.
#pazarbey' tarafından 17.02.2007 08:24:05 tarihinde düzenlendi.
#pazarbey' tarafından 25.02.2007 22:45:49 tarihinde düzenlendi.
#pazarbey' tarafından 22.04.2007 21:56:46 tarihinde düzenlendi.
Kantros sen nerden çıktın. göbeğim kadar başına taş düşsün emi. (Küçük çaplı meteor kadar.)
Arkadaşlar konuyu araştırın bir. Dadanagast gelirse hepten karışacak konu.
BEn o noktaları biliyorum. EN yakın olan nesneyi focusluyor. BU kesin..
İlker gelirse senin bu gözle fokus yapma olayını bence hiç duymasın.
Sen bugüne kadar bu topic de neler öğrendin diye sana hesap sorar.
Sonrada seni tefe koyar bir güzel çalar.
Arkadaşlar ben başka forumlara gidiyorum. Bunu nasıl bilmezsiniz ya. Yok yok dalga geçiyorsunuz benimle.
Hadi bi anlat bakalım şu gözle fokus olayını.
Pazarbey ben senin aslında ne demek istediğini anladım.Bir zamanlar Canon nun bazı modellerinde söylediğin sistem varmış.Hatta KM ninde benzer bir sistemi olduğunu duymuştum.Ama dslr içinde bu sistem yok.
Senin bildiğin ama yanlış bildiğin olayın doğrusu şu.
A100 de makinayı yüzüne yaklaştırdığında sensörler bunu algılayıp makinayı stand-by konumundan çıkartıp aktif hale getirdiği gibi makinanda daha önceden hangi fokus noktası seçili ise veya hiç birini seçmedi isen en yakın cisme fokusu başlatıyor diye biliyorum.
Yani makina bunu ezbere yapıyor ,senin gözle baktığın noktaya değil.
a100 de öyle sanırım.
Ama canonun bazı dslr modellerinde gözle kontrol sistemi vardı.Hatta bunun japonların icat etmeyip uzaylıların icat ettiği esprisi yapılıyordu.
Pazarbey dediğim gibi gözle fokus noktası seçmek diye bir özellik yok.A100 de senin bildiğin olayda aşağıda anlattığım gibi.
Pazarbey'in bahsettiği gibi (Eye-Controlled Focus) diye bir sistem var. Canon'un bulduğu bir sistemdir. Şimdi modelini tam olarak hatırlayamadığım filmli EOS SLR makinelerin bir veya ikisinde vardı. A100'deki Eye-start focus sistemiyle bir ilgisi yok, ikisi farklı şeyler. Canonunkinde göz bebeğiniz vizördeki hangi noktaya bakıyorsa oraya netleme yapıyordu.
#ocaklilar' tarafından 15.03.2007 23:01:25 tarihinde düzenlendi.
Cüneyt evet ben pazarbeyin anlatmaya çalıştığı sistemin o olduğunu anladımda pazarbey bu sistemin A100 de de olduğunu sanıyor.
Az mesajını okudum fakat benimki seninkinden önce gelmiş. Ocaklıların dediği gibi a100 focus start.
Lakin canonda gözle focus noktası belirleniyor.
İlgili olabilecek konular
-
Sony Ccd-tr502e Pal Handycam Kristal Sorunu
28 Eki. 2024, 23:57 romantikhaydut
259529 Eki. 2024, 15:14
romantikhaydut -
-
-
-
-
-
-