Fotoğrafçılık Forumları
Dslr Alım Sorunu - Hüsran
Arkadaşlar bir türlü slr makina alamıyorum.Bu konuda bana yardımcı olabilecek bir arkadaş varmı. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
#pazarbey' tarafından 11.01.2007 18:32:41 tarihinde düzenlendi.
#pazarbey' tarafından 10.02.2007 18:04:35 tarihinde düzenlendi.
#pazarbey' tarafından 17.02.2007 08:24:05 tarihinde düzenlendi.
#pazarbey' tarafından 25.02.2007 22:45:49 tarihinde düzenlendi.
#pazarbey' tarafından 22.04.2007 21:56:46 tarihinde düzenlendi.
Ee o zaman niye bilmem kaçtane focus noktası koyduk diye övünür firmalar.Vardır bir hikmeti muhakak.
Pazarbey vizörden baktığında diyelimki 10 tane fokus noktası var.
Bunların faydası kadraj içinde mesala sol üst köşedeki bir objeyi seçebilir kadrajı bozmadan sol üst köşedeki objeye fokus yapabilir fotoğrafı çekersin.
Peki bir tane olursa nasıl olur.
Bir tane olursa o da merkezde yer alır.
Netlemek istediğin objeye merkezden yarım deklanşör yaparak netler,elini deklanşörden kaldırmadan kadrajı ayarlar fotoğrafı çekersin.
İşte aralarındaki fark bu.
Yani sonuçta fokus noktası isterse 50 tane olsun makina her zaman sadece bir tanesini kullanır.
Peki 9 tane olsa ve ben kenardakini fokuslamak istesin nasıl focuslarım onu. Yani bunu kontrol eden bir mekanızmamı var.Yoksa gidip o noktalardan birine rastlantısal olarakmı focus yapar.
Yada a100 deki gibi gözle kontrolmu edilirler.
Bu arada şunu ekliyeyim fokus noktasının çok olmasının bir avantajını mesala AFC konumunda farkedersin.
Bu da mesala havada uçan bir kuşu çekeceksin fokus noktasını servo ya aldığında ,herhangi birinide seçmeyip makinaya bıraktığında makina herhangi bir noktada kuşu daha rahat yakalıyacağı için daha kolay fokus sağlıyacaktır ama senin işin kuşlarla alakalı olmadığı için o kadar arayacağın bir özellik değil.
A 100 de gözlemi kontrol ediliyormuş.
Yanlış biliyorsun.
Fokus noktalarını joystik ile ya sen seçersin yada seçimi makinaya bırakırsın makina kafasına göre yani genelde en yakın cisme fokuslanır.
Al işte. Niye olmasın ki. Canonlardada bu özellik var.Hatta filmli dslr ler dönemniden beri.
Gözle kontrol etmek hoş olmalı.
Diğer özellikte fena değil hani. Kuşları havada hemencecik focuslamak fena olmaz. Yada başka hızlı şeyleri.
Peki bu gözle fokus noktasının seçimi nasıl yapılıyormuş anlat bakalım.
o noktalardan en yakını focus yapıyor pazarbey..
Yani pek kullanışlı değil..
HEle hele ben seni o şekilde çekersem. MEsela senin göbegin bana daha yakın olacagı icin yüzün flu cıkar. [>:D
Yaa işte böyle döner gözlerin as efendi Makina baktığın noktaya focus yapıyormuş. Kullanmak için zamanla makinanın ve senin makinayı tanıman alışman gerekiyormuş. Netice itibarıyla baktığın noktaya focus yapıyor yani.
Aslında dadanagast olsa daha iyi kafanı karıştırır ama. dur bakalım buralardamı.
Eski canonları bilmem ama benim kullandığım 350D,20D ve 30D de ile A100 de söylediğin türden bir fokus yapma olayı yoktu.
Bu konuda yanlış şeyler biliyorsun.
İlgili olabilecek konular
-
-
Sony Ccd-tr502e Pal Handycam Kristal Sorunu
28 Eki. 2024, 23:57 romantikhaydut
276529 Eki. 2024, 15:14
romantikhaydut -
-
-
-
-