edebi
edebi (üye)
Konya / Amatör

A200-9500-s2,3-r1 Nedir?

Şu andaki slr-like piyasasini düşündüğümüzde bu modellerin hangisi tercih edilir sizce? biliyorum her birinin kendisine göre artıları var. Benim için önemli olan video kalitesi değil mesela.
1) keskinlik
2) tele özelliği en az 7x ve en az 32 başlangıçlı
3) Makro çekim kalitesi kesinlikle güzel olmalı
4) gece çekimleri tatminkar olmalı
Yoksa bir süre daha bekleyip 2004 den bu yana slr-like makine çıkarmayan nikonun yeni modelini mi düşüneyim. veya pro2 yi?

Tarih: 23 Şubat 2006, 15:46 - İp: yok
eserburak
eserburak (üye)
Yurtdışı / Meraklı

Valla ne desem yalan olur şimdi! Ama seçim yapılacaksa alıncak makinede KESİNLİKLE IS/AS olması gerekli... Bu çok önemli inan bana...

Ben çok rahatlıkla diyebilirim ki S9500 alıp pişman olacağınıza, A200 alın... Ama ben Nikon'un 8800'un yeni ekürisi çıkana kadar bekleyeceğim...

Nikon 8800'de iyi makinedir ancak bulmak zor ve bence fiyatı artık yüksek kalıyor... Bir süre daha beklemek istiyorum bu yüzden...

 

Tarih: 25 Şubat 2006, 11:54 - İp: 85.***.**1.131
edebi
edebi (üye)
Konya / Amatör

Evet ben de beklemenin doğru olduğunu inanıyorum. Canon pro2 çıkabilir nikonun 8800 sonrası slr-like bir makinesi çıkmadı o çıkabilir. sonra sony r1 ile çok değişik bir bölüm açmış oldu diğer markaların buna karşılığını beklemek lazım herhalde 2-3 ay içerisinde çok fazla konu netleşir.

 

Tarih: 25 Şubat 2006, 11:58 - İp: 81.***.**9.166
bmadran
bmadran (üye)
Ankara / Amatör

Bugünkü olasılıkları erteleyerek, ne zaman çıkacakları belli olmayan ürünleri beklemek %85 mantıklı sonuç vermez. Tüm teknolojik konularda bu böyledir. En iyi yöntem iyice araştırıp elimizdeki seçenekleri değerlendirmek olmalı.

 

Tarih: 25 Şubat 2006, 12:28 - İp: 85.***.**5.11
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

bmadran'a katiliyorum.. biraz daha beklesen, o zaman da yeni makinelerin cikacagina dair soylentiler dolasir ve sen almaktan vazgecip beklemek isteyebilirsin yine..
........
neden dslr almayi istemiyorsun?
tamam lens almak cok pahaliya gelebilir.. ama zaten en yuksek kalitedeki compact'lardan birini istiyorsun.. yani cok para vereceksin..
hemen tele lens alman da gerekmez.. birkac ay sonra da alabilirsin..
bence o kadar harcamayi goze aldiktan sonra dslr almayi da dusunmelisin..
sana tavsiyem, bir dukkana gidip birkac dslr ile bahsettigin compact'lari denemen.. ve aralarindaki farki, bizzat senin gorup ogrenmen..

 

Tarih: 26 Şubat 2006, 22:03 - İp: 62.***.**2.10
edebi
edebi (üye)
Konya / Amatör

Merhaba Dadanagast, d70 sahibiydim ve makinemi geçenlerde sattım. sebepleri şunlardı:
a) aldığımdan beri kit lensinin dışında başka bir lens kullanmamam ve özellikle makro ve doğa fotografı çektiğim için ihtiyacım olan tele ve makro lens fiyatlarına bütçemin elvermemesi.
b) dslr ler tabii ki çok hızlı ve kullanışlı makineler ama maalesef boyut itibariyle çok fazlalar. her zaman o büyüklükteki bir çantayı taşımak zor geliyor insana ( bu anlamda kendimi tam bir fotograf tutkunu kabul etmiyorum zira ne olursa olsun dslr bu katlanacaksın mantığı yok bende )
c) d70 in bana biraz fazla gelmiş olması...

Durum böyleyken Dadanagast. özellikle makro ve doğa fotografı çekecek birisine önerilerin ne olurdu?

 

Tarih: 26 Şubat 2006, 22:52 - İp: 85.***.**7.126
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

senin durumun farkliymis..
ben cantami beraberimde tasimakta problem yasamiyorum, ama her zaman forumda da soyledim; bizler icin ust-duzey compact'lar yeter de artarlar bile.. tasima rahatligi acisindan..
ayrica her dslr kullanicisinin bir tane de compact'a ihtiyaci oldugu bir gercek.. ama iste maliyet cok artiyor..
....
sanirim edebi, alip satmakla biraz zarar da ediyorsun, ettin.. umarim su anda, uzerine para ekleyip de bu makinelerden birini almayacaksin..
...............
benim tercihim ne olurdu?
32mm'den baslamasi gerekir dediginden, s2 ve s3'u listenden cikarabilirsin zaten.. bence 32 yerine en azindan 28mm'den baslamasi gerekir..
converter kullanmakla da kayiplar oluyor..
diger tercihin s9500'i ben acikcasi hic tutmadim.. viewfinder'i berbat.. bence.. her bir raw icin dunya zaman kaybediyor.. ama bu da o kadar onemli degil senin durumunda, ne de olsa sen bu kaybi goz onune aliyorsun zaten..
ama IS ozelligi yok ve anti-blur ozelligi kesinlikle IS'in yerini alabilecek bir ozellik degil.. doga fotograflarinda yuksek iso ile cekmek istemezsin sanirim.. tasima rahatligi dediginden tripod da kullanmayacagini dusunuyorum..
....R1 cok guzel bir compact.. dslr'a en yakin compact hatta.. ama bence lensinin fokal uzunlugu yetersiz telede.. fakat senin icin bir sorun olacagini zannetmiyorum, cunku su ana kadar sadece kit lensini kullanmistin.. fakat 7x zoom istiyorsun, yani yine amacina uygun olmayacak.. tabii ki tele-converter ile 200mm'ye cikarman mumkun, ama fiyati yanlis hatirlamiyorsam 200-250 pound.. yani yerine bir tane kendine 70-300 apo da alabilirdin..
son olarak, makine yaklasik 1 kilo.. pek de kolay tasinabilir oldugu soylenemez sanirim..
...geriye bir tek a200 kaliyor.. ki listene de tamamiyla uyuyor ozellikleri..
goruntu kalitesi acisindan dslr'lar kadar iyi dusuk iso'larda.. ama ayni hizi da beklemediginden, hiz sorunu da olmayacak senin acindan..
fakat konica-minolta'nin kapanmasi olayi var ki, bence hic de hos bir olay degil bu.. her ne kadar a200'u cok begensem de, bu kosullarda tercih etmezdim sanirim.. ama harika bir compact oldugu kesin..
..................
sony'nin yeni h2 ve h5 makineleri cikiyor.. h5'de 3" lcd var.. 12x optik zoom ve IS olayi var.. kolay tasinabilir, ufacik bir makine.. gel gor ki, 36mm'den basliyor.. 4 mm, o kadar da fark etmez dersen ben olsam h5 icin beklerdim..
ama bu sefer, diyeceksin ki, s2 veya s3 de olabilir.. hatta fz7 de..
haklisin..
zor bir durum gercekten de..

sanirim benim ki etkilenisimden olacak, h5, cok iyi bir tercih olur gibi..
...
canon ve nikon'un yeni en ust duzey compact'lari sanirim bu senenin sonuna dogru cikacaktir.. ama o kadar beklemek istemeyebilirsin, ki beklemek de gereksiz..

son soz senin..

 

Tarih: 27 Şubat 2006, 13:29 - İp: 62.***.**2.10
edebi
edebi (üye)
Konya / Amatör

Merhaba dadanagast,
işin gerçeği ilk başta ben de a200 e kanım ısınmıştı amcak dedğin kapatılma durumu gerçekten de can sıkıcı. üztelik lens aralığı da gayet mantıklıydı 28-200. A200 ün makro seviyesi nasıl biliyor musunuz?
Galiba en doğru karar h5 in sonuçlarını beklemek olacak. belki bu arada nikon ve canon bir güzellik yapar da pro2 veya 8800 devamı bir makine üretir.. Bu arada olympus 8080 in devamını merak ediyorum doğrusu.

 

Tarih: 27 Şubat 2006, 18:09 - İp: 85.***.**9.245
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

evet haklisin; yoksa gercekten iyi bir compact..
pro 2 veya 8800 devami iyi olur gercekten de.. eminim, cogu kisi hasretle bekliyordur bu makineleri.. diger yandan, dslr fiyatlarinin bu kadar dusmus olmasi, bu makinelin cikma ihtimallerini bir nebze olsun azaltiyor..
cunku cikartsalar, eminim ki, fiyatlari da yuksek olacak.. iste o noktada bir celiski basliyor.. neden dslr almayayim sorusu geliyor insanlarin aklina..
.....ama tabii ki belli olmaz.. live preview, buyuk sensor, daha fazla megapixel koyarlarsa sayet; ki R1'in ozelliklerine benzer, yine de tutulacaktir..
..................
H5'i ben gercekten cok merak ediyorum bu arada..
.....

not: a200, en dusuk macro uzakligini bilemiyorum dogrusu.. ama merak etme, tatminkardir buyuk ihtimalle..
acikcasi ben anlayamiyorum; 0 cm ile 10cm'nin farkini.. bir de super macrolar var..
yakindan mi cekmek onemli yoksa uzaktan mi?
dslr'a macro lens alirken, daha yuksek fokal uzunluktaysa daha uzaktan macro cekebilirsin.. o yuzden yuksek fokal uzunlukta olani makbul.. yaniliyorsam duzeltsin biri lutfen..
diger yandan, compact'larda ne kadar yakindan cekebilecegin onemli gibi sanki, yoksa ben mi yanlis anliyorum olayi..
yok 0 cm'den macro cekiyor.. cekmem kardesim.. lensin cami cizilir diye korkarim en basta..
ikincisi, millet nasil o kadar yaklasabiliyor her macro objesine sasirmamak elde degil..

o yuzden 10 cm ise de onemli degil.. sonucta macro modu vardir.. ama 28mm ile cekersin ama 200mm'ye getirip de cekersin.. sonucta cekersin..

son olarak, macro cekerken, arada kac cm uzaklik var diye dusunmeye gerek yok.. veya ileride bir compact alinca, aman birisi 3cm'den cekiyor otekisi 5'den diye dusunmeye.. aldiktan sonra hic de dert etmezsin bence..

ama boyle konusmama ragmen, bircok arkadasin ah neden, mesela canon s2'nin macrosu gibi degil diye yakindigini da biliyorum..

o yuzden onemli olmali..

 

Tarih: 27 Şubat 2006, 18:59 - İp: 62.***.**2.10
magnat
magnat (üye)
Ankara / Meraklı

a200 ün macro çekimi nikon 8800 ile aynı.yaklaşık 5 cm,lik bir nesneyi çekebilirsiniz.
konicaminolta nın çok güzel bir sitesi var fotoğrafçılar için.
www.konicaminoltaphotoworld.com
bu sitede fotoğrafçılık tekniklerinden tutunda makineler ile bilgilere kadar her şey var.
bu sitede şöyle bir ibare var macro çekimler için aynen yazıyorum:
When you are photographing small animals like insects, the photographer needs to keep a distance from the subject to avoid disturbing them or casting a shadow across the scene

yani benim anladığım kadarıyla macroda önemli olan ne kadarlık bir alanı çekebildiğindir.ne kadar küçük bir alansa o kadar iyi.Kaç cm den macro çektiğine bakmak çok mantılı değil gibi önemli olan ne kadarlık bir alanı çekebildiğindir.

#magnat' tarafyndan 27.02.2006 19:27:01 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 27 Şubat 2006, 19:23 - İp: 85.***.**8.77
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

yani o yuzden soyluyorum iste magnat.. yani 5 degil de 10cm olsa ne olur ki? zaten macro cekiyorsun.. makine elverdigince.. ama birkac santimetreden cekebiliyor olmak cok gereksiz gibime geliyor.. eger ki 30-40 santimetreden, telefotoyu kullanarak (super macro modu mu oluyor o konumda?) cekilebilecekse.. acikcasi 30-40 santimetreden cekebilmek avantaj.. 0 santimetreden degil diye dusunuyorum..
ama diger arkadaslar, lenslerini hayvanlarin dibine kadar sokmaktan hoslaniyor olabilirler tabii ki..

..ama yine de eminim ki kacirdigim bazi noktalar var.. yoksa bu kadar bahsedilmezdi..

 

Tarih: 27 Şubat 2006, 19:31 - İp: 62.***.**2.10