amacsizadammm
amacsizadammm (üye)
Bursa / Amatör

Fujifilm Finepix Hs28 Hakkında

Merhaba arkadaşlar, ben de Fujifilm Finepix HS28'i yeni alanlar arasındayım.

Yeni aldım fakat bir konuya değinmeden edemeyeceğim. İnternet üzerinden okuduğum yorumlar beni oldukça rahatsız etti; özellikle yorum yapan insanların, bilmiş tavırları da bu durumun komik yanı. Belki açmış olduğum bu konu birçok insanı rahatsız edecek ama silkinip kendinize gelmenizde fayda var diye düşünüyorum.

Öncelikle bu bir "DSLR-LİKE (BENZERİ)" bir makinedir. Bunun bilincinde olan insanlar yine de bu makineyi DSLR makineler ile kıyaslıyor. Benim anlayamadığım şey, bunlar ayrı kategoriler, peki neden aynı kategorideymiş gibi kıyaslanıyor? Neden yeni alan insanların hevesini kırmak yerine, o insanlar aydınlatılmıyor? Neden empati kurulmuyor? Neden destek verilmiyor? Fujifilm ile de mükemmel resimler çekilebileceğini neden kimse söylemiyor? Neden karşımızdaki insanın maddi durumu göz önünde bulundurulmuyor?..

Ben bu durumdan oldukça rahatsız oldum. Lütfen bu konuda duyarlı olalım. Makine hakkında yorumuma gelecek olursak;

Ürünü aldığım mağaza görevlileri birçok özelliğini uygulamalı olarak gösterdi, diğer makinelerle de karşılaştırma fırsatım oldu.

Belki bunu kendi çıkarları için yapıyorlar ama özelliklerini karşılaştırdığınızda Fujifilm Finepix HS28'in birçok makineden daha iyi olduğunu göreceksiniz.

Canon ya da Nikon alıp zamanla yeni lensler almak yerine bu makineyi alıp ek bir lense ihtiyaç duymadan kullanabilirsiniz. Anlayacağınız masrafa gerek duyulmayacak bir makine.

Ayrıca pil ile çalışıyor, bunun da ayrı bir avantaj olduğunu düşünüyorum. Diğer makinelerde şarjı bittiğinde şarj edecek yer bulamazken bu makinede yanınızda yedek piller bulundurarak çekime devam edebilirsiniz.

Menüsü de gayet kolay ve anlaşılır bir şekilde tasarlanmış. Ben ilk defa bu tarz bir makine kullandım fakat 1 gün içerisinde her şeyi kavradığımı söyleyebilirim.

16 Megapiksel çözünürlük, 360 derece panorama, 24 mm geniş açı, elektronik vizör, titreşim engelleme, 1 cm süper makro, özel video kayıt tuşu, üst üste çekim (Multiple Exposure), 3D resim çekme, Slow Motion video çekme gibi birçok özelliğe sahip bir makine.

Video kayıt çözünürlüğü ise 1920x1080 piksel. Full HD çekim yapma olanağınız var. Fotoğraf ve video kalitesi oldukça iyi.
Ayrıca 30X optik zoom ile uzağınızdaki birçok şeyi net bir şekilde çekebiliyorsunuz.

Ben de birçok insan gibi alırken çok kararsız kaldım ama şu an henüz bir pişmanlık yaşamadım, yaşayacağımı da sanmıyorum. Bir fotoğrafçı değilseniz, bu işi hobi olarak yapıyorsanız bence ideal bir seçim.

İnşallah zamanla çektiğim fotoğrafları paylaşacağım. Herkese iyi çekimler dilerim.

#mustafaavci' tarafından 15.01.2013 18:12:57 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 15 Ocak 2013, 18:10 - İp: 109.***.**6.80
turnusol
turnusol (üye)
Ordu / Amatör

Çok ilginç bir yazı...

Fuji çalışanı gibi yazmışsınız..

Pişmanlık yaşamadıysanız, hemen buraya üye olup, konu açıp bakın ben pişman değilim demek garip değil mi biraz...

http://forum.donanimhaber.com/m_69512717/tm.htm

 

Tarih: 15 Ocak 2013, 19:45 - İp: 88.***.**6.193
amacsizadammm
amacsizadammm (üye)
Bursa / Amatör

15 yaşındayım ve bu yaşta kaç tane Fujifilm çalışanıyla karşılaştığınızı merak ettim doğrusu...

Benim canımı sıkan aldığım makine ile ilgili birçok olumsuz yorum yapılması; yani kim aynı şeyi yaşasa benimle aynı duyguları hisseder.

#mustafaavci' tarafından 16.01.2013 19:51:05 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 15 Ocak 2013, 20:24 - İp: 46.***.**3.94
turnusol
turnusol (üye)
Ordu / Amatör

Yurtdışı fiyatıyla Türkiye fiyatı arasında uçurum var diye biliyorum o makinelerde...

Fiyata göre kıyaslama yapıyor insanlar. Mağazalar ise müşterileri sorumsuzca yönlendiriyor.. "Büyük ihtimalle de en çok kar yaptığı ürüne."

Aldıktan sonra düşünme bunları. Tecrübeye paha biçilemez. Keyfini çıkar.. 15 yaşındaysan hayat daha çok uzun. Daha ne makineler alırsın. Bunu makineyi değerlendir. Her özelliğini kullanmaya öğrenmeye çalış..

Ben başlangıçta 3 kez SLR-Like makine aldım. Sonuçta biryerden başlamak gerekiyor.. Öyle veya böyle..

Umarım yeni bir dünya açar sana makinen..







 

Tarih: 15 Ocak 2013, 20:45 - İp: 88.***.**6.193
vonalijr
vonalijr (üye)
Aydın / Meraklı

Mustafa kardeşim merhaba;
Hakan Hocamın verdiği linki ben de inceledim. İyi şeyler yazmadığı âşikar. İnsanın moralini bozuyor, pişmalıktan pişmanlığa sürüklüyor adeta değil mi? Aynı makineden ben de var ve makinenden memnunum, önemli olan da bu zaten. Hocamın verdiği linkte ,bir de satıcıların "Para ile macro çekim" şovundan bahsedilmiş, evet aynı şovu bana da yaptılar ama benim için çok doğal birşeydi bu, Canonun SLR Like'larının macro mesafesi "0 cm" deyince sustu yetkili. Ben hs28'i bilerek aldım.(Aynı klasmanda Canon, Sony ve Panasonic'in modelleri de mevcuttu ama karşılaştırmadan sonra manuel zoom özelliği ağır bastı. Tamam bir DSLR değil belki,dezavantajlarını da biliyorum, o imaj sensorle mümkün değil zaten ama bir compact da değil. Arkadaşlar auto modda çekim yapmış dolayısıyla sonuç rezalet, Auto modda DSLR ile çekim yap bakalım sonuç ne olacak. Auto modda DSLR ile bile verim alamazken Like ile ne bekliyorsun. Nerdeyse cep telefonum daha iyi çeker diyecekler yorumcular. Daha önceki makinemde bir like makineydi ve fuji'ydi (Fuji S5800) memnun kalmıştım, yine fuji aldım. Gelelim neden SLR almadım konusuna, "tamamen duygusal" Denebilir ki "aynı paraya 2. el SLR var, bir sürü" Maalesef kazın ayağı öyle değil. Body+kit lens bana kesinlikle yetmez ondan eminim. Bir çok lens almam gerekecek,(geniş açı, tele ve illa da macro) kendimi durduramayacağım biliyorum. Bu da beni ekonomik anlamda bir hayli üzer Ne zaman ekonomik durum uygun olur o zaman kesinlikle DSLR ve daha da önemlisi kaliteli lensler.
Ama Hs28'in hakkını da yemeyelim, sınıfının üst seviye makinelerinden biridir. Keyif aldığım ve gerçekten ısındığım bir makinedir.
Velhasılıkelam fotoğrafı makine değil insan çeker diyelim ve noktayı koyalım.
Hakan Hocam vesilesiyle de memleketim olan Ordu'ya kucak dolusu selamlar.
Not: Yanlış anlaşılmalara meydan vermeden belirteyim, Fuji yetkilisi değilim, MEB çalışanıyım.

 

Tarih: 16 Ocak 2013, 15:55 - İp: 78.***.**8.60
amacsizadammm
amacsizadammm (üye)
Bursa / Amatör

Turnusol,
Seninde belirttiğin gibi, -Allah izin verirse- önümde henüz birçok yıl var. Bir yerden başlamam gerekirdi ve ilk makinem Fujifilm Finepix HS28 oldu, keyfini çıkaracağım.

Vonalijr,
Size katılıyorum. Zaten telefon kamerasıyla eş değerde tutan yorumcular da gördüm, bence bu makine bu kadar yerden yere vurulmamalı. Söylediğiniz gibi, maddi durumu iyi olan bir insan zaten birçok daha iyi seçenek varken gidipte bu makineyi seçmez. Bu konunun kilit noktası ekonomik durum belki de... Her neyse, bir yola adım attık, her şeyin hayırlısı...

 

Tarih: 16 Ocak 2013, 20:07 - İp: 46.***.**3.94
sebnem-89
sebnem-89 (üye)
Balıkesir / Amatör

ben dün fuji hs28 aldım.ilk makinem olduğu için iyi ya da kötü şu an yorum yapamıyorum.benim çekmek istediğim fotoğraflar arka fon flu odak net.ama bir türlü yapamıyorum.aldığım yere sordum Adv ayarında yumuşaklığı 3 yaparsan olur dediler.fakat bu şekilde çekim yapmak istediğimde efekt oluşturulamıyor uyarısı geliyor ekrana.arka plan çok mu geniş olmalı bu tarz fotoğraf çekebilmem için.çözemedim bir türlü :S yardımcı olursanız sevinirim.

 

Tarih: 17 Ocak 2013, 13:10 - İp: 178.***.**0.188
amacsizadammm
amacsizadammm (üye)
Bursa / Amatör

Merhaba Şebnem Hanım, öncelikle makineniz hayırlı olsun.
İstediğiniz şekilde resim çekmek için aslında her mod uygun. Bana da Adv. modu ile nesne odaklı resim çekebileceğimi söylediler fakat resimleri çektikten sonra makine bir program gibi kendisi nesnenin etrafını bulanıklaştırıyor, bu da biraz yapay hava katıyor aslında. Bu yüzden farklı modlarda da deneyebilirsiniz. Yine de adım adım anlatacak olursak;

- Çekeceğiniz şeyi belirleyin.
- Zoom yapın ve çekeceğiniz şey ile aranızda mesafe olmasına dikkat edin.
- Çekeceğiniz şeyi netleştirmek için, fotoğraf çekme tuşuna hafifçe basın.
- Netleştikten arka plan otomatik olarak bulanıklaşacaktır, ardından resmi çekebilirsiniz.

İnşallah anlatabilmişimdir.

 

Tarih: 17 Ocak 2013, 16:50 - İp: 46.***.**5.231
sebnem-89
sebnem-89 (üye)
Balıkesir / Amatör

Öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.Gayet güzel anlattınız hatta hemen şimdi bir tane denedim.Ama olmadı :S arka planda net çıkıyor nedense.belkide ayarlardan kaynaklıdır.çekeceğim nesne ile aramda tahmini kaç metre olmalı? mesafeyi ayarlayamıyorumdur belkide kimbilir

 

Tarih: 17 Ocak 2013, 17:45 - İp: 178.***.**1.82
amacsizadammm
amacsizadammm (üye)
Bursa / Amatör

Görüntü kirliliği olmaması için mesaj atacağım. Anlatıma oradan devam ederim.

 

Tarih: 17 Ocak 2013, 18:16 - İp: 46.***.**5.231
boranyildirim
boranyildirim (üye)
İstanbul / Amatör

Anlamadığım nokta şu ;
Neden birisi gelip hs** serisinden bir makinayla ilgili iyi yorum yaptığında , yadırganıyor ve yorumlar peşisıra aynı çizgide geliyor.
Ben fujinin böyle bir makina çıkardığını ilkkez bir magzada denk gelince öğrendim ve bir deneme çekimi yaptım , müdahale olmaksızın. Gayette başarılı buldum.Bu serinin tek yadırgadıgım özelliği , elektronik vizör'e sahip olmasıydı. 1 makro 1 zoom deneme fırsatım oldu , ikisi içinde gayet başarılı olduğu şeklinde bir izlenim edindim , makina hakkında.

Şunu da unutmamak lazım , aile sınıfı araçla , otobüs'ün aldığı kişi sayısını karşılaştırmak nekadar objektifse , DSLR like ile DSLR karşılaştırmakta o kadar objektif ve doğrudur.


#boranyildirim' tarafından 25.01.2013 17:58:10 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 25 Ocak 2013, 17:56 - İp: 78.***.**7.137