vetmemo
vetmemo (üye)
Yurtdışı / Özel Gün Fotoğrafçısı

Dvd de Takilma

degerli arkadaslar iki haftadan beri müsterilerden dekilmis olan dügün dvd leri hakkinda oynatirken takildigina dair sikayet geliyor...

daha evvel dvd recorderlerle yapilan disklerde bu sorun cok oluyordu fakat PC de pek olmamisti..

diskler kaliteli, brennen yaparken minumuma aliyorum katsayiyi,, programda edius 5,5

bilgisi olan varmi bu konuda...?

Tarih: 29 Haziran 2010, 22:38 - İp: 217.***.**5.17
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

nedenini bilmem. ama şöyle yapılmalıdır. dvdyi okuyacak dvd okyyucu işyerine konulur. eğer burada atlama yapmıyorsa sorun o dvd okuyucudadır. yok eğerki sizdeki dvde de böyle yapıyorsa o zaman kayıt aşamsında bir problem olabilir. yada dvdde.
eğer kayıt yeniden alınmış ve dvd başka marka dvd ile değiştirilmiş ve buna kayıt yazdırılmış ise hala daha yapıyorsa kaydeden edit programı değiştirilir. başka edit programının yazdırdığı da böyle yapıyor ise ozaman atlama kasettedir yada capture alınan cihazdadır yada capture yapılan formattadır.

internette daha önceleri duyduğum bir şey vardı işinize yararmı bilmem. genelde3d ciler render alırlarken interntte geziyorlarken bilgisayar renderleri atlamalı olarak yapıyormuş. yani işlemci gücü yetmezliği sorunu..
video işleyenlerde tıpkı 3dciler gibi render yaptığı için render yapılırken çok acil gerekmiyorsa o bilgisayarda başka hiçbir işlem yapmayınız. sadece render etsin.

 

Tarih: 30 Haziran 2010, 00:12 - İp: 88.***.**1.146
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

aşama aşama şöyle bakabilirsiniz
- videoyu kaydeden makina (kamera)
- kayıt medyası (kaset yada kart)
- aktarma birimi-capture-capture formatı (1394 ve aracı başka avuçiçi kamera)
- edit programı (codeclerin tam ve kurulu olması)
- cdye yazdırım yapan yazılım(nero ulead edius vs.) ve işlemci ve dvd kayıt medyası(dvdroom)
- dvdnin sağlam olması
- dvd okuyucunun(dvdplayer) sağlam olması

not: buradaki anlatım minidv kasetli kayıtlardaki izlenecek yol üzerinden anlatılmıştır. eğer karta yada dvdye yazdıran kameranız varsa kaset yerine karta yada dvdye yazdıran sisteme bakmanızı öneririm. ve ben olsam en sondan başa doğru giderdim.
dvd playerı değiştirmek olmazsa dvdyi değşiştirmek şeklinde giderdim. çünkü genelde en çok hata dvdplayerlerden yada dvd kayıttan oluşan sorunlardır.

 

Tarih: 30 Haziran 2010, 00:31 - İp: 88.***.**1.146
fotobeyza-d
fotobeyza-d (üye)
Yurtdışı / Özel Gün Fotoğrafçısı

ändere mal deine rohlinge
dvd cd lerini bir baskasiyla degistir
ben de bir ara olmustur

 

Tarih: 30 Haziran 2010, 00:50 - İp: 78.***.**3.98
vetmemo
vetmemo (üye)
Yurtdışı / Özel Gün Fotoğrafçısı


cekim ve aktarmada sorun yok ediusta kesim yapip dvd ye aktariyorum pc performansida iyi ( 4*3Mhz),,isin ilginc tarafi her verdigim kaydin kopyesi de bende var evdeki 3 dvd oynaticida bakiyorum sorunsuz oynuyor....müsteridekiler neden sorunlu? akla tabi onlardaki dvd playerler geliyor... peki bu dvd playerlerde formatlara bagli oynatma disinda ; ( gerci hemen hepsi minus formatinda oynatiyorlar) belli bir performans sorunu yada okuyucu lenslerinde kirlenmeler olabilirmi

dvd rohlingler Verbatimden DVD-R recordabel iyi olduklarini okumustum,bi de bunlarin gold arschival tipleri var ki biraz daha tuzlu...hos sorunun dvd rohlingte oldugunu bilsem ona da raziyiz...

simdiden tesekkürler..

 

Tarih: 30 Haziran 2010, 10:43 - İp: 217.***.**8.15
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

üstadım dvd ye yazarken en düşük hızda yazdırmayı deneyin. bu hızın ayarını ediusta nasıl yaparsınız tam bilmiyorum ama neroda kolayca ayarlanabiliyor. birde bu en düşük hızda (dvdler için 16x cdler için 4x gibi bir öneri buldum) yöntemi deneyin.

 

Tarih: 24 Temmuz 2010, 00:45 - İp: 88.***.**8.106
vetmemo
vetmemo (üye)
Yurtdışı / Özel Gün Fotoğrafçısı

tesekkürler arkadaslar,, remi dostum zahmet edip zaman ayirmissin eyvallah!!
dedigin en düsük hizda yazdiriyorum ..

daha cok Playerlere bagli bir sorun gibi geliyor...

 

Tarih: 24 Temmuz 2010, 22:42 - İp: 217.***.**8.107
berkayy09
berkayy09 (üye)
Aydın / Stüdyo Fotoğrafçısı

evet bende de olmuştu kafayı sıyırmak üzereyken ........... pc nize sistem ne kurulu ben window 7 kurdurmuştum basıma gelmedik kalmadı ben size xp öneririm birde öyle deneyin ben böyle çözdümmm

 

Tarih: 22 Ekim 2010, 09:36 - İp: 88.***.**9.91
zaraoglu
zaraoglu (üye)
Batman / Özel Gün Fotoğrafçısı

Arkadasim once gecmis olsun diyerek basliyayim burdaki bircok arkadastan az bilgiye sahip olmakla birlikte kendi onerilerimi soyleyeyim size
kesin cozum olarak bende sonuc verdi.
daha once bir kac musterilerimde boyle sorunlar yasadim fakat en sonunda dayanamadim cunku bir dugun icin onlarca dvd heba ettigimi hatirliyorum
ve bunu beni cok sinirlendirmisti bu isleri birakmaya kadar goturuyordu abartmiyorum musteriye torba dolusu dvd yapip goturdum aldigim paradan cok masraf yaptim desem yalan olmaz sonra nihayetinde denedigim butun yontemler sonucsuz kalinca musteriye Ya Allah askina bu dvd yi degistirsene bende sorun yok sende sorun var beni deli etti ben yeni aldim falan diyor neyse kendi dvd playerimi alip evine gittim evinde denedim butun dugunu birlikte izledik hic bir soruna raslamadi yahu kusura bakma dedi musteri memnuniyeti on planda fakat calisaninda emegi gozardi edilmemeli.
saygilar.

 

Tarih: 1 Kasım 2010, 12:04 - İp: 84.***.**5.126
photometan
photometan (üye)
Ordu / Özel Gün Fotoğrafçısı

pinnacle dende olabilir bu sorun...

 

Tarih: 7 Aralık 2010, 03:23 - İp: 79.***.**1.43
serhatpnk
serhatpnk (üye)
Çorum / Stüdyo Fotoğrafçısı

kardeşim hiç morelini bozma benimde başıma geldi çözümü gendim üretim nasılmı aldım bir panasonic dvd koydum dükana,müşteri dvd de problem var dediginde gel kardeşim benim dvd de bakalım problem varmı diye benim dvd de sorunsuz gösteriyorsa problem yok müşteriye diyorum dvd ni deniştir.
o nun için al dükana şöyle kaliteli bir dvd hiç kafanı agrıtma

 

Tarih: 7 Aralık 2010, 10:40 - İp: 78.***.**8.221