pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Sigma 28-300 Felaketim

Evet aldığım 28-300 de focus arızası çıktı. Maalesef nesnelerin arkasını focusluyor. Oysa vizörde çektiğim nesne net görünüyor.Ancak fotolar hiçte öyle olmuyor.
Bakın bir örnek.
Bu sigma 29-300 ile çekilmiş:



bu 18-55 kit lens ile çekildi.
.


Aradaki netlik farkı ortada.
Hep nesnelerin arkasında olluyor netlik. Yaptığım testtede maalesef arkanın netklendiği kesinleşti. Buna front focus diyorlarmış.
Sigma topiğine uğrayın yok sanırım, biraz hareket gelsin

#pazarbey' tarafından 12.09.2007 22:22:56 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 12 Eylül 2007, 22:15 - İp: 88.***.**1.158
feridunb
feridunb (üye)
Ankara / Amatör

Sorun çözüldüğüne göre doğan cevap hakkımı kullanabilirim...

"Ancak siz elde yapmış olduğunuz tele çekimlerin sonuçları üzerinden Sigma'ya yüklenmeye devam ediyorsunuz.Üstüne birde,kilometrelerce uzaklardan bilgisayar başında oturup konuya hiçbir şekilde vakıf olmayan,işin aslını bilip bilmeden hakaret eden üyeler var(feridunb gibi)"
demiş bir önceki sayfada sigma özgür foto yetkilisi...

Sigmanın ne olup olmadığını... ilgisini... müşteriye saygısını...ben değil buradaki yüzlerce üye gördü.. ve eminimki tamamı teşhisini çok iyi koydu... Konuya yeterince ve gerekenden fazla vakıf olduk.. İsterdikki tüketiciye ufacıcık bir saygınız olsun.. madem ürününüz ayıplı değildi .. sayın pozitif araya girince neden değiştirdiniz...
madem ayıplıydı o zaman neden kendiniz ücretini iade etmediniz veya değiştirmeye yanaşmadınız.

Sigma yetkililerini bir daha ayıplıyorum ve ne zaman konu geçse bu olumsuz tutumu hatırlatmayı vatandaşlık görevi olarak görüyorum...

Bir vatandaşlık görevide fujifilme... Mustafa beyin bu kaçıncı jesti...
sigmanın ayıbından bile fujifilm yücelerek çıkıyor...
kendisini alkışlıyorum..


sigma ise

 

Tarih: 21 Eylül 2007, 23:48 - İp: 88.***.**8.10
positif
positif (üye)
İstanbul / Firma

Sayın feridunb, özgürfoto ve diğer arkadaşlar.
Ltf. bu konuyu fazla uzatmayalım. Özgürfotonun feridunb ye karşı da yorumu biraz talihsiz olmuş. Bunlar üzücü şeyler. Tüm katılımcıların ortak konusu fotoğraf. duruma biraz netlik kazandırmak lazım. Konu aslında düşündüğünüz gibi değil belkide - Biz ekipçe netfotoğrafı aşağıdan yukarıya her gün tarıyor ve fotoğraf konusunda markaya bakmaksızın sorun yaşayan kişilere yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bunu günlük rutin işimizin bir parçası yaptık. Burada yorum yapan veya sorunu olan herkesi dinlemek benim işim açısındanda gayet önemli bir şey. netfotoğraf ve sizler bir açıdan fotoğrafseverlerin eğilimlerini yansıtıyorsunuz. Çoğu kez de biz imkanları kısıtlı olan fotoğrafseverlerede yardımcı oluyoruz. Pazarbeyin objektif sorunu ve "fotoğrafdan biraz soğudum" demesi beni üzdüğü için biz kendi olanaklarımızla objektifini değiştirdik. 28-300 objektifi şimdi bizde yani. Maksat Pazarbeyi gine sabahın körlerinde çiçek/böcek çekmeye yollamak
Reproset/Sigma veya Özgürfoto çok saygın kuruluşlardır ve onlarda ellerinden gelen desteği verirler. Biz S-5 pro da Sigma objektiflerini ve Özgür Foto yu servis olarak öncelikli tavsiye eden bir şirketiz. Konuyu ltf. Sigma hakkında kötüye yorumlamayın. Sigma da Levent Bey veya Suat Bey çok yardımsever ve dost insanlardır. Yani biz Pazarbeyin bozuk veya bozuk olmayan objektif sorununu bir nevi "devraldık" ve onun Kütahyadan uğraşması yerine biz İstanbul dan ne olup olmadığını çözeceğiz ve pazarbeyin 28-300 objektifini başka şekilde değerlendireceğiz veya tamir olduktan sonra fotoğrafa yeni başlayan bir öğrenciye belki hediye edeceğiz. bilmem durumu anlatabildimmi..?!?
Herkese sevgilerle... [>:D

 

Tarih: 22 Eylül 2007, 00:12 - İp: 88.***.**0.173
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Haa iyi o zaman yani birinin hayrına girilmesine vesile olduk desenize.
Feridun b.
Özgürfoto sanırım bir yanlış onlaşılma yüzünden bahsettiğin gibi yazmışlar.Fakat tamamen okuyunca sanırım yanlış anladıklarını anladılar ve ifadelerini bir nevi geri aldılar.Zira benim özgür fotoya karşı hiçbir aleyhte beyanım olmamıştı.Onlarda anladılar onlara karşı bir art niyetim olmadığını.
Positif tekrar teşekmkür ederim. Ayrıca makro mevsimi bitti.İnşallah seneye bahara iyi bir makro lens alıp çıkıyorum kırlara bayırlara.

 

Tarih: 22 Eylül 2007, 00:16 - İp: 88.***.**5.57
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Positif burayaaaa!!!
yumruk havayaaaaa!!!

HOLLEEEEY.. HOLLEEEYYY!!!

TEBRİKLER...

Sayın positif, benim a100 sankim eskimeye başladı daaa..
Hadi bi güzellik bana da.. bana da..

Alkışlar!!



İLAVE : Ben fujifilm'in müşteri hizmetleri departmanının bile ne kadar ilgili ve nazik olduğunu zaten çoktandır biliyorum!!

s6500 TR gelmden önce onlara defalarca mail ile sorular yönelttim. F30 tr hiç gelmeyeceği halde onunla ilgili bayacak derecede sorular sordum.

her defasında hızlı bir şekilde, nezaketle ve detaylı cevaplar aldım!!!

Bu sabrından, ilminden, nezaketinden, ilgisinden vs vs..

FUJİFİLM' E ÇOK TEŞEKKÜRLER ve ALKIŞLAR!!


SİGMA ise maalesef

 

Tarih: 22 Eylül 2007, 00:19 - İp: 88.***.**4.40
positif
positif (üye)
İstanbul / Firma

Macro mevsimi artık 12 ay Pazarbeyim. Bizim Japonyadaki küçük adamlar S-5 pro IR yi yaptılar. Artık karanlıkta kızılötesi desteği ile gece aleminde bile çekim yapabilirsin
Ama bu S-5 Pro IR yi Ordu ve Emniyet harici kullanılması yasak

 

Tarih: 22 Eylül 2007, 00:31 - İp: 88.***.**0.173
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Yap bi güzellik Ir sız diye sat IR lı olsun.
Bende tam çiyan fotolarına merak salmıştım. Niye yasakkı ır. Her tarfafta var.Sony ler hep ırlı .Aynısı değilmi. Karıştırıyomuyum yoksa.

 

Tarih: 22 Eylül 2007, 00:33 - İp: 88.***.**5.57
positif
positif (üye)
İstanbul / Firma

Yok bu çok özel 900 nm kızılötesi çeken ve ileri gece görüşü özelliği olan bir makine. Yani 120.000 ISO da çekiyormuşsun gibi bir şey. Elimde iki tane numune var haftaya Ankara da Emniyet GM de tanıtım yapılacak. Ben de henüz kendim denemedim. Bir hafta sonu vaktim olursa deneyeceğim.

 

Tarih: 22 Eylül 2007, 00:42 - İp: 88.***.**0.173
positif
positif (üye)
İstanbul / Firma

Panctom yapma yaaaa

 

Tarih: 22 Eylül 2007, 00:43 - İp: 88.***.**0.173
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Yardımcı olmaktan onur duyarım.

 

Tarih: 22 Eylül 2007, 00:44 - İp: 88.***.**5.57
positif
positif (üye)
İstanbul / Firma

Gümrük çıkışında imza alıyorlar. Neredeyse elimizden alıyorlardı. Çok sıkı denetim var.

 

Tarih: 22 Eylül 2007, 00:48 - İp: 88.***.**0.173