mfaslan
mfaslan (üye)
İstanbul / Amatör

Fotograf . Com’un Saygısızlığı

Fotograf . com'un saygızılığı ve komikliği

Yazı uzun gelebilir ama lütfen okuyun, sizin de başınıza gelmeden tedbir alın.

Biliyorsunuzdur fotograf . com, internetten fotoğraflarınızı yükleyip bastırabileceğiniz ve adresinizde teslim alabileceğiniz bir site. 30x20 ve 35x15 gibi çeşitli ebatlarda fotoğraflarımı bastırmadan bunların nasıl basılacağını öğrenmek için aradım. 30x20 fotoğraf kağıdından büyük ebattaki fotoğraflarımı bu boy kağıda nasıl basılacağını sordum, alttan ve üstten beyazlıklar kalacak şekilde küçülterek mi basılır dedim evet dediler. Sonra siparişimi geçtim ve fotoğraflarım basılı halde geldiğinde bir de baktım ki fotoğraflarımdaki bazı görüntüler yok, yani kesilip basılıp. Mesela bir kız kulesi fotoğrafı düşünün, geniş açıda çekmişim, arkada Topkapı Saaryaı, Süleymaniye ve Galata kulesi kadrajda var ama baskıda Galata kulesi yok anlatabildim mi? Bu durumu siteye yazdım, altı üstü 3 taneydi bunlar, bu 3 fotoğrafın tekrar kadrajda ne görünüyorsa orantılı şekilde küçültülerek 20x30 kağıda basılıp gönderilmesini rica ediyorum dedim. Ertesi gün cevap yazmışlar, yazan kişi demiş ki, “telefon görüşmemizi hatırlıyorum, size sipariş verdikten sonra siparişinizin belirtiğiniz gibi hazırlanması için not alacağımızı ve siparişinizi verdikten sonra bizi arayıp konu ile ilgili bilgi vermenizi talep etmiştik, baskı bölümündeki arkadaşlarımıza baskısını gerçekleştirirken bir not olmadığı için standart olarak bastıklarını..” vs.. bi kere böyle bir şey konuşmadık, bana resmen yalancı diyorlar. Bu kadar büyük bir terbiyesizlik olur mu allaaşkına, müşteriyim ben ve bana 3 fotoğraf için dediklerine bakın. Üstelik de yıllardır bu siteden alışveriş yaptığım halde.

Ve asıl önemlisi ve komik olanı şu, bunlar 10x15 ebadında bir anı fotoğrafı değil, kaldı ki öyle olsa da fark etmez, hiçbir fotoğraf çekenin isteği harici kırpılır, kesilir mi, hele de bu özel bir fotoğrafsa. Özel çünkü, büyük boy ve sanatsal bir fotoğraf olduğu her halinden belli. Çünkü fotoğrafta çerçeve var, imza var.. ve bunu bir fotoğraf stüdyosu yapıyor.

Kendilerine, “Eğer bir müşterinizi kaybetmek ve ulusal gazetelerde bu konuyla anılmak uğruna 3 adet fotoğrafı basmıyor ve üstelik de bir müşterinize yalan ifadelerle yaklaşıyorsanız size hayırlı işler dilerim” şekline bir cevap yazdım. Bu olayı ulusal gazeteler ve tüm fotoğrafla ilgili internet sitelerine taşıyacağım.

Size tavsiyem, böyle sitelerde fotoğraflarınızı bastırmadan önce nasıl istediğinizi özellikle konuşmanız.

Okuduğunuz için teşekkür ederim.
Saygılar..

Tarih: 25 Ocak 2007, 09:00 - İp: 81.***.**2.44
deathdream
deathdream (üye)
Kayseri / Amatör

xD uyguladıkları taktik çoğu zaman işe yarıyordur ama tavsiyem telefon kullandığınız her alışverişinizde ses kaydı tutmanız :] symbian kullanan ve çok yaygın ağı olan birçok telefon için bu tür programlar mevcut. hiç yoktan içiniz bunalmaz maille iletirsiniz kaydı utanmalarını sağlarsınız (utanmazlar gerçi xD).

 

Tarih: 20 Kasım 2009, 08:10 - İp: 88.***.**1.60
kurbaga_kermit
kurbaga_kermit (üye)
İstanbul / Amatör


İnternet üzerinden çalışma yapmak zaten yeterince zor. bu tarz hatalar, müşterinin istemediği birşey yapmak ve onu düzeltmek zaman alıcı işler...

Ama bir hata varsa düzeltilmeli.. işletme etiği bunu gerektirir.
siteden sürekli alışveriş yaptığınız için güvenmiş olabilirsiniz ama yine de , bu tarz işleri net üzerinden (mümkünse)yapmamak lazım....

Geçmiş olsun...

fotograf.com

 

Tarih: 20 Kasım 2009, 12:25 - İp: 88.***.**7.84