mfaslan
mfaslan (üye)
İstanbul / Amatör

Fotograf . Com’un Saygısızlığı

Fotograf . com'un saygızılığı ve komikliği

Yazı uzun gelebilir ama lütfen okuyun, sizin de başınıza gelmeden tedbir alın.

Biliyorsunuzdur fotograf . com, internetten fotoğraflarınızı yükleyip bastırabileceğiniz ve adresinizde teslim alabileceğiniz bir site. 30x20 ve 35x15 gibi çeşitli ebatlarda fotoğraflarımı bastırmadan bunların nasıl basılacağını öğrenmek için aradım. 30x20 fotoğraf kağıdından büyük ebattaki fotoğraflarımı bu boy kağıda nasıl basılacağını sordum, alttan ve üstten beyazlıklar kalacak şekilde küçülterek mi basılır dedim evet dediler. Sonra siparişimi geçtim ve fotoğraflarım basılı halde geldiğinde bir de baktım ki fotoğraflarımdaki bazı görüntüler yok, yani kesilip basılıp. Mesela bir kız kulesi fotoğrafı düşünün, geniş açıda çekmişim, arkada Topkapı Saaryaı, Süleymaniye ve Galata kulesi kadrajda var ama baskıda Galata kulesi yok anlatabildim mi? Bu durumu siteye yazdım, altı üstü 3 taneydi bunlar, bu 3 fotoğrafın tekrar kadrajda ne görünüyorsa orantılı şekilde küçültülerek 20x30 kağıda basılıp gönderilmesini rica ediyorum dedim. Ertesi gün cevap yazmışlar, yazan kişi demiş ki, “telefon görüşmemizi hatırlıyorum, size sipariş verdikten sonra siparişinizin belirtiğiniz gibi hazırlanması için not alacağımızı ve siparişinizi verdikten sonra bizi arayıp konu ile ilgili bilgi vermenizi talep etmiştik, baskı bölümündeki arkadaşlarımıza baskısını gerçekleştirirken bir not olmadığı için standart olarak bastıklarını..” vs.. bi kere böyle bir şey konuşmadık, bana resmen yalancı diyorlar. Bu kadar büyük bir terbiyesizlik olur mu allaaşkına, müşteriyim ben ve bana 3 fotoğraf için dediklerine bakın. Üstelik de yıllardır bu siteden alışveriş yaptığım halde.

Ve asıl önemlisi ve komik olanı şu, bunlar 10x15 ebadında bir anı fotoğrafı değil, kaldı ki öyle olsa da fark etmez, hiçbir fotoğraf çekenin isteği harici kırpılır, kesilir mi, hele de bu özel bir fotoğrafsa. Özel çünkü, büyük boy ve sanatsal bir fotoğraf olduğu her halinden belli. Çünkü fotoğrafta çerçeve var, imza var.. ve bunu bir fotoğraf stüdyosu yapıyor.

Kendilerine, “Eğer bir müşterinizi kaybetmek ve ulusal gazetelerde bu konuyla anılmak uğruna 3 adet fotoğrafı basmıyor ve üstelik de bir müşterinize yalan ifadelerle yaklaşıyorsanız size hayırlı işler dilerim” şekline bir cevap yazdım. Bu olayı ulusal gazeteler ve tüm fotoğrafla ilgili internet sitelerine taşıyacağım.

Size tavsiyem, böyle sitelerde fotoğraflarınızı bastırmadan önce nasıl istediğinizi özellikle konuşmanız.

Okuduğunuz için teşekkür ederim.
Saygılar..

Tarih: 25 Ocak 2007, 09:00 - İp: 81.***.**2.44
mfaslan
mfaslan (üye)
İstanbul / Amatör

dediğim gibi gazetelere ve fotoğraf sitelere durumu yazdım. biraz önce de fotograf . com'dan arayıp yeniden düzgünce basılıp göndereceklerini söylediler, bilginize.

 

Tarih: 25 Ocak 2007, 10:03 - İp: 81.***.**2.44
dsc_dsc
dsc_dsc (üye)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

benzer bir durum arkadaşımın başına geldi

 

Tarih: 7 Şubat 2007, 17:29 - İp: 85.***.**1.63
mucteba123
mucteba123 (üye)
Amasya / Stüdyo Fotoğrafçısı

 

Tarih: 20 Şubat 2007, 12:07 - İp: 81.***.**2.178
histogram
histogram (üye)
İstanbul / Meraklı

 

Tarih: 25 Şubat 2007, 17:41 - İp: 85.***.**3.94
mstfckr61
mstfckr61 (üye)
Trabzon / Amatör

Sonuçta tekrar basıp yolladılar mı acaba? Bu konuda bilgi verir misiniz? Ben de aynı sitede alışveriş yapıyorum da.

 

Tarih: 26 Şubat 2007, 10:59 - İp: 85.***.**4.51
mfaslan
mfaslan (üye)
İstanbul / Amatör

evet sonuçta tekrar basıp gönderdiler ama konunun gazetelerde yer almasından korktukları için.. hem gönderseler nolur iş işten geçti baştan yapacaklardı bunu.

 

Tarih: 26 Şubat 2007, 11:20 - İp: 81.***.**2.44
evo34
evo34 (üye)
İstanbul / Meraklı

Bu siteden bende muzdarip oldum arkadaşlar,
Çağrı merkezi kalitesinden tutunda, yetkililerine kadar, ancak bu kadar kötü konuşulur bir müşteriyle.

 

Tarih: 9 Ekim 2009, 14:47 - İp: 88.***.**3.50
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

tebrikler hakkınızı aramıs ve, hakkınız oldugu için degilde korktukları için olsada almıssınız.
boyle sitelere mumkun oldugunca uye olmamaya,boyle seylerden sonrada alısveriş yapmamaya cagırıyorum herkesi.
gidip bir baskı merkezinde cıktı almak belki daha zahmetlidir ancak boyle sitelere para kazandırmaktansa boylesi cok daha iyi...
nede olsa elleri mahkum anlayısıyla ticaret yapan her esnafa gerekli tepki verilmelidir.

 

Tarih: 9 Ekim 2009, 15:01 - İp: 78.***.**1.1
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

Fotograf . Com

 

Tarih: 10 Ekim 2009, 04:40 - İp: 88.***.**4.118
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

MfAslan,

Suçun büyük çoğunluğu fotograf.com'da olmakla beraber, açıkçası ben sizin de bu konuda birazcık kabahatli daha doğrusu tedbirsiz olduğunuzu düşünüyorum. 3 sebeple :

1. Yakınlarda işini iyi yapan fotograf stüdyosu yok mu?

Madem ciddiye alıyorsunuz bu baskı işini, ki ciddiye almakta haklısınız, o zaman neden yüz yüze derdinizi anlatabileceğiniz bir meslek erbabına gitmiyorsunuz. Eğer meslek erbabını desteklemezsek bir zaman sonra bu işler de tekelleşecek, fotograf.com gibi fabrikasyon usulü çalışan yerlerin insafına kalacağız.

2. Fotografınızı yollamadan önce baskı yapılacak kağıt ile aynı orana (sizin örnekte 3:2) dönüştürmeliydiniz.

PS veya beleş GIMP ile bu iş 2 dakikanızı almazdı, böylece kimseye dil dökmek zorunda kalmazdınız. Derdinizi anlatmaya çalışırken harcadığınız zaman, emek ve para (telefon parası), bu 2 dakikadan çok daha fazla olmuş, üstelik bir işe de yaramamış.

3. Malumunuz fotograf.com fabrikasyon çalışan bir yer, sizinle aynı anda belki 50 kişi sipariş veriyor. Sizinle telefonda konuşan kişi, siz daha sipariş açmamış olduğunuz için o anda talimatınızla siparişinizi ilişkilendirmesi mümkün değil. Sizin isminizi alıp siparişiniz girilene kadar sistemin başında beklemesi gerekiyor, o sırada yapacak başka işleri varsa onlara dalıp sizin talimatı unutması işten değil, sonuçta böyle olmuş. Tabii bu onları suçsuz yapmıyor, en başından siz siparişi girmeden talimatı işleme koyamayacağını size söylemesi gerekirdi.


#antika' tarafından 10.10.2009 19:28:58 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 10 Ekim 2009, 19:21 - İp: 88.***.**2.122