mavi_izci
mavi_izci (Objektif)
Ankara / Amatör

Bir Daha Garantili Canon Almam

Arkadaşlar olan oldu ve gümüş perim Canon S2 bozuldu Ne zaman nasıl olduğunu anlamadım(aklıma gelen tek sebep:çantasına koyduğum makinanın biliyorsunuz ON-OFF düğmesi kolayca açılabiliyor,o anda açılıp objektifi çantada sıkıştırması),ama elime aldığımda objektif ileri geri kendisini açılmak için zorluyor ama açılamıyordu,biraz uğraştıktan sonra Lcd de E15 diye bir hata verip kapanıyordu.Bense her ne kadar "Erkayalar" garanti konusunda şikayet edilen bir kuruluş olsa da bana sorunsuz şekilde yardımcı olacağına ümit ederek garantisi var diye aracı kurum (Vatan bilgisayar) aracaılığı ile makinamı yolladım ve sonuç hayal kırıklığı...

Vatan bilgisayar yetkililerinden gelen telefona göre makinaya hasar vermişim(lens kapağında hasar tespit etmişler de)279 milyon verirsem yetkili servis makinayı tamir edip bana yollayabilirmiş,yani garanti kapsamı dışına almışlar makinamı.Artık bundan sonra o özelliği tamir bile olsa siz bu makinayı düşürdünüz hasar verdiniz diye çamur atarak işin içinden çıksınlar.Benim tek yapabildiğim makinanın tamir edilmeden bana iadesini istemek oldu.Şimdi size soruyorum:

Ben nerede hata yaptım da ,garanti kapsamı dışına alındı?

2007 Ocakta 800 milyon para verip aldığım bu makina onların gözünde değersiz binlerce müşteriden birinin parasını verdiği bir makina olabilir,ama benim gözümde verilen her kuruşun hak edilmesi gereken bir makina değil midir,makinanın sapıtmasının telafisi! dahil...

Benim hukuksal olarak yapabileceğim birşey var mıdır ?

LÜTFEN YARDIM EDİN...Eğer kendimi haksız çıkaran tatminkar bir açıklama ya da "Gümüş Perim" ücretsiz tamir edilmezse; hiç birşekilde kimseye garantili Canon tavsiye etmeyeceğim,hatta alanları engelleyebilirim de...Ne de olsa boşa garanti,hava...

#mavi_izci' tarafından 29.12.2007 01:34:34 tarihinde düzenlendi.


#mavi_izci' tarafından 29.12.2007 01:35:44 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 29 Aralık 2007, 01:29 - İp: 144.***.**0.214
mavi_izci
mavi_izci (Objektif)
Ankara / Amatör

Garanti kapsamı dışında olduğunu Vatan bilgisayara iletmişler,vatan da bana telefon ile ulaştı sanırım o yoldan haklayamam onları, hata

 

Tarih: 8 Ocak 2008, 11:12 - İp: 144.***.**0.155
hata
hata (üye)
Ankara / Meraklı

Telefon görüşmeleri delil değildir.

 

Tarih: 8 Ocak 2008, 12:00 - İp: 81.***.**7.195
isigollu
isigollu (üye)
İstanbul / Meraklı

Bence çantanın içinde kendi kendine açılıyor olması üretim hatasıdır. Canon gibi bir marka, bunu düşünüp önlem almalıydı. Buradan yola çıkabilirsin. Eğer yere düşmediyse ve kendin karıştırıp ta darp izleri oluşturmadıysan, bence ulaşabildiğin her yere mail gönder. Mutlaka birşeyler çıkacaktır.

 

Tarih: 9 Ocak 2008, 15:13 - İp: 81.***.**8.158
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

sonyde kapak kapalıysa içindeki bir pim sayesınde kapagın kapalı oldugunu anlıyor. on off dugmesinide ustte govdeye gomulu yapmıslarzaten. canonunda bu gibi bir guvenlik onelmi alması gerkir sanırım.
sen eger lens kapagını kapamadan koyduysan cantaya bunu bile kullanıcı htası sayabilirler.
turkiyede garanti konusunda bir garanti yok
oyuzden sadece canon dıy bakma diger markalardada durum aynı malesef. garanti kapsamında olman tamamen sans işi
bu tamir ucreti insafızlık bana gore. neyse tekrar gecmiş olsun,burkay ustaya bir goster hastayı,Lokman odur belki

 

Tarih: 9 Ocak 2008, 15:51 - İp: 88.***.**7.179
mavi_izci
mavi_izci (Objektif)
Ankara / Amatör

Burdan canıım Canon firmasının nacizane Erkayalar yetkili servisine selamlarımı yolluyorum,çünkü onlara ancak selam yollanır makina yollanmaz.


Burukay servisine gittim Murat abinin bir çayını içtim,binbir öğüdünü dinledim,makinayı tek tek,aşama aşama beraber açtık.Makinanın tamir edilmesi 1 saat içinde öğrendiğim ve farkına vardığım şeylerin yanında sönük kaldı diyebilirim.

Evet sonuçta suç benimdi nerden olduğunu anlamadığım bir darbe yemişti makinam veya objektif hatalar silsilesi yüzünden arıza yapmıştı,ama önemli olan benim senin hatan olayı değil de servisin TUTUMU,ÖZENİ,FOTOĞRAFÇILIĞI NASIL GÖRDÜĞÜ gibi konularmış.Karşılaştırınca anlıyor insan.

Burdan Burukay fotoğraf servisine Murat abiye sonsuz teşekkürlerimi minnetlerimi iletirim.Çok güzel,hayatın içinden sıcak bir ofisi var,sanıyorum bir işiniz olduğunda onun usta ellerine bırakabilirsiniz.Onun bu ince hareketi olmasaydı herhalde şimdi vitrine süs olarak kaldımış olacaktım makinayı.

Şimdi ne zamanı mı tabii ki fotoğraf zamanı Gümüş Peri maVi_iZcİ elele en güzel fotoğraflara ilk hedef dönem sonu kampı


BURUKAY PANASONIC,SIGMA,MAMIYA,LEICA YETKILI SERVISI ve her türlü markanın onarım evi

YAŞASIN İLAHİ ADALET

 

Tarih: 10 Ocak 2008, 23:03 - İp: 144.***.**1.17
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

bir müsibet bin nasihattan iyidir.
zamanında ankarada iftar toplantısı yaptığımızda, herşeyi bir kenara bırakın burkay hocayla tanışmak buradaki tüm fotoğrafçı arkadaşlar için güzel bir şansıdır demiştimde kimselere dinletememiştim.

bu topikte geçen iki çetrefil konu var
1- s2 (dslr-like) al diye önerme yapanlar yanlış mı yapmıştır ?
2- Kullanım hatası sonucu garanti dışı kalması çok mu anormaldir.

1- dslr-like önermesi niye yanlış olsun ki? bu önermeyi yapanlar niye suçlu olsun ki. neticede mavi_izci hem öğrenci hemde o zamanlar fotoğrafçı bile değil, sadece meraklı yani fotoğraf çekmeyi henüz öğreniyordu. her fotoğraf öğrenmeye başlayana "dslr al" gibi bir önerme yapmak nasıl bir vicdansızlıktır. DSLR yi daha alır almaz, heleki kit lensiyle alacağı düşünülürse, yok makro çekmiyor yok lens kalitesiz yok ayar yapamıyorum gibi şikayetlerle dslrden dolayısıyla fotoğraftan soğuyacaktır.
DSLR-like alınmaz diyenler sanırım bir merdivenin önce 5. basamağına zıplıyorlar oradan 1. basamağa inip sonra tekrar 4 de zıplıyorlar.. böyle bişey olurmu.. hayatta herşey adım adım, basamak basamak yapılır.

2- Kullanıcı hatasından dolayı bozulan bir makinayı erkayalar garanti kapsamında mı tamir etmeliydi. dürüstlüğün tarifi bumu.. oda olmadı çok düşük bir ücrete mi tamir etmeliydi.. şimdi kimse erkayaları aklamaya çalıştığımı düşünmesin.. allahtan hiç yolum düşmedi ama erkayalar hiç olmasa daha mı iyi.. yada ticari bir faaliyet göstermese varlığını sürdürebilir mi? öyle olsa bu erkayalar erkayalar olmazdı.. yada herkes burkay hoca gibi olsa ne güzel olurdu.

şimdi mavi_izci çok güzel şeyler öğrendi. Yarın öbürgün DSLR sahibi olsa bu öğrendikleri çok çok işine yarayacak. hem -like sahibi olmakla öğrendi hem -like'ı bozmakla..
bir özdeğişle başladım bir başkasıyla bitireyim
her şerde bir hayır vardır.

 

Tarih: 11 Ocak 2008, 10:30 - İp: 88.***.**1.44
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı

Rokomet.. Slr ve dSlr ler, tahminlerin ötesinde sağlamlıklarıyla, onlarca sene hizmet verebilir.. kompakt makinelerin klavuzlarından aktarıyorum; "kullanım ömrü: 5 yıl"

önceki cevabımda bahsettiğim arkadaş, s5 ıs almakta kararlıydı.. birkaç ay olmadı 400d alalı ve fotoğraflarını incelediğini umuyorum.. 300mm lens bulup ay fotoğrafı dahi çekmiş.. dSlr lerle Film kullanan Slr ler arasında neden bağlantı kurmakda ısrar ediyorum, bende anlamıyorum doğrusu.. film kullanan bir autofocus makinem hiç olmadı.. T90la idare ediyordum.. Film olayı azalınca yenilememede fırsat kalmadı işte.. 1986 yılı üretimi bir makine bana hep yetti..

1000 liranın üzerinde bütçe ayırabilecek kimseyi, dSlr ye yöneltmek, sanki görevim gibi hissediyorum..

 

Tarih: 11 Ocak 2008, 12:46 - İp: 85.***.**6.209
mavi_izci
mavi_izci (Objektif)
Ankara / Amatör

Roko,her prosedür düzenli şekilde işlese de benim makinam tamir edilmese anlayacağım,ama makinayı açmayıp dışındaki çiziklerden,darbe izlerinden dolayı direkt ahkam kesmek satış kaygısı yaşamayan bir firmanın teknisyenlerini yapabileceği birşeydir ancak...Ben bir nevi haksızım ama onlar da bir nevi gaddar,ellerindeki olanakları pozitif yönde kullanmadılar.

Not: Tamir ücreti olarak o kadar çok para istemeleri de makinanın kapsamını nerdeyse tamamen değiştirecek şekilde yapacaklarındanmış,oysaki olay çok daha basitti...

 

Tarih: 11 Ocak 2008, 13:40 - İp: 144.***.**0.154
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

Sevgili mavi izci,
Yazdıklarını biraz evvel Melek hanımın bana göstermesi sonucu okudum teşekkür ederim. Güne iyi moralle başladın diyebilirim sayen de
Aslına bakarsan ben de sen den çok şey öğrendim ve seni tanıdığıma memmnun oldum...

Bu arada merak edenler için söyleyeyim :Ben makineyi taahüt ettiğim gibi ücretsiz olarak tamir ettim.

 

Tarih: 12 Ocak 2008, 11:54 - İp: 88.***.**9.95
kralvedat
kralvedat (üye)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

sevgili murat bey bende bir fotoğrafçı olarak mavi izci kardeşimizin işini hallettiğinizden dolayı sizi kutluyorum elinize sağlık.

 

Tarih: 12 Ocak 2008, 13:16 - İp: 85.***.**4.184