fdiker
fdiker (Site Sahibi)
İzmir / Firma

Netfotoclub - İzmir Toplantıları

Uyarı

  1. Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
  2. T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
  3. Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
  4. Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
  5. Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
  6. Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
  7. Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
  8. Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
  9. Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
  10. Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
  11. Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
  12. Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.

Tarih: 6 Kasım 2009, 22:25 - İp: 188.***.**3.131
ummu_5
ummu_5 (üye)
İzmir / Amatör

bir fotoğrafı silmeye çalışırken yanlışlıkla bütün fotoğraflarımı sildim, hafıza kartına uygun kart okuyucum da olmadığı için bilgisayara henüz aktaramamıştım. Yani bütün fotoğraflarımı kaybettim

 

Tarih: 13 Ocak 2010, 16:17 - İp: 193.***.**9.2
admin
admin (Yönetim)
İzmir / Amatör

Ümmü hanım akşam makinenizi/hafıza kartınızı getirin, üzerine herhangi bir çekim yapmayın. Benim bilgisayarımda kurtarma programı yüklü. Büyük olasılıkla fotoğraflarınızı kurtarabiliriz.

 

Tarih: 13 Ocak 2010, 16:22 - İp: 88.***.**5.62
ummu_5
ummu_5 (üye)
İzmir / Amatör

ok, dokunmam bile çok teşekkür ederim

 

Tarih: 13 Ocak 2010, 16:29 - İp: 193.***.**9.2
akrep035
akrep035 (üye)
İzmir / Amatör

slm arkadaslar ben bu akşam gelemiyorum istanbuldayım bu hafta

 

Tarih: 13 Ocak 2010, 16:49 - İp: 90.***.**2.5
fotosafaripro
fotosafaripro (üye)
İzmir / Reklam Fotoğrafçısı

ummu_5............neden?
Ben, eğitim aşamasında hiçbir fotoğrafınızı silmeyin demiştim. Bunun mutlaka bir sebebi olmalıydı. Kendi düşen ne yapmaz?

 

Tarih: 13 Ocak 2010, 17:39 - İp: 195.***.**6.238
martinik
martinik (üye)
Ankara / Meraklı

Kadir Kardeş; fotoğraflarının hepside galeri için hazırlanır gibi özenle düzenlenmiş.
Ellerine sağlık ve paylaşımcılık adına çabalarına teşekkürler ....

( Ayrıca o kadar fotoğrafı tek tek önce upload, sonra buraya linklemek tabii ki zahmetli ... Ve paylaşım adına bunca zahmetin karşılığında beklediğin tepkiyi alamamak da elbette ki hayal kırıklığını uyandırmaya sürüklüyor ister istemez ...)

Tekrar teşekkürlerimle, sitemine ve kararına saygı duyduğumu belirtmek isterim...

Bu arada verdiğin linke de baktım. Hepside gerçekten çok şık. Ellerine görüşüne sağlık. Işığın bol olsun...

#martinik' tarafından 14.01.2010 01:39:16 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 14 Ocak 2010, 01:21 - İp: 78.***.**8.87
fotosafaripro
fotosafaripro (üye)
İzmir / Reklam Fotoğrafçısı

Eğitim grubu ile yapmış olduğumuz çalışmalarımız...dışarıdan ( Pro üyeler tarafından ) fotoğraflar ile destekleniyor. Bu fotoğrafların çok dikkatli olarak izlenmesi ve mesajlarının alınması gerekiyor.
***Eğitim grubumuzdan pek çok arkadaşımız yavaş yavaş bu işe ısındıklarını göstermeye ve henüz 3 uygulama gezisi yapmamıza rağmen...seslerini duyurmaya başladılar.
Bu örnekleri Senem ve Merih kardeşlerimizden bu akşam yapmış olduğumuz toplantıda gördük, zamanımız olsaydı eminim ki diğer arkadaşlarımızdan da çok güzel örnekler görecektik.
Pro üyelerden gelen katkı fotoğraflarınız izlenmesine gelince ;
*Her fotoğrafı ortalama slayd izleme süresi olan 15 saniye içinde okumaya çalışın. *Sonra fotoğrafa bakmayın ve yorumunuzu bir kağıda yazın.
*Yazdığınız yorumu fotoğraf ile karşılaştırın.
Fotoğraf sanatında yol aldıkça....bir süre sonra, yazdığınız yorum ile fotoğrafın uyumlu olduğunu ve 15 saniyelik sürenin fotoğraf okumasında yeterli olduğunu göreceksiniz.
15 saniye izlemeden sonra fotoğrafa bakarak yorum yazma ihtiyacı hissederseniz.......biliniz ki, daha yolun başındasınız.
Fotoğrafların verdiği mesajları almanızda da bir kolaylık sağlamak, bir kopya vermek istiyorum. Diğerlerini izlerken size ışık tutacaktır.
* Kadir beyin çekmiş olduğu piknik tüpü...6 ve 7 numaralı fotoğraflar.
6 numaralı fotoğraf 11-16 mm. ile çekilmiş ve deforme olmuş.
7 numaralı fotoğraf 50 mm. ile çekilmiş ve göz örneği ( standart lens ) olduğu için...çıplak gözle gördüğümüz mesafe ve boyutları gösteriyor.
Anlamı ; 11-16 gibi süper geniş açılı lensler ile çekilebilecek konulaın farklı ve kısıtlı olması.
- Doğa fotoğraflarında mükemmel efektler verebiliriz.
- Çekim alanımızın çok dar olduğu belgesellerde kullanabiliriz, fakat bunu yapabilmemiz için perspektif bilgimizin çok iyi olması gerekir ve tarihi/mimari yapılarda aşırı deformasyona izin vermemeliyiz.
- İnsan/hayvan/otomobil fotoğraflarında mizahi anlatımlar için kullanabiliriz.
Ve...fotoğrafçının yaratıcılığına bağlı olarak bina/yol/hayvan sürüleri gibi konularda ilginç efektler için kullanabiliriz.
Kullanmamızın sakıncalı olduğu alanlar ise.....Başta, moda/model/ürün/portre/vs. gibi ticari alanlardır ve bu konuların deformasyonu hiç işimize gelmez.
Konumuzun dışında kalan bir alan daha vardır ki, o da hava fotoğraflarıdır.
Süper geniş açıları yüksek irtifa yasağı bulunan küçük uçaklarda haritacılık alanında kullanırız.
Ben, tüm eğitim grubu arkadaşlarımın yapmış olduğum bu başlangıç ile....devam ederek, Kadir beyin fotoğraflarını incelemelerini ve kullandığı lensleri incelemelerini rica ediyorum.
Bu fırsatlar her zaman elimize geçmez....ve bu vesile ile de başta Kadir bey olmak üzere tüm pro arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.
------------------------------------------------------------
Bu incelemeler doğrultusunda...her fotoğrafçı adayı kendisine ait pek çok objektifin olmasını arzu eder ve her birinden satın almaya gayret eder. Çünkü, verilen efektler güzeldir, deformasyonlar cezbeder insanı. Günlük hayatta gördüğümüz halde ilgimizi çekmeyen objeler, süper geniş açılar ile çekilince ( Kadir bey foto 6 ) da olduğu gibi bir farklı gelir insana. Bunların da mizahi anlamlar katılarak insan fotolarında, efektler ile doğa fotolarında, karikatür gibi otomobil fotolarında kullanılması.....bardağı taşıran son damla olur ve süper geniş açıyı almak şart olur.
Ortalama değerler ile ;
* Haritacılıkta 10 - 50 arası,
* Belgeselcilikte 20 - 100 arası,
* Stüdyo çekimlerinde 50 - 135 arası,
* Moda çekimlerinde 35 - 300 arası,
* Model çekimlerinde 80 - 150 arası,
* Doğa fotoğraflarında 10 - 100 arası,
* Endüstriyel/Ürün/Reklam fotoğraflarında 24 - 135 arası lensler kullanılır.
Tabii ki daha farklı değerleri, farklı kulvarlarda kulanan becerikli ve cesur fotoğrafçılarımız vardır. Ama bu gibi durumlarda ya alan derinliklerinden ya da obje gerçek anlam ve boyutlarından ciddi tavizler verilir...deformasyon istenilenden az veya çok olabilir.
Çarşamba sunumunda izlediğimiz yaban hayatı fotoğraflarında ise en uç değer olan ve fiyat olarak çok yüksek olan 100 - 800 arası lensler kullanılır ve bu lensler sadece bu işlere tahsis edilir.
Bunları yazmamdaki amacım...eğitim grubundaki arkadaşlarımın fotoğraf incelemelerinde lensleri de göz önüne almaları, tahminlerde bulunmaları ve ustalarımızın çekimlerini teknik açıdan izleyebilmelerini sağlamaktır.
Bizler de...çalışmalarımızda sırası gelen tüm lensleri kullanacak ve bunları çekimler yaparak yakından tanıma fırsatı bulacağız.
Pro çalışmalarımızda elimde mevcut olan tüm lenslerimi ( 22 - 400 arası ) çalışmalara getireceğim.
Bizlere fotoğrafları ile destek veren tüm pro arkadaşlarımıza tekrar teşekkürler.

 

Tarih: 14 Ocak 2010, 01:43 - İp: 195.***.**3.110
fotosafaripro
fotosafaripro (üye)
İzmir / Reklam Fotoğrafçısı

Ben yukarıdaki yazımı kayıtladıktan sonra......sn.martinik'in yazısını eklenmiş olarak gördüm. Teşekkürüm, daha önceden yazılmış ve uzun sürdüğü için daha sonra kayıtlanmıştır. Kadir beyin katkısı gerçekten büyüktür.
Tekrar......tüm fotoğraf desteği veren arkadaşlarımıza teşekkür ediyor ve bu zorlu eğitim sürecimizde ( Bu forumda ) bizleri yanlız bırakmamalarını diliyoruz.
Önemli not ;
Sizler ( Pro'lar ) farklı site veya forumlarda paylaşabilir ve tüm fotoğraflarınızı yükleyebilirsiniz. Benim arzum, yukarıda olduğu gibi, değerli emeklerinizi bu forumda paylaşmanız ve benim sizlerin sayenizde bir parça da olsa eğitime katkı sağlayabilmemdir. Yoksa...hiç kimsenin nerede ve neyi yükleyip paylaştığı beni ilgilendirmemektedir. Ben hiçbir şekilde özel/kişisel sitelere yönlenmeyeceğim, tüm çalışmalarımı bu platformda yapacağım için....sizlerin değerli emeklerinizi elimden geldiği ve görebildiğim kadar eğitime '' örnekler '' olarak aşılamak niyetindeyim.
Sizler, fotoğraflarınızı bu foruma yüklemez ve destek vermezseniz....bizler, yine bu site içinden örnekler arayıp/bulacak ve yolumuza devam edeceğiz.
Bir süre sonra tabii ki bizler de 1001 kültürün farklı fotoğraflarını izleyecek ve branşlarımızı seçeceğiz. Fakat, eğitim sürecimizde nazımızın geçeceği, yanlış da olsa yorumlarımıza katlanabilecek ve bizlere aynı bayrak altında yardımcı olacak foto/dostlarımızın olması gerekmez mi?
Sizler de...eğitim sürecimize katkı sağlayarak ve arkadaşlarınızın yetiştirilmesine fotoğraf desteği vererek..................Birer dikili ağacınızın olmasını istemezmisiniz?

 

Tarih: 14 Ocak 2010, 02:08 - İp: 195.***.**3.110
christ
christ (üye)
İzmir / Amatör

Merhabalar yeni döndüm.dün kaçırdıgım birşey oldumu?Kısacası bilgilendirin beni arkadaşlar.

 

Tarih: 14 Ocak 2010, 15:46 - İp: 88.***.**4.219
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

DEVAM EDELİM

39-



40-



41-



42-



43-



44-



45-



46-



47-



48-
kaptan



49-

 

Tarih: 14 Ocak 2010, 18:07 - İp: 78.***.**6.212