admaydn
admaydn (üye)
Ankara / Stüdyo Fotoğrafçısı

Vesikalık Fiyatları

ARKADAŞLAR VESİKALIK FİYATLARINIZ NE KADAR ?

''ÇANKIRI''

4 ADET=7,5YTL
6 ADET=10,YTL
8 ADET=12,YTL
12 ADET=15,YTL
24 ADET=25,YTL
24'DEN SONRA HER 4 İÇİN + 2.50YTL


#adem_1987' tarafından 02.04.2008 15:42:07 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 12 Mart 2007, 16:39 - İp: 85.***.**4.138
positif
positif (üye)
İstanbul / Firma

Bravo mine05,
önemli olan bu konuşulanların lafda kalmaması.
Herkes bulunduğu bölgede 1-2 fotoğrafçı ile konuşarak onları bu gerçekler konusunda ikna ederse - işte bu çok büyük bir adım olur.
bölgelerinizdeki fotoğraf stüdyolarının birlik olmasına gayret edin. Bazı yerlerde bu tür birlikler çok güzel çalışıyorlar.
Özellikle Bursa ve Kayseri de büyük sorunlar ve küskünlükler var. Buralarda boş yere "gurur" yapan arkadaşlarımız var ve bu tür inatçı tutumlarından dolayı çok zarar görüyorlar.
Senelerini vermiş ve gerçekten sanatına hakim olan bir sürü stüdyo sahibi resmen emeklerini "hediye" ediyorlar.
24 vesikalık 4-5 YTL ye vermek tüketicinin gözü önünde kaliteli işinizide "ucuz" kılacaktır. Buna çok dikkat edin. tüketiciyi çoğu zaman gereğinden ucuz fiyatlarla da kaçırabilirsiniz.

 

Tarih: 2 Şubat 2008, 21:26 - İp: 88.***.**0.204
fotoasli
fotoasli (üye)
Aydın / Stüdyo Fotoğrafçısı

bir fıkrayla daha sözümüze devam edelim,fıkra bu ya ;cehennemde ülkelerin adına kazanlar varmış her ülkenin günahkarları bu kazanlara atılır cezalandırılırmış çıkmak isteyenleri bu kazanların başındaki zebaniler ellerindeki sopalarla kazana iterlermiş,ilerde bir yerde başında zebani olmayan başka bir kazan varmış, sormuşlar o kazanın başında neden bir zabani yok diye ,görevli orası türkiyenin kazanı orada kimseye gerek yok onlar zaten dışarı çıkmak isteyeni ayağından tutup geri çekiyorlar demiş , teşbihte hata olmaz, demek istediğim şudur,bu sorun hepimizin sorunuysa arabesk olmayı bırakalım ,türkiyenin fotoğrafçıları olarak nereye üye olacaksak olalım,nereye başvuracaksak vuralım ,bir federasyon oluşturmak için ne gerekiyorsa yapalım ,herkes birbirini rakip görmektense meslektaş olarak görüp birbirini hakkına hukukuna sahip çıkıp saygı göstersin,topluca hareket edip kanımızı emen korsan video -fotoğraf çekenlere,düşük fiyatla çalışan rakiplere karşı tavır alalım ,bir ile 10 minilab alıp paraları telef edeceğimize bir minilabla o şehrin fotoğrafçılarının işini basıp kalan dokuz minilab parasıyla yatırımlar yapalım (düğün salonu,reklam çekim stüdyosu gibi),bir şehirde o kadar minilab olduğunda çok düşük kapasiteyle çalışır hem emek hem de maliyet yönünden zarar demektir söylenecek başka bir söz varsa onu da meslektaşlarıma bırakıyorum buyru n bir söz de siz söyleyin...

 

Tarih: 3 Şubat 2008, 12:36 - İp: 78.***.**8.238
positif
positif (üye)
İstanbul / Firma

Çok doğru. Sorunların çözümü "rekabetçi" piyasalarda birlik olmaktan geçer.
Özellikle çok konuşan ve buna rağmen birlik olmaya yanaşmayanlar bence "tehlikelidir".
Korsanlara karşı enetkili yol maliyeye ihbardır AMA bu yola başvurmak için herkes "temiz" çalışmak zorunda yoksa maliye ihbar edilen ile beraber bölgede tüm sektörü de incelemeye alma alışkanlığı vardır.
Biz tüm işlemlerimizde son derece resmi ve mevzuata uygun çalışırız. Fuji de (beni ilgilendiren) korsan fotoğraf makinesi satıcılarını KESİNLİKLE haksız rekabet kurumuna ve İst. defterdarlığına şikayet ederek vergi kaçırmaya ve başkasının hakkını yemeye dayanan bu rekabetin kökünü kuruturum.(En fazla ihbardan sonra 2 günümü alır)
Şimdi bir şeyi de tabi söylemeden geçemeyeceğim - Devletin sorumluluğunda olan Tic.Odası ve sanatkarlar odalarından istediklerimizi almak için başvurmaya tüm stüdyoların "yüzü" varmı ??!
Bu inceliğe ltf. dikkat edin.
Federasyon kurulması bu sektörün sağlıklı bir şekilde "temizlenmesi" için son derece önemlidir.
Syg. Mustafa hoşbakan

 

Tarih: 3 Şubat 2008, 14:05 - İp: 88.***.**0.204
fatihdogan07
fatihdogan07 (üye)
Antalya / Firma

Burasıda Antalya
100 adet vesikalık
7.50 YTL
böyle calışan 3-4 firma var ne yazıkki piyasayı bitirmekle kalmayıp diğer fotografçılarında önünü kesiyorlar..

 

Tarih: 3 Şubat 2008, 22:43 - İp: 85.***.**2.42
fotoasli
fotoasli (üye)
Aydın / Stüdyo Fotoğrafçısı

Aynı şeyleri düşünüp ,aynı şeyleri söyleyip neticede anlaşamamak biz Türk'lere mahsus bir özellik herhalde...

 

Tarih: 4 Şubat 2008, 10:06 - İp: 78.***.**2.126
ustakim
ustakim (üye)
İstanbul / Stüdyo Fotoğrafçısı

nush ile uslanmayanı etmeli tekdir tekdir ile uslanmayanı n ne eylerseniz haktır. Ekmek için yapılması gerekeni yapın

 

Tarih: 5 Şubat 2008, 23:23 - İp: 78.***.**6.156
a.haydar
a.haydar (üye)
İstanbul / Stüdyo Fotoğrafçısı

Öyle pahalı çalışın pahalı çalışın demekle olmuyor.
sadece fotoğraf odalarının cıkardıkları fiyat listeler ile fiyatları dengede tutmak mümkün değil .
Ülkemizde ne antitekel, antidamping yasaları , nede benzer yasaların etkinliği var.Kontrolsuz korumasız serbest piyasa mantığıyla nereye giderse. Küçük esnafı koruyacak bir düzenleme varsa niye uygulanmıyor yabancı sermayeler ve onların yerli işbirlikçileri süper hiper gros market zincirleriyle tabana yayılmış olan ticareti tekelleştirmeye devam ediyorlar. Bu durum sektörümüzüde etkiliyor türkiyede satılan dijital fotoğraf makinalarının yüzde 90 ı fotoğrafcılıkla alakası olmayan yererlerde satılıdığını tahmin ediyorum. Sanat erbablarının bu kadar vahşi bir ortamda sağlıklı sanat üretcekleride ayrı bir sorun olarak karşımıza çıkmakta.
Tüm dünyada fotoğraf sektörü üreticileri geçmişteki kadar olmasada monopolcu bir yapıdadır. dijital teknolojinin cıkmasıyla büyük fotoğraf piyasasının şirketleri sekteye uğramışsada etkinliğini korumaya devam etmektedir.(fotoğrafla geşmişte alakaları olmayan elektronik vb bilgisayar firmaları *sony casio samsung hp gibi*)
artık fotoğrafılık ile ilgili fiyatlamalarda elektronik ve bilgisayar firmalarının belirleyiciliği daha egemen olmakta ve gitgide bu oran fotoğrafcılık alehine artmaktadır.
İyi fotoğraf üretip iyi bir fiyata satabilmek için cok büyük yatırımlar yapmak kısa vadede olumlu gözüksede uzun vadede cogu zaman zararla sonuçlanmaktadır.
Bir fotoğrafcı arkadaşım 9500 avro ozamanlar yaklaşık 180.000 ytl civarı fiyatla minilab aldı dijital fotoğraf maknaları objektif bilgisayar tadilat dekarasyon vb bürsürü metreyal odönem (2004 yılı) yaklaşık 230.000 ytl civarı masraf yaptı. bugün aldığı bu şeylerle dükkanını hepsini satmak istese 60.000 ile 80.00 ytl ye satamayacagını söylüyor. aynı dönemde bu 230.000 ytl yi bankaya yatırasa 4 yılda ortalama 400.000 ytl civarı bi rakamda parası olacaktı. 400.000-80.000:320.000ytl gibi bir rakam. 4 yılda böyle bir rakamın üzerinde kazanan kaçtane fotoğrafcı var acaba .
son yıllarda fotoğrafcılaran okadar cok sorunu çıktıki anlat anlat bitmez okadar doluyumki anlatamam.(birazkarışık yazdım af ola)



bu arada ben yine şükredeyim
6 vs 10
12 vs 15
18 vs 19
24 vs 23

 

Tarih: 7 Şubat 2008, 12:51 - İp: 88.***.**3.18
scakir86
scakir86 (üye)
Eskişehir / Stüdyo Fotoğrafçısı

sizin fiyatlar yine iyiymiş.eskişehirde bi fotoğrafçı vitrinine yazmış
İSTEDİĞİNİZ KADAR VESİKALIK = 5ytl

buyrun yorum sizin..

 

Tarih: 14 Şubat 2008, 12:30 - İp: 88.***.**3.129
positif
positif (üye)
İstanbul / Firma

merak etmeyin bir kaç gün sonra "İstediğiniz kadar Vesikalık + 10 adet bizde 4 YTL" de yazan olur.
Kar yapmasını bilmeyenleri ticaret faaliyetlerinden men etmenin bir yolunu bulmak lazım...

 

Tarih: 14 Şubat 2008, 16:00 - İp: 85.***.**3.97
mine05
mine05 (üye)
Amasya / Stüdyo Fotoğrafçısı

Bizim sektör akıllanmaz vesselam...
36 yaşındayım. Siyah-Beyaz döneminden beri hayatım dükkanda geçti.Yani 12-13 yaşımdan beri mesleğin içerisindeyim. Babam 45 senelik meslek yaşamından sonra işleri bize bırakarak, kendini meslekten emekli etti. Baba 45 sene kimseye takılmamış, hep pahalı çalışmış. Bende aynı çizgiyi korumaktayım. Meslektaşlarımızın isyanlarına sebep olan sektörel sorunların bir çok sebebi olduğunun kanaatindeyim.
Sorunların tam anlaşılmadan çözümününde mümkün olmayacağı kanaatindeyim.

1- Fiyatlarda lüzümsuz ve anlaşılmaz rekabet,yada rekabet adına basitlik.
Kendi bölgemden bir örnek vereyim herkesin 0,30 YTL'ye bastığı amatörü 0,275 e basan bir-iki "çıkıntı" var. Bu "çıkıntı" arkadaş ve onun gibiler tüm fiyatlarda buna benzer sapmalar yaparak diğer meslekdaşları ile arasına
kendi kendine husumet sokmaktadır.

2- Kimse nasibi ile yetinmemekte, yada kaliteli iş yapıp kalite ile müşteri çekme arayışına girmemekte, fiyat ile yada yaptığı işin yanında "lüzümsuz" promosyon ile " DAHA FAZLA " müşteri çekme arayışındadır. "Bu konu da meslekdaşlar arasındaki husumetin derecesini bir doz daha artırmaktadır"

3- Zamanında "onun minilabı var benimde olsun" yada ithalatçılardan bazılarının (hadi isim de vereyim, Kodak'ın saha pazarlama elemanlarının çöğunun dediklerine şahidim - başına gelenler de bilirler zaten.) "bak filanca bizden minilab aldı, sen de almazsan mesleğin elden gider, dükkana kilidi vurursun " ara gazı sayesinde ülkemizin her yöresinde lüzümsuz minilab kurulu ve hepsi boş yatıyor.
20.000 nüfuslu yerde 3 tane dijital minilab kurulu biliyorum. Samsun Gazi caddesinin 150-200 metrelik bölümünde 10-12 tane minilab kurulu. Türkiye de bir çok bölgede fotoğrafçılar senelerdir birbirini yiyor ve de yemeye devam edecek. " Hepsi bir gün biter dediğinizi duyuyorum. Ama maalesef zaten bitikler, ama sektördende çıkıp gitmiyorlar"... Sülük gibi oradan buradan besleniyorlar.

Yazılacak konuşulacak o kadar çok şey varki... Ancak sinirlerim ayaklandığı için şu an için devam etmek istemiyorum. Konunun gidişatına göre tekrar katılacağım.

4- Çok komik ama; "kendi çektiği vesikalığı" evinde scannerla tarayıp 10x15 karta 6 tane vesikalık yerleştirip gelen kendi müşterisine, 0,25 YTL'ye baskı yapan garabet (başka ne isim verilebilir bilmiyorum) dünyada başka nerede bulunur ?? Sadece Türkiye de...

Umudu olan varmı ?

Bu arada kuruş taviz vermediğim, ve halen düşük olduğunu düşündüğüm kendi fiyatlarımı da yazayım.

Cinsi ---- Bizde ---- Diğerlerinde
------ ---- -------- ---- --------------
6 Vs - ---- 7,50 ---- 6,00 YTL
8 Vs - ---- 10,00 ---- 7,50 YTL
12 Vs - ---- 13,50 ---- 10,00 YTL
24 Vs - ---- 24,00 ---- 17,00 YTL

1-10 arası amatör 0,50 YTL ---- 0,25 YTL
10 adetten fazla 0,30 YTL ---- 0,25 YTL

Bu arada ; böyle bir tabloya rağmen, bölgemde " MESLEKDAŞ olarak adlandırmaya dilimin varmadığı, sadece GARABET MESLEK MENSUPLARI olarak tanımlayabileceğim bazıları" ,bizleri gelen pazarlamacı yada firma temsilcilerine ucuz fiyat uygulayam firma olarak lanse etmekteye çalışarak komik duruma düşmektedirler...
Bu garabetleri "Sayın Mustafa HOŞBAKAN'ın tehlikeli gruba soktuğu türler" sınıfına sokabiliriz...
"Gülermisiniz, ağlarmısınız"

Olmalı dediğim fiyat düşüncelerimi de paylaşayım...

6 Vs 12 YTL
8 Vs 15 YTL
12 Vs 20 YTL
24 Vs 35 YTL

AMATÖR

0-10 Adet arası : 0,80 YTL
10-30 Adet arası : 0,60 YTL
30-70 Adet arası : 0,50 YTL
70-100 Adet arası : 0,45 YTL
100- ve Yukarısı : 0,40 YTL



#mine05' tarafından 15.02.2008 09:23:51 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 15 Şubat 2008, 08:50 - İp: 88.***.**1.196