admaydn
admaydn (üye)
Ankara / Stüdyo Fotoğrafçısı

Vesikalık Fiyatları

ARKADAŞLAR VESİKALIK FİYATLARINIZ NE KADAR ?

''ÇANKIRI''

4 ADET=7,5YTL
6 ADET=10,YTL
8 ADET=12,YTL
12 ADET=15,YTL
24 ADET=25,YTL
24'DEN SONRA HER 4 İÇİN + 2.50YTL


#adem_1987' tarafından 02.04.2008 15:42:07 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 12 Mart 2007, 16:39 - İp: 85.***.**4.138
positif
positif (üye)
İstanbul / Firma

Sn. fotoaslı,
düşüncelerinize saygı duyuyor, ancak bu zihniyeti günümüze uygun bulmuyorum.
Fotoğrafçılık hızla sona doğru yaklaşmıyor SADECE tüketicini alışveriş alışkanlıkları ve davranışı değişiyor. Siz günümüzün (eskiye nazaran) daha bilgili olan tüketicisini eleştiriyorsanız akımı yakalayamıyorsunuz demek. "Eskiden" tüketici az baskı yapan yere muhtaçtı - Bu elbette günümüzün rekabet koşullarında artık tüketici gitmek istediği yeri seçiyor. Bu yaklaşım biraz bana eski bakkalların "Eskiden ne güzel Sana yağını tezgah altından iyi paraya satardık - Şimdi ise her yerde sana yağı bulunuyor ve para kazanamıyoruz" demesine benzetiyorum.
ANCAK yüzlerce Hiper ve Süpermarketlere karşın bakkal deyip geçtiğimiz hala gıda sektörünün % 70 oranına sahip !!!
Peki süpermarketlere karşı reklamlar vs. vs. bakkalın kendi arasındaki rekabet azaldımı HAYIR !!! Tam aksine bakkal sayısı son 15 yılda % 20 oranında arttı. Heryerde mahallelerde eskiden 1 bakkal varken şimdi en az 2-3 bakkal görmekteyiz. Bu tablo Edirne den Van a kadar değişmiyor.
Kusura bakmayın biraz ağır konuşmak durumundayım ama bu tablo her sektörde var. Nalburlar - Manavlar - Kuaförler - Kuru Temizleme vs. vs.
Burada bahaneler yaratmaya çalışmıyorum, ama serbest ekonominin "yasakçı" bir zihniyet ile çalışmasının mümkün olmadığını herkese önemle hatırlatırım.
Bu konuda suçu ithalatçılara atarak "Bu kadar minilab satmasalar durumumuz daha iyi olurdu" demek serbest ekonomi anlayışına aykırı bir tutumdur ve her bir insanın iş yapma hürriyetini kısıtlar.
Çözüm olarak her ile sadece 1 adet minilab mı verseydik ?
...ve bu minilabı Aydın da sadece sizemi verseydik ? veya kime vermeseydik ?
Yanlış yoldasınız kusura bakmayın. Sizin sorununuz ve burada tartışılan vesikalık fiyatlarının herkese minilab verip vermemiz ile çok az bir alakası var. Keşke sadece minilab ile baskı yapanların arasında bir rekabet olsa. Türkiyede 13.000 tane Fotoğrafhane var ve sadece 1.600 adet dijital minilab bulunuyor. Bu sayı 1.800 veya en fazla 2.000 adete kadar çıkar ve durur. Şimdi siz bana hala 2.000 adet dijital minilab 70 milyon nüfusa fazla diyorsanız - işte bu noktada yanılıyorsunuz.
13.000 adet fotoğrafhane arasındaki vasıfsız rekabet bu konuda asıl sorundur. Bugün benim sizin dükkanınızın 500 metre ilerde size rekabet etmem için minilaba ihtiyacım kesinlikle YOK. Size sadece 500 dolarlık bir paraflaş takımı, 600 dolarlık bir makine ve 150 dolarlık bir hiti ile 4 YTL ye 12 vesikalık satarak durdurabilirim.
Sizin mantığınıza başka bir yönden hiç katılmıyorum - Minilab işleten bir insan "bedavaya" vesikalık basmaya yönelmek istemez - Peki Hiticilere ne demeli ??!!

Beyler ben şu anda 25 yıldır Avrupa ve Türkiye de fotoğraf sektöründe bir geçmişi arkamda bıraktım. Bir çoğunuzun bu sektörde emeği benden fazladır - buna inanıyorum. Neredeyse tamamınızın fotoğraf çekim ve baskı konusundaki başarınıza ve kalitenize çoğu Avrupa ülkesindeki fotoğrafçılar yanına bile yaklaşamaz. AMA bir konuda neredeyse tüm fotoğraf sektörü sınıfta kalmış - Çok emek harcıyorsunuz, kaliteli çekip, kaliteli basıyorsunuz, ANCAK bu emeğinizin karşılığını alamıyorsunuz, çünkü pazarlama nedir ? Doğru sunum nedir ? Kimse ilgilenmiyor.
Meslek hayatım boyunca tüm yurtiçi ve yurtdışı fuarlarını ziyaret ettim ve bu fuarları inanınki sabahtan akşama kadar her köşesini didikledim ve ilgili ilgisiz her karşılaştığım insanla her türlü konuyu tartıştım ve ufkumu genişletmeye çalıştım. - Bir şey Türk fotoğraf sektöründe sürekli dikkatimi çeker : Msl. Kölln de 2 yılda bir olan photokina fuarı - Türk ziyaretçiler Fuji standına gider Minilab bakar sonra noritsu standına gider orada minilab bakar ayıp olmasın diye "tazı hızında" rasgele salonlara dalar ve dolaşır SONRA ver elini Amsterdam (gece kültürü).
Ne yazıkki tablo bu. Bu tablo çok karakteristik olduğu için yazıyorum, ama bu davranışın sonuçları SADECE iyi bir minilaba sahip olarak deli gibi para kazanmanız mümkün değil. Rekabet her yerde var HER YERDE. Önemli olan (tekrarl

 

Tarih: 30 Ocak 2008, 23:16 - İp: 88.***.**0.204
positif
positif (üye)
İstanbul / Firma

Aşağıda bir arkadaşın yorumunu kopyaladım.
Bu konuda sorumlu odanızla irtibata geçin.
Bölgenizde fot. odası yoksa kurun.
İyi fiyatlara sadece "iyi dileklerle" ulaşamazsınız.
Ltf. bu konuda ISFO dan bilgi alın ve Birleşin, birleşin, birleşin !!!!




Re: Vesikalık Fiyatları
keremmm


üye
(Stüdyo Fotoğrafçısı)
İstanbul
2 konu açmış,
193 cevap yazmış
4 Adet 7 YTL
8 Adet 10 YTL
12 Adet 15 YTL
24 Adet 22 YTL
36 Adet 30 YTL

Istanbul Resmi Fiyat Listesi ISFO Tarafından Belirlenmiştir.
Bence Sizde Bunları uygulayın...

Tarih: 11 Temmuz 2007, 11:47 - İp: 88.***.**2.71

 

Tarih: 30 Ocak 2008, 23:53 - İp: 88.***.**0.204
barış
barış (üye)
İzmir / Stüdyo Fotoğrafçısı

meslektaşın mine05 pozitifin fikirlerine katılmıyorum demiyorum haklı hiçbir zaman kampanya yada ucuz calışıp müşteri kapmak gibi bir niyettede olmadım yanlız en iyi magzemeyi kullanaran en iyi sistemi kurarak ve elimden gelen en iyisini yaparak kendimi geliştirdim yanlız şuan burdaki fiyatlara şükrediyorum önceden bende cok şikayetciydim ve ucuz calışıyoz şu fiyatları düzeltelim dedim kimse oralı olnadı gecen yaz eskişehire gittim ordaki fiyatları gördüm gercekten bu meslegi yapmaktan utandım sadece bi örnrk veriyim 36lık filmin banyosu artı bir adet filim 5 ytl gibi bir fiyata yapıyorlar istambula gittim orda fiyatlar normaldi bu sorunu cözmenin bence tek yolu yurt capında aynı bir fiyat cizelgesi uygulanmasından gecer bunu başarmamız gerekir şahsen benim düşüncem bu

bu sözlerele kimseyi hedef alarak yada bu bölümde arasıra okuyorum tartışma yaratmak gibi bir caba içinde degilim herkese kolay gelsin inşallah butür rekabetler biter ve kimse haksız bir rekabet içine girmez

 

Tarih: 31 Ocak 2008, 10:31 - İp: 88.***.**6.9
fotoasli
fotoasli (üye)
Aydın / Stüdyo Fotoğrafçısı




#fotoasli' tarafından 17.04.2008 20:23:23 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 31 Ocak 2008, 14:42 - İp: 78.***.**3.48
foto nur
foto nur (üye)
Karabük / Stüdyo Fotoğrafçısı

( KARABÜK)
4ADET=5.00YTL
6ADET=7.00YTL
8ADET=8.00YTL
12ADET=10.00YTL+10X15
18ADET=13.00YTL
24=ADET=17.00YTL
30ADET=20.00YTL
15X21SÜTÜTYO 15.00YTL
ALBÜM 12 15X21 180.00YTL+1ADET ÇERCEVELİ 26X38
REKABET KENDİ KENDİMİZİ BİTİRMEKDİR ARKADAŞLAR TEKNOLEJİ ALMIŞ BAŞINI GİDERKEN NE GEREK REKABETE!!

 

Tarih: 31 Ocak 2008, 15:18 - İp: 88.***.**2.114
studyoocak
studyoocak (üye)
Bursa / Stüdyo Fotoğrafçısı

bu paylaşımı zevkle okudum mesleğine yıllarını vermiş büyük ustalarım yorumlar yapmışlar saygılar sunuyorum kendilerine
şunu söylemek istiyorum insanların alışveriş stilinin değiştiğini bir kez daha vurgulamak istiyorum insanların alım gücü düştü . Hepimiz isteriz yüksek fiyatlarla çekim yapmak en iyisini vermek en iyisini vermek noktasında bir değişim yok fakat cirolarımız düşük fotoğrafçılık sektörüne dıjıtal bir füze gönderildi ve şu an fotoğrafçılık yara bere içinde tabiki yara sarılmadığı için mikropları da yaranın üzerinde dolaşıyor dikkat etmemiz gerekiyor ve isfo gibi kurumların biz studyo fotoğrafçılarına yardım etmeleri gerekiyor onlarıda istanbul geneli değil türkiye geneli çalışma yapmalarını taleb ediyorum bizim fiyatlarımız:

4 adet 5,00 ytl
8 adet 8,00 ytl
12 adet 12,00 ytl
16 adet 16,00 ytl
20 adet 20 ytl
fiyatlar bu şekilde tercih edilen de olabiliyoruz olamayabiliyoruzda allah herkese hayırlı işler versin bol kampanyasız günlere

 

Tarih: 31 Ocak 2008, 19:06 - İp: 85.***.**1.202
positif
positif (üye)
İstanbul / Firma

Sn. Fotoaslı, Sn. Std.ocak,
ben kesinlikle sizin "etik ticari anlayışınızı" eleştirmiyorum ve bunca senelik tecrübelerinize son derece saygı duyuyorum. Benim son derece katı eleştirdiğim fotoğraf sektörümüzün "tüm oyuncularının" sorumluluk içinde davranmaması. Size minilab vermek olarak bedeva minilab vermeyi kast etmedim ve Fujiyide kast etmedim. Bu Noritsu veya başka bir marka da olabilir. Yani Dijital minilab kurma veya alma hakkından bahsettim.
Benim genel eleştirim: Sektörün gelişen teknoloji ve kalitenin üstüne düşmesi çok olumlu ANCAK pazarlama, sunum, müşteri ilişkileri, doğru reklam vs. gibi konularda geri kalmış olması. Kusura bakmayın belki bu eleştri kulağa çok katı geliyor ama benim bahsettiğim tüm sektöre yönelik sadece stüdyolara değil. Bu eleştride ithalatçı tarafını da eleştiriyorum ve aynı şekilde fotoğraf odalarını da eleştiriyorum. Bu odaların etkinliği üyelik gücüyle olur. Sadece aidat ödeyerek buradan yüksek hizmet kalitesi beklemek MÜMKÜN DEĞİL.
Ltf. bu yazdıklarımı kimse üzerine alınmasın (veya daha doğrusu herkes üzerine alınsın ) Ben sadece sizi değil KENDİ ŞİRKETİMİN geçmişini de eleştiriyorum. Biraz kendimizi dinlemenin zamanı geldiğini düşünüyorum.
ÇÖZÜM KESİNLİKLE DÜŞÜK FİYATLA GİDİP RAKİBİ BİTİRMEK DEĞİL. Tam Tersi: YÜKSEK FİYAT ÇALIŞIP AYAKTA KALMAKTIR.
Türkiye de ve Dünyada ilk şıktaki davranışın bir sürü örneği var. Rakibi bitireyim derken yolda kalanlar ve kendisini bitiren çok işletme var. AMA "Yüksek fiyatlarla çalıştı ve battı" dediğiniz işletme azdır ÇOK AZDIR !!!
Sevgi ve Saygılarımla
Mustafa Hoşbakan / FUJIFILM

 

Tarih: 1 Şubat 2008, 14:05 - İp: 85.***.**3.97
fotoasli
fotoasli (üye)
Aydın / Stüdyo Fotoğrafçısı




#fotoasli' tarafından 17.04.2008 20:26:21 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 1 Şubat 2008, 19:07 - İp: 88.***.**9.250
positif
positif (üye)
İstanbul / Firma

Tespitlerinizde çok doğrusunuz, ancak fotoğraf esnaf odaları ülke çapında yetersiz olduğundan dolayı federasyon kurulamıyor. Bu mümkün olduğunda federasyonun ticaret bakanlığında yaptırım gücü dolayısıyla rekabetin korunması hakkında uygulamalar daha başarılı olacaktır.
Yaşanan rekabet ne yazıkki tüm sektörde var. Günümüzde inanınki tüm marka ithalatçıları da benzer sıkıntılarda.
Bir ithalatçının da Ülke temsilcisi olarak karlılık yapısını koruyarak bayi yapısına iyi hizmet sunabilmesi lazım. Fuji, Kodak gibi sektörün büyük şirketleri de rekabetin çarklarında payına düşeni alıyorlar. Bu konuda inanınki her işletme küşük olsun büyük olsun ciddi sorunlar yaşamakta. Ben ticaret de çok olumlu düşünen bir insanım. Kar yapmak ticaret de esastır diğer bir gerçekte - Beraber çalıştığınız işletmeye, bayi ye veya organize ticaret de büyük bir kuruluşa KAR yaptıramazsanız siz de er veya geç kar yapamazsınız. Ben çok uzun yıllar başka bir ülkede fotoğraf sektöründe hizmet verdim. Bu ülkede fotoğraf sektörü Türkiyenin 10 katı kadar bir hacime sahip ve rekabet had safhada. Son derece "doygun" bir pazar görünümüne sahip olan bu piyasada ciddi hacimler yapılıyor.
Türkiye geçmişte "doymamış" bir pazar olarak çok az işletme çok yüksek karlar yapabiliyordu. Şimdi baskı pazarı oldukça doydu (Minilab kurulumundan bahsediyorum ) ANCAK kağıt tüketimi ciddi oranda artmasına rağmen bu yeni kurulan minilabları besleyemedi. Yani pasta büyüdü AMA eskiye nazaran daha fazla bölündü. Benim de anlatmaya çalıştığım - Bu topic de bazı yorumlardada görürsünüz "Fotoğrafçılık hızla sona doğru yaklaşıyor" düşüncesidir. Dediğim gibi hacim artıyor ama pasta dengesiz bölündüğü için sizlerin fiyatlarınızı arttırarak orantısız dağılımı dengelemeniz gerekiyor. Tüketici nin seçeneği eskiye nazaran daha fazla AMA tüketici araştırmaları da gösteriyorki : Tüketicinin daha iyi bir hizmete daha yüksek bir bedel ödemeye hazır olduğunu. Türk tüketicisi hiç olmadığı kadar fotoğraf bastırıyor, hiç olmadığı kadar fotoğraf makinesi alıyor, hiç olmadığı kadar stüdyo fotoğrafı çektiriyor, hiç olmadığı kadar VESİKALIK çektiriyor.
Nüfusumuz hiç olmadığı kadar yüksek AMA rekabet de hiç olmadığı kadar YÜKSEK.
Bir hataya sakın kapılmayın - İşleriniz müşterilerin genel tüketimi düştüğü için veya alım gücü düştüğü için eksilmiyor PASTA orantısız bölündüğü için ŞU ANLIK az görünüyor.
Bu kadar rekabet içinden sıyrılmanın yegane yolu HİZMETİ YÜKSELTMEKTİR kesinlikle düşürmek değil. Fiyatları düşürürseniz hizmeti zayıflatmak zorundasınız !!!
Bu satırları okuyan herkese çok rica ediyorum fiyat indirme yollarını son çare olarak görün.
Serbest ekonomide her zaman dengeler yerine oturur. Gücü yetmeyen ve soluğu tükenen acımasızca "ayıklanır". Fiyatlarınızı bu yüzden elinizden geldiği kadar yüksek tutarak "ayıklananlardan" olmayın.
Bu satırları okuyan her bir sektörümüze hizmet ve emek veren insanlarımıza gerçekten bunları dikkate almalarını ve kendilerini ÖZELLİKLE pazarlama ve modern satış anlayışı konusunda ACİLEN yetiştirmelerini önemle ve sektör namına öneririm.
Saygı ve Sevgilerimle...
Mustafa Hoşbakan / Fujifilm Türkiye

 

Tarih: 1 Şubat 2008, 22:33 - İp: 88.***.**0.204
mine05
mine05 (üye)
Amasya / Stüdyo Fotoğrafçısı

Söylenecek o kadar çok şey var ki...
Herkes aklını başına almalı...
Ucuz çalışma bitmeli...
Lüzumsuz promosyon bitmeli...
"X" alana yanında bir tane "y" bedava devri bitmeli.

 

Tarih: 2 Şubat 2008, 16:29 - İp: 88.***.**5.213