ulasfoto
ulasfoto (üye)
Samsun / Doğa Fotoğrafçısı

Fotoğrafçılık Nereye Gidiyor....

SELAM ARKADAŞLAR BUNDAN 10 SENE ÖNCE İŞLERİMİZ DAHA GÜZELDİ ESKİDEN BİR DOGUM GÜNÜNE GİDERDİM 1 MAKARA FİLM BİTİRİRDİM ŞİMDİ DOGUM GÜNÜNÜ BIRAKIN VESİKALIK ELDEN GİDİYOR ÜNİVERSİTE SINAVLARINDA ARTIK BİZİM ÇEKTİGİMİZ KABUL OLMUYOR SEBEBİ İSE ÇOK AÇIK ROTÜŞ MİKTARINI AYARLAYAMADIGIMIZDAN BİZ GÖZÜMÜZDE MÜŞTERİYİ BAZ ALIYORUM MÜŞTERİ BİLMEZ BU RESİM KULLANILIRMI KULLANILMAZMI ONU BİZ YÖNLENDİRMEMİZ GEREKİR.SONUÇ OLARAK OKULLARDA RESMİ ARTIK OKUL GÖREVLİSİ 2 YTL KARŞILIĞI ÇEKİYOR YARIN DEVLET DAİRELERİDE BAŞLAYACAK VE BİZ SADECE GELİN DAMATLARLA YETİNMEK ZORUNDA KALACAGIZ.ZAMANLA ONADA BİR KULP BULURLAR.... BENİMLE AYNI DÜŞÜNEN VEYA ELEŞTİRMEK İSTEYEN FOTOĞRAFÇI ARKADAŞLARIM LÜTFEN YAZSIN.....

Tarih: 4 Mart 2006, 11:05 - İp: yok
wolkan16
wolkan16 (üye)
Bursa / Firma

Arkadaşlar mesleğimiz çıraklık okulları kapsamına alındı yıllar önce bu kim biliyor yada içinizden kaç kişide bırakın usta öğretici belgesini ustalık belgesi var.Kaçınız yanınızda çalışan elemanı çıraklık okuluna yolladı belge alsın diye. Bir vatandaş bakkal yada çay ocağı açmaya kalktığı zaman maliye diyorki getir bakalım ustalık belgeni git esnaf sicil ve oda kaydı yaptır öyle gel.
Ama fotoğrafçı dükkanı açarken hiç bir şey sormuyor veriyor vergi levhasını git çalış diyor.
Eee durum böyle oluncada işi bilmeyen ama meraklı bir çok insan fotoğrafçı meslektaşlarımız arasına katılıp para kazanmaya çalışıyor alıyor alelade bir dijital makine birkaç flaşh bir pc birde cracklı photoshop iş tamam.
Ondan sonra rekabet başlıyor kalite ile olmayan iş rekabetle bir güzel oluyor sen binlerce lira yatırmışsın çok beklersin müşteri gelsin diye kimin umrunda ki.
Ben çok iyi fotoğraf çekerim vesikalık falan önemli değil önemli olan KAÇ PARA olduğu çünkü adam senden yarı fiyata yapıyor bu işi ne olacak yaav fotoğraf işte deyip geçip gidiyor. Haaa pişman olan ve sana gelip iş yaptıran olmuyormu oluyor tabi ben çok bilirim gelin damat fotoğraflarını beğenmeyip düğünden aylar sonra gelip stüdyo fotoğrafı çektirenleri işte biz filanca fotoğrafçıya gittik bizim fotoğraflar rezil çıktı abi şu surata bak nonoşlara benzemişim sizin albümü gördük bizim bi tanıdıkta filan diye başlayıp sürüp giden muhabbetleri.
Ama iş değil tabi ne olacak bundan sonra derseniz bende kestirebilmiş değilim ama tek bildiğim şey kaliteden asle ödün vermemek müşteri er geç anlayacaktır diye sabırla bekliyorum...

 

Tarih: 8 Nisan 2008, 10:18 - İp: 88.***.**3.146
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

öncelikle diğer arkadaşlara katılıyorum.
özellikle wolkan16 arkadaşıma bişey demek istiyorum. kalitesiz iş kendini belli eder. Evet doğru (fiyat kalite açısından bakıldığındave birde farkeden çıkarsa tabii..
Şimdi
"tek bildiğim şey kaliteden asle ödün vermemek müşteri er geç anlayacaktır diye sabırla bekliyorum..."
Demişsin. Çok güzel. yerinde davranış. fakat eksik.
Neden eksik? Bir örnekle açıklayayım.
Senin yaptığın işin kaliteli olduğunu kim biliyor? Bir sen biliyorsun birde müşterinle çalışanların.
Herkes bilmiyor değilmi. Bilmesinede imkan yok sen tanıtmazsan.
Dünyanın en önde gelen yazılımcısı Bill Gates bile ürününü satmak için çeşitli kurum ve kuruluşlarca reklam ve tanıtım kampanyaları yoluna gidiyor. Neden?
Çünkü kaliteli iş yapıyor buna inanıyor ve bunun herkesin bilmesini ve satın almasını istiyor.
Bu tipik örnekten yola çıkarsak eğer sen büyük düşünüyorsan
sadece sanatınla değil, yaptığın sanatın ürünün çok geniş kitleye ulaştırmak için için çeşitli reklam tanıtım sergi broşür vs. gibi pazarlama stratejilerine de yönelmen gereklidir.
Sadece üretim değil tanıtım ve pazarlama diye kavramlarda vardır ticarette.
Oyüzden bence bunlarıda göz ardı etme. daha geniş kitleye hitap edersin..
umarım faydam olmuştur.

 

Tarih: 11 Nisan 2008, 02:37 - İp: 78.***.**7.48
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

Birde unutmadan wolkan16 sen çevrene ve işinde umutsuzluk ararsan ben sana burada binlerce olumsuz vaka ve örnek sayabilirim. sen bardağın dolu tarafına bakacaksınki canın sıkılmasın. Kalfalık olayına gelince eğer böyle ustalık belgesiz kalfalık belgesiz birini görürsen çekinme hakkını ara. git şikayet et. sen şikayetçi olmazsan yakınmayada hakkın olmaz. haksız rekabet durumu yani..

 

Tarih: 11 Nisan 2008, 02:43 - İp: 78.***.**7.48
foto berk
foto berk (üye)
Manisa / Stüdyo Fotoğrafçısı

Haklısın kardeşim İşimzi bir hayi zor bundan böyle.......

 

Tarih: 11 Nisan 2008, 14:03 - İp: 85.***.**3.229
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

Sayın "studyo_net" arkadaşım;

Hocam öncelikle çok tebrik ediyorum seni. Üşenmeden ciddi manada bu konuya eğilmişsin dürüstçe yazmışsın. Çok doğrudur. Bu konuda sana katılıyorum.

Avuç içi kadar odalarda 3-4 tane ışık yayan (ampül bile demeye dilim varmıyor) cihazlarla yanyana asker pozu verir gibi gelin damat fotoğrafı çeken insanları (studio sahibini) tanıyorum.
Ve bundan içim yanıyor...

Kendisine toptancıdan ucuz geldiği makinasının daha ne marka olduğunu ve özelliklerini ezbere bilemeyen; hatta set halinde 2 adet lens verilmiş
-"biri fazla gelmiş"
diyerekten birtanesini satan insanlarıda tanıyorum.

Hani lazfı uzatmadan getirmek istediğim yer şurası;
Bu şekilde insanlar dandik iş yapıyorlar teklonojiyi tanımıyorlar araştırma yapmıyorlar. İşi çok iyi bilmiyorlar Müşteriye de dandik bişe verdiklerinde müşteride beğenmediğinde fiyatları kırıyorlar.

İşte fiiyatların kırılmasının birkaç nedenide bu ve benzeri olaylardır.

 

Tarih: 18 Nisan 2008, 00:04 - İp: 88.***.**1.131
wolkan16
wolkan16 (üye)
Bursa / Firma

Bence en önemlisi İlimizde faaliyet gösteren Oda , Oda birlikleri , Ticaret ve sanayi odası ve Maliye gibi birimlere baskı uygulayıp meslek erbabı olmayan(yani ustalık belgesi) kişilerin iş yeri açıp işletmesinin önüne geçmek.
Sonra meslek erbabı olmayıpta iş yeri açmış olanlara belirli bir zaman içinde ( buna yetkili merciler karar verir) ustalık belgelerini almaları için süre tanınıp o süre zarfında gerekleri yerine getirmeyen işyerlerine kapatma cezası verilmesi.

-----------------------------------------------------------------------------
Bunu neden yazdım:
Bursada Bakkal , kahvehane, Berber,vs açabilmek için maliyeye başvurduğunuzda sizden oda kaydı,esnaf sicil kaydı gibi evraklar isteniyor ve ustalık belgeniz yoksa oda kaydı yaptırmanız mümkün olmuyor ee hal böyle olunca meslek erbabı olmayan bir kişi iş yeri açamıyor buraya kadar herşey güzel...
Ancak bir fotoğrafçı dükkanı açabilmeniz için bunların hiç birine gerek yok sadece ve sadece maliyeye açılışını bildir yazar kasanı al ve işe başla bu kadar basit.

Öyle ise biz Fotoğrafçı meslektaşlar olarak üzerimize düşeni yapmak zorundayız biz odalara şikayetlerimizi bildirelim onlarda daha üzt makamlara bildirsinler ve meslek erbabı olmayan hiç kimse iş yeri açamasın.

AYRICA TÜM STÜDYO SAHİBİ ARKADAŞLARA BÖYLE BİR OLUŞUMA DESTEK VERMELERİ İÇİN ÇAĞRIDA BULUNUYORUM GELİN BİRLİK OLALIM SESİMİZİ DUYURALIM GEREKLİ YERLERE MAİLLER ATALIM HAKKIMIZI ARAYALIM.

 

Tarih: 20 Nisan 2008, 16:27 - İp: 88.***.**1.125
mitharas
mitharas (üye)
İstanbul / Amatör

teknolojinin geldiği nokta bizi bu hale düşürdü eskiden fujinin kodağın filmlerini satardık şimdi dijital makinasını satabilirsek şanslıyız internetten alıyor müşteri fiyat olarak ucuza geliyor diye sonrada geliyor sana abi bundan anlıyormusun diye

cep telefonundan tutun fotogrsaf makinalarına kadar hepsi birçok cözümü beraberinde getiriyor müşteride elinde zaten fotografcının yapacağı işleri yapan teknoloji varken neden gidip fotografcıya para versin mecbur kalmadıkça fotoğrafçıya gitmiyor müşteri

gittiğindede fiyat olarak araştırmaktan çekinmiyor bu bir vesikalık olsa bile e eminim her şehirde sıkı rekabet içinde meslektaşlarımız vardır fiyatı kıran aynı fiyata adeti çoğaltan vs vs

Fotoğrafçılık Bir Yere Gitmiyor büyük firmalar 3 tane dijital makina satabilmek ugruna bizi eziyorlar bizde 3 kuruş fazla kazanabilmek uğruna birbirimizi eziyoruz bakalım sonumuz nereye varacak belki bi kaçımız görür

 

Tarih: 23 Nisan 2008, 18:18 - İp: 88.***.**6.72
foto rekor
foto rekor (üye)
İçel / Stüdyo Fotoğrafçısı

FOTO REKOR TARSUS AYNEN DEDİĞİNİZ GİBİ KATILIYORUM BİZ ESKİDEN DOĞUM GÜNÜ OLSUN YILBASŞI PARTİLERİNDE OLSUN FOTOĞRAFLAR ÇEKİYORDUK ŞİMDİ İSE HİÇ YOK....NE OLACAĞIMIZ MEÇHUL...

 

Tarih: 25 Nisan 2008, 09:14 - İp: 88.***.**0.248
yıgıt
yıgıt (üye)
Ankara / Stüdyo Fotoğrafçısı

Maalesef öyle arkadaşım. Bende Ankara fotografçıyım. Ama gün geçtikçe işlerimiz dahada düşüyor.Bunun sebeblerinin başında sektörümüzün dijital ortamda çalışması ve buna nağlı olarak türevlerinin elimizden yavaş yavaş kayması. Ama görüyorum ki bizler ise sadece gelin damat fotografçılığı olarak iş yapacağız. Allah yardımcımız olsun.

 

Tarih: 18 Mayıs 2008, 12:43 - İp: 88.***.**2.249