ulasfoto
ulasfoto (üye)
Samsun / Doğa Fotoğrafçısı

Fotoğrafçılık Nereye Gidiyor....

SELAM ARKADAŞLAR BUNDAN 10 SENE ÖNCE İŞLERİMİZ DAHA GÜZELDİ ESKİDEN BİR DOGUM GÜNÜNE GİDERDİM 1 MAKARA FİLM BİTİRİRDİM ŞİMDİ DOGUM GÜNÜNÜ BIRAKIN VESİKALIK ELDEN GİDİYOR ÜNİVERSİTE SINAVLARINDA ARTIK BİZİM ÇEKTİGİMİZ KABUL OLMUYOR SEBEBİ İSE ÇOK AÇIK ROTÜŞ MİKTARINI AYARLAYAMADIGIMIZDAN BİZ GÖZÜMÜZDE MÜŞTERİYİ BAZ ALIYORUM MÜŞTERİ BİLMEZ BU RESİM KULLANILIRMI KULLANILMAZMI ONU BİZ YÖNLENDİRMEMİZ GEREKİR.SONUÇ OLARAK OKULLARDA RESMİ ARTIK OKUL GÖREVLİSİ 2 YTL KARŞILIĞI ÇEKİYOR YARIN DEVLET DAİRELERİDE BAŞLAYACAK VE BİZ SADECE GELİN DAMATLARLA YETİNMEK ZORUNDA KALACAGIZ.ZAMANLA ONADA BİR KULP BULURLAR.... BENİMLE AYNI DÜŞÜNEN VEYA ELEŞTİRMEK İSTEYEN FOTOĞRAFÇI ARKADAŞLARIM LÜTFEN YAZSIN.....

Tarih: 4 Mart 2006, 11:05 - İp: yok
software
software (üye)
Yurtdışı / Meraklı

BAHSI GECEN KONUDA BENDE BILDIKLERIMI PAYLASMAK ISTEDIM.

YURTDISINDA HER ÜLKEDE OLMASADA BIR COK YERDE FOTOGRAFCILIK MESLEK OKULU VAR, ONU BITIRMEDENDE KIMSEYE DUKKAN FALAN ACTIRTMIYORLAR.

IKINCI OLARAK DA FOTOGRAFCILARIN, BIR FEDERASYONU VAR HER KONU HER SORUN ONLARDA TOPLANIP ONLAR TARAFINDAN DEVLETIN YETKILI MERCILERININE AVUKATLARI TARAFINDAN ILETILIYOR, VE GEREKEN CÖZÜMLERDE NETICEDE ARTI YADA EKSU SEKILDE CIKIYOR.

ÜCÜNCÜ ISE HIC BIR MESLEK YERINDE KALMAZKEN FOTOGRAFCILIK DA YERINDE KALMIYOR, AVRUPADA KIMSE STÜDYO YA GIDIPTE PASS YADA VESIKALIK GIBI RESINLER ECEKTIRMIYOR ARTIK, O DÖNEM 5 YIL ÖNCE KAPANDI.

NE MI YAPIYORLAR, ??
AZDA OLSA AILEVI STÜDYO CEKIMLERI VE AGIRLIKLI PARA KAZANDIKLARI OLAY ISE SIRKETLERE DERGI VE GAZETELERE KATALOG CALISMALARI ICIN STÜDYO CALISMALARI...

TÜRKIYENIN DE GELECIGI SANIRIM BU OLACAK AMA HALEN BIR 10 YIL DAHA AZDA OLSA BU SIMDIKI ISTEN EKMEK YERSINIZ.

SAYGILAR

 

Tarih: 7 Mart 2006, 15:18 - İp: 130.***.**9.55
kayazaki
kayazaki (üye)
Ankara / Stüdyo Fotoğrafçısı

biz düşünmüyoruzki kendimizi devlet ne yapsın değerli meslek taşlarım burdan sesleniyorum internet kafade bilgisayaraçmayı kapatmayı örenmiş insanları çalıştırmak yerine üç kuruş fazla ödeyin adamgi bu işi bilen insanları çalıştırın milyarlarca lira yeni teknoloji makinelere minilablara para yatırıp sonrada bir işçiye 100 milyon fazla vermekten kaçınmayın bu işi bilen insanlar olduğuna dikkat edin herkese hayırlı işler ununtmayın biz mesleğimize sahip çıkalım kimse ekmek yememize bu meslekten engel olamaz

BUNUN ÇÖZÜMÜ BURADA İŞTE ARKADAŞ GEREKEN CEVABI VERMİŞ.BUNU DUYURMAYA ÇOK ÇALIŞTIK AMA NAFİLE.

 

Tarih: 7 Mart 2006, 15:43 - İp: 81.***.**5.211
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı

80 li yılların başları.. diyorlardıki; "videolar çıktı.. fotoğrafçıların işi bitti." hatırladıkça gülerim..

 

Tarih: 11 Kasım 2007, 17:23 - İp: 85.***.**9.131
fato80
fato80 (üye)
Denizli / Stüdyo Fotoğrafçısı

mrb arkadaşlar ben de bu konu hakkında konuşmak istiyorum bende 2-3 sene fotoğraf stüdyosunda çalıştım ama profesyonel değilim açıkçası profesyonel olmak içinde uzun süre çalışmam lazım şimdikiler 4-5 sene çalışıp belge alıp dükkan açıyorlar ama işten anlamayan çok SOFTWARE arkadaşım keşke burada da fotoğrafçılık okulu olsa çıraklık eğitimler var ama ne öğretiyorlar fotoğrafçılar odası var burdada ama sadece kendilerine yarıyorlar yani fiyat listesi hazırlıyorlar ama bu listeye zaten kendileri uymuyorlar onlar sadece aidat toplamayı biliyorlar benim bulunduğum şehirde böyle diğerleri nasıldır bilemem
herkese saygılar

 

Tarih: 21 Ocak 2008, 10:27 - İp: 78.***.**5.38
cihatcolor
cihatcolor (üye)
Niğde / Stüdyo Fotoğrafçısı

selam arkadaşlar
evet maalesef fotoğrafçılık elden gidiyor ve buna kimse dur diyemior ve bizlerde azıcık photoshop öğrenen hadi dükkan açıyor ve bizlerde bilmeyenlere burda photoshop öğretiyoruz sonra hadi dükkan açıyor müşteri bilmezki fotoğrafcı tabelası asılı fotoğrafçı diye girer yani kendi kendimizi yok ediyoruz ama farkında bile değiliz bu forum sitesinde photoshopla ilgili amatörlere bilgi vermeyin arkadasım esnaf sanatkar derneğine veya basbakanlığa kadar mail yağmuruna tutalım ne dersiniz tepkimizi gösterelim

 

Tarih: 21 Ocak 2008, 12:30 - İp: 88.***.**5.113
mesut.
mesut. (üye)
Ankara / Profesyonel Fotoğrafçı

Evet arkadaşlar son noktayı ben koyayım. teknolojiyi yakın takip ediyorum. fotoğrafçılğı amatörce takip ediyorum. sizlere şunu söylemek istiyorum. yakın gelecekte wimax teknolojisi çıkıyor. fotoğrafçıların 10 yıl içinde limon satması gayet doğal olacak. bundan sadece siz değil bir çok meslek etkilenecek. bu buluş çok büyük bir buluştur. sizlere tavsiyem şimdiden büyük cihazlara yatırım yapmayın. bekleyin.
vesikalık fotoğraf çekmek işine gelince neredeyse artık fotoğrafçıyı kardeşim lütfen rütuş yapma diye artık uyarıyorum. tam anlamıyla rezil ediyorlar. bundan 10 sene önce vesikalık çekinmiştim. onun gibi çeken ve yapan imkansız. çok yazık.
ben son 5 yıldır fotoğraf bastırmıyorum. çünkü bilgisayar ve dvd slayt gösterisi kullanıyorum. artık gerisini siz düşünün.bir dvd 1800 resim ile beraber müzik alıyor.
şimdi vesikalık basan cihazlar çıktı onun içinde fotoğrafçıya gitmeme gerek kalmadı.
bir keresinde mecburen bir vesikalık çekinmem gerekti. inanın fotoğrafçı ışık ayarını yapamamış benden para almadılar. iş yerinden getirdiğim takım elbisemi tekrar getirip ücretsiz çekeceklerini söylediler. fotoğrafları fırlatıp çıktım.tam anlamıyla rezildi.
NEDEN: işten anlayanlara 400 ytl aylık vermeye kalkarsan o adam çalışmaz. ama interten kafeye takılan insanlar bu maaşa katlanır. sadece bilgisayar bilmek yetmiyor en az üniversite mezunu olmak gerekiyor. şimdi sakın sormayın, üniversite mezunu olmanın ne faydası var diye ....söylemeyim. kasıca eğitim acil şart.

 

Tarih: 4 Şubat 2008, 22:09 - İp: 85.***.**5.245
akuma
akuma (üye)
İstanbul / Stüdyo Fotoğrafçısı

bilgisayar çıktı mertlik bozuldu kardeş artık herkes kendi işini kendi görüyor

 

Tarih: 20 Şubat 2008, 13:34 - İp: 88.***.**8.203
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

bilgisayarın girdiği tüm alanlar değişime uğradı diyebiliriz. ama yakınmakta bize yakışmaz. e ozaman ne yapmak gerekir? çok çalışmak, hakkını-aramak savunmak ve her daim fotoğrafçılık sanatını en güzel şekilde icra etmek kısacası yaratıcı ruhu hiç kaybetmemek gerekir. Aslında biraz daha akıllıca düşünecek olursak bu işi fırsata bile çevirebiliriz gibime geliyor. seziyorum yani..

 

Tarih: 18 Mart 2008, 03:34 - İp: 88.***.**3.197
obafoto
obafoto (üye)
İstanbul / Firma

bende kısa süre stüdyoculuk yaptım, ama malesef insanları gözünü para okadar bürümüşki fronteir olan esnaf arkadaşlar cüzi rakamlara iş yapıyorlar. denetleyen kurum ve kuruluş olmadığı için her kez bir birini eziyor. 10 poz gelin damat 250 ytl+40x50 çerçeveli++1 er 15x21+1 er 20x25 ve 20x25 ahşap album yapıyorlar. aslında fotoğrafçılar birbirini bitiriyor. ben gece işleri yapıyorum inanın stüdyodan çok çok daha iyi ve 1 ayda kazandığınızı iyi mekanlarda 2 işte kazanıyorsunuz.artık stüfyolar fotoğraf haricinde kişisel ürünlere yöneldiler yarın öbürgün telefon kartlaarı kontürlerde satılmaya başlar

 

Tarih: 18 Mart 2008, 10:52 - İp: 85.***.**6.150
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

Aynene katılıyorum.

 

Tarih: 7 Nisan 2008, 13:06 - İp: 88.***.**0.247