tuanatydmr
tuanatydmr (üye)
İstanbul / Meraklı

Telefon İle Fotoğrafçılık

Merhabalar. Ben aranızda oldukça yeniyim, fotoğrafçılık konusunda da aynı şekilde fakat fotoğraf çekmeyi ve bunun da ötesinde kadrajımdaki görüntüyü yorumlayarak sunmayı çok seviyorum .Bu ilgimle çekmiş olduğum fotoğrafları ileride sergilemek ve insanlarla paylaşmak hedefim var. Yalnız bu çekimleri İphone 6 telefonumdan yapıyorum zira bir makine alacak durumum şu an yok. Daha bilgili arkadaşlarıma, büyüklerime sormak isterim. Iphone 6 gibi bir telefonla çekim yapılarak fotoğrafçılıkta ne kadar ilerlenebilir? Sergi açmak için özellikle fotoğraf makinesine mi ihtiyacım olacak? Her türlü fikrinizi merakla bekliyorum

Tarih: 6 Ocak 2021, 04:42 - İp: 82.***.**7.150
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı

Sadece makine değil, nitelikli lenslere de ihtiyacınız var. Teknik ve kavramsal bilgiler edinmek için bu site en iyi adres. Galeriyi ve diğer bölümleri bir araştırın.

8 yaşında DSLR'ım ve 16 yaşında lensim, iddia ediyorum 10-12 bin tl gibi rakamlara satılan telefonlardan daha iyidir..

"-Şu fotoğraf, telefonla çekildi." gibi sözlere cevabım, istisna olan eserlere bakarak, atmanız gereken teknik adımları es geçerseniz, çok daha önemli kavramlara kapılarınızı kapatmış olursunuz.. diyaframı enstanteneyi dahi size sunmayan telefonlar... vazgeçin onlardan.


 

Tarih: 7 Ocak 2021, 21:22 - İp: 154.***.**2.206
  • 1