catapat
catapat (üye)
Kayseri / Stüdyo Fotoğrafçısı

Fotografcılık Ayaklar Altında

slm arkadaslar artık meslegimiz tam ayaklar altına düstü bir dijital makine alıp birde pc dükkan acan bebeler hepimiizn yakınında vardır buna bi dur diyecek merci de yok cünkü devlet iş yeri acılsın bana vergi gelsinde naparlarsa yapsınlar arkadaslar bu iş ciddi hele birde kıslarını eşlerini fotografcılara guvenerek yalnız gonderen musterilerimizde bundan tedirgin olmaya baslıcak önüne gelen iş yeri acıyo yemin ediyom bu meslege bulastıma cok pişmanım ama bu saatten sonra yapacak bişeyim yok yani suan ben kendi iş potansiyelim var ama bu düşünce napacam onu düsünüyorum

Tarih: 17 Ekim 2006, 11:14 - İp: 88.***.**1.128
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

Daha 30 yaşındasın ..yolun yarısı bile değil...senin tedirginliğin rekabete açık olmamamn mı?Yoksa ustalığından mı? kötüler gider iyiler kalır..

 

Tarih: 17 Ekim 2006, 11:36 - İp: 85.***.**8.135
akdenizli
akdenizli (üye)
Antalya / Amatör

Her meslek üyeleri bu tür yakınmalarda bulunur.
Burkay'ında söylediği gibi işini iyi yapan kalıcı olur, kötüleri ise kaybolur.Ben Stüdyo gerektiren çekimlerde on altı yıldır aynı işyerine gidiyorum.

 

Tarih: 17 Ekim 2006, 12:29 - İp: 88.***.**5.45
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı

Genç girişimcilere her zaman ihtiyacımız var.. fotoğraf potansiyelinin daralma yönü malum.. yeni işyeri görüyorsak, önce yurdumuz için hayırlı uğurlu olmasını dileyelim..

diğer yandan; eskiden beri aynı cümlelerle yakınma duyuyorum.. "fazla sayıda fotoğrafçı var" şeklinde..

Ticaretin yazılı olmayan yasası gereği.. "tutunamayan, kapatır gider.. başka iş yapar"

Tutunabilenler, iyi fotoğraf veren, iyi hizmet sunanlardır..

ben, geleceği iyi görüyorum... herşey daha iyi olacak inşallah..

 

Tarih: 17 Ekim 2006, 14:16 - İp: 85.***.**0.56
merson
merson (üye)
Manisa / Amatör

Konfeksiyon çıktı terzilik sarsıldı, hazır ayakkabı çıkalı kunduracılar sarsıldı, tüfek icad oldu mertlik bozuldu...
Kailiteyi koruyanlar, çağa ayak uyduranlar ayakta

 

Tarih: 17 Ekim 2006, 15:08 - İp: 85.***.**3.36
cancaner
cancaner (üye)
Yurtdışı / Firma


Merak etme catapat ve calismaya devam et.

Kimler geldi kimler gecti bu meslekten,sen ne zamandan beri fotografcilik yapiyorsun bilmiyorum ama, bu bahsettigin konu dijitalden oncede vardi.Herkes bagirirdi AF makinalar cikti, adamlara makina fotografi cekiyor,aliyorlar P moduna makinayi fotografci oldular vb....

Hangisi kaldi o sekilde calisanlardan ? hicbiri kalmadi,hepsi eriyip gitti.Bugun de ayni hesap olacak merak etme. Hatta dahada ilerisinde fotografci sayisi bir hayli dusecek ama ayakta kalan ve isini gerektigi gibi yapan parayi cuvalla goturecek.

Burkayin dedigi gibi otuz yasindasin ve bu yas cabalama yasi.

Basarilar

 

Tarih: 17 Ekim 2006, 17:58 - İp: 195.***.**2.2
flassv
flassv (editör)
Afyonkarahisar / Haber Fotoğrafçısı

catapat in dikkat çekmek istediği şey biraz farklı sanırım mesela düğünlerkde kamera çekini artık kimin yaptığını bilmiyoruz foğrafcıdan çok ciçekci berber devlet memuru işci birçok meslek eğinde adabından haberdar olmayan inasnlar yapmaya başladı ona keza piyasada iyi makine almış 3- beş bebe çıkmış reklam tnaıtmım işi yapıyorlar sonrada firma fatura isteyince gelip ondna bunda fatura istiyorlar.

napalım bu işler böyle deyip yangelip yatmıyalım bence birleşmeliyiz sadece iller bazında değil türkiye bazında bir birlik urmalıyız. Üye sayısı itibari ile oda olan illler bu işin başını çekmeli.

zira büyük şehirdekiler rahat yaratarken küçükşehirlerdekiler ölümle penceleşiyor. afyon ilmerkezinde 26 fotğrafcı var bu son 6 ayda 3 tanesi tamamen kapattı birtanesi 1 şubesini kapttı bunlar küçümsenecek şeyler değil.

 

Tarih: 17 Ekim 2006, 22:22 - İp: 81.***.**6.136
cancaner
cancaner (üye)
Yurtdışı / Firma


Iyi guzelde flassv kardes Afyonda 26 tane fotograf studyosunun ne isi var,benim yasadigim yer fransada 100.000 bin nufuslu bir sehir(merkez), halki zengin, 6 tane fotografci var,hatta konusurken bu sayinin bile fazla oldugunu soyluyorlar.
Ama dukkanlarin ici son teknoloji ile donatilmis,nasil donatmis ? iste bu sekilde,100.000 bin kisiye 6 studyo duserse ne fiyat kirilir ne musteri kacirilir,esek yuku ile parada kazanilir.

Bence o sayi Afyonda 8 veya 10 a inerse bu is guzel gider,studyo para kazandikca yanina fotografci alir,dukkan acamayan veya sermayesi olmayan fotografcida issiz kalmaz.


 

Tarih: 17 Ekim 2006, 23:56 - İp: 195.***.**2.2
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı

dijital çıkmadan seneler önce.. "50 bin nüfusa 1 minilab yeterli " sözünü sektördeki değerli bir büyüğümüzden duymuştum.. minilab olmayan stüdyolarda olacak tabiki.. fakat, atıl yatırım yapılmamalı..

(meydanı boş bulmuş, konuyu kendime yontuyormuş gibi oluyorum ama konunun bir uzantısı bu)

14-15 sene önce kurulan PFB (Pendik Fotoğraçılar Birliği) bütün yurdumuz için çok iyi bir örnekti.. kooperatifleşebildiğimizin bir göstergesiydi.. ancak zamanla birçok stüdyo sahibi birlikten ayrılıp kendi imkanlarını kullanmayı tercih etti...

flassv'nin belirttiği gibi; "Türkiye bazında birlik kurmalıyız".. bu site sayesinde biraz daha birbirimize yaklaşıyoruz...

herşeyin, hayırlısını dileyelim...

 

Tarih: 18 Ekim 2006, 10:19 - İp: 85.***.**6.208
tamerahmet
tamerahmet (üye)
Yurtdışı / Amatör

işini iyi yapan yoluna devam eder endişe etme

 

Tarih: 9 Ocak 2007, 15:56 - İp: 81.***.**5.71
eminakca
eminakca (üye)
Almanya / Özel Gün Fotoğrafçısı

Selam
Ben Almanya münihten katiliyorum burada bu isi yapan yani firma olarak 5 kisi var bunlardan biride benim burada durum dahada vahim burada firma acmak icin gidip pasa pasa GmbH icin 25000 euro bankaya yatiriyorsun bu depozito olarak aliniyor ve firmayi kuruyorsun bende gittim pasa pasa yatirdim ve calismalarimiza hala devam ediyorum bizimde burda ayni sorunumuz var sadece münihte bu isi yapmaya calisan yurdumun insani 112 dün aldigim en son habere göre yani 5 kisi firma gerisi kacak calisiyor burada artik paketleniyor yani paket fiyatlar konuluyor orkestra fotografinida videosunuda kendi cekiyor dekor ona keza bizim burada bir olayimiz vardi örnegin dügün salonlarina ekipmanimizla gider gece boyunca salonda cekimler yapilir bunlari sony yada hiti yazicisiyla basar ve müsterilere takdim ederdik bir dügünde 300 400 fotograf sattigimizi bilirm bu yazicilarin takribi fiyati sadece yazici 2800 euro canon20 D ve ekipmanlari ile maliyeti bize bir 8 ila 9 bin euro arasi diyebilirm
simdi ise bu isler tamamen bitmek üzere niyemi aynen dedikleri gibi artik dügün sahibini kandirmak icin 100 fotograf hediye yada bir kamera ile cekim maliyeti inanin 50 ila 100 euro arasi para aliyorlar benim verdigim fiyatlarin 3/1 i ama dedikleri gibi kalite arayan zaten bize geliyor yok ucuz olsun ne olursa olsun diyen zaten bu tip insanlara gitsin bu bizim kalitemizi dahada arttirdigina kendimizde sahidiz

birde sunu belirtmek istiyorum yukarida su bebe olayini yazmisiniz onlar iyiki var ben seviniyorum niyemi onlar olmasa kalite farkini insanlar nasil anlayacak ama bazi bebeler var gercekten isini iyi yapiyor yani kimse de dogar dogmaz fotografci olarak dogmuyor yada bu konuda master yapmis ne bileyim herhangi bir sanat akedemisinin fotografcilik bölümünü bitirmis insan zaten cok az sayida olani stüdyo aciyor, geriye kalan ya moda cekimleri ile ugrasiyor yada belirli kurumlarla calisiyor

 

Tarih: 14 Şubat 2007, 04:38 - İp: 62.***.**2.73