mail37
mail37 (üye)
Kastamonu / Amatör

Yorumlar Tarafsız Değil Gibi

Ben bu siteye üye olalı 1 seneden fazla oluyor.Sık sık siteye girip özellikle galeriye gönderilmiş fotoğraf ve yorumlarını takip etmeye çalışıyorum.Fotoğraf yorumlarında şunu gördüm.Yorumlar sanki çok tarafsız yapılmıyor gibi.Herkesin evinde onlarcası olan bir hatıra fotoğrafına 44tane yorum gelmiş.Gerçekten estetik ve sanatsal açıdan güzel olan fotoğraflara hiç yorum gelmemiş.sanki yorumlar sitede bir grup var birbirlerini övüp guruyormuş gibi geliyor.Tabiiki bunların içinde çoğu güzel resimler ama yeni olan arkadaşları da motive etmek ve yüreklendirmek maksadıyla bu yorumlarla desteklemek gerekli diye düşünüyorum.

Tarih: 27 Ağustos 2006, 00:06 - İp: 213.***.**5.157
mavi_izci
mavi_izci (Objektif)
Ankara / Amatör

Gencmenn arkadasim kati gruplaşmalar olduğunu iddia etmedim ben.İfademdeki esneklik ortada,arkadaş arkadaşa yorum yapıyor gibi.Forumu 4-5 aydan beri takip ediyorum,ama pek yazmadım yazmaya son 1ayda ağırlık verdim.Galerideki çalışmalarıma da yeni başladım yaklaşık 1 hafta olucak(aslında yayınlamaya değer bir çok fotoğraf bilgisayarımda duruyordu).Forumlarla ilgiliydim ama sitedeki asıl hayatın ve fotoğrafçılığın aslının fotoğrafın ta kendisinde olduğunu tekrar keşfettim.
Sınav dönemimde olduğum kendimi hiç iyi hissetmiyorum fotoğraf benim için sarılacak bir araç.Bazı şeylere geç başladım diye ilgili değilmişim gibi eleştiri almak üzücü.
İlgili miyim evet hem de çok.Ama teknik bilgimi yeterince iyi düzeye çıkarmadan ahkam kesmek istemiyorum kimseye anlatabiliyorumdur umarım.
Tanıştığıma memnun oldum portfolyona göz atacağım.

 

Tarih: 30 Mayıs 2007, 19:52 - İp: 144.***.**2.110
gencmenn
gencmenn (üye)
Almanya / Amatör

mavi_izci tekrardan merhaba, bu topigi acan arkadas hicbir fotografa yorum yazmadigi halde yorumlarla ilgili konusuyor. bence yanlis olan bu. 1 yilda bir tane fotografa güzel denemezmiydi acaba? topik acmak icin acilmis bir topik. bu site paylasim sitesi ve diger siteler gibi en önemli baglayici faktör yorum alan fotograflar. neden yorum yapiliyor veya tanidigina yorum yapiliyor demek cok sacma, hic kimse ilgisiz üyelerle ilgilenmez. topigi acti ve hala bir cevap bile vermedi. kendini tanitim forumu bu.

 

Tarih: 30 Mayıs 2007, 20:14 - İp: 83.***.**5.24
sema2905
sema2905 (üye)
İstanbul / Meraklı

Merhabalar "YORUMLAR TARAFSIZ DEĞİL GİBİ" ibaresi dikkatimi çekti ve yazılanların doğru olmadığına inanmak istiyorum.Eğer doğruysa yeni üye olan bir kişi olarak bu beni üzer ve bu site ile ilgili hevesimi kırar.Biri bana bunun doğru olmadığını söylesin...

 

Tarih: 31 Mayıs 2007, 20:17 - İp: 88.***.**1.128
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

allaha şükür benim galerimde 22 foto vartarafsız bir yorum yok,vaktim çok olmuyor ekle kaç yaptım hep,diğer galeride yavaş yavaş fikir belirteceğim.işlerden geç kaldık

 

Tarih: 3 Haziran 2007, 13:49 - İp: 88.***.**1.113
ulyses
ulyses (üye)
İçel / Amatör

Bu konuda küçük bir rekora imza attım ben de. Görüntülenme 80, yorum 5 , görüntülenme 52, yorum 2. Görüntülenme 36, yorum 1 şeklinde. Hani herkes beğensin alkışlasın demiyoruz zaten. Beğenmediyse de bakınca yazsın bunu. Zaten hepi topu 4 tane fotoğraf koymuştum, daha da koymuyorum. Yok öyle beleşe bakmak. Ama durum sadece burada böyle değil. Fk gibi sitelerde de benzer. Tek bir fotoğraf koydum oraya. Çok aman aman birşey de değildi ve hemen 5 yorum aldı. Çünkü ilk yorumlara ekstra puan alınıyor. Sonra tek bir yorum bile gelmedi. Bu arada fotoğraf eklemekten ziyade bakmayı ve yorumlamayı tercih ettiğimi belirteyim. Sonra kardeşim sen yorum yapmamışsın, dostluk kurmamışsın vs şeklinde cevaplar gelmesin. Dostlukla hatırla yorum yapacak olan yapmasın zaten. Sinirli fotoğrafçıyım ben, yalnız bırakın beni.

 

Tarih: 3 Haziran 2007, 16:15 - İp: 88.***.**1.197
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

net fotonun galerisi canlansın diye koyarım hep.Yorumda işin tuzu,biberi.

 

Tarih: 3 Haziran 2007, 21:07 - İp: 88.***.**1.113
ca_non
ca_non (üye)
Ankara / Meraklı

elbette tarafsız değil
sen bana yorum yap ben sana yapayım

bana yorum yapmış bende ona yapayımki bana birdaha yorum yapsın

bu kişi çok yorum yapıyor bende ona yorum yapayımki benim fotoğrafımada yarum yapsın

bana yorum yapmış onun portfolyosuna girip bende yorum yapayım

sitede ünlü biri fotoğrafına yorum yapmak bana yol su olarak geri döner

körler sağırlar birbirini oyalar...

bu işin suyu çıkmış halde gerçek fotoğraf nasıl kaliteli fotoğraf nasıl ?????

ben bunları gördüğümden fotoğraf yüklemiyorum

 

Tarih: 4 Haziran 2007, 18:14 - İp: 84.***.**0.228