mail37
mail37 (üye)
Kastamonu / Amatör

Yorumlar Tarafsız Değil Gibi

Ben bu siteye üye olalı 1 seneden fazla oluyor.Sık sık siteye girip özellikle galeriye gönderilmiş fotoğraf ve yorumlarını takip etmeye çalışıyorum.Fotoğraf yorumlarında şunu gördüm.Yorumlar sanki çok tarafsız yapılmıyor gibi.Herkesin evinde onlarcası olan bir hatıra fotoğrafına 44tane yorum gelmiş.Gerçekten estetik ve sanatsal açıdan güzel olan fotoğraflara hiç yorum gelmemiş.sanki yorumlar sitede bir grup var birbirlerini övüp guruyormuş gibi geliyor.Tabiiki bunların içinde çoğu güzel resimler ama yeni olan arkadaşları da motive etmek ve yüreklendirmek maksadıyla bu yorumlarla desteklemek gerekli diye düşünüyorum.

Tarih: 27 Ağustos 2006, 00:06 - İp: 213.***.**5.157
orhan yum
orhan yum (üye)
Diyarbakır / Stüdyo Fotoğrafçısı

evet haklısınız.
malesef özülerek söylüyorum ama gruplaşmaların olduğu kesin. bunlar fotoğrafların kalitesine bakmaksızın kendi aralarında paslaşıyorlar.

ve mazallah başka biri bunlardan birinin fotoğrafına bir eleştiri yaptığı zamanda işte vay o adamın haline. hep beraber saldırıya geçiyorlar o kişiye karşı.
(bu durumlarla birçok kere bizzat karşı karşıya kaldığım için söylüyorum.)

kendimizi nasıl yüceltiriz ve amatör birini nasıl rencide ederiz diye bir yarışın olduğunu görüyorum malesef.
işte böyle bir ortamda kaliteden söz etmek mantıksızca olur.


professionellik sadece çok güzel fotoğraf çekmekle olmuyor. her şekilde ister eleştiri, ister övgü dolu sözlerden birşeyler kapanlar gerçek professionellerdir.




 

Tarih: 27 Ağustos 2006, 00:52 - İp: 88.***.**0.182
mr.mehmet
mr.mehmet (üye)
İstanbul / Doğa Fotoğrafçısı

Evet arkadaşlar ne yazık ki haklısınız. O kadar güzel fotoğraflar var ki altlarına yazılmış bir eleştiri yok. Ne sıradan fotoğraflar var ki öve öve bitiremiyorlar.
Biliyorsunuz bu gruplaşma ve arkadaş kayırma yalnız burada değil bütün sektörlere yayılmış bir sorun. Aslında bu Türkiye'nin sorunu bence.
Dürüst olmamaktan kaynaklanıyor bu bir açıdan dı.
Yeni üye olduğum sıralarda siteye fotoğraf yüklerken bir heyecan vardı içimde. Fotoğraf çekerken de öyleydi.
İnşallah bu gibi olumsuz davranışları bir an önce aşarız diye ümit ediyorum.
Herkeze bol fotoğraflı günler dilerim. Işığınız bol olsun.

 

Tarih: 27 Ağustos 2006, 01:20 - İp: 85.***.**4.104
gucsav
gucsav (üye)
Ankara / Profesyonel Fotoğrafçı

orhan yum arkadaşımızın söylediklerine sonuna kadar katılıyorum sevgili pazarbey bu gruplaşmalar konusunda bir topic açmış ama kimse oralı bile olmamıştı.

 

Tarih: 27 Ağustos 2006, 11:33 - İp: 212.***.**6.82
chopsuey
chopsuey (üye)
Sivas / Amatör

Bencede haklısın mail37 arkadaşım değersiz kalitesiz bi anı fotoğrafı onlarca yorum alırken güzel ve emek verilmiş fotolar yorumsuz kalıyor 36 kişi bakmış fotoya allahtan bi kişi bile bi satır birşey yazmamış emeğe saygı yok insana saygı yok.
Ayrıyetten insanlar görmek istediklerinin galeride olmasını istiyor adam bi başörtlü resim görmüş midesi bulanmış olaya bakarmısınız diyelim benimde örümcekten böcekten sinekten midem bulanıyo o zaman bende bi başlık açıyım arkadaşlar bu fotoları koymayın midem bulanıyor diyim hayret bişey.
Bence artık site adam akıllı düzenlemeler istiyor bunu lütfen duyun sayın site yönetimi.

 

Tarih: 27 Ağustos 2006, 14:37 - İp: 88.***.**8.18
j.d
j.d (üye)
Tekirdağ / Meraklı

ooo netfotoğraf ailesini kastediyorsunuz sanırım... haklısınız ama bence bu yazılanlar kimsenin umrunda bile olmayacak...gerçek bu..
bunun yanı sıra cinsiyet ayrımınında bolca işlendiği bu konsept oldukça değişik şekillerde karşımıza çıkmıyor değil ...
belkide sitede ki erkek çokluğunun ve bayan azlığının bunda etkisi büyüktür, kim bilir..
bunu yanı sıra kendini çekip çekip yok hüzün yok ifade yok bilmem ne diye fotoğraf ekleyenler de bonus..say say bitmez yani..en iyi si siz de takmayınız arkadaşlar...
ekleyin ya da eklemeyin,gerisini boşverin
insan ilişkileri diyelim..
saygılar...

 

Tarih: 27 Ağustos 2006, 15:36 - İp: 88.***.**1.116
countess
countess (üye)
İzmir / Amatör

merhaba mail37 bu yorum konusunda sana katılıyorum ben daha çok amatörüm kadraj nedir daha dün öğrendim sitede profosyonel insanla var bunların yorumlarını almak isterim ama en fazla yorum alan fotografımda 7 tane yorum var yani illa beni övün demiyorum eleştiri olumlu da olur olumsuz da bari bi fikirlerini belirtsinler değil mi günde birkaç defa giriyorum siteye eskiden heyecanla açardım yorum yazan var mı diye ama şimdi biliyorum nasıl olsa kimse yorum yazmıyor sıkılıyorum artık naapıyım...

 

Tarih: 28 Ağustos 2006, 21:27 - İp: 88.***.**8.131
o bensem
o bensem (üye)
İzmir / Meraklı

bende bu konuda sizlere katlıyorum.fotoğrafların hakkını vermek gerekiyor.elimizden geldiğince yorum yapalım olmadı işaret koyalım o bile yeter. ayrıca estetikten yoksun aile albümü yerine siteye konmuş fotoğraflarıda görmekten bıktım...

 

Tarih: 29 Ağustos 2006, 00:26 - İp: 88.***.**3.27
grafixtor
grafixtor (üye)
Uşak / Amatör

Arkadaşlar bende yeni konu açmak istiyorum ama açamıyorum.. yardımcı olun lütfen.. siteni sahibine ve adminlere sesleniyorum lütfen konu açabilmem için birşeyler yapsın... link tıklanmıyor ve çalışmıyor. Konu açmak bana yasak mı koydular.. Nedir anlayamadım..



#grafixtor' tarafyndan 30.08.2006 15:07:02 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 30 Ağustos 2006, 15:10 - İp: 88.***.**5.46
biologus
biologus (üye)
Yurtdışı / Amatör

Kesinlikle haklisin. Bu asikar herkesin bildigi ve gordugu bir olay.

Ozelliklede site yonetimi bunu bilincli bir sekilde yapiyor.
Digerleride guruplasmis durumda. Zaten site yonetimindeki insanlarin cirkin saldirilari bunu acikca gosteriyor. Isteyenlere fotograflarin linklerini gonderebilirim. Ama zaman kaybetmekten baska bi ise yaramaz, cunku agac egilmis dogrultamazsiniz artik, kirmaniz gerek.

 

Tarih: 12 Mayıs 2007, 00:45 - İp: 192.***.**9.70
gencmenn
gencmenn (üye)
Almanya / Amatör

merhaba siz bir bucuk yildir üyesiniz ve daha hicbir fotografa yorum yapmamissiniz ve yorumlar hakkinda forum aciyorsunuz. 3 fotografiniza 11 yorum yapilmis, siz neden diger basarili calismalari desteklemiyorsunuz. en azindan 1 yorum yazmaniz gerekirdi yorum hakkinda konusabilmeniz icin. fotografa ilgisizliginiz asikar, kendini tanitim forumu bu ve sadece hava.

 

Tarih: 12 Mayıs 2007, 05:00 - İp: 83.***.**3.135