enginx
enginx (üye)
Antalya / Meraklı

Photoshopsuz Bir Galeri Alanı Olsun

neden sade ve gerçek resimlerin olduğu bir bölüm daha açılmıyor arkadaşlar..sağı solu sündürülmüş fotoğraflarla kıyaslanmaya çalışınılıyor..ellenmemiş bir bölüm daha olması gerekmez mi..?bakın photoshop bölümü açılıyor..orjinal bölüm de olmalı...?

Tarih: 9 Şubat 2006, 17:02 - İp: yok
agah
agah (üye)
İstanbul / Amatör

 

Tarih: 30 Nisan 2006, 23:43 - İp: 85.***.**3.180
thalassa
thalassa (üye)
İstanbul / Amatör

selamlar,
photoshopsuz bir fotoğrafı burada sunulan büyüklüklerle nasıl ayıracaksınız?işini iyi bilen biri aslamlar gibi size photosopsuz oldıuğunu idda ettiği fotoğrafı rahatça yedirebilir.Bunu hiç düşündünüz mü?tam boy fotoğraflarda dahi dev ekranlarda bakmalarına rağmen ayıd edemediklerine bire bir şahit oldum ki, bahsettiğim yerler spesyalist kişilerin güvencesi altında fotoğraf seçiyor. Neyse, umarım haksızlık olarak görülen bu konu daha büyük haksızlıklara neden olmaz.

sevgiler..

 

Tarih: 1 Mayıs 2006, 03:47 - İp: 85.***.**5.203
gantry
gantry (üye)
Aydın / Amatör

slm arkadaşlar.öncelikle konu sadece ps siz bir topik olsun.kimse ps kullanmasın veya kullanmak kötüdür diye bir başlık göremiyorum.bukonuyu buşekle getirmek çözümsüzlük getirir.şahsımca sadece yeniden boyutlandırma(crop)dışında bir fotoğraf eklemedim siteye.benim şahsi görüşüm fotoğrafı endoğru değerde çekmektir iyi fotoğrafcı.çekilen fotoğrafı ps de düzenleyip daha güzel ve değişik hale getirmek ise farklı bir sanattır.zaten iyi bir fotoğrafı ps den geçirmeye gerek olduğunu düşünmüyorum.farklı tadlar aranıyorsa ps uygulaması çekenin isteğine bağlı.buna kimse karışamaz ancak kötü fotoğrafı ps den sonra sunmak; fotoğraf değildir değerlendirilecek olan sadece ps bilgisidir ve ben o resimde sadece bunu değerlendiririm. ben ps ile ps siz fotoyu ayırma konusunda iyi göz ve fotorafcı bunu rahatlıkla ayır eder diye düşünüyorum.hrk saygılar.

 

Tarih: 1 Mayıs 2006, 14:39 - İp: 88.***.**2.229
maii
maii (Objektif)
İstanbul / Amatör

Selamlar..Tam da photoshop kullanımıyla ilgili bir şikayetimi belirtmek için konu açmak üzereyken bu konunun çok tartışılmış olduğunu gördüm.

Gönderilen pek çok fotoğrafta ps uygulaması olup olmadığını kestirmekte zorlanıyorum ve şayet ps varsa bunun belirtilmesi bence çok daha etik bi davranış olur.Ps kullanan arkadaşları suçlamak değil burdaki amacım.Amaç daha kaliteli resimler elde etmekse elbetteki daha iyi makinaları, filtreleri tercih ettiğimiz gibi yazılımlardan da yararlanmasını bilmeliyiz.Ama ps kullanılan fotoğraf ile kullanılmayanı da bilmek en doğal hakkımız diye düşünüyorum.

Adminlerden ricam fotoğraf bilgilerinin olduğu kutucukta nasıl makina,filtre hakkında bilgilendirme mevcutsa aynı şekilde photoshop uygulaması diye de ek yapmalarıdır.Böylece fotoğraf sahipleri ps varsa var yoksa yok yazar.Gönüllü insanlar yaptıkları uygulamaları da yazar..Eğer adminler uğraşmak istemezlerse benim ricam açıklama bölümüne ps uygulamalarını yazmanızdır.Bu çok zor bi iş değil bence.Gizlemek ise bi erdem değil.

Ben bu siteye üye olmadan aylar önce daha evrensel bi siteyi takip ediyodum.Orada insanlar ps uygulamalarını hiç çekinmeden yazıyordu.Hatta bazen fotoğraflara gelen yorumlarda bu fotoğrafa çerçeve ekleyebilirsin ya da daha da keskinleştirebilirsin tarzı yorumlara şahit oldum.Hatta bazen insanlar bir başkasının fotoğrafına ufak ps uygulamaları yapıp böyle de güzel oldu şeklinde katkıda bulunuyorlardı.Malesef ben burda değil o yardımlaşmayı hiç bi şekilde paylaşım göremiyorum.

siteyi incelemek isteyenler için:
http://www.treklens.com/gallery/North_America/United_States/photo40226.htm

son olarak galeriye photoshopsuz orjinal bi bölüm eklenmesi çok zor ve karışık bi durum olur.Çünkü ordada fotoğrafları makro,manzara..vb gibi kategorize etmek gerekir.En iyisi fotoğrafların altına eklenmesi.

herkese selamlar,saygılar..

 

Tarih: 23 Mayıs 2006, 09:57 - İp: 85.***.**9.26
dadasnazim
dadasnazim (üye)
İstanbul / Amatör

aekadaşlar konu çok önce açılmış ama şimdi gördüm

yazılanları baştan sona okudum her arkadaşın kendine göre haklı tarafı var

ben caglareral arkadaşın görüşlerine tamamen katılıyorum

kimse photoshop kullanılmasın demiyor.sadece kullanılmayan fotoğraflar için özel bir bölüm açılmasını istiyor.

bende bu görüşe destek veriyorum.kanımca herşeyin orjinali daha çekici geliyo bana.

çok masum bir istek.photoshop kullanan yine kullansın.

ama orjinal fotoların sergileneceği bir bölüm açılsa çok daha iyi olur.

tabi sayın fikret beye fazladan bir yük getirecekse o başka

saygılar

 

Tarih: 23 Mayıs 2006, 16:25 - İp: 85.***.**1.154
h.a.k.a.n
h.a.k.a.n (üye)
İstanbul / Amatör

Aslını isterseniz fotoğraf üzerinde oynamaların nerede başlayıp nerede bittiği de önemli.
Mesela kimileri için hafifçe kontrast ayarları ile oynamak veya renkleri güçlendirmek fotoğrafın doğallığını/ellenmemişliğini bozuyor. Fakat birçok makinenin kendi ayarları üzerinde yukarıdaki özellikleri katan, doygun mavi, doygun yeşil gibi tonlar veren özellikler mevcut. Bu durumda, bu özelliklerle çekilmiş bir fotoğrafa hiç müdahale olmamış dememiz ne kadar doğru olabilir?
Birçok diğer arkadaşın da belirttiği gibi, bence önemli olan, fotoğrafın ''doğallığını'' bozacak müdahaleler olmadıkça bu oynamaların normal karşılanabileceği.

 

Tarih: 25 Mayıs 2006, 12:40 - İp: 195.***.**7.7
pirata
pirata (üye)
İzmir / Amatör

Fotoğraf işleme editörü yada benzeri programlarla üzerinde oynama yapılan fotoğraflar için ayrı bir bölüm oluşturulsun. Ya da orjinal fotoğraflar için ayrı bir bölüm.

Burdaki yayınlanan fotoğraflara bakarak alacağı fotoğraf makinesi konusunda karar verenler var. Üzerinde oynanmış fotoğraflar bu konuda insanları yanıltabilir.

 

Tarih: 25 Mayıs 2006, 23:51 - İp: 81.***.**1.100