enginx
enginx (üye)
Antalya / Meraklı

Photoshopsuz Bir Galeri Alanı Olsun

neden sade ve gerçek resimlerin olduğu bir bölüm daha açılmıyor arkadaşlar..sağı solu sündürülmüş fotoğraflarla kıyaslanmaya çalışınılıyor..ellenmemiş bir bölüm daha olması gerekmez mi..?bakın photoshop bölümü açılıyor..orjinal bölüm de olmalı...?

Tarih: 9 Şubat 2006, 17:02 - İp: yok
caglareral
caglareral (üye)
İzmir / Amatör

Sana sonuna kadar katılıyorum sevgili engin ama işin kötüsü bize katılanların çoğunlukta değil azınlıkta olması..

 

Tarih: 9 Şubat 2006, 17:46 - İp: 88.***.**4.170
meraklisi
meraklisi (üye)
İstanbul / Meraklı

bende katılıyorum ama azınlıktayız

 

Tarih: 9 Şubat 2006, 21:37 - İp: 88.***.**1.52
cappadociaman
cappadociaman (üye)
Artvin / Doğa Fotoğrafçısı

Arkadaşlar ben bu görüşe katılmıyorum çünkü neden bu kadar tepki veriyorsunuz photoshop veya benzeri programlara anlamış değilim. Bütün dünyada kendini kanıtlamış bir programın üstelik doğrudan fotoğrafçılık mesleği için hazırlanmış bir programın kabul görmemesi yada kullanılmaması mümkün mü? Hiç ellenmemiş fotoğraf olsun diyorsanız eğer bir zamanlar "vesikalık fotoğrafların" negatifleri üzerinde yumuşak uçlu kurşun kalemle dakikalarca rötuş atıldığı dönemleri hatırlayın derim. Hangi fotoğrafçı arkadaş, portre fotoğrafı " ellemeden " müşterisine sunmuştur? En son çıkan fotoğraf makinasının peşine düşerken "photoshop olmasın demek" tuhaf geliyor. Benim düşüncem bu,bilmiyorum sizler ne dersiniz?

 

Tarih: 13 Şubat 2006, 00:01 - İp: 85.***.**0.8
caglareral
caglareral (üye)
İzmir / Amatör

Sevgili Burkay,
Kimsenin photoshop'a karşı olduğu falan yok. photoshop bir fotoğrafçı için olmazsa olmaz bir ihtiyaç mutlaka. ben kendim de kullanıyorum bu programı. Bizim tek arzumuz photoshop ve benzeri fotoğraf işleme yazılımları uygulanmış fotoğrafların ayrı bir bölümde sergilenmesi..tam bilemiyorum ama sanırım hazırlık aşamasında olan böyle bir çalışma zaten var..

peki ben neden istiyorum böyle bir ayrımı sana şöyle açıklayayım..

fotoğrafçılık sanatının ayrı fotoğraf işleme sanatının ayrı şekilde sergilenmesi daha mantıklı geliyor bana. örnek verirsem, geçenlerde galeride bir fotoğrafa rastladım ve resmen hayran oldum. bakmaya doyamadım. bunu çeken arkadaşın o manzaraya şahit olmasını kıskandım. photoshop kullanıldığı belliydi lakin şu manzaraya photoshop'un ne kadar büyük katkısı olmuş olabilir ki diye düşündüm. bu fotoğrafı koyan arkadaş çok güzel bir davranış örneği gösterip fotoğrafın orjinalinin de linkini vermiş. orjinal fotoğrafa bakınca şaşakaldım.
arkadaşlar siz de aşağıdaki örneğe bir bakın ki yukarıda benimle aynı fikirde olan arkadaşların ne demek istediğini daha iyi anlayasınız...




 

Tarih: 13 Şubat 2006, 00:52 - İp: 85.***.**0.181
zapcom
zapcom (üye)
Bursa / Stüdyo Fotoğrafçısı

selamlar.. smdi photoshopsuz bir bolum isteniyor.. bence buna gerek yok fotografi yolldiginiz zaman uzerinde hangi islemleri yaptiginizi anlatirsiniz.veya herhangi bir psd mudahalesi yoksa bunu da ayni seklde belirtirsiniz bunun icin ayri bir galeriye gerek yok.photoshopsuz bir alan istiyorsunuz bende kus fotografi olmayan bir alan istiyorum ne yapicaz simdi ? bu boyle surer gider.. asigadki fotografi biliyorum fotografin kime ait oldugunuda biliyorum..yapan arkadas boyle bir goruntu elde edemeyecegine gore =dogal ortamlarla-elbette psd mudahalesi olarak yapacak adi da basit olarak digital duzenleme olacaktir. bu ne kadar fotograftir degildir tartisilir.sonucta bu fotografin her bir noktasina mudahale edlmis ve farkli renk tonlamalari uygulanmis. kotu mu ? deil tabi ki bence cokta guzel olmus dedigim gibi dogal olarak boyel bir goruntu mumkun deil is boyle olunca psd cok faydali oluyor. ben bu gorusunuze katilmiyorum...

 

Tarih: 13 Şubat 2006, 16:59 - İp: 81.***.**0.107
caglareral
caglareral (üye)
İzmir / Amatör

Fikrine saygı duyuyorum fakat bu tür isteklerin sürüp gideceği fikrine de kesinlikle katılmıyorum. yukarıdaki photoshop müdahaleli resim tabi ki bir başarı abidesi ve o fotoğrafın altında benim de tebrik mesajım var.. lakin bu sanat başka türlü bir sanat. bu nedenle de katagorize edilmeli diye düşünüyorum. katagorize edilsin ki fotoğrafı mı yoksa photoshoptaki başarıyı mı tebrik edeceğimize daha sağlıklı karar verelim.. mesela benim bu galeride de yeralan bir makro çalışmam oldu. bir arkadaşımız yorumunda, renklere bayıldığını ve böyle bir konuyu fotoğraflayıp sizlerle paylaştığım için beni tebrik etmiş.. o arkadaşa buradan tekrar teşekkür ediyorum yalnız o fotoğraftaki renkleri ben bilgisayarda özel bir program vasıtasıyla verdim o konuya. aslında o konunun orjinali hiçde etkileyici değildi. ama görüyorum ki arkadaşı yanıltmışım..

 

Tarih: 13 Şubat 2006, 17:26 - İp: 85.***.**0.181
zapcom
zapcom (üye)
Bursa / Stüdyo Fotoğrafçısı

selam..

bir onceki yazimda da dedigim gibi fotograf ne yaptiginizi belirtmis olsaydiniz size gelen yorum boyle olmazdi belkide.begeni derecesinden bahsetmiyorum.siz fotografiniza sharpen.curves.contrast v.s... gibi malzemeleri kullandiysaniz bunu aciklama kisminda belirtmelisiniz yoksa yorum yazan kisiler sizin hangi degeri verip vermediginizi nerden bilecekler ? siteye yollanan fotograflarin sizce kaci photoshopsuz ? nerdeyse her fotograf uzernde ufak tefek islemler yapiliyor.yok ben yapmak istemiyorum derseniz bu da olur tabi aciklama kismina belirtirsiniz herhangi bir ps mudahalesi yoktur die. bence bu kategori yerine olmasi gerekn cok daha fazla kategoriler lazm. mesela dijital manipulasyon ile digital duzenleme ap ayri seyler fakat sitede d.manipulasyon adi altinda kategor yok fakat mecburen ben dijital duzenlemeyi seciyorum bile bile yanlisi isaretliyorum... sormak lazm kac kisi photoshop kullanmadan fotograf yukluyor direk fotografi cekip siteye yuklemekten bahsediyorum. psd de cropta yasak ? boyle calisan arkadaslar cogunluktaysa -ki hic sanmiyorum- foruma yazarlarsa sevinirim...

 

Tarih: 13 Şubat 2006, 17:41 - İp: 81.***.**0.107
caglareral
caglareral (üye)
İzmir / Amatör

Olayın crop'la alakası yok ki. isteyen istediği gibi kırpar. bu kimseyi rahatsız etmez çünkü görülen ile sayısallaştırılan aynı şey sonuçta. neyse enazından photoshop özel sayfası da hazırlık aşamasındaymış. bekleyip görücez faydalı mı olucak faydasız mı..

 

Tarih: 13 Şubat 2006, 19:45 - İp: 85.***.**0.181
metalik
metalik (üye)
Ankara / Amatör

digital fotograf makinesiyle digital resimler çekiyorsak digital ortamda digital düzenlemeler yapmak normaldir..

 

Tarih: 13 Şubat 2006, 21:00 - İp: 85.***.**2.109
meraklisi
meraklisi (üye)
İstanbul / Meraklı

caglareral

merhaba verdiğin örnekler hakkındaki kişisel düşüncemi paylaşmak istiyorum... Açıkça söyleyeyim tartışmaya kapalıyım...

İlk verdiğin FOTOĞRAF, ikincisi ise RESİM'dir...

Sevgiler...

 

Tarih: 13 Şubat 2006, 21:20 - İp: 85.***.**3.27