levocan
levocan (üye)
Şanlıurfa / Amatör

Fotograf Onayı Kalkmalı ???

Selamlar;
Bence eklenen fotografların onaydan geçirilmesi pek iyi fikir değil. Edindiğim izlenime göre onay işlemi günde 1 defa yapılıyor ve eklenmiş olan bir çok fotograf arka sayfalarda kalıyor.
Bu durumda siteyi ziyaret eden birçok üye ilk sayfadaki fotograflara takılıp kalıyor . O gün eklenmiş olmasına rağmen ikinci veya üçüncü sayfada bulunan fotograflar hiç izlenemiyor ve yorum almıyor.
Onay mekanizması kaldırıldığı takdirde bazı olumsuz fotograflar eklenebilir . Buna hem fikirim. Fakat yetki verilen bazı editörler kurallara aykırı olan fotografları anında silebilirler.
Bu durumda ben fotografların onaydan geçme işleminin kaldırılmasını teklif ediyorum.
Saygılarımla

Tarih: 3 Eylül 2005, 12:10 - İp: yok
viiiizzzz
viiiizzzz (üye)
İstanbul / Meraklı

Bencede kesinlikle kalkmalı.

Ve galeri çok kullanışsız, daha kullanışlı bir galeri yapılmalı bence.

 

Tarih: 3 Eylül 2005, 13:04 - İp: yok
mba
mba (üye)
İstanbul / Meraklı

Katılıyorum

 

adopro
adopro (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

evet kalklmalı ve bu site diğer sitelere rakip olmalı mesela fotokritik e rakip olmalı onun formatında olmalı net fotoğr5af ve dolayısyle verilen puan lar ve yapılan eleştiriler. ,insanları rehabete sokar buda hoş olur bence

 

Tarih: 11 Ekim 2005, 18:22 - İp: yok
ace
ace (üye)
Adıyaman / Amatör

onay olayının kalkması imkansız gibi bence.. zaten bir sürü saçma sapan resim geliyor siteye.. birde onay kalkarsa düşünemiyorum.. bu arada bir çelişki oluştu tabi söylediklerimde.. hem onay var hemde bir sürü saçma sapan fotoğraf.. nasıl oluyor?.. yönetime soruyorum?.. özellikle stüdyo fotoğrafları konusun da sıkıntı yaşanıyor.. hiçbir özelliği olmayan tamamen yapay ortamlarda yapay pozlarla çekilmiş, yaşamı, hayatı yansıtmayan fotoğraflar..???

 

Tarih: 4 Kasım 2005, 17:21 - İp: yok
gucsav
gucsav (üye)
Ankara / Profesyonel Fotoğrafçı

son zamanlarda forumlarda seviyenin iyice düştüğünü görüyorum eklenen fotoğraflardada onay kalkarsa galeri zarar görebilir.herkesin iyi niyetli olacağını sanmıyorum kıllık yapmak için yasak olan pornografik vb fotoğrafları galerilere ekleyenler çıkabilir.bunları görmek sanırım kimseyi memnun etmez o tarz fotoğraflar 1 dakikalığına bile olsa galeride dursa siteye zarar verir.sadece yorum yazmayı üyelere biraz daha özendirmek gerekiyor.olumlu yada olumsuz ama seviyeli olan yorumlar yazılmalı.

 

Tarih: 4 Kasım 2005, 17:45 - İp: yok
ayhanlider
ayhanlider (üye)
İstanbul / Amatör

Onay işleminin kalması fikrine ben de katımıyorum. Onay işlemi kalkarsa bazı art niyetli kişiler hiçbirimizin görmek istemediği sahneler yaratabilirler.

Sitenin kullanılabilirliği konusunda gelişime açık olduğu konusuna katılıyorum. Mesela kategoriler çoğaltılabilir.

Yorum yazanlar yorumlarını toplu halde görebilmeli. Hangi fotoğrafa nasıl bir yorum yazdığını görebilmeli mukayese emkanına sahip olmalı. Saygılarımla...

 

Tarih: 5 Kasım 2005, 11:48 - İp: yok
kcbilir
kcbilir (üye)
İçel / Meraklı

Levocan çok merak ettim, onay kalkınca kalite nasıl yükseliyor?
Yapılması gereken sadece süzgecin deliklerini ufaltmak bence, haksız mıyım?

 

Tarih: 11 Kasım 2005, 01:33 - İp: yok
gsoeclipse
gsoeclipse (üye)
İzmir / Meraklı

onay bence kalkmamalı, fotoğrafların ilk sayfalarda görünüp daha çok yorum almasıysa mesele, onayın kaldırılması ilk sayfadaki sirkülasyonu artırır , foto kısa sürede yine arka sayfalara düşer, kaliteyi ve çizgiyi korumak için onay gerekli bence, bunun yerine galeri sayfalarındaki fotoların boyutları düşürülebilir ya da arama tarama kriterleri artırılabilir. hiç olmadı sayfaya levocan diye link atarız

 

Tarih: 21 Aralık 2005, 14:23 - İp: 85.***.**8.223
banvit82
banvit82 (üye)
Aydın / Amatör

Merhaba Arkadaşlarım:Onay konusu işlenmişti fikir yürütmeyeceğim .Benim söylemek istediğim şu ;Biraz gayretle fotoların üstünde eklenme tarihleri var basınız ve izleyiniz +yorum yaptığınız ya da yapılan fotolara baktığınızda yazılan yorumları okuyorsunuz,bu yorumları yzaznı da merak edip avatarının altındaki butonu tıklarsanız o kişinin de portfolyosunu görüp değerlendirme yaparsınız.Ben şahsen öyle yapıyorum salt ilk açılıştaki fotolarla sınırlı kalırsanız arada atlanan fotoların olması doğaldır.Ne dersiniz?Hem böylece daha çok fotoyu değerlendirme ve o arkadaşı motive etmiş olursunuz.Sevgi ve saygılar hepinize.

 

Tarih: 21 Aralık 2005, 15:00 - İp: 212.***.**5.233
husmenaga
husmenaga (üye)
İstanbul / Meraklı

Benim de çoğu kez fotoğraflarım onay almamasına rağmen kalkmamalı. Kuzguna yavrusu güzel görünüyor, sonra ne bulsak yüklüyoruz, biraz kontrol her zaman iyidir.

Yoksa ortada ne değerlendirebilecek fotoğraf izlenebilir, ne de bizim o kadar fotoğrafı açmaya vaktimiz olur.

Buna bile yetişmek imkansız.
Çok fotoğrafa bakmak istiyorum ama zaten yavaş çalışıyor site, bir de anormal kalabalık problem olur,

diye düşünüyorum.

Saygılar

 

Tarih: 5 Ocak 2006, 00:50 - İp: 85.***.**0.85