spideey
spideey (üye)
İstanbul / Amatör

Duyarlı Üyeler İçin Çok Önemli !!!

daha önce açtığım forum konusunda günde 2 den fazla fotoğraf yüklensin demiştim.görüyorum ki çok yanılmışım.çünkü günde ne kadar çok fotoğraf yüklenirse çekilen fotoğrafların değeri o kadar düşüyor.onbinlerce kişi üye bu siteye.en basitini düşünrsek,günde 5bin kişi ziyaret edip 2 fotoğraf yüklese eder 10bin fotoğraf.e bu fotoğrafı kim görüp kim yorum yazsın...bir fotoğraf yükledim 8 gün önce,bırakın yorumu yemin ederim bir kez bile görüntülenmemiş.ve aynı fotoğrafı 72 saatte 1 fotoğraf yükleme hakkının olduğu bir siteye koydum,18 tane eleştri geldi.bu örneği aradaki verilen değer farkını anlayasınız diye veriyorum.anasayfada en üstte duran fotoğraflar hergün değişmeli.ama 3-4 gün durabilio.tabi böyle olunca doldur babam yorumları.ben bu siteye diğer sitelere göre daha adil olduğunu duyduğum için üye oldum fakat bunu hiç göremedim ve göremiyorum.buradan BUNU OKUYAN ÜYELERE SESLENİYORUM:eğer benimle aynı fikirdeyseniz lütfen bu foruma mesajlar yağdırın.yağdırın ki yöneticiler daha net bir şekilde görsünler...

Tarih: 18 Nisan 2007, 11:01 - İp: 85.***.**1.184
spideey
spideey (üye)
İstanbul / Amatör

bu platform bir FORUM.konu hakkında herkes istediğini dile getirebilir.fakat burda konu ben değilim.ne yazık ki feridun bey konuyu karıştırıp forumu kişiselleştiriyor.benim fotokritikteki fotolarımın içeriğini yazmanın siteye hiçbir getirisi yok

 

Tarih: 19 Nisan 2007, 22:02 - İp: 85.***.**4.207
gencmenn
gencmenn (üye)
Almanya / Amatör

siteyi iyi incelemeden öneride bulunmak cok sacma. 2 fotograf az diyorsunuz, daha sonra bence iyi filan diyorsunuz. bu sitede hergün 2 fotograf yükleyen hicbir üye yok. ben tüm üyeleri iyi takip ediyorum. en cok pazarbey,in fotografi var 300 küsür. pazarbey 2 yildir üye ve hergün 2 fotograf yükleseydi 700 den cok fotografi olmasi gerekirdi. topik acmak icin acilmis kendini tanitim forumu bence. hadi bana eyvallah.

 

Tarih: 20 Nisan 2007, 21:29 - İp: 90.***.**5.228
spideey
spideey (üye)
İstanbul / Amatör

saçmaladığınızın umarım farkına varırsınaz.ben önce az sonra çok dediğimin farkındayım.o kadar farkındayım ki bunu ilk önce dile getirdim.hatta yanılmışım dedim.ama siz bu sözümü bile anlamaktan acizsiniz.cevap vermek için cevap veriyorsunuz,hiçbir mantık göremiyorum

 

Tarih: 23 Nisan 2007, 16:02 - İp: 85.***.**6.56
gencmenn
gencmenn (üye)
Almanya / Amatör

bu actigini forumlar ne kazandirdi siteye ben ona bakarim. agresif görüyorum sizi.

 

Tarih: 24 Nisan 2007, 13:32 - İp: 213.***.**4.224
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

SPİDEEY;

ÖNCELİKLE "1" FOTO KONUSUNA KATILDIĞIMI İLETEYİM. 4 AY KADAR ÖNCE TOPİC BİLE AÇTIM. AMA;

1- Önce diyorsun ki; "Günde 2 fotoğraf yüklemek az! Daha fazla yüklemeliyiz.
"Sonra bakıyorsun, fotoların bir türlü yorum almıyor. "Hımmm.. dedin, "Günde 3 fotoya çıksak nolur kimbilir" dedin kendi kendine... Sonra da "YANILMIŞIM" diyorsun. Neden YANILMIŞIM dedin peki??

2- Bence seni harekete geçiren asıl sebep, fotoğraflarının izlenmemesi ve yorum yapılmaması.. Bu durumdan dolayı YANILMIŞIM dedin sanırım. Sonradan bunu inkar etsen de, başlıkta yazdığın sözler bunu doğruluyor. Bu forumun başlığını okuyan herkes, senin isyanının "yorum alamamaktan" kaynaklandığını düşünür. Ve öyle de bence..

3- Bir yığın foto yüklemişsin, bir damla fotoğrafa yorum yapmışsın. Bu durumda isyan etme hakkın yok! Sadece sen mi yorum almıyorsun ki arkadaşım??
Günü "sıfır" yorumla kapatan o kadar çok arkadaşımız oluyor ki, eğer biraz duyarlılık gösterip onlara yorum yazsaydın, vicdanın daha rahat olurdu! O zamanda daha fazla söz söyleme hakkın olurdu. Sen kimseye "YORUM YAPMA" sonra şikayet et yorumsuzluktan ve ilgisizlikten.. Veya fotoğraf çokluğunda kaybolmaktan!

4- Ben başta sana destek olmak için girdim foruma, ama yazılanları okuyunca açıkçası ben de kızdım biraz.. Bundan 4 ay kadar önce ben açtım benzer konuyu..
Günlük foto ekleme 1 olsun dedim.
Hala da böyle düşünüyorum. Sebep ise "sıfır" yorum alan arkadaşlara üzülüyorum gerçekten! O "sıfır" çeken veya "1" yorum alanlar arasında öyle güzel fotoğraflar oluyor ki bazen..
HAYRET EDİYORUM İLGİSİZLİĞE..!!
Ve ben hergün görüyorum, siteye günde "2" foto yükleyenler var.

Bu gibi arkadaşların şevki kırılmasın diye, daha fazla izlensinler diye, bence günlük ekleme "1" olmalı..
Benim fikrim bu! En azından denenmeli..

5- Ama senin bu konuda isyan hakkın yok!
Önce birey olarak görevini yapmış olmalıydın ki, sonradan bu konuda söz söyle!
Önce, yeni arkadaşlara yardımcı olmalıydın.
Bu işi bilmeyen, yeni öğrenen arkadaşlara yorumlarınla yol göstermeliydin.
Ya da yorum almamış, ama güzel bir fotoğrafı, yorumunla onore etmeliydin.


Son olarak;
Ben 4 ay kadar önce aynı konuyu açtığımda fotoğraflarım 10, 15, 20 gibi sayılarda yorum alıyordu. Yani ben çok yorum aldığım halde, bu konuyla uğraştım ve sadece başka arkadaşlarım adına topic açtım.



PEKİ SEN BENİM GİBİ 15-20 YORUM ALIYOR OLSAYDIN, BÖYLE ŞİKAYET EDİP TE, TOPİC AÇAR MIYDIN ACABA??

Bence açmazdın..

NOT: Şimdi yeni bir sayfa aç ve önce diğer arkadaşlara yorumlarınla destek olmaya başla..

Saygıyla..

#PANCTOM' tarafından 24.04.2007 17:39:41 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 24 Nisan 2007, 14:37 - İp: 88.***.**3.32
semba
semba (üye)
Samsun / Amatör

WALLA BELKİ DEDİKLERİNİZDE HAKLI OLABİLİRSİNİZ AMA BEN DAHA YENİ ÜYE OLDUM VE RESİM YOLLADIM ŞİDİDEN 7 TANE YORUM OLMUŞ BİLEEEEEE????????

 

Tarih: 25 Nisan 2007, 02:17 - İp: 88.***.**4.164
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

daha 5 yorum almış

 

Tarih: 25 Nisan 2007, 13:35 - İp: 88.***.**6.241
ali suat
ali suat (üye)
İstanbul / Amatör

Bu konu aslında önemli ama yorum olayı olarak bakmazsak soruna.. sıarsıyla yazalım
1) galeri sayfası en ustteki fotoğraflar : Bende bu konuyla ilgili bi topic açmıstım fakat burası paylasım sitesi Seçicilerin fotoğrafta profosyonel insanlardan olusan bir ekip olması gerektiğini düşünüyorum, yorum sayısına göre çıkması fikrinden vazgeçtim çünkü başka bir sitedeki durum malum,inanılmaz derecede gruplasma var. burada fazla sorun görünmüyo..
2)Fotografların sayısında sınırlama :Bence 2 günde bir fotograf yuklense daha iyi olur,kalitenin artacağına pek inanmıyorum ama fotoğrafların görüntülenme sayısının artacağı kesin.
3) Yorumla ilgili sorun :spideey, vermeden almak Allah'a mahsus onun için önce diğer fotoğrafçıların fotoğraflarına bolca yorum yaparak dikkatlerini çekmen lazımkı seninde fotograflarına baksınlar. Belirli bir zamandan sonra siteye giren uyeler senin portfolyana bakacaktır..Baska sitede 18 eleştiri almıs olması fotoğrafının çok iyi olduğu; hiç eleştiri almamasıda kotu olduğu anlamına gelmez.. Bazen çok güzel fotograflar gözden kacıyo ve görüntülenemiyo..
Genel olarak toparlayacak olursak, her yerde beğenmediğimiz olaylar yada eylemler oluyo ama bir gerçeği gözardı etmemek lazım.. Su anda turkiyedeki paylasım sitelerinin en iyisi ve entarafsızı bu site.. Başka sitelerden fazla yorum aldığın için bu düşüncede olabilirsin ama zamanla yanıldığını farkedeceksin bence..
80,000 in üzerinde uyenin hepsini mutlu ve memnun etmekte imkansız olduğuna göre, fedakarlıkları başkasından beklemek yerine bizler fedakarlıkta bulunursak.. mutlu uyelerin sayısı devamlı artar..



#ali suat' tarafından 26.04.2007 02:29:53 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 26 Nisan 2007, 01:33 - İp: 88.***.**9.134
micosms
micosms (üye)
Samsun / Özel Gün Fotoğrafçısı

Haklı olduğunuzu düşünüyorum. Ama bir de işin şu tarafı var. Bazan ilk kez eline makina alıp çeken ve paylaşmak isteyen üyelerimiz var. Peki onların hevesleri kursaklarında mı bırakılsın. Zaten dikkate edersniz bir çoğumuz AMATÖR ruhla fotoğrafları siteye atıyor. Haaa daha da özen göstererek atarsak, kaliteli fotoğrafların çıkması ve onaylanması enfes olacaktır. Bir gerçek daha var, yorumların çoğunda da fotoğğraf dilli yorumlar da çıkmıyor çoğu zaman. İnsanlara göre değişen kavramlar bunlar, beğenisine, kültürüne, bilgisine göre. Ama birşeyleri tertemiz paylaşmak açısından enfes bir sitemiz var. Bunu çok iyi biliyorum. Herkesin de bilmesini istiyorum. Bu konuyu açtığınıza teşekkürler ayrıca.

 

Tarih: 30 Nisan 2007, 17:21 - İp: 212.***.**0.2
mechul75
mechul75 (Objektif)
İstanbul / Amatör

spideey düşüncene katılıyorum aynı sorunu bende tanrı misafiri adı ile 3 mayıs 2007 günü galeriye eklemiş kareye şu ana dek olumlu ve olumsuz sadece 3 yorum geldi. İşin en acı yanı ise eklediğim karedeki kelebeği sadece 1 kişi fark edebildi.

 

Tarih: 20 Mayıs 2007, 20:09 - İp: 85.***.**2.60