spideey
spideey (üye)
İstanbul / Amatör

Duyarlı Üyeler İçin Çok Önemli !!!

daha önce açtığım forum konusunda günde 2 den fazla fotoğraf yüklensin demiştim.görüyorum ki çok yanılmışım.çünkü günde ne kadar çok fotoğraf yüklenirse çekilen fotoğrafların değeri o kadar düşüyor.onbinlerce kişi üye bu siteye.en basitini düşünrsek,günde 5bin kişi ziyaret edip 2 fotoğraf yüklese eder 10bin fotoğraf.e bu fotoğrafı kim görüp kim yorum yazsın...bir fotoğraf yükledim 8 gün önce,bırakın yorumu yemin ederim bir kez bile görüntülenmemiş.ve aynı fotoğrafı 72 saatte 1 fotoğraf yükleme hakkının olduğu bir siteye koydum,18 tane eleştri geldi.bu örneği aradaki verilen değer farkını anlayasınız diye veriyorum.anasayfada en üstte duran fotoğraflar hergün değişmeli.ama 3-4 gün durabilio.tabi böyle olunca doldur babam yorumları.ben bu siteye diğer sitelere göre daha adil olduğunu duyduğum için üye oldum fakat bunu hiç göremedim ve göremiyorum.buradan BUNU OKUYAN ÜYELERE SESLENİYORUM:eğer benimle aynı fikirdeyseniz lütfen bu foruma mesajlar yağdırın.yağdırın ki yöneticiler daha net bir şekilde görsünler...

Tarih: 18 Nisan 2007, 11:01 - İp: 85.***.**1.184
spideey
spideey (üye)
İstanbul / Amatör

hem kimsenin sizin düşüncenizi yorumladığı da yok

 

Tarih: 18 Nisan 2007, 15:06 - İp: 85.***.**1.184
batuhan19b
batuhan19b (üye)
Çorum / Stüdyo Fotoğrafçısı

bence günde iki fotograf bile çok inanın insan kendisine güzel gelen resimleri herkesin görmesini istiyor ama hemen ertesi gün resim arkalara kalıyor üye sayısı ve resim yükleme fazla olunca takip etmekde zor oluyor. birde yorumlar çok güzel olmuş ellerine saglık diye yorum yazarsan resim sahibi mutlu oluyor ama eksiklerini söylersen biraz kızıyor.bu da resme yorum yazmak için caydırıcı oluyor.

fikret bey.

üst banttaki resimler siteye yük olmayacaksa reklam resimleri gibi slayt şeklinde degişemezmi hem 4 resimle sınırlı kalmamış olur.

bir başka konuda üst banda resim seçen arkadaşlar(alınmasınlarda) biraz kankacılık yapıyorlar gibime geldi. bunu otomatik kura sistemiyle yapacak bir yol olabilirmi

 

Tarih: 18 Nisan 2007, 15:07 - İp: 88.***.**7.86
adem yener
adem yener (üye)
İstanbul / Amatör

bu konu zamanında bir çok kez tartışıldı ve çokta yakınan oldu bu sitede eger yorum almak istiyorsanız sizlerinde yorum yazmanız gerekir birde ne gariptir ki ne kadar çok yorum yaparsanız bir kişiye ve olumlu cevaplarda yazarsanız o yorumlar geri iadeli ödemeli olarak göre dönecektir şayet yorum alma hususunda biraz sabırlı olmanızı isticem burda ustaları izlemeniz onun yorumlarını okumak bence yorumdan daha iyi netice olarak gelicektir tabiki şimdilik.mesela ben yorum yaparken gayet açık ve eleştirici bir yapıda eleştiririm hiç bir zaman kötü olmuş bir kareye güzel demem mesela benim yorum kaygım yok çünkü eger ben bir kare yüklüyorsam ona 50 kişi yorum yazmışsa ve hepside güzel olmuş demişse (tabi büssürü hatalarda var ise karede) bence yazmasın daha iyi ama bir kişi karede ki tüm eksikleri görüp sölerse buda bizim yararımıza olup ve o 50 kişinin yorumuna bedel olucaktır

 

Tarih: 18 Nisan 2007, 15:09 - İp: 85.***.**7.246
spideey
spideey (üye)
İstanbul / Amatör

benim derdim herkesin bana yorum yazması falan değil.diyorum ki o kadar çok fotoğraf yükleniyor ki günde(her gün 2 foto yükleme hakkı var,oradan hesaplayın)yüzlerce fotoğraf görüntülenemiyor bile.tamam hiç yorum yapmayın fakat 8 günde bir kere bile görüntülenemeyen fotoğraflar var diyorum.ama bizim konumuz yorum nasıl yapılır veya yorum yapmanın püf noktalarına döndü.ve bir daha diyorum ki ne kadar az foto yükleme hakkı(en azından günde bir veya 2 günde bir
)o kadar daha çok fotoya ulaşma.benim tezim tam tersi.ne kadar çok foto,o kadar çok görntüleme değil

 

Tarih: 18 Nisan 2007, 15:16 - İp: 85.***.**1.184
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

şimdi spideey..
burdan karşılıklı chat yapar gibi yazmaya başlarsak zaten bu sitenin ve forumun düşünce paylaşımı yönündeki kullanım amacından sapmış oluruz.. maksat maximum fayda ise bunu düzeltelim önce..

samimiyetle ifade ediyorumki "yüklediğim fotoğraflar hiç görüntülenmemiş" şeklinde bir serzenişi doğru görmüyorum. Bu konuda buraya öneri mesajı yazmakta doğru değil kanımca.
senin önerin anladığım kadarıyla üst banttaki fotoğrafların daha sık değişmesi ve bu yolla görüntülenen yada görüntülenmesi gereken fotoğraf sayısının artması.. açıkcası ben buna katılmıyorum.. çünkü o takdirde sözkonusu fotoğraf cadde ortasında direğe yapıştırılmış bir fotoğraftan farkı kalmayacaktır. Ben fotoğrafçılık konusunda o kadarda iddialı biri değilim.. buraya şimdiye kadar yüklediğim 10 kadar fotoğrafın görüntülenme sayısına "Allah seni inandırsın" hiç bakmadım. Yorumlar ise 3-5 civarında kaldı.. buna hiç üzülmedim çünkü biliyorumki birilerinin fotoğraflarına "çok güzel elinize sağlık" tarzı yorumu yapıştırsaydım 1/2 oranında dönüş olurdu. Bu şekil bir yorum sayısınında benim için bir önemi yok.. olmamalıda..

biraz özetlemeye çalışayım demek istediğimi
Öyle bir fotoğraf çekmişsindir ki; dünyanın en önde gelen fotoğrafçıları tam not verecektir yada beğenmiştir. aynı fotoğrafı buraya yüklediğinde, bırak yorum yapılmayı görüntülenmemiştir bile.. bu olay bu sitenin kötü olduğunu mu gösterir yada fotoğrafına gereken önemin verilmediğini mi,, diyelimki gereken önem verilmedi bundan zarar mı görürsün... belki aynı gün yüklenen fotoğraf çok olduğu için hızlı bir şekilde arka sıralara düşmüştür. Aslında emek harcadığın bir çalışmayı ortak beğeni grubu içinde paylaşmış olman yeterince takdire ve teşekkürü hak ediyor ama gereken yada istediğin tepkiyi almayınca buna üzülmemek gerekir diye düşünüyorum..

fazla uzun yazdım kusra bakmayın

 

Tarih: 18 Nisan 2007, 15:25 - İp: 88.***.**0.242
merson
merson (üye)
Manisa / Amatör

Sitemiz sadece fotoğraf yüklenen yer gibi algılanmasın. Diğer bölümlerde; tanıtım, tartışma yapılıyor. Bu bölümlere de fotoğraflar yüklenip irdeleniyor.
Ben aylardır fotoğraf yüklemediğim gibi galeriye bakamıyorum bile. Makina tanıtımlarını ancak izleyebiliyorum, bana yetiyor. Bu bölümlerde çok güzel paylaşımlar oluyor. Oralara da bir göz atsanız farklı sohbet ve bilgi paylaşımı göreceksiniz.
Dediğim gibi bu site sadece fotoğraf sergilenen bir yer gibi algılanmasın.

 

Tarih: 18 Nisan 2007, 17:18 - İp: 88.***.**1.195
seyyah1981
seyyah1981 (üye)
Batman / Amatör

yorum alması için eklemiyorum ama hani emek vermişken karşılığını almak gerektiğine inanıyorum.. ve uzun süredir fotoğraf yüklemiyorum.. eskileri izlenmediği için.. kimse bakmıyorsa yani bakamıyor spideey haklı..yani bence

 

Tarih: 18 Nisan 2007, 18:20 - İp: 88.***.**0.227
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Sitenin server'i zayıf.Aydınlar/Oktay arkadaşıma da izah ettim.Şimdilik böyle diyor o da..
EK'lenen resimler de milletçe iyi fikirlere Rayting tabir ettiğimiz olgu beklemekte olup,eleştiri olduğunda da neredeyse küs safhına geçecekler tabiri caizse.
Eh spideey'in açmış olduğu topik doğrudur..
Günümüzde digital ortam çoğaldıkça buraya üye olanlar da fevkalade çoğalacak ve,veya galeri foto kalabalığı trafiğine dönüşecektir.Lakin ilerisini düşünerek Sn.F.DİKER kardeşimizin şimdilerden yenilik mertebesine gitmesini arzu ederim.
Fuar sonu görsel fotolar, şu an ailevi duygusal iştişaresine girmiş bulunuyor.Üyeler varsa fikirlerini kişisel PM atarak halletsinler.
Buraya tüm dünya insanları bır TIK ile girip gözlemlerini yapıyor zaten.Biraz da güzel yurdumuzdan sanatsal,doğal resim kompozisyon fotoları görmek dileği ile herkese saygılarımı iletir başarılarının devamını dilerim..
18/4/2007

 

Tarih: 18 Nisan 2007, 18:48 - İp: 88.***.**9.186
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

ıkıden fazla fotograf fikrinin yanlıslıgını gormene sevindim..şimdide bu konu hakkında yazacagım izin verirsen..

mesele iki gunde bir, uc gunde bir meseleside degil..mesele tembelik hepsi bu..misal: sitede 80 bin uye gorunuyor ama galeride 50000 fotograf var..yani 6 yılda bu siteye herkes bir fotograf bile eklememiş sanki..

dusunki bu sitenin sadece 5000 aktif uyesi var he kural geregi ancak "3 gunde bir" fotograf ekliyorlar..5000 uye uc gunde bir fotograf eklerse duzenli olarak bu gunde enaz 1500 fotografa denk gelir ve yine geri plana duser fotograflar..bu tabiki varsayım duzenli fotograf yukleyen 5000 uye yok malesef..bu kısmı gecelim

mesele tembellik demiştim..ben kendimi ornek verecegim bu acıdan..700 küsür yorumum gorunuyor suanda,ki eminimki aslında 1000 uzerinde yorum yazdım..galeride fotografım 30 degildir..
hergun siteye girer,ogun eklenmiş fotograflara (portre,sanatsal,siyah beyaz,diger,insan manz.,nü,dijital,)butun fotograflara bakarım..daha kolayı var galeride bugun eklenenler kısmını secip ogun eklenişleri gorurum..
hepsini
ve ardından once duzeltilebilecekler varsa duzeltilmesi için gerekenleri yazarım,sonra cok begendigim varsa onlara ovgu ve fikirlerimi yazarım,en sonda gercekten saka yapıyormuscasına buraya eklenmiş bana gore berbat fotograflar varsada agırda olsa hakarete varmadan eleştirimi yazarım..
yorumlarıma tesekkur mesajları gelir cogu uyeden,cogu uye yanlışlarımı gordum sagolun der,birkac kendini bilmezde zaten buraya ogrenmek degil boy gostermek,kız dusurmek!!!???,populizm yapmak için geldikleri için sen kimsin lan artizden tutta,adam ol aklını alırıma,benım babamın dukkanı var bnm kullandıgım makinayı satsan alamazsına kadar kufure hakarete tasana kadar,kişilik olcusunu bıranda ortaya serebilecek mesajlar gonderir...

şimdi ben kişisel fikrim dogrultusunda,zaten mukemmel,etkileyici, guzel bir fotografa yorum yazmaktansa vasat bir fotografa yorum yazmayı tercih ederim..cunku ne benım yaptıgım yorum yada eleştiri bir fotografın degerini artırır,nede bana yazılan yorumlar benim fotografımın degerini artırır yada azaltır..ama benim yanlısını soyledigim bir insan bana kızsada kufretsede,bir daha fotograf cekerken ister istemez o konuda dikkatli olur ve daha iyi fotograflar uretmeye baslar.senin eleştirini dinler,baskasının eleştirisini dinler,haklı yonleri varsa ona yonelik calısır,yada sonucta dijital teknoloji,benım dedigimi dener,kendi cektigiyle karsılastırır bır sekilde dogruyu bulur ve kendini boyle boyle geliştirir..ve ozaman ıyı bır fotografcı olma yolundada ilerleme saglar..

ben bu sitenin gorevini:işi bilene guzel olmus demektense,işi bilmeyene soyle yapsan daha iyi olur dıyerek onunda hatalarını duzeltip iyi fotograf cekmesini saglamak olarak goruyorum..yani burayı bir okul olarak goruyorum..nezamanki galeride kotu fotograf azalır,ozaman demektirki sitede FOTOGRAFCI olanlar artıyor..ve ozaman ancak bu site amacına ulasır..

tabiki galeride gercekten kotu fotograflar oluyor,onlarıda unutmayalım..buda kargaya yavrusu şahan gorunurmus sozuyle acıklanabılır..


uzattım bitiriyorum: basa donersem mesele tembellik..sen mesela baska bır uye dedi 5 yorum yazmıssın..yanlıs..eger sen şikayetciysen bu durumdan yazılmamıs fotografa yorum yazacaksın,eleştiri yazacaksın..
mesele tembellik sen ben bakıyoruz belki ama herkes galerileri kategorileri incelemiyor,onlarda inceleyecek,sadece galeride anasayfada gorduklerine yorum yazmayacak..sen ben yorum yazacagız,ozaman tembellik yapıp sadece galeride kalanlar o fotografları gorecek yorum yazacak..senın yorum ayzdıgın sana yazacak bundan daha dogal ne varki..hiç yazmamasından ıyıdır..
bu şekilde bir dolaşım saglanabılırse işte ozaman etkin bir site olur burası..ancak işte asıl mesele tembellik...
devam ederim sonra uzun oldu sıkılma okurken


 

Tarih: 18 Nisan 2007, 19:27 - İp: 88.***.**7.97
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Gaijin yazının devamını da merak ettim yani.Yaz bari.
Doğru söylüyorsun.Herkes bir tanıdıklarım fazla yorum alsın diye şak şak şak şak haa ne güzel,bak beğendim li yazı atıp gereksiz fotoları üstte tutmaya başlamıştır.Kişisel PM atma yoluna gitseler daha iyi..
Sen işi titizlikle takip ediyorsun bırak kızsınlar,herkes kendine göre haklıyım diyecek ama eleştirisiz tartışmasız yorumlar yok galeride işte Gaijin kardeşim..
Benzinin de çıkmış litresi 3 milyona..

 

Tarih: 18 Nisan 2007, 19:49 - İp: 88.***.**9.186