spideey
spideey (üye)
İstanbul / Amatör

Duyarlı Üyeler İçin Çok Önemli !!!

daha önce açtığım forum konusunda günde 2 den fazla fotoğraf yüklensin demiştim.görüyorum ki çok yanılmışım.çünkü günde ne kadar çok fotoğraf yüklenirse çekilen fotoğrafların değeri o kadar düşüyor.onbinlerce kişi üye bu siteye.en basitini düşünrsek,günde 5bin kişi ziyaret edip 2 fotoğraf yüklese eder 10bin fotoğraf.e bu fotoğrafı kim görüp kim yorum yazsın...bir fotoğraf yükledim 8 gün önce,bırakın yorumu yemin ederim bir kez bile görüntülenmemiş.ve aynı fotoğrafı 72 saatte 1 fotoğraf yükleme hakkının olduğu bir siteye koydum,18 tane eleştri geldi.bu örneği aradaki verilen değer farkını anlayasınız diye veriyorum.anasayfada en üstte duran fotoğraflar hergün değişmeli.ama 3-4 gün durabilio.tabi böyle olunca doldur babam yorumları.ben bu siteye diğer sitelere göre daha adil olduğunu duyduğum için üye oldum fakat bunu hiç göremedim ve göremiyorum.buradan BUNU OKUYAN ÜYELERE SESLENİYORUM:eğer benimle aynı fikirdeyseniz lütfen bu foruma mesajlar yağdırın.yağdırın ki yöneticiler daha net bir şekilde görsünler...

Tarih: 18 Nisan 2007, 11:01 - İp: 85.***.**1.184
gencmenn
gencmenn (üye)
Almanya / Amatör

merhaba, kisaca 23 fotografiniz var, bu fotograflara toplam 17 yorum yapilmis ve siz sadece diger fotograflara toplam 5 yorum yapmissiniz. bence yorum alma ortalamaniz gayet yüksek. diger sitedede yorumlari cok olan arkadaslarin cok siradan fotograflarina yüksek yorum yapiliyor. yani yorum alma isi fotografin güzelligine degil sahsin ilgisine bakiyor. bu sitede hemen hemen her fotografina yorum yazdigim haccker(volkan) arkadasin mükemmel calismalarina gidin bir bakin, cekilmesi cok zor ve baska fotografcilarin cekemeyecegi kalitede calismalarina bazen bir bazen bes yorum yapilir. bence yoruma degil izlenmesine bakmak lazim. eger fotografiniz hic izlenmemisse bence hata sizde diye düsünüyorum.

#gencmenn' tarafından 18.04.2007 20:14:00 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 18 Nisan 2007, 20:11 - İp: 83.***.**1.154
feridunb
feridunb (üye)
Ankara / Amatör

Fotokrikteki 8 fotoğrafınıza 30 yorum almışsınız
fotoğraf başına ortalama 4 yorumdan az....
En çok yorum alan fotoğrafınız 8 adet de kalmış....

Fotoğraf sayısına sınırlama getirmekle günlük eklenen yeni fotoğraf sayısı 1/6 oranında azalacaktır. Bu sayede yeni fotoğraflara ulaşmak daha kolay olacaktır. dolayısıyla yorum sayısıda artacaktır.

 

Tarih: 18 Nisan 2007, 21:42 - İp: 85.***.**4.45
cancaner
cancaner (üye)
Yurtdışı / Firma


Eger iki uc gunde bir fotograf yuklemek gibi bir zorunluluk gelirse insanlar daha secici olarak fotograf koyacaklar veya daha dikkatli fotograf cekmeye calisacaklar.

Her gun fotograf yukleme imkani oldugu icin galeriye yuklenen fotograflara bir bakin lutfen .

Bu konuda spedeey'e katiliyorum.

 

Tarih: 19 Nisan 2007, 00:51 - İp: 195.***.**2.5
s12345
s12345 (üye)
Ankara / Amatör

spideey merhaba.

Netfotoğraf'a üye olan çoğu kişi , bir çok kuralın olduğu başka sitelerede üye.

Aynı fotoğraflar birçok sitede aynı anda yayınlanıyor. Netfotoğraf'ta yorum sayısı ve izlenme sayısı çok yüksek olan bir fotoğraf başka bir sitede çok az izlenebiliyor ve yorum alabiliyor.

#soner06' tarafından 19.04.2007 09:52:04 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 19 Nisan 2007, 09:42 - İp: 212.***.**5.240
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

bakın işte ben buna katılmıyorum..3 gunde bir fotograf yuklemeye izin verilse fotograf ekleyenler neden secici olsunlar biri bana bunu acıklayabılırmı..adam fotograf makinasından cıkan herseyı fotograf sanıyor,buraya eklerken ne kadrajını duzeltmeyı,croplamayı dusunuyor,ne kontrastı eksikmiş dusunuyor,ne bir konusu varmı yokmu işe yararmı dıye dusunuyor,bazısı cep telefonuyla kendini cekip koyuyor,bazısı duvarı cekiyor,bazısı makinayı camdan cıkarıp allah ne verdiyse sansıma dıye deklansore basıyor vede bunu fotografmıs dusuncesi ve nasıl bir ozguven oldugunu anlamadıgım bır ozguvenle buraya koyuyor..
ya arkadasım bu ne diyene cemkiriyor,hakaret ediyor sayıyor sovuyor..
bu adamlarmı daha secici olacak..cıdden soruyorum aranızda hergun fotograf ekleyen biri varmı???
bu siteye bugun iki yarın iki oburgun iki fotograf ekleyen biri varmı???? varsa bıle 80000 uye içinde 5 i gecmez boylesi..gecersede masallah sen neymişsin be derim dogrusu..

gunde kac fotograf eklenecegi: sadece galerideki fotografların nekadar hızlı gerilere dusecegi yenilenecegi konusunda etki eder..fotograf kalitesini artırmada zerre etkisi olmaz..kalite artsın,artık saglam fotograflar eklensin isteniyorsa kafa degiştirilmelidir..
siteye en cok yuk olan bu tip fotogafların sahıpleri yorum bile yapmazlar dıkkat ederseniz,zaten burada bulunma amacları gelişmek,ustalardan ogrenmek degil,sadece aferin almaktırki cogu zaman alamadıklarından ıkı gun sonra sıkılır!! kaybolurlar..

kaliteli fotograflar istiyorsak eger duzenli bir denetim mekanizmasıda sart.
tabi bugun evet denetim gerekli diyen adam yarın,benım fotograflarım neden onaylanmıyor diye sorarsa ortaya vahım bır durum cıkıyor..ben kendim yasadım biliyorum..denetim isteyen bir arkadas,fotografı onaylanmayınca burada demedigini bırakmamıstı..işte buda kargaya yavrusu şahan gorunur lafının kanıtı..zaten denetimde cok zaman isteyen ve ilgilenecek insan isteyen bir iş oldugundan bazı olanaksızlıklar var..

dogru duzgun,işe yarar,kişiye,kişiliğe degil fotografa yapılan yorumlar eleştiriler,şikayet yazısı yazmaktansa fotograf izlemeye ve yorum ayzmaya harcanan dakikalar daha etkili olur..forumda butun gununu gecirip,galeride yorum yazmayan birinin galeride yorumda yok fotografta demesi abestir..madem yok,yazacaksın..bir kişide olsan yazacaksın..sen ben o birbirimizden gorup yazacagız..

sınırlama,denetim bu konuda cozum olamaz..iş yine uyelerde,hatta bunu bir organızasyon olarak gorursek calısanlarda bitiyor..

siteden maksimum tatmın almak için İŞ TANIMININ dogru yapılması gerek..yani bu sitenin amacı etkileyici fotograflar galerisi olmakmı,yoksa iyi fotografcılar yetiştiren,gelenin bir sey ogrenecegi,kendine referans alacagı bir site olmakmı..bunu belirlersek,hem bu tip şikayet ve oneriler son bulacaktır,hem bu ikilem asılacaktır hemde siteden beklenilenler yerine gelecek İŞ TATMİNİ SAGLANACAKTIR...

#gaijin' tarafından 19.04.2007 12:32:28 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 19 Nisan 2007, 12:30 - İp: 88.***.**7.97
spideey
spideey (üye)
İstanbul / Amatör

defalarca yazdım yine yazıyorum.benim derdim yorum almak falan değil.arkadaşlar üşenmeden bakmış fotokritikteki foto yorumlarıma,matematiksel hesaplarla bişiler kanıtlamaya çalışıyor.benim için görüntülenmek yorum kadar önemli.bin kişilik bir toplulukta arkadaşınızı iki saatte bulamazsınız.ama bu sayı beşyüze inince bulmanız çok daha kolaylaşır.ben bunu anlatmaya çalışıyorum ama konu giderek dağılıyor.

eğer fotolar daha seyrek yüklenirse insanların fotolarını çok daha seçici olarak yükleyeceğine inanıyorum.günde iki tane diye millet döşüyo anlamsız anlamsız onlarca fotoyu.bazı kişiler de sadece kendisine yorum getirmek amacıyla yazıyoda yzıyo yorumları iğrenç fotoğraflara.böylece noluyo;site KALİTESİZLEŞİYOR.

lütfen yanlış anlamayın kalitesizleşiyor lafını.bu forumu da bu siteyi sevdiğim ve daha iyi bir hale gelmesi için açtım

 

Tarih: 19 Nisan 2007, 15:08 - İp: 85.***.**3.36
gencmenn
gencmenn (üye)
Almanya / Amatör

ben bu sitede hergün iki fotograf yükleyen üye hic görmedim. genelde zaten, bir iki günde bir yüklüyor üyeler. hergün iki fotograf yükleyen bir bayan arkadas vardi oda birakti. yok öyle iki fotograf yükleyen............

 

Tarih: 19 Nisan 2007, 19:12 - İp: 83.***.**8.41
feridunb
feridunb (üye)
Ankara / Amatör

Sn spidey
ben net fotoğrafta 0 yorum alıpta fotokrikte 18 yorum alan fotoğrafınız hangisi diye merak edip baktım..
ama diğer sitede de 18 yorum alan fotoğrafınız yok.. en fazla yorum alan 8 adetde kalmış diğerleri çok daha az...
18 yorum aldı diye herhalde yanlışlıkla yazdın...

 

Tarih: 19 Nisan 2007, 21:27 - İp: 88.***.**1.216
feridunb
feridunb (üye)
Ankara / Amatör

Daha az sayıda fotoğraf yüklemek kaliteyi arttıracaktır.
bunda hemfikirim ama yorum sayısı bir çok şey ile alakalı sadece buna bağlayamazsın..
Siz netfotoğrafda 0 yorum diğer sitede 8 yorum almışsınız..
Bunun terside pekala mümkün
Benim netfotoğrafdaki DAMLAM isimli fotoğrafım 28 yorum 464 ziyaret alırken aynı fotoğraf diğer sitede sadece 5 yorum 118 ziyaret alabildi

Yine başka bir fotğrafım kahveye damla bu sefer tam tersi bir ilgi ile karşılaştı netfotoğrafda 1 yorum 59 ziyaret.. diğer sitede 8 yorum 77 ziyaret

Kısacası yorum sayısı o kadarda önemli değil...
Site daha kaliteli fotoğrafdan oluşsun ama bu yorum sayısı ile doğru orantılı olmayacaktır.

Fotoğrafın siteye ekleme saati.. o sırada online üyelerin beğenisinin fotoğrafla uyuşması.. sitedeki arkadaşlıklar v.b. birçok etken yorum sayısını belirliyor....



#feridunb' tarafından 19.04.2007 21:39:23 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 19 Nisan 2007, 21:38 - İp: 88.***.**1.216
spideey
spideey (üye)
İstanbul / Amatör

siz ya okumasını bilmiyiyorsunuz ya da anlamaya çalışmıyorsunuz.kaçıncı kez yazıyorum bilmiyiyorum.amacım yorum almak falan değil.ilk önce bunu anlayın.forumu KİŞİSELLEŞTİRMEYİN!!sen şu kadar yorum yapmışsın,yok 18 değilde 8 falan diye de mat etme çabalarında bulunmak saçma geliyor bana.hem ben ismini vermedim sitenin.nerden biliyorsunuz benim bahsettiğim sitenin fotokritik olduğunu.amaçtan sapıyorsunuz,farkında değilsiniz. insanlar neden sadece cevap yazmak için cevap yazıyor anlamıyorum.biraz yaratıcılık,biraz iyi niyet.bu hırsı anlayamıyorum.üşenmemişsiniz fotokritiğe bakmışsınız.şu azminizi keşke konuyu anlamada kullansaydınız..

 

Tarih: 19 Nisan 2007, 21:57 - İp: 85.***.**4.207