husmenaga
husmenaga (üye)
İstanbul / Meraklı

Kalitesiz Uv Kullanmayın.

Takip edenler bilir, Canon 400mm 5.6L lens aldım bir süre önce, tabii alır almaz, o kadar para verdiğimiz lensin camı çizilmesi vs. diye üzerine bir de UV filtre aldım. E bu kadar para harcamışken, UV'de tasarruf etmek için ucuz bir UV filtre aldım ve taktım.

Sonra çekimlere başladım, bir türlü net fotoğraf çekemiyorum, üç ayağa bağladım, çekirdek torbasına koydum, iyi havada çektim, hep bir çamurlanma var sanki, dedim ben beceremiyorum bu lensi kullanmayı.

En son bu hafta sonu Ankara'ya gittim. Aynı lens zafertekin'de de var, değişerek makinalarda test yaptık , bir baktık ki, benim lens hakikaten kötü çekiyor çamur gibi fotoğraf sanki, sanki hep titriyor. Şekil A:



Benim makinada Zafer Abi'nin lensle çektik , sonuç fıstık gibi, Şekil B:



Lens bozuk, kalibrasyon gerekir deyip , koyduk kenara, Ankara gezisi boyunca Zafer Abi'nin 400 ile çekimler yaptım, bayıldım.

İstanbul'da erkayalar'a götürelim diye düşünüp bu cumartesi Özgür Foto Teknik'te Özgür'e gittik Akın'la. Özgür tam gönderecekken lensi Erkayalar'a filtre dikkatini çekti. Hiç filtreyi çıkarıp da çekim yaptın mı dedi!!! Sanmıyorum dedim ve orada back-fokus testi yaptı, bir de gördü ki, tüm mesele filtrede. Koskoca lensi 3-4 aydır salak bir filtre problemi nedeniyle adam gibi kullanamamışım. Olayı orada çözdük, bir tane de pahalı,kaliteli bir marka UV filtre taktık bu kez, sonuçlar yine iyi, ama pahalı filtre 45 EUR. Evet pahalı ama, bu kadar görece pahalı bir lense, böyle ucuz filtre takarsan , elbet sonuç alamazsın dersini bizzat almış olduk.

Sizlerle de paylaştım ki, basit ve önemsiz görünen bir UV filtre konusunun fotoğraf çekmeyi tamamen engellediğini görün, buna göre davranın.

Saygılarımla.

#husmenaga' tarafından 15.10.2008 16:43:03 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 31 Mart 2008, 14:59 - İp: 212.***.**1.146
genesys98
genesys98 (üye)
İstanbul / Özel Gün Fotoğrafçısı

hocam çok anlamsız ben onca para verip 400 lük canon lens alıcam komik bir para için filtreden tasaruf etmem almışken en iyisi olmalı büyük geçmiş olsun Saygılar

 

Tarih: 24 Mart 2013, 02:49 - İp: 78.***.**5.50
cerdem73
cerdem73 (üye)
İstanbul / Amatör

Herkese Merhaba,
Konuyu tesadüfen gördüm ve hemen ben de kendi lens ve filtrem ile denemeler yaptım. kesinlikle kullandığım lens görüntüyü bozuyormuş. sonuçları ekte yolluyorum.

Sony SLT-77
18-55mm Kit lens
denemeler 55mm de yapıldı.

Deneme yapılan filtre 55mm çapında Matin marka UV filtre.
Saygılarımla,

 

Tarih: 3 Kasım 2013, 19:36 - İp: 212.***.**3.26