karbey
karbey (üye)
Ankara / Amatör

Yurtdışı Süper Fiyat Çook Kolay...

Merhaba sevgili arkadaşlar.

Burada hepimiz fotografa gönül vermiş insanlar olarak maddi tüm zorluklara rağmen fotografın o güzel dinyasını keşfetmeye çalışıyoruz. Ama maalum Türkiye deki fiyatlar biraz pahalı olabiliyor ki bugün duyduğuma göre %20 daha fazla ödeyeceğiz. Sizlere Garanti bankasının sitesinden girerek Türkiyeye henüz gelmemiş bir modeli eki modelleriyle aynı fiyata ve çok güvenli aldığımı söylemek istiyorum. wolfcamera diye bir site garanti bankasının altında açılıyor ve istediğiniz ürünü tıklayıp alıyorsunuz Türk lirasına çevirip tüm vergiler gümrük ulaşımda dahil olmak üzere bir fiyat veriyorlar sizde alıyorsunuz hepsi bu. Bir numara veriyorlar ve sizde bu numara ile ürününüz nerde takip edebiliyorsunuz. Beklerken içiniz rahat oluyor böylece. Kredi kartı güvenliği konusuna gelince ülkemizde internet bankacılığı en güvenilir banka Garantinin adını koyduğu bir ortamda hiçbirşey olacağını sanmıyorum. Zaten asıl mesleğim sistem mühendisliği ki o tarz bilgiler şifrelenerek ve çok güvenli bir sistemle gönderilip alınıyor artık hiçbir kuşkum olmadığı için ben aldım.

Aldığım makina nikonun bir modeli burada isim vermeyeyim ama bir kaç mağazada fiyatları 4 hatta 5 alt modeli ile aynı fiyata maal oldu. 10 veya 15 gün içindede kapımda olacak ve teslim alacağım hepsi bu kadar. Son vergi bindiriminden sonra inanıyorumki makine almak çok zorlaşacak. ben uzun zamandır korkuyordum nasıl olur olurmu yapabilirmiyim diye gelirmi diye...çok basit hızlı ve güvenli bir şekilde makinemi aldım. Umarım sizlerde değerlendirirsiniz.

Görüşmek üzere...

#karbey' tarafından 26.04.2005 20:32:17 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 26 Nisan 2005, 20:28 - İp: yok
karbey
karbey (üye)
Ankara / Amatör


Sevgili dostum enelacz..

Siteyi inceledim oldukça avantajlı olduğu bir gerçek. ki olayın ödeme yönündeki tercihlerin fazla olmasıda bir avantaj. en az 12 mp lik bir camera almayı düşünüyorum ancak mail atıp benim temsilcim ile bağlantı kurmam gerekiyor sanırım.ayrıca listelerinde de göremedim, yinede alabilirmiyiz biliyormusun.sen ödemeyi nasıl yapmıştın buraya ?
ayrıca bence kendini sakın parçalama dostum !!! sadece anlat gerisi insanlara kalsın keza ben derdimi anlatamadım bir türlü
Bu arada bir arkadaşım diyorki Karbey sende herşeye üzülüyorsun bak bunada üzüldüm Şaka bir yana elbette üzülürüm paylaşmak güzeldir, Ancak bir anda kendimi dolandırıcı gib falan hissettim Yine üzüldüm bak şimdi
Görüşmek üzere dostalar...

#karbey' tarafından 29.04.2005 12:10:11 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 29 Nisan 2005, 12:07 - İp: yok
enelacz
enelacz (üye)
Ankara / Amatör

selamlar karbey,

fiyatlarin avantajli oldugu elden odeme vs, gibi odeme kolayliklarininda oldugu goz onunde bulunduruldugunda bence makina almak isteyen hic kimsenin kacrimamasi gereken bir sans, senin soruna gelince hakan bey fotograf bolumune bakiyor sitedeki adresten direk ulasabilirsin. herturlu fotograf makinasini sattiklarini biliyorum senin istediginde kesin listede olmali degilse bile soylersin onunda sorun olacagini sanmiyorum. ben canon IS icin once eft ile %20 kapora verdim sonra geri kalanini teslim alirken elden verdim.
arkadasim ise kapora yi ve geri kalan kismi eft ile odedi ve makinayi kargo ile aldi.dedigim gibi puruzsuz ve huzurlu en onemlisi cokda karli bir alisveris oldu.

bence etrade butun netfotograf camiasinin kacirmamasi gereken bir sans,

emre

 

Tarih: 30 Nisan 2005, 02:06 - İp: yok
seburec
seburec (üye)
İçel / Amatör

sen heralde bu işleri bilmeden yazdın bende dubaiden nicon 3700 cool pix getirttim 1 fotoğraf çekebildim arıza verdi yurt dışı olduğu için türkiye de garanti kapsamında değilmiş ve sn.tele-optik efendi benden 240 YTL rica etti oysa makine bana o fiyata gelmedi bilip bilmeden insanlara buradan salık verme alet şu an çöp tenekesinde ...

 

Tarih: 5 Mayıs 2005, 03:17 - İp: yok
karbey
karbey (üye)
Ankara / Amatör



seburec
Birincisi senin aldığın makine bozuldu diye dünyadaki bütün makineler bozulmaya hazır değildir, İkincisi Dünyanın en bozulmaz makineleride Türkiyede değildir, Üçüncüsü burası bir forum yani insanlar başından geçenleri yada fikirlerini burada anlatmak için var salıkla falan alakası yok Dördüncüsü ben aldım bozulursa sen değil ben ödeyeceğim bunun parasını altıncısı dünde başka bir elektronik cihaz sipariş ettim ve etmeyede devam edeceğim...

Kimse kimseyi zorlayamaz değilmi kardeşim, Ben Almıyorum Türkiye den bu benim tercihim boulursada ki bence alakasız bir durum buradaki risk ne kadarsa bence oradan gelende aynı riski taşıyor ben para vererek yaptırırım. Ok.
Kendine iyi bak.

 

Tarih: 5 Mayıs 2005, 09:08 - İp: yok
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

dörtten altıya atlamışsın

 

Tarih: 5 Mayıs 2005, 10:30 - İp: yok
yekaga
yekaga (üye)
İstanbul / Amatör

Yurtdışından alışveriş konusunu tartışmak değil de güncel tutmak gerektiğini düşünüyorum. İsteyen istediği yerden isteğidi yöntemle alışveriş yapmakta özgürdür. Bilgilendirme amaçlı cevaplarınızı her zaman takip ederiz.
- Fiyatlar megapixele orantılı olarak artmaz. 7mp makineyi 5mp den ucuza da alabilirsiniz.
- Karbey arkadaşımız makine eline ulaşınca yaşadığı kolaylık ve zorlukları bizimle paylaşırsa iyi olur. Örneğin Teslim alırken gümrüğe takılmış mı? takılmışsa nasıl ve ne kadar bir ek maliyet binmiş.
- e-trade center gibi yerlerden alışveriş yapıp sorun yaşayan var mı? Fiyat karşılaştırmasını paylaşalım. web sitesi gerçekten pek güven vermiyor.
- ebay dan alışveriş yapan var mı? tecrübeler nelerdir?
- İlla ki garantili olsun diye %40 %50 daha fazla mı ödemek gerek. Sıfır cihazın garanti kapsamında arızalanması olasılığı, riski ne kadar bunu herkes kendi değerlendirsin. Yurt dışından alışverişe karşı olmak olmamak gibi tartışmalara girmeyelim.
- Örneğin Türkiyede ilk aldığım makine Kodak tı. CCD de ölü pixel sayısı fazla olunca servise götürdüm. Tamiri mümkün olmayınca makine yenisiyle değiştirildi. Yurtdışından almış olsaydım öyle kullanacaktım. Ancak şimdi yurtdışından makine almak istiyorum ve araştırmalarımı bu yönde yapıyorum. Kişisel tercih maddiyat meselesi.

 

Tarih: 5 Mayıs 2005, 15:05 - İp: yok
karbey
karbey (üye)
Ankara / Amatör


Sevgili dostum yekaga !!!

Nerelerdeydin sen yaw ) Derimi anlatana kadar öldüm öldüm dirildim vallaha. Ne demek istediğimi anlayan biri çıktı sonunda . Ben dedimki böyle bişey varmış bende böyle yaptım ve benim fikrim bu... sanki ben oradan komisyon alıyormuşum gibi davrananlar bile oldu ) ayrıca ben dedimki bir sorunla karşılaşırsam anında yazarım foruma dedim. İnanamadım bumudur acaba paylaşım diye diye düşünmeye başladım. Ya ben sadece gittiğim yolu söyledim peşimden gelin demedim. Ayrıca canon umu bugün sattım ve yine Yurtdışından bir makine alacağım Sanırım Nikon D100 alacağım,Buna ben inanmışım bu benim kararım. Ha diyorlarsaki arkadaşlar susalım fikir paylaşmayalım tartışılır.

Sonuç olarak objektif bakmış ve ne demek istediğimi çok iyi anlamışsın dostum, Ne güzel oluyor iletişim kurabilince bir bilsen Sürekli okuyorum forumu ve zevk alıyorum insanların yaşadıkları anlattıkları paylaştıkları çok güzel bişey. Amaaa üç kağıtçı ilan edileceksem susarım...

Sevgili bitpire ) Gördüğün gibi saymayıda bilmiyormuşum dostum. Şimdi bunada kesin altında bişi vardır bunun karbey bunu bilinçli yapıyor diyenler olabilir aman dikkat ))

Bence biz bunları değil daha verimli olmak adına konuşacak o kadar çok şey varki.

Hepinizi selamlıyor ve seviyorum ki sizler fotograf gibi muhteşem bir dünyayı yaşayan az sayıdaki insanlarsınız, Kalbimiz ince ruhumuz derin...

#karbey' tarafından 05.05.2005 21:09:55 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 5 Mayıs 2005, 21:07 - İp: yok
centurion
centurion (üye)
İstanbul / Meraklı

karbey hayret! bitpire dörtten altıya atlamışsın dedi diye üzülmemişsin!!!

 

Tarih: 6 Mayıs 2005, 10:01 - İp: yok
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

Üzülmüş Centurion. En son yazdığını tam okumadın galiba. Karbey; çok hassas ve ince ruhlu birisi olduğun belli. Biraz rahat ol dostum. Bir konu açıp yurtdışından sipariş verdiğini, Türkiye'ye göre daha ucuza geldiğini yazmışsın. Birileri de çıkıp yurtdışından getirmeyin, garantisiz almaya değmez, Türkiye'den alın demiş. Tercih meselesi. Bunda alınacak ne var? Bu görüşte olanların sana karşı bir cephe oluşturduğunu düşünüp devamlı savunma yapıyorsun. Alt tarafı makine geyiği yapıyoruz. Büyük Ortadoğu projesini tartışmıyoruz ki. Git bir masaj yaptır, gevşe biraz

 

Tarih: 6 Mayıs 2005, 11:52 - İp: yok
karbey
karbey (üye)
Ankara / Amatör



Sevgili bitpire;

Benim yaşım 31, Yaklaşık 12 yıldır aktif olarak fotografla uğraşıyorum, Asıl mesleğim sistem mühendisliği, Aynı zamanda bir müzik albümü yaptık ve sanırım yakında piyasada olacak, Bir kaç defa yurt dışına çıktım..vs vs...

Bu güne kadar yaptığım her işte ve olayda artılarını eksilerini düşünerek hareket ettim, Çevremdekileri inandığım bir şeye yönlendirirken yalnızca ken açımdan değil onların bulunduğu durumuda değerlendirerek konuştum hep.
Dediğinde haklısın ben sadece fikrimi sundum ama yazılanları bir daha oku istersen baştan," Karbeyden şüphelendim, Karbey acaba neden bu adresi veriyor bir şeymi var altında, Bilip bilmeden salık verme" gibi gereksiz anlamsız ve saçma sapan şeyler şeyler yazıldı. Sanki Ortadoğu projesinde kilit adam benim, Ve ülkemi satıyorum Madem yazılanları yorumlama yeteneğine sahip değiller böyle manasız insanları suçlar nitelikte gereksiz şeyler yazmzasınlar... Ha cahil değilim biliyorumki bir kaçı TR de makine satarak yaşayan insanlar bunlar ama burada forumdakilere saldırıp aşağılayarak bir yere varamazlar. Aklın yolu birdir ben fikrimi yazarım oda fikrini yazar. Benim kişiliğime yada bana hakaret edenlerin karşısında elbetteki üzülmekten daha başka bişey yapmamışım kötümü yapmışım bitpire Dostum?? Yok diyorsan sende onlar gibi aşağılayıcı bir üslüp kullan, Meydanda yargısız infaz yap olur bunu yapmak kolay.

 

Tarih: 6 Mayıs 2005, 13:23 - İp: yok