karbey
karbey (üye)
Ankara / Amatör

Yurtdışı Süper Fiyat Çook Kolay...

Merhaba sevgili arkadaşlar.

Burada hepimiz fotografa gönül vermiş insanlar olarak maddi tüm zorluklara rağmen fotografın o güzel dinyasını keşfetmeye çalışıyoruz. Ama maalum Türkiye deki fiyatlar biraz pahalı olabiliyor ki bugün duyduğuma göre %20 daha fazla ödeyeceğiz. Sizlere Garanti bankasının sitesinden girerek Türkiyeye henüz gelmemiş bir modeli eki modelleriyle aynı fiyata ve çok güvenli aldığımı söylemek istiyorum. wolfcamera diye bir site garanti bankasının altında açılıyor ve istediğiniz ürünü tıklayıp alıyorsunuz Türk lirasına çevirip tüm vergiler gümrük ulaşımda dahil olmak üzere bir fiyat veriyorlar sizde alıyorsunuz hepsi bu. Bir numara veriyorlar ve sizde bu numara ile ürününüz nerde takip edebiliyorsunuz. Beklerken içiniz rahat oluyor böylece. Kredi kartı güvenliği konusuna gelince ülkemizde internet bankacılığı en güvenilir banka Garantinin adını koyduğu bir ortamda hiçbirşey olacağını sanmıyorum. Zaten asıl mesleğim sistem mühendisliği ki o tarz bilgiler şifrelenerek ve çok güvenli bir sistemle gönderilip alınıyor artık hiçbir kuşkum olmadığı için ben aldım.

Aldığım makina nikonun bir modeli burada isim vermeyeyim ama bir kaç mağazada fiyatları 4 hatta 5 alt modeli ile aynı fiyata maal oldu. 10 veya 15 gün içindede kapımda olacak ve teslim alacağım hepsi bu kadar. Son vergi bindiriminden sonra inanıyorumki makine almak çok zorlaşacak. ben uzun zamandır korkuyordum nasıl olur olurmu yapabilirmiyim diye gelirmi diye...çok basit hızlı ve güvenli bir şekilde makinemi aldım. Umarım sizlerde değerlendirirsiniz.

Görüşmek üzere...

#karbey' tarafından 26.04.2005 20:32:17 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 26 Nisan 2005, 20:28 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

Centurion çok teşekkür ederim. En güzeli dediğin gibi hesaplattırıp kıyaslamak.

 

Tarih: 27 Nisan 2005, 18:02 - İp: yok
karbey
karbey (üye)
Ankara / Amatör

centurion Öncelikle sevgi ve selamlarımı iletiyorum.
okarademir elbette haklısın yanlış anlama yok arkadaşım doğru olanda bu. Haklısın.

Ne garanti ile nede Amerika daki bu sitelerle hiçbir ahbaplığım maalesef mevcut değil keşke olabilseydi ) İnan herkeze beleş kamera dağıtırdım. bu soru nun cevabını zaten bir önceki cevabımda yazmıştım ama anlamamışsın sanırım. İnsanlara sadece kendiminde gittiği bir yolun olduğunu göstermek istiyorum o kadar. Mantıklı gelen kendi iradesiyle hesaplı gelirse alır diyorum. Belkide benim izlediğim yol yanlış olanıdır centurion. Keşke insanların bir birine yardımcı olma çabalarını anlayabilsek, doğru yada yalnış olduğunu ondan sonra analiz edebilsek. Yuvarlak laflar etmedim yalnızca yönlendirirken model belirtmek gereği hissetmedim ama tüm detaylarını vereyim, aslında senin gibi yaklaşmak çok doğru bence neler neler oluyor internette ve hayatta incelemek hemen güvenmemek gerekiyor sevgili dostum. suysal1 arkadaşım formlarda seni sıkça okuyorum bu vesile ilede merhabalaşmış olduk. Fotografla uğraşan herkesi selamlıyorum ve seviyorum...

 

Tarih: 27 Nisan 2005, 19:11 - İp: yok
karbey
karbey (üye)
Ankara / Amatör

( Yukarının devamı )

Bu arada ben wolfcamera diye bir mağazadan Nikon aldım, Bana yollanan mail faturasını YUVARLAMADAN ) Aşağıda döküyorum... Rakamları Türk lirasına çevrilmiş halidir. TL yani.

Nikon Coolpix 7600 7.1 Mp Digital Camera - NEW! Wolf Camera 1
Order Subtotal: 524.61
US Shipping & Handling 0.00
International Shipping & Handling 34.25
Customs, Duties, Taxes and Insurance 94.50
( Toplam rakam alttaki oluyor tüm masraflar dahil )
Order Total: 625.75

Ayrıca sipariş takip numaram var ama onu vermeyeyim artık.
kredi kartımdanda 3 gün sonra bu rakamı çektiler...
ve sanırım 200 doların altındaki ürünlerdede çook az bir gümrük varmış sadece başkasından duydum tabii bunu !

Ben bunu yaşadım diğerleri nasıldır ne kadardır garanti dolandırıcımıdır, Amerika kötümüdür iyimidir,bilmiyorum inanın.

Tekrar hepinize sevgiler arkadaşlar...

 

Tarih: 27 Nisan 2005, 19:12 - İp: yok
karbey
karbey (üye)
Ankara / Amatör

Bu arada bu makine 7.1 mp ve yeni üretildiği için internette Türkiyede bulamamıştım, bu olay 15 gün kadar oldu belki şimdi gelmiştir bilemiyorum bunu belirtmek istedim. Ayrıca bir kaç yerde Teknosa ve birkaç yerde 4 mp likleri yaklaşık 600 milyona geliyordu yada 5 mp likleri. karşılaştırdığım zaman olan oldu yani anlayacağınız. Haa biri çıkar derkiiii kardeşim seni kandırmışlar bu makineler çok daha ucuz olabilir olabilir. Sadece paylaşmak adına hareket ediyorum, kimseyi üzmek, Kırmak ve sıkıntı yaşamak istemiyorum. Bizler fotografla yani bir sanatla uğraşan insanlarız ruhumuz ince ve iç dünyamız geniş tir bizlerin. Birbirimizi sevmek zorundayız bazen forumda birbirleri ile kavga eden insanlar görüyor ve çook üzülüyorum. Küçücük gereksiz şeylerden dolayı buna çok üzülüyorum.
İsterimki netfotograf com alilesi olarak çook şeyler yapalım buluşalım tanışalım geziler düzenliyelim fotograf çekelim amaaa çook denendi olmuyor olmuyor olmuyor işte ) O yüzden hiç girmiyorum oralara.

Hepinizi tekrar saygıyla selamlıyor muhabbetimizin bol olması dileğiyle diyorum...

 

Tarih: 27 Nisan 2005, 19:21 - İp: yok
guronline
guronline (üye)
Yurtdışı / Amatör

ben nezamandır amazon.com dan nasıl elektronik alırım diye düşünüp dururken karbey arkadas imdada yetişmiş,teşekkür ediyorum kendisine...amazon türkiyeye elektronik eşya göndermiyordu...ama bu hafta sipariş ettiğim kitap elime ulaştı.bu yüzden amazon.com a yabancı değilim.banka aracılığı ile artık elektronikte getirtebiliriz..
biraz önce 300D ile kıyas yaptım...hepsiburada da makine 2,096 ytl , amazonda 1,482 ytl.aslında ucuz sayılır.ama garantisi sadece abd de geçerli o başka mevzu...

 

Tarih: 27 Nisan 2005, 21:54 - İp: yok
guronline
guronline (üye)
Yurtdışı / Amatör

amazon.com dan toplamda 53,98$ a aldığım kitabı garanti üzerinden almak istediğimde fiyat 83,89$ oluyor.yani 30$ garanti kendine pay çıkarıyor anlaşılan...

 

Tarih: 27 Nisan 2005, 22:09 - İp: yok
özgür
özgür (üye)
Çanakkale / Amatör

Arkadaşlar yurt dışından makina getirtilmesi söz konusu olunca adı geçen ülkeler daha çok Amerika, İngiltere ve Japonya. Malumunuz bizim insanlarımızın en çok ilişki içinde bulunduğu ülke Almanya. Almanya'dan bir tanıdığın getireceği dijital fotoğraf makinasının fiyat açısından bize bir avantajı olmuyor mu? Bir de sanırım bir markanın üretimi hangi ülkedeyse o ülkede daha ucuza satılıyor. Hangi markanın hangi ülkede üretildiğini, daha doğrusu hangi markayı hangi ülkede daha ucuza bulmanın mümkün olduğunu bilen arkadaşlar paylaşırsa sevinirim..

 

Tarih: 27 Nisan 2005, 22:52 - İp: yok
karbey
karbey (üye)
Ankara / Amatör



Guronline ben teşekkür ederim kardeşim.
Biliyorsunki Türkiyede şuanki fiyatlar üzerine %20 arttırım geldi yani fiyatlarda bir oynama olacak zaten umarım amazon ve diğerleri daha hesaplı gelmeye devam eder bir problem olmaz. Türkiyedeki ürün garantisi konusunda ben zaten çok umutlu değilim çünkü biliyorsunki herşey bizim ülkemizde kullanıcı hatası zaten bir sıkıntı olunca servise bi zsürü para ödüyoruz

Asıl ben seni tebrik ediyorum kardeşim çok iyi bir noktayı bulmuşsun demekki Garanti bankası dışında girersek fiyatlar daha ucuz olabiliyor... umarım hep böyle olur ve bir değişiklik getirmezler bunlara, olayın en güzeli Türkiye de bişeyi aldığın zaman oraya takılır buraya takılır kargoda bekler ürünün nerede olduğunu bilmezsin orayı ararsın burayı ararsın... En güzeli takip numaranla takip edebilmek.
sen garanti bankası dışında girerekmi hesaplattın daha ucuz olan fiyatı dostum ? Bazı ürünlerde inanılmaz ucuz olabiliyor ama bazıları Türkiye fiyatına yakın olabiliyor buda sanırım o ürünün üretim adededi gidiş hızı popülerliği ile alakalı diye düşünüyorum.

Kendine iyi bak saygılar dostum...

 

Tarih: 28 Nisan 2005, 01:48 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

Sevgili Karbey,
"Türkiyedeki ürün garantisi konusunda ben zaten çok umutlu değilim çünkü biliyorsunki herşey bizim ülkemizde kullanıcı hatası zaten bir sıkıntı olunca servise bi zsürü para ödüyoruz "

Seni bu yargıya vardıran olayları benimle paylaşır mısın?

 

Tarih: 28 Nisan 2005, 02:46 - İp: yok
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

Guronline;

EOS 300D kit Aydınlar'da 12x146 toplam 1.750 YTL yanında da 256 MB CF kart hediye. Metro fotoğrafta da 10x171 YTL.
270 YTL ucuz olsun da peşin olsun, yanında da CF kartı olmasın, hatta garantisi de olmayıversin canım diyorsan sen bilirsin.

Karbey,

Madem sen kendi yaşadığın örneği vermişsin ben de kendi başıma geleni anlatayım. Pentax optio555 makinemi aldıktan on ay sonra bir gün açtığımda ekrana görüntü gelmedi. Yetkili servise götürdüm. Durumu izah ettim.Hiçbir soru sormadıkları gibi son derece yakınlık gösterdiler. Sadece garanti belgemi kontrol edip makineyi aldılar ve 1 hafta sonra bana haber vereceklerini söylediler. 1 hafta sonra da arayıp makinemin hazır olduğunu bildirdiler. Arızanın shutterdan kaynaklandığını shutter'ı komple değiştirdiklerini söylediler ve sapasağlam teslim ettiler. Shutter deyip de geçme, garantisiz olsaydı cebimden ne kadar çıkacağını Burkay hocam yaklaşık olarak söylerse hepimize de örnek olur. Uzun lafın kısası ben üç kuruş için bu işlere girmemenizi tavsiye ederim. Amerika'dan direkt getirme imkanınız varsa Türkiye'ye göre %30-40 daha ucuza getirebilirsiniz ki bu durumda belki garantisiz olma riski göze alınabilir ama bu yolu bence hiç denemeyin. Pişman olabilirsiniz

 

Tarih: 28 Nisan 2005, 12:09 - İp: yok