karbey
karbey (üye)
Ankara / Amatör

Yurtdışı Süper Fiyat Çook Kolay...

Merhaba sevgili arkadaşlar.

Burada hepimiz fotografa gönül vermiş insanlar olarak maddi tüm zorluklara rağmen fotografın o güzel dinyasını keşfetmeye çalışıyoruz. Ama maalum Türkiye deki fiyatlar biraz pahalı olabiliyor ki bugün duyduğuma göre %20 daha fazla ödeyeceğiz. Sizlere Garanti bankasının sitesinden girerek Türkiyeye henüz gelmemiş bir modeli eki modelleriyle aynı fiyata ve çok güvenli aldığımı söylemek istiyorum. wolfcamera diye bir site garanti bankasının altında açılıyor ve istediğiniz ürünü tıklayıp alıyorsunuz Türk lirasına çevirip tüm vergiler gümrük ulaşımda dahil olmak üzere bir fiyat veriyorlar sizde alıyorsunuz hepsi bu. Bir numara veriyorlar ve sizde bu numara ile ürününüz nerde takip edebiliyorsunuz. Beklerken içiniz rahat oluyor böylece. Kredi kartı güvenliği konusuna gelince ülkemizde internet bankacılığı en güvenilir banka Garantinin adını koyduğu bir ortamda hiçbirşey olacağını sanmıyorum. Zaten asıl mesleğim sistem mühendisliği ki o tarz bilgiler şifrelenerek ve çok güvenli bir sistemle gönderilip alınıyor artık hiçbir kuşkum olmadığı için ben aldım.

Aldığım makina nikonun bir modeli burada isim vermeyeyim ama bir kaç mağazada fiyatları 4 hatta 5 alt modeli ile aynı fiyata maal oldu. 10 veya 15 gün içindede kapımda olacak ve teslim alacağım hepsi bu kadar. Son vergi bindiriminden sonra inanıyorumki makine almak çok zorlaşacak. ben uzun zamandır korkuyordum nasıl olur olurmu yapabilirmiyim diye gelirmi diye...çok basit hızlı ve güvenli bir şekilde makinemi aldım. Umarım sizlerde değerlendirirsiniz.

Görüşmek üzere...

#karbey' tarafından 26.04.2005 20:32:17 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 26 Nisan 2005, 20:28 - İp: yok
karbey
karbey (üye)
Ankara / Amatör



Sevgili dostlar sanırım ne demek istediğimi anlamış değilsiniz..

Ben o yada bu modelden bahsetmediğim zaman bir arkadaş kızdı yuvarlak konuşuyo model vermiyo dedi model verincede başka modelleri kıyasladınız. Bana nikonun colpix 7600 ü bu fiyata Türkiyede bulun alayım bir kaç tane. Ayrıca herkez girip alsın demiyorum.

Benim bu güne kadar bırakın garantiyi işyerimi soydular 10 milyarlık mal gitti adamlar 1 milyar 100 milyon para verdiler. Senin garanti iyi çalışmış olabilir Burkay hocamda sağlam biri olabilir ama genel kanıdır bu ilkemizde tüketici haklarını bu kadar iyi biliyorsak neden para vererek Türkçe kullanım klavuzu alıyoruz. Bu adamlar Türkçe kullanım klavuzunu ürünün yanında vermek zoooooooorrrrrrundalarrrrrr. Varmı birde gelin dava açalım diyen.

Bu güne kadar 11 yıl içinde 3 defa makinalarım arızalandı ve hepsini cebimden ödedim. Hemde gıkımı bile çıkaramadım.
Canon 300D ne kadardır bilmem dostum ben nikon aldım söylediğim fiyata aldım ve bozulursada ben buna razıyım bu kadar bunu anlamanızı beklemiyorum ama sadece yaptığım alışverişi açıkladım kimine mantıklı gelir kimine gelmez. Karşılaştırmayı burada değil sayfada yapmanı beklerdim. İyi yada kötü ben buna razı olarak aldım ne yapıyım şimdi canon Eos 300D aynı fiyata yuaklaşıkmış diye aldığım makineyi gerimi göndeyerim.
Sanırım paylaşım konusunda hatalı davrandım. Hepinizden özür diliyorum sevgili dostlarım, Birdaha susarım sadece formları okurum... Teşekkür ediyorum hepinize . Işığınız bol olsun, Sevgiler...

 

Tarih: 28 Nisan 2005, 12:41 - İp: yok
guronline
guronline (üye)
Yurtdışı / Amatör

arkadaslar;
ben 300d yi sadece kıyas olması açısından örnekledim.aydınlar ve metro nun fiyatlarımdan haberim var...bu alışverişin menfii yönü normalde amazon dan ttoplamda 53,98 $ a aldığım ürün garanti ile aldığımda 83 küsür $ a geliyor.yani bu fiyat farkı 300d de olmasaaydı fiyat ucuz du bence...ama şimdi mantıklı olan tabi %20 enkazı üzerimizde kalmadan türkiyeden makine almak diye düşünüyorum...
ayrıca karbey in dediği "türkiyede garantili mal" konusunda fikirlerim aynı..bence tüketici olarak hakkımızı arayamıyoruz.
herkese teşkkürler...unutmadan sanada tşekkür ederim bitpire...

 

Tarih: 28 Nisan 2005, 13:22 - İp: yok
özgür
özgür (üye)
Çanakkale / Amatör

Karbey benim gözlemlerime göre fiyatlar % 20 artmış değil. Duyumlarım da dijital fotoğraf makinalarının ÖTV'den etkilenmeyeceği yönünde. Fiyatların arttığı ya da artacağına dair resmi kaynaklı bir bilgi var mı elinde?

 

Tarih: 28 Nisan 2005, 13:42 - İp: yok
centurion
centurion (üye)
İstanbul / Meraklı

karbey hepsi neyse de şu "ışığınız bol olsun" dileğini anlayamadım??? benim bildiğim, bir kesim ölenin ardından ışığı bol olsun diyo, nur içinde yatsın manasında...
anlaşılan sen de bizi garanti ayaklarına yolcu etmeye niyetlisin?
şaka bir yana, hayırlı olsun makinen. bana açıkçası çok da cazip gelmedi oradaki fiyatlar. en azından benim baktığım marka ve modellerin fiyatları türkiyedekinden çok da ucuz değil. bu nedenle burada bizzat elimle, gözümle inceleyerek alma taraftarıyım.
diğer taraftan ise, ÖTV artışı daha önce de defalarca açıklandığı üzere, FOTOĞRAF MAKİNLERİNİ KAPSAMIYOR. yani, kur artışı falan olmazsa, fotoğraf makinelerinin fiyatlarında artış falan yok... tam tersine düşmesi bekleniyor...

 

Tarih: 28 Nisan 2005, 13:51 - İp: yok
alito
alito (üye)
İstanbul / Amatör

yurtdışı sitelerden mal getirtmenin kağıt üzerindeki avantajlarından hepimiz haberdarız.Karbey de daha makine gelmeden herşey sorunsuz olmuş bitmiş gibi anlatıyor inşallah da öyle olur ama erken değil mi yorumlar için?Makine ek masrafsız ve sorunsuz olarak eline geçince yazarsa sevincini paylaşmaktan mutluluk duyarız biz de.

 

Tarih: 28 Nisan 2005, 14:02 - İp: yok
karbey
karbey (üye)
Ankara / Amatör

karbey,

ben asagidaki mesaji sizin actiginiz topic altina yazmaya calistim fakat bir turlu gonder tusu calismadi. rica etsem siz benim ismimi vererek gonderebilirmisiniz,

tesekkur ediyorum.

emre

----------------------------

selamlar karbey ve arkadaslar,

oncelile karbeye tecrubesini paylastigi icin tesekkur ediyorum.
belki bir cok arkadas zaten garanti bankasinin bu hizmetini biliyordu fakat en az bilenlerin sayisi kadar bilmeyenlerin oldugunu tahmin ediyorum. Ayrica bazi arkadaslarin suphelendigi gibi karabeyin bu hizmeti anlatmakta nokta kadar menfaati olamaz, zira ne garantinin ne wolfcameranin referans ver kazan mantiginda bir calismasi yok. Fakat karbey tecrubesini paylasmakta erken davranmis keske urun eline ulastiginda tum sureci (kac gunde geldi , bir yerleri aramak zorunda kaldimi, evine kadar geldimi yoksa gumrukten gidip almak zorunda kaldimi vs) gibi onemli detaylarida anlatabilirdi. Zira donanimhaber.com isimli forum sitesinde Amerikadan guvenli alisveris bolumunde sirf bu konu uzerinde onlarca arkadas tartisiyor ve bu insanlar bu sekilde siparis verip yaklasik bir aydir bekleyen insanlar. Yani benim tahminim o ki garatili alisverste sandiginiz kadar kolay olmayacak. Olayin ikinci ayagi ise verdiginiz fiyatin hernekadar turkiye fiyatlarina gore ucuz olsada bulabileceginiz en ucuz fiyat olmadigi, zira asagida bu urun icin amerikadaki belli basli online sitelerin fiyatlarini veriyorum

http://www.bizrate.com/digitalcameras/pid290788162/compareprices__sfsk--5__sort--7.html

gordugunuz uzere sizin alisveris yaptiginiz wolfcamera da bile urun 380$

sizin verdiginiz fiyatla (kargo gumruk vs eklenmeden onceki fiyat) epey farki var. bu fark hic suphesiz buyuk oranda garanti bankasinin ve wolfcameranin aralarinda paylastiklari komisyon.

 

Tarih: 28 Nisan 2005, 15:26 - İp: yok
karbey
karbey (üye)
Ankara / Amatör

Simdi gelelim daha ucuza nasil ve nerden alabilirdik. www.etradecenter.us amerika merkezli turk sitesinden bu urunu hersey dahil (evinize teslim, teslim suresi 8-14 gun)
ve kredi karti kullanmak zorunda kalmadan havale/ eft veya elden odeyerek 521$ a almaniz mumkun. Zira netfotograf camiasindan bu site araciligiyla fotograf makinasi sahibi olmus bircok arkadas var. Maksat bilgiyi paylasmak

tum arkadaslara saygilarimi iletiyorum

( ENELACZ İSİMLİ ARKADAŞIMIZIN MESAJ KUTUMA ATMIŞ VE BENDEN YAYINLAMAMI İSTEDİĞİ YAZI YUKARIDADIR )

Bu arada arkadaşlar ben ürünün problemsiz elime ulaştığını yazmadım ! Sadece problemsiz bir şekilde bu süreci geçtiğimi anlattım, Ürünün gelmesi ile ilgili bir sıkıntı yaşarsam zaten bunu acill olarak hemen formlara bildiririm, Çünkü buda bir tecrübedir şu ana kadar yaşadıklarımı nasıl yazdıysam onuda yazarım sanırım bazı arkadaşlarım bu kısmı atlamış.

Sonuç olarak uzatmaya gerek varmı yokmu bilmiyorum, Benim yaşadıklarım bu diyorum sadece hadi gidin hemen oradan alın durmayın falan demiyorum.
Umarım ne demek istediğimi ve paylaşmak adına yaşadıklarımı yazdığımı anlıyorsunuzdur. Ancak sanırım bir daha bazı konularda paylaşımcılık tarafımı kısıtlayacağım. Yalnızca fotograflarımı koyup yorumlar yazacağım.
HEPİNİZE TEKRAR SEVGİ VE SAYGILARIMLA...
Bu arada " ışığınız bol olsun " Bir şaire yüreğine sağlık demek gibi birşeydir bunuda açıklamak zorunda kaldığım için üzgünüm.

 

Tarih: 28 Nisan 2005, 15:33 - İp: yok
centurion
centurion (üye)
İstanbul / Meraklı

offf... sevgili karbey, böyle herşeye üzülürsen hayat çekilmez arkadaşım. "bunu yazdığım için üzgünüm, bunu burda açıkladığım için üzgünüm..." ne bu arkadaşım yaaa??? relax biraz... yazdıysan yazdın, n'olmuş yani? başkası dabaşka birşey yazar. bak, burkay "usta" da her bir şey yazıyor, hiç de üzüldüğü falan yok!

 

Tarih: 28 Nisan 2005, 16:12 - İp: yok
özgür
özgür (üye)
Çanakkale / Amatör

www.etradecenter.us'un üslendiği işe karşılık web sitesi çok amatör geldi bana ve hiç güven vermedi.. Fiyatların da uygun olduğunu söyleyenemez.. Burdan alış-veriş yapan arkadaşımız var mı?

 

Tarih: 29 Nisan 2005, 01:35 - İp: yok
enelacz
enelacz (üye)
Ankara / Amatör

selamlar ozgur,

ben baska bir topic altinda yazmistim ama sordugun icin tekrar burda yaziyorum. ben kendim etrade den canon IS aldim, herhangi bir sorun yasamadan elime gecti. bana toplam maliyeti 460$ oldu ve elime gecmesi 10 gun surdu. ardindan arkadasa canon 20d aldik, ayni sekilde onun sipariside yaklasik 10 gunde geldi ve ona maliyeti
canon 20d lens kit + 1 GB sandisk ultra II CF toplamda hersey dahil : 1740$ a geldi ki arkadas bu makinayi turkiyede cok arastirdi, buldugu fiyatlar
(sadece makina lens kit, yani 1 GB CF haric ) 1700 euro + KDV ~ 2580$

civari arada 800$ lik devasa bir fark var ve bunun ustune birde 100$ civari ki bu etrade fiyati 1 GB compact flash geliyor.

yani yaklasik 900$ arkadas kar etti, daha ne olsun
bilmiyorum sen hangi fiyata kiyasla arada cok fark yok dedin ama ben tanidigim, bisey almak isteyen herkesi artik buraya yonlendiriyorum, binevi bu kadar ucuza getirmenin geri odemesi denebilir

herkese siddetle tavsiye ediyorum

emre

 

Tarih: 29 Nisan 2005, 04:39 - İp: yok