karbey
karbey (üye)
Ankara / Amatör

Yurtdışı Süper Fiyat Çook Kolay...

Merhaba sevgili arkadaşlar.

Burada hepimiz fotografa gönül vermiş insanlar olarak maddi tüm zorluklara rağmen fotografın o güzel dinyasını keşfetmeye çalışıyoruz. Ama maalum Türkiye deki fiyatlar biraz pahalı olabiliyor ki bugün duyduğuma göre %20 daha fazla ödeyeceğiz. Sizlere Garanti bankasının sitesinden girerek Türkiyeye henüz gelmemiş bir modeli eki modelleriyle aynı fiyata ve çok güvenli aldığımı söylemek istiyorum. wolfcamera diye bir site garanti bankasının altında açılıyor ve istediğiniz ürünü tıklayıp alıyorsunuz Türk lirasına çevirip tüm vergiler gümrük ulaşımda dahil olmak üzere bir fiyat veriyorlar sizde alıyorsunuz hepsi bu. Bir numara veriyorlar ve sizde bu numara ile ürününüz nerde takip edebiliyorsunuz. Beklerken içiniz rahat oluyor böylece. Kredi kartı güvenliği konusuna gelince ülkemizde internet bankacılığı en güvenilir banka Garantinin adını koyduğu bir ortamda hiçbirşey olacağını sanmıyorum. Zaten asıl mesleğim sistem mühendisliği ki o tarz bilgiler şifrelenerek ve çok güvenli bir sistemle gönderilip alınıyor artık hiçbir kuşkum olmadığı için ben aldım.

Aldığım makina nikonun bir modeli burada isim vermeyeyim ama bir kaç mağazada fiyatları 4 hatta 5 alt modeli ile aynı fiyata maal oldu. 10 veya 15 gün içindede kapımda olacak ve teslim alacağım hepsi bu kadar. Son vergi bindiriminden sonra inanıyorumki makine almak çok zorlaşacak. ben uzun zamandır korkuyordum nasıl olur olurmu yapabilirmiyim diye gelirmi diye...çok basit hızlı ve güvenli bir şekilde makinemi aldım. Umarım sizlerde değerlendirirsiniz.

Görüşmek üzere...

#karbey' tarafından 26.04.2005 20:32:17 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 26 Nisan 2005, 20:28 - İp: yok
karbey
karbey (üye)
Ankara / Amatör



#karbey' tarafından 26.04.2005 20:31:35 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 26 Nisan 2005, 20:31 - İp: yok
cio
cio (üye)
İstanbul / Meraklı

merhaba,

olayin garanti bankasiyla alakasini anlayamadim.bukonuyu acarmisiniz?

 

Tarih: 27 Nisan 2005, 13:58 - İp: yok
centurion
centurion (üye)
İstanbul / Meraklı

pek bir alakası yok. sadece garanti bankasının kurudğu garantili alışveriş diye site üzerinden bağlantı verilmiş o kadar. ayrıca o sitedeki fiyatları inceledim. gümrüğüdür, kargosudur derken çok da ucuza gelmiyor fiyatlar. misal, konica minolta z5 için 925 ytl çıktı fiyat. e, zaten türkiyede de o civarda. üstelik USA değil türkiye garantili olarak ve hatta peşin fiyatına taksitli bile alabilirsiniz burada...

 

Tarih: 27 Nisan 2005, 14:21 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

Kredi kartı bilgilerinin başkalarının eline geçmesinden korkmayın. Sanal kart kullanıyorum. Limiti kendin belirliyorsun. Kredi kartına bağlı fakat farklı bir kredi kartı numarası vererek limiti asıl kredi kartından dildiğin gibi aktarıp geri çekebiliyorsun. Önemli olan malı teslim etmenin güvenirliği. Onda da problem olmadığına göre . En fazla 21 gün içinde elimize ulaşıyormuş. Bu da bir kolaylık. Garanti konusunu dert etmezseniz tabi.

 

Tarih: 27 Nisan 2005, 14:47 - İp: yok
okarademir
okarademir (üye)
Balıkesir / Amatör

ARKADAŞLAR BEN BALIKESİRLİYİM VE GÖRMEDEN İSTANBULDAN MAKİNA ALDIM VE BİR SÜRÜ SORUN YAŞADIM. BİRDE YURTDIŞINDAN ALMAYI HİÇ DÜŞÜNEMİYORUM.

BENCE BUGUN YURTDIŞINA 400 YTL Yİ VEREBİLEN, 500 YTL Yİ YURT İÇİNDEKİ MAKİNAYA 2 SENE GARANTİLİ OLARAK HAYLİ HAYLİ VERİR.

BENCE 50-100 FAZLA VERİP GARANTİLİ MAL ALMAK VE PROBLEM ÇIKTIĞINDA KARŞINDA BİR MUHATABINI BULABİLMEK EN GÜZELİ.

UZUN LAFIN KISASI 3-5 KURUŞ AZ VEREYİM DİYE 300 - 500 YTL NİN ARKASINDAN AĞLAMAMK EN GÜZELİ

 

Tarih: 27 Nisan 2005, 16:05 - İp: yok
centurion
centurion (üye)
İstanbul / Meraklı

ne yaptınız makineyi sevgili okarademir?
ideefixe'e telefon ettiniz mi? bence değiştirirler, bastırın biraz.
kolay gelsin...

 

Tarih: 27 Nisan 2005, 16:22 - İp: yok
karbey
karbey (üye)
Ankara / Amatör


Sevgili arkadaşlar,
Yalnızca kendi test ettiğim yöntemi anlattım size, Birisinden duymadım yada bir yerde okumadım direkt kendim denedim, Ayrıca fiyatlar aynı diyen bir arkadaşımvar belki birkaç modelde aynı olabilir dikkat etmemişim ama ben nikon serisi bir model aldım Türkiyede henüz yokmuş vee tahmini geliş fiyatının herşey dahil çook altında aldım, Ayrıca Türkiye deki garantiye cidden bu kadar inanıyormusunuz sizler ben yıllardır hiçbir elektronik cihazda kullanıcı hatası olmayan hiçbirşeyle karşılaşmadım!!! Yani makinanız kutunun içerisinde kendiliğinden bozulsa bile deniyorki " Hayır kullanıcı hatası makine kutu içinde durmasaydı bozulmazdı"
Yinede bazı modellerde cidden çok iyi fiyatlar olduğuna inanıyorum sadece bir tavsiye bakın aklınıza yatarsa çekinmeyin söylemek istediğim şey bu. Ayrıca bildiğim kadarıyla daha önceden Türkiyeye satış yapılmıyordu Garanti bankası bu şirketlerle anlaşmış sanırım komisyon gibi bişey alıyordur.
Sadece bu işe gönül veren kardeşlerime maddi açıdan nasıl bir avantaj sağlanabilir bunun sıkıntısını duyduğum için. Keza belki bizim rahatça alabildiğimiz bir makine için yıllarca uğraşan didinen insanlar olabilir. umarım herkez istediği makineye kavuşabilir, Yıllarca bunun acısını çekmiş birisi olarak iyi bilirim bu durumları.
Kendinize çook iyi bakmanız dileğiyle...

 

Tarih: 27 Nisan 2005, 16:57 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

Karbey sana teşekkür ederim arkadaşım. Yalnız senden ricam var.Ben sipariş vermek istiyorum . Fakat neler aldığını ve sana geliş maliyetini tek tek yazar mısın? Türkiyede şu fiyata , sana geliş fiyatı şu diye ... Ne kadar avantaj sağlandığını görmem açısından.

 

Tarih: 27 Nisan 2005, 17:21 - İp: yok
okarademir
okarademir (üye)
Balıkesir / Amatör

sayın karbey,

sitenin amacı birbirimize yardımcı olmak. biz zaten senin bu amaçla bunları yazdığını biliyoruz ve teşekkür ediyoruz. biz de aynı şekilde dfm almak isteyenlere yardımcı olması amacıyla kendi fikirlerimizi beyan ediyoruz. amacımız kimseyi kötülemek değil.

saygılar...

 

Tarih: 27 Nisan 2005, 17:22 - İp: yok
centurion
centurion (üye)
İstanbul / Meraklı

sevgili suysal1,
http://www.garanti.com.tr/e_ticaret/duwi/index.html
adresinden sol taraftaki ritzkamera'yı tıkla. marka ve model seç. otomatik olarak toplam maliyetini hesaplıyor. orda gördüğün parayı ödüyorsun, başkaca bir şey ödemek yok. fakat göreceksin ki, o maliyet türkiyedenkinden çok da düşük değil... bence getirtmeye değmez... ayrıca günahını almayayım ama bu karbey arkadaşımızın bu kadar ateşli bir şekilde o sitenin reklamını yapmasından da huylanmadım değil! mesela nikon getirttim diyor, modelini söylemiyor, kaça getirttiğini söylemiyor. yuvarlak laflar. ben size söylüyorum, konica minolta z5 925 ytl'ye geliyor. burda da o civarda. en fazla 20-30 ytl karınız olur!

 

Tarih: 27 Nisan 2005, 17:36 - İp: yok