etacarinae
etacarinae (üye)
Ankara / Meraklı

Fiyat Nasıl ? Ve Tavsiyeler ?

Arkadaşlar, hepinize merhaba. Daha önce fotoğrafçılık ile ilgili çok az deneyimim olmasına rağmen her zaman çok ilgimi çekmiştir ve artık öğrenmek istiyorum. Teknik olarak çok fazla bilgim olmadığından; ne istemem gerektiği konusunda fikir beyan etmem çok doğru olmaz ama çok meraklıyım ve dediğim gibi bu işi öğrenmek istiyorum. Öğrendiklerime göre benim gibi meraklılar için olmazsa olmaz konu makinenin ne kadar manuel kullanıma izin verdiği, bir de benim gibi acemilerin ilk isteyeceği, genellikle makinenin kasasının güzel olmasıdır. Genellikle güzel kasalı makineleri sony yapıyor gibi (özellikle T serisi bir kaç model) ama onun da Canon kadar teknik konularda başarılı olmadığını öğrenmiş bulunuyorum. Bende forumlardan ve diğer kaynaklardan yaptığım araştırmaya göre Canon’ cu olmaya çok yakınım. Yalnız Canon’ un hangi modeli ? Canon A95’ in su altı kabı olması ve su altı çekimine izin vermeside beni çok etkiledi, umarım çok ta kötü değildir. Benim şu anda fikrim Canon A95 ve Tayland’ dan 500 milyona buldum. Full manuel kullanıma izin verecek, diğer tavsiye edeceğiniz özelliklerle beraber, tekrardan kararsızlığa itilme ihtimalimi kabul ederek son tavsiyelerinize ve fiyat hakkında fikirlerinize çok ihtiyacım var. Makineyi en geç 2 gün içinde almak istiyorum. Tayland’ dan makine almak isteyen olursa elimden gelen yardımı yapmaya da hazırım. Tekrar herkese merhaba ve teşekkürler.

Tarih: 20 Nisan 2005, 13:40 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

Burkay, nedeni konusunda aydınlatır mısın? Etacarinae alacağın bir fotoğraf makinası. Moralini bozmaya değmez. s1 hakkında az atılıp tutulmadı. Ben hala memnunum makinadan. A95'te bir problem görmedim açıkçası. Burkay'ın açıklamasını bekle istersen . Bilmediğimiz bir şey var galiba.

 

Tarih: 27 Nisan 2005, 16:52 - İp: yok
etacarinae
etacarinae (üye)
Ankara / Meraklı

Canon A95 + tripod + makine için kılıf + 128 mb Kingston hafıza kartı = 535 milyona almış bulunmaktayım. İlgi ve yardımlarını esirgemeyen herkese teşekküler. Artık çekim teknikleri kısmına geçebilirim

 

Tarih: 2 Mayıs 2005, 12:03 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

Hayırlı olsun. Olay bundan sonra çok kolay mı Buraya kadar en zoru. Bundan sonraki aşamalar çok zevkli. Hele istediğin şeyi yapamaya izin veren bir makina olduktan sonra...

 

Tarih: 2 Mayıs 2005, 12:06 - İp: yok
etacarinae
etacarinae (üye)
Ankara / Meraklı

suysal1 çok teşekkür ederim, şimdi ki zorlu etap Türkçe kullanma kılavuzunu bulmak bundan sonra da yardımlarını esirgemezsin inşallah. sende hangi makine var, bir de tavsiye edeceğin kitap var mı ?

 

Tarih: 2 Mayıs 2005, 12:13 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

Her zaman yardımcı olmaya çalışırım. Bende s1 var. Burayı tıklayarak başlangıç için yaman gerekenleri acizane yazmıştım.

 

Tarih: 2 Mayıs 2005, 12:31 - İp: yok