etacarinae
etacarinae (üye)
Ankara / Meraklı

Fiyat Nasıl ? Ve Tavsiyeler ?

Arkadaşlar, hepinize merhaba. Daha önce fotoğrafçılık ile ilgili çok az deneyimim olmasına rağmen her zaman çok ilgimi çekmiştir ve artık öğrenmek istiyorum. Teknik olarak çok fazla bilgim olmadığından; ne istemem gerektiği konusunda fikir beyan etmem çok doğru olmaz ama çok meraklıyım ve dediğim gibi bu işi öğrenmek istiyorum. Öğrendiklerime göre benim gibi meraklılar için olmazsa olmaz konu makinenin ne kadar manuel kullanıma izin verdiği, bir de benim gibi acemilerin ilk isteyeceği, genellikle makinenin kasasının güzel olmasıdır. Genellikle güzel kasalı makineleri sony yapıyor gibi (özellikle T serisi bir kaç model) ama onun da Canon kadar teknik konularda başarılı olmadığını öğrenmiş bulunuyorum. Bende forumlardan ve diğer kaynaklardan yaptığım araştırmaya göre Canon’ cu olmaya çok yakınım. Yalnız Canon’ un hangi modeli ? Canon A95’ in su altı kabı olması ve su altı çekimine izin vermeside beni çok etkiledi, umarım çok ta kötü değildir. Benim şu anda fikrim Canon A95 ve Tayland’ dan 500 milyona buldum. Full manuel kullanıma izin verecek, diğer tavsiye edeceğiniz özelliklerle beraber, tekrardan kararsızlığa itilme ihtimalimi kabul ederek son tavsiyelerinize ve fiyat hakkında fikirlerinize çok ihtiyacım var. Makineyi en geç 2 gün içinde almak istiyorum. Tayland’ dan makine almak isteyen olursa elimden gelen yardımı yapmaya da hazırım. Tekrar herkese merhaba ve teşekkürler.

Tarih: 20 Nisan 2005, 13:40 - İp: yok
centurion
centurion (üye)
İstanbul / Meraklı

hadi canım sende! diye bir laf vardır...
başlangıç için a95 harika bir makine mi??? çok daha ucuza nice başlanguıç makineleri var. başlangıç için harika bir seçim idiyse, niye canon'un en çok satan modeli değil a 95? en çok satandan vazgeçtim, niye ilk 5'e bile girmiyor tüm canon modelleri içinde (diğer markaları işin içine katmıyorum bile!)? fotoğrafçılığa yeni başlayan birinin bu işi tam anlamıyla öğrenmesi senelerini alır. o zamana kadar da zaten yeni yeni modeller, yeni yeni teknolojiler ortaya çıkar. dolayısıyla, daha şimdiden miadını doldurmuş bir modeli, uzun yıllar kullanılacak bir aletmiş gibi düşünmek biraz saflık olur. döner lcd elbette güzel bir olay. ama eğer sadece döner lcd için dfm alınacaksa, çok daha uygun fiyata pentax vb. bir sürü makine var. arkadaş, amatör bir kullanıcı. onun ihtiyaçları, beklentileri farklı. eğer çok da usta işi bir makine alacak olsa zaten neylesin a95'i? gider bir dslr makine alır. dolayısıyla, elin güzelce a95'ine harika bir seçim, süper bir makine vb gibi ilahi sıfatlar yüklemeyelim. beklenti yüksek tutulursa, hayal kırıklığı da o denli büyük olur...

 

Tarih: 26 Nisan 2005, 09:42 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

hadi canım sende! diye bir laf vardır...
-İlk defa duydum bu lafı

başlangıç için a95 harika bir makine mi??? çok daha ucuza nice başlanguıç makineleri var. başlangıç için harika bir seçim idiyse, niye canon'un en çok satan modeli değil a 95? en çok satandan vazgeçtim, niye ilk 5'e bile girmiyor tüm canon modelleri içinde (diğer markaları işin içine katmıyorum bile!)?

-Sen istatistiklere takıl. Ben bu makinayı kullandım. Ful manuel ayarları olan kendini geliştirmek istetyenler için en uygun makina bence. Sence olmayabilir. Bu forumda konu açıldıysa herkesin fikrini almak için açılmıştır. Ben kendi fikrimi yazmak için senin icazetine muhtaç değilim. Fikrimi yazmışım. İster kabul eder ister etmez.

fotoğrafçılığa yeni başlayan birinin bu işi tam anlamıyla öğrenmesi senelerini alır. o zamana kadar da zaten yeni yeni modeller, yeni yeni teknolojiler ortaya çıkar. dolayısıyla, daha şimdiden miadını doldurmuş bir modeli, uzun yıllar kullanılacak bir aletmiş gibi düşünmek biraz saflık olur.

-Öğrenme işi zeka ve yetnek ile ilgili bir şey. Belki 1 ayda, belki 8 ayda, belki 12 ayda öğrenecek .Onu kestirmen biraz zor. Miadını doldurmuş mu?... Makinanın uzun süreli kullanamayacağını düşünmek saflığın alası olur.


döner lcd ....

-Yani inanamıyorum nereden nereye getirdin konuyu. Ben kişilerle değil de fikirlerle uğraşmayı yeğliyorum. Üslubun tuhaf geldi. İlahi sıfat yüklemek Çok komik ... Etacarinae'nin açtığı konuya göre konuşuyoruz unuttun galiba


#suysal1' tarafından 26.04.2005 11:06:40 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 26 Nisan 2005, 10:24 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

Bu başlık altında yazdığım yazıları tekrar okur musun? Nasıl anladın konuyu?

#suysal1' tarafından 26.04.2005 11:08:57 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 26 Nisan 2005, 10:48 - İp: yok
centurion
centurion (üye)
İstanbul / Meraklı

ben hiç bir zaman kimse fikrini açıklamasın demiyorum ki! tam tersine, kesin yargılara, mutlak ve tartışılmaz doğrulara karşıyım ben. burada da senin yaptığın bu. a95 süperdir, en iyidir, harika bir başlangıç makinesidir falan diyorsun diye ben o son cevabımı yazdım. yoksa dikkat ettiysen, herkesin zevki ve tercihi farklıdır mealinde mesajlar yolluyorum. bu şuna benziyor, elma mı iyidir armut mu? sen diyorsun ki armut daha iyidir, çünkü sapı daha uzundur, tadı da daha güzeldir. bu da bunun gibi bir şey... manuel ayar diyorsan, a75te de var. fotoğrafa yeni başlayan biri niye 2 katı para versin ki? elbette ki sadece fotoğrafçılığı değil, herhangi bir şeyi öğrenmek yetenek, heves vb ile ilgilidir ve sen 1 ayda öğrenirsin de ben 1 yılda öğrenemem. benim anlatmak istediğim, a95'in başlangıç için "en iyi" makine olduğunun mutlak bir doğruymuş gibi öne sürülmesinin yanlışlığı. tabii ki tercih arkadaşımızın, parayı bastırdıktan sonra istediğini alır. benim şahsi fikrim, başlangıç için bir dfm'ye bu kadar para vermenin doğru olmadığı yönündedir. 3-4 sene önce aldığı makineyi hala kullanan kaç kişi var? bunu uzun vadeli bir yatırımmış gibi görmek de yanlış. en fazla 3, bilemediniz 4 yıl sonra demode olacaktır bu makinelerin hepsi. çektiğiniz resimleri bilgisayarda görüntüleyemeyebilirsiniz bile, resim formatları değişeceği için. mmc kart denen olay da en geç 2 yıl içinde piyasadan silinecektir. 4 pilin getirdiği sıkıntıları hiç anmıyorum bile. canon'un bizzat kendisi mmc kart ve 4 pil olayından vazgeçti yeni modellerinde. teknoloji hızla değişiyorken, eski teknoloji bir ürüne bir çuval para vermek parayı sokağa atmak demektir. nokta!

 

Tarih: 26 Nisan 2005, 11:46 - İp: yok
etacarinae
etacarinae (üye)
Ankara / Meraklı

arkadaşlar hepinize yardımlarınız için teşekkürler. zaten bu foruma katılmasaydım büyük ihtimalle alacağım makine sony idi. çünkü neydi o zaman isteklerim, video çeksin, foroğraf çeksin, kasası güzel olsun, her şeyi olsun ... çünkü ben bir fotoğraf makinesi istiyorum. arada kaldığım iki makine arasındaki fikrime gelince; eğer ki Türkiyeden alsaydım büyük ihtimalle a520 alacaktım ama yurtdışından alıyorum ve a95 tercih etmemin sebebi aradaki çok az fiyat farkı. belki a520 daha yeni bir model ama ne bileyim döner lcd çok hoşuma gitti. zaten büyük ihtimalle canoncularda sınıfına göre bu kadar büyük kasa ve ağır makineyi, döner lcd' si gibi ekstrem bir aparatı olmadan satamayacaklarını bildikleri için koydular. ben sizin gibi bu işin üstadı olmadığım için teknik çok fazla detay inceleyip karar veremiyorum. En azından benim için önemlii kıstaslar, hem öğrenmemize izin verebilecek bir makine, hem de ilk makinemiz olması sebebiyle bazı aparatlarının ilginç ve fonksiyonel olmasıdır. mesela ben döner lcd ekran hayatımda hiç kullanmadım ama a95' i gördükten sonra mutlaka kullanmak istiyorum. sırf bu yüzden mi alıyorum, tabii ki hayır ama bir kaç tane kıstasım var iken bu da onlardan birisiydi. İlk şartım manuel kullanıma izin verebilmesi, ikincisi de teknolojik gelişmelerin çok fazla gerisinde kalmadan biraz da bana hitap edebilecek kasa seçimiydi ve galiba aradığımı buldum. zaten bir ürün alırken mesele de bu değilmidir. Hepsinde bir keşkemiz olacak ve asla her şeyi tam olan bir makine olmayacak !

 

Tarih: 26 Nisan 2005, 12:09 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

Güzel kardeşim Nikon veya Sony veya başka marka farketmez. Nikon deseydi iki seçenek verseydi ben olsaydım kesinlikle bunu seçerdim derdim yine. Arkadaşın alternatiflerine göre konuşmuyor muyuz? Önceki yazımda "Kesinlikle a95 derim." dedim. Çünki iki seçeneğe indirmiş. Deseydi ki Nikon 8800 mi? Olympus 8080 mi ? Ben yine diyecektim ki kesinlikle. Olympus 8080. Bunun neresi anormal ? Birileri de gelip diyecek ki sen yanlış yaptın falan filan. Sen şöylesin ben böyleyim... Armut elma... falan filan Kusura bakma ama bana anormal geldi. Ben ters tarafımdan kaltım herhalde bugün. virgül,

Geçengün bir veda yemeğindeyim. 30 senelik filmli makinayı kullanıyordu biri . Makina o kadar kocaman ki, şekli falan çok hantal ve komik idi Yani esikiyinceye kadar neden kullanmamayım ki makinayı ! 1,5 milyarı geçen harcama yapatım kendi makinama . Vadeli aldım, kartı pili derken ... Eskiden kullandığım filmli makinalrdan aldığım performansın fazlasını aldım makinamdan. Teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin benim ihtiyaçlarımı karşılamaya bozuluncaya kadar devam edecek ... vs. İsteyen istediğini almakta özgürdür. Onu aldı bunu yaptı ...diye yargılayamam. Etacarinae amacım sana yardım etmekti. Gaye anlaşılırsa sorun kalmayacaktır ... Gerisi masal . nokta.

#suysal1' tarafından 26.04.2005 12:29:43 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 26 Nisan 2005, 12:27 - İp: yok
etacarinae
etacarinae (üye)
Ankara / Meraklı

Konuyu açan ben olduğuma göre son noktayı benim koymam gerektiği kanısındayım. Yardımlarınız sayesinde çok fazla şey öğrendim ve bu kadar basit konulardan tatsızlık çıkmasını istemiyorum. Uzun incelemeler, eksileri, artıları ve yardımlarınız sonucunda alacağım makineye karar verdim. Kısmet olursa Canon A95 alacağım. Tekrar ve son kez herkese teşekkürler.
Umarım yakında bende diğer arkadaşlara yardım edebilecek seviyeye gelebilirim.

 

Tarih: 26 Nisan 2005, 15:19 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

Sevgili etacarinae,
Sanırım Canon yetkili servisi olarak son noktayı koymak bana düşer. Canon A95 Alma! git kendine canonun a95 modelinde özelliklere sahip başka bir markanın modelini al (örneğin Konica-Minolta ) ama a95 alma.

 

Tarih: 26 Nisan 2005, 21:16 - İp: yok
centurion
centurion (üye)
İstanbul / Meraklı

neden burkay usta, bir bildiğin mi var?

 

Tarih: 27 Nisan 2005, 09:00 - İp: yok
etacarinae
etacarinae (üye)
Ankara / Meraklı

burkay usta, tamam almayalımda galiba burada olan bize oluyor. biz sadece fikir ve tavsiyeler istedik ama sanırım konu olmaması gereken yerlere geldi. Gerçekten böyle olması hiç hoş olmadı. Makine falan almıyorum, benim sinirlerim inanın sizden daha çok bozuldu, yinede herkese teşekkürler.

 

Tarih: 27 Nisan 2005, 13:54 - İp: yok