etacarinae
etacarinae (üye)
Ankara / Meraklı

Fiyat Nasıl ? Ve Tavsiyeler ?

Arkadaşlar, hepinize merhaba. Daha önce fotoğrafçılık ile ilgili çok az deneyimim olmasına rağmen her zaman çok ilgimi çekmiştir ve artık öğrenmek istiyorum. Teknik olarak çok fazla bilgim olmadığından; ne istemem gerektiği konusunda fikir beyan etmem çok doğru olmaz ama çok meraklıyım ve dediğim gibi bu işi öğrenmek istiyorum. Öğrendiklerime göre benim gibi meraklılar için olmazsa olmaz konu makinenin ne kadar manuel kullanıma izin verdiği, bir de benim gibi acemilerin ilk isteyeceği, genellikle makinenin kasasının güzel olmasıdır. Genellikle güzel kasalı makineleri sony yapıyor gibi (özellikle T serisi bir kaç model) ama onun da Canon kadar teknik konularda başarılı olmadığını öğrenmiş bulunuyorum. Bende forumlardan ve diğer kaynaklardan yaptığım araştırmaya göre Canon’ cu olmaya çok yakınım. Yalnız Canon’ un hangi modeli ? Canon A95’ in su altı kabı olması ve su altı çekimine izin vermeside beni çok etkiledi, umarım çok ta kötü değildir. Benim şu anda fikrim Canon A95 ve Tayland’ dan 500 milyona buldum. Full manuel kullanıma izin verecek, diğer tavsiye edeceğiniz özelliklerle beraber, tekrardan kararsızlığa itilme ihtimalimi kabul ederek son tavsiyelerinize ve fiyat hakkında fikirlerinize çok ihtiyacım var. Makineyi en geç 2 gün içinde almak istiyorum. Tayland’ dan makine almak isteyen olursa elimden gelen yardımı yapmaya da hazırım. Tekrar herkese merhaba ve teşekkürler.

Tarih: 20 Nisan 2005, 13:40 - İp: yok
centurion
centurion (üye)
İstanbul / Meraklı

ixus serisi daha ufak, hafif ve manuel ayarları daha az. manuel odaklama, manuel diyafram aralığı ve enstantane hız ayarları yok.
a95 eskidi artık, onun yerine bu yıl çıkan a510 veya a520 de işinizi fazlasıyla görür. üstelik bunlar 2 aa pil kullandıkları için çok daha hafifler a75-85 ve 95'e göre. fiyatları da gayet uygun.

 

Tarih: 25 Nisan 2005, 09:03 - İp: yok
etacarinae
etacarinae (üye)
Ankara / Meraklı

centurion, ilgine sonsuz teşekkürler. kafam o kadar karıştı ki, valla parayı yolladım ama bir türlü teyit etmedim. makineyi kardeşim alacak o da benden yeterince sıkıldı. devamlı yeni model fiyatları soruyorum çocuğa senden son bir isteğim olacak, Canon almaya kesin karar verdim ve model sayısını da ikiye indirdim. Canon A95 ya da Canon A520 alacağım. ikisi arasındaki farkları detaylı olarak anlatırsan çok sevinirim. Canon A95' e karar vermemin asıl sebebi manuel kullanım olduğu için bunu göz önünde bulundurursan sevinirim. ilgine sonsuz teşekkürler. Hayırlısıyla az kaldı

 

Tarih: 25 Nisan 2005, 13:12 - İp: yok
centurion
centurion (üye)
İstanbul / Meraklı

ikisinin de temel özellikleri birbirine benziyor. 2si de ful manuel ayarlara sahipler. temel farklar ise, a520 3,9 mp, a95 5 mp. a95in lcd ekranı çevrilebiliyor, a520ninki sabit. a95in sensörü (ccd) daha büyük: 1/1.8". a520'ninki 1/2.5". ama buna karşılık a520'nin optik zoom'u 4x (35mm-140mm). a95'inki 3x (38mm-114mm). a95 mmc kart kullanıyor, a520 sd kart kullanıyor. Nihayet, a95 4 AA pil kullanıyor ve daha ağır (piller dahil 335 gr), a520 2 AA pil kullanıyor (piller dahil 230 gr.)
Tüm bu özellikleri gözönüne alırsak, ikisinin de artıları ve eksileri var. benim tercihim, daha yeni bir model olması, hafifliği ve daha uygun fiyatı sebebiyle a520 olurdu.

 

Tarih: 25 Nisan 2005, 13:57 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

Kesinlikle a95 derim. Hareketli LCD ekran ve 1/1.8 " CCD tercih etmek için yeterli neden. A serisi içinde en iyi ürün A95 . 4x zoom ile 3x arasında fark çok az. 4x için a95'ten vazgeçemeye değmez. Kesinlikle pişman olmazsınız. Yine de karar sizin.

 

Tarih: 25 Nisan 2005, 16:09 - İp: yok
centurion
centurion (üye)
İstanbul / Meraklı

sevgili etacarinae,
gördüğünüz gibi herkesin tercihi farklı. ben a520'yi tercih ederken, suysal arkadaşımız a95'i tercih etmiş. o da kendince haklı tabii. ama ben şuna dikkat ederim, çevrilebilir lcd ve sensörün büyüklüğü başlangıç makinesi için çok gerekli nitelikler midir? cebinizde taşıyamayacağınız ağır bir makineyi mi, yoksa kolaylıkla her zaman yanınızda taşıyabileceğiniz ve en az o ağır makine kadar iyi resimler çeken hafif bir makineyi mi tercih edersiniz? karar sizin...

 

Tarih: 25 Nisan 2005, 17:32 - İp: yok
centurion
centurion (üye)
İstanbul / Meraklı

bu arada, a520'nin zayıf bir yanını da vurgulamalıyım. biraz yavaşmış. deklanşöre iki basma arasında geçen süre yaklaşık 2 saniye kadar sürüyormuş!

 

Tarih: 25 Nisan 2005, 17:35 - İp: yok
golden
golden (üye)
İzmir / Amatör

konica minolta dimage z20 490 ytl ye alabilirsin ve bence pek cok makınadan (kendi sınıfında)cok daha ıyı ben aldım ve daha tam cozemedım ama gercekten cok ıyı bır makına

 

Tarih: 25 Nisan 2005, 18:06 - İp: yok
etacarinae
etacarinae (üye)
Ankara / Meraklı

yaklaşık 2 saattir, dışarıda fotoğrafçılara girip bir a95' e bir a520' ye bakıyorum. döner lcd ekran ilk başta önemli değildi ama diğer ekranların çizilme ihtimalinin yanında ekranın korunabilir olması ve farklı çekimlerde sağlayacağı yararları düşününce galiba a95 alacağım. biraz da hoş durmuyor mu sizce centurion üstadın dediği gibi a520' nin yavaşlığını bende okudum ve huzursuz ettiğini söylemeliyim.
Yalnız bu birkaç günlük gecikme bana +20 milyona patladı. biraz büyük bir makine alacağım ama inşallah ağırlığı ve pilleri burnumdan getirmez... Artık bir arkadaşın forumda açtığı konuya da hak vermek üzereyim. "galiba en iyisi almamak". Artık rüyalarıma girmeye başladı çünkü. Korkumdan diğer markalara bakamıyorum, fikrim değişmesin veya aklım karışmasın diya. Galiba hepimizin asıl ihtiyacı, ikna edilmek. yardımlarınız sayesinde ikna oldum, özellikle centurion sana çok teşekkürler, senin yardımların olmasa bu kadar karşılaştırma yapıp bu kadar detay bilgileri öğrenemeyecektim. yardım eden ve ilgilenen diğer arkadaşlarada teşekkürler.

 

Tarih: 25 Nisan 2005, 18:40 - İp: yok
centurion
centurion (üye)
İstanbul / Meraklı

sevgili etacarinae,
aslında olayı bu kadar da büyütmemek lazım. hayat-memat meselesi değil ki bu. bu makinelerin hepsi de sizi memnun edecek makineler. aralarındaki farklar çok da önemsenmeyecek ufak farklar. dolayısıyla, alın bir tanesini ve kurtulun bu ıstıraptan. endişelenmeyin, pişman olmazsınız...

 

Tarih: 26 Nisan 2005, 08:54 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

Centurion A95 ağır değil. Başlangıç için değil de sonra pişman olmamak için özellikleri iyi olanı almak gerekiyor. Hele heraketli LCD ekran çok harika bir icad. Fotoğraf çekerken yerlere yatıp, eğilip, bükülmek zorunda kalmıyorsunuz.
Etacarinae manuel kullanıma izin vermeyen makinalarda fotoğraf işininin zerresini öğrenemezsiniz. Auto çekimlerde istediğiniz sonucu çoğu zaman alamazsınız. İxus serisini tercih etmemeniz bu anlamda isabetli olmuş. Ben makinanın auto çekim modlarının hiç birini kullanmıyorum. Genelde autoda sonuç felaket oluyor. Tabi tercih meselesi. A95 kendini geliştirmek isteyenlere alınacak en uygun makina.

 

Tarih: 26 Nisan 2005, 09:28 - İp: yok