etacarinae
etacarinae (üye)
Ankara / Meraklı

Fiyat Nasıl ? Ve Tavsiyeler ?

Arkadaşlar, hepinize merhaba. Daha önce fotoğrafçılık ile ilgili çok az deneyimim olmasına rağmen her zaman çok ilgimi çekmiştir ve artık öğrenmek istiyorum. Teknik olarak çok fazla bilgim olmadığından; ne istemem gerektiği konusunda fikir beyan etmem çok doğru olmaz ama çok meraklıyım ve dediğim gibi bu işi öğrenmek istiyorum. Öğrendiklerime göre benim gibi meraklılar için olmazsa olmaz konu makinenin ne kadar manuel kullanıma izin verdiği, bir de benim gibi acemilerin ilk isteyeceği, genellikle makinenin kasasının güzel olmasıdır. Genellikle güzel kasalı makineleri sony yapıyor gibi (özellikle T serisi bir kaç model) ama onun da Canon kadar teknik konularda başarılı olmadığını öğrenmiş bulunuyorum. Bende forumlardan ve diğer kaynaklardan yaptığım araştırmaya göre Canon’ cu olmaya çok yakınım. Yalnız Canon’ un hangi modeli ? Canon A95’ in su altı kabı olması ve su altı çekimine izin vermeside beni çok etkiledi, umarım çok ta kötü değildir. Benim şu anda fikrim Canon A95 ve Tayland’ dan 500 milyona buldum. Full manuel kullanıma izin verecek, diğer tavsiye edeceğiniz özelliklerle beraber, tekrardan kararsızlığa itilme ihtimalimi kabul ederek son tavsiyelerinize ve fiyat hakkında fikirlerinize çok ihtiyacım var. Makineyi en geç 2 gün içinde almak istiyorum. Tayland’ dan makine almak isteyen olursa elimden gelen yardımı yapmaya da hazırım. Tekrar herkese merhaba ve teşekkürler.

Tarih: 20 Nisan 2005, 13:40 - İp: yok
centurion
centurion (üye)
İstanbul / Meraklı

a95 iyi bir makina. fakat yeni başlayan biri olarak neden o kadar para veriyorsunuz? aynı markanın a85 ve hatta a75 modeli dahi sizi fazlasıyla tatmin eder. diğer taraftan 500 ytl iyi bir fiyat. türkiyede 800 ytl civarında satılıyor (kdv dahil). ama olası bir arızalanma vb. durumda garantisi olmadığı için makinaya verdiğiniz para kadar tamir ücreti ödemeniz veya daha kötüsü hiç servis alamamanız sözkonusu olabilir...

 

Tarih: 20 Nisan 2005, 13:57 - İp: yok
etacarinae
etacarinae (üye)
Ankara / Meraklı

aralarında az bir fiyat farkı var, onun için en son modelini almak daha mantıklı gözüktü. mesela a80 için 470 milyon, a85 içinde 435 milyon fiyat verdiler. aradaki fark için değmez mi sizce. zaten bu fiyatlarıda toptancının birinden almışlar, diğer dükkanlarda daha pahalı. mesela diğer dükkanlarda a95 için 560 milyon istemişler.

 

Tarih: 20 Nisan 2005, 14:40 - İp: yok
centurion
centurion (üye)
İstanbul / Meraklı

a95in diğer 2 modelden tek farkı 5 mp olması ki bu hiç önemli değil. bir de a85in lcd ekranı çevrilemiyor, a80 ve a95'inkiler çevrilebiliyor. anlatmak istediğim, canon'lar arasında onu ya da şunu tercih et olayı değil. o kadar parayı bir başlangıç makinasına, hem de garantisi olmayan bir makinaya vermeyin. çünkü teknoloji sürekli gelişiyor. fiyatlar sürekli düşüyor. dolayısıyla ilk etapta daha düşük fiyatlı birşey almanızı öneririm.

 

Tarih: 20 Nisan 2005, 16:42 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

A95 gayet güzel makina. LCD'si hem büyük hem de hareketli. Video 30 fsb 'de 30 sn. sınırı var. Diğer video çekim modları 3'er dakikaya kadar izin veriyor. a80 'in LCD'si küçük. Manuel netlemede LCD'nin büyük olması çok işe yarıyor. Manuel kullanıma izin vermesi öğrenmenize çok katkıda bulunacaktır.

#suysal1' tarafından 20.04.2005 17:02:40 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 20 Nisan 2005, 16:58 - İp: yok
etacarinae
etacarinae (üye)
Ankara / Meraklı

centurion, ilgin için teşekkürler. dediğin makineler evet biraz pahalı ama sende biliyorsun ki, bizim milletimizin en önemli özelliğinden birisi ne alırsa son model almasıdır daha düşük fiyata, bana yetecek değişik marka ve model önerilerin olabilir mi çünkü gerçekten vaktim az. tekrar ilgin için teşekkürler

 

Tarih: 20 Nisan 2005, 17:06 - İp: yok
etacarinae
etacarinae (üye)
Ankara / Meraklı

suysal1 sanada teşekkürler, bende hala a95 taraftarıyım. eğer alternatifin varsa dinlemeye hazırım.

 

Tarih: 20 Nisan 2005, 17:11 - İp: yok
centurion
centurion (üye)
İstanbul / Meraklı

garantisiz bir a95 almaktansa, garantili bir a75'i kdv dahil 390 ytl ye (Metro'da) almak bence daha akılcı olur. yok ille yurtdışından getirteceğim diyorsanız o zaman hiç olmazsa Panasonic FZ3 veya FZ5 getirtin aynı paraya. 12x optik zoom'u var, titremelere karşı optik görüntü sabitleme özelliği var.

 

Tarih: 21 Nisan 2005, 12:07 - İp: yok
etacarinae
etacarinae (üye)
Ankara / Meraklı

arkadaşlar, biraz önce teknosaya uğradım. oradaki görevli bana öve öve casio exilim z-50 ve z-55 modelini övdü. sizden ricam, çünkü artık sonuçlandırmam gerekiyor. casionun bu modellerinde veya sony' nin "w" veya "t" serisi modellerinde full manuel kullanım imkanı var mı ? teknik özellikleri dediğim gibi fazla bilmiyorum. resim kalitesi açısından sizin fikirlerinize güveniyorum. ben full manuel kullanım, olabilirse biraz güzel ve küçük bir kasa istiyorum. diğer olması gereken özellikleri ustalar bilir. ilgilenen ve ilgileneceklere tekrar teşekkürler.

 

Tarih: 21 Nisan 2005, 16:48 - İp: yok
centurion
centurion (üye)
İstanbul / Meraklı

saydığınız modellerin hiçbirinde enstantane hzı ve diyafram aralığını manuel olarak ayarlayamazsınız. Sadece manuel fokus ve beyaz ayarı gibi ayarları elle yapabilirsiniz. ama hepsi de gerçekten de temiz resim çeken makinalardır.

 

Tarih: 22 Nisan 2005, 09:12 - İp: yok
etacarinae
etacarinae (üye)
Ankara / Meraklı

centurion ve diğer arkadaşlara bir sorum daha olabilir mi. galiba canon almak üzereyim. yalnız canonun bu ixus serisi ile a95 arasındaki farklılıklar nelerdir. eğer ixus seriside a95 kadar manuel kullanıma izin veriyorsa, ixus almak istiyorum. bir de bu manuel kullanım üstadların anlattığı kadar önemli mi çünkü bir fotoğrafçıyla konuşuyordum inan ne kadar öğrenmek istersen iste o özellikleri kullanmayacaksın dedi çünkü auto modla çekilenlerden çokta farklı olmayacakmış. asıl bilmek istediğim ise a95 gibi full manuel kullanıma izin veren baska hangi makineler var. a95 ile ilgili tek tereddütüm kasa ve ağırlığıyla ilgili yoksa bu işkence şimdiye kadar bitmişti. zaten büyük ihtimalle yarın veya öbür gün aldırıcam.

 

Tarih: 22 Nisan 2005, 18:05 - İp: yok