turk522
turk522 (üye)
Ordu / Amatör

Super Bir Makina...

Pretec sonunda yaptı yapacağını ve üzerinde CANON lensi bulunan Pretec DC3A30'U yaptı. 10x Optik zoom,2.5" lcd ekranı,1cm makro,perde hızından,histogram ayarlarına kadar daha bir çok ayarın yapıldığı full manuel ayarlara sahip,CCD algılayıcısı süper. Aynı model Toshiba PDR-700'ün aynısı. Bu ürünü a-z ye incelemek isterseniz( http://www.steves-digicams.com/2003_reviews/m700.html) adresinden detaylı tüm bilgileri çektiği videoları,fotoğrafları,kameranın hareketli görüntülerini bulabilrisiniz. Bu arada sayfanın en altındaki go to bölümüne tıklayıp makinayla alakalı 2.3.4. sayfalara geçiyosunuz bunu mutlaka inceleyin. Fiyatı: 370$ www.hs.com.tr'de var.

Tarih: 12 Şubat 2004, 12:47 - İp: yok
mersun80
mersun80 (üye)
İstanbul / Amatör

Daha önceden varolan bir makina başka bir markayla piyasaya sürülünce bir şey yapılmış mı oluyor? Bu durumda ne pretec'in ne de Toshiba'nın yaptığı bir şey yok gibi. Kanımca her iki firma da bu ürünü fason olarak uzakdoğuda ürettirip kendi markalarını yapıştırmışlar üstüne. Belki de Toshiba Pretec'e ürettiriyordu makinayı bilemiyorum. Ne olursa olsun bu tip makinalar bana güven vermiyor. Bu aleti almaktansa, Kodak 6490 çok daha mantıklı bir çözüm gibi geliyor.

 

Tarih: 12 Şubat 2004, 13:28 - İp: yok
mersun80
mersun80 (üye)
İstanbul / Amatör

Reklam yaptığını söylemedim, üstüne alınmışsın. İkincisi girersen pretec'in sitesine bir fotoğraf -optik demek daha doğru- markası olmadığını, daha çok mobil bilişim ürünlerine (mp3 player dahil) sahip bir şirket olduğunu görürsün. Henüz 1993'te kurulan bir firmayı da, sanki lütfediyormuş gibi, Kodak'a makine yapmakla -ki hiç bir yerinde yazmıyor bu bilgi, nerden öğrendiğinizi merak ettim- onurlandırmak da ne derece doğru bilmiyorum. Örneğin yukarıda vermiş olduğunuz ürün firmanın web sitesinde ne ilginçtir ki yer almıyor.

Kaldı ki tüm bunları makineyi kötülemek için söylemiyorum. Ancak aynı özelliklere sahip bir Kodak ile Pretec arasındaki fiyat farkının yalnız markadan kaynaklanmadığının da bilinmesi gerekir diye düşünüyorum.

 

Tarih: 12 Şubat 2004, 18:29 - İp: yok
moral
moral (üye)
İstanbul / Meraklı

Ovin 52! Arkadaşım ya kafama takıldı da bu cihazdan ben de yeni bir tane aldım.Gerçekten çok memnunum, ancak benim aldığım ürünün ne lensinde ne de herhangi bir yerinde "CANON 10 X OPTICAL ZOOM" yazmıyor."AUTO FOCUS 10 X OPTICAL ZOOM" yazıyor.Yav nedir bu durum.Sen ce bir açıklaması var mı bak kafama takıldı ithalatçısına sorucam şimdi.Ama sen emin misin böyle bir yazınınvarlığından.Gözünle gördün mü?

 

Tarih: 12 Şubat 2004, 19:11 - İp: yok
mersun80
mersun80 (üye)
İstanbul / Amatör

Neredeyse yarım milyarlık bir makine için, sadece emin olmak yeter mi? En azından kullanma klavuzunda bir yerde yazmalı.
Sanırım bu bile aşağıda bahsettiğim güven duygusunu ve fiyat farkını açıklıyor.

 

Tarih: 13 Şubat 2004, 13:17 - İp: yok
mersun80
mersun80 (üye)
İstanbul / Amatör

Arkadaşlar, anlamıyorsunuz galiba.. İnternete girin, şu makineyi aratın, TR dışında bir yerde, hatta firmanın resmi sitesinde bulabilecek misiniz? Madem söylediğiniz kadar büyük, gelişmiş bir firma, neden dünyanın hiç bir ülkesinde bu makine (DC3a30) satılmıyor? Neden hiç bir yabancı sitede Pretec marka fotoğraf makinelerinin esamesi okunmuyor? Bir tek kameranın kullanım klavuzuna eklenen bir ayrıntı (başka firmalara üretim) neden resmi sitede yer almıyor? Tekrar söylüyorum, Pretec'in dijital dünya ürünleri var, benim eski 64 mb CF kartım da Pretec'ti, ancak dijital kamera üretimi konusunda ciddi şüphelerim var, bu şartlar altında da olmamasına imkan yok! Benim tahminim Pretec'in aslen uzman olduğu konuda (bilişim, CF/SD/MMC kartlar, Kart okuyucular vs) belli başlı firmalara fason üretim yaptığı, bunun yanında hiç bir şekilde optik bir ürünü kendisi imal etmediği. Tabii ki bu da bir tahmin, ne yazık ki sitede böylesine bir bilgi de yer almıyor.

Şunu da belirteyim. Hiç bir optik cihaz görmedim ki, üstünde dünyanın sayılı lens üreticilerinden biri olsun ve bunun markası yer almasın. Böyle bir şey olmaz, kitapçıkta yer aldığını zaten tahmin etmiştim, ancak makinenin üstünde olmaması büyük bir fiyasko.

 

Tarih: 13 Şubat 2004, 15:29 - İp: yok
moral
moral (üye)
İstanbul / Meraklı

benim cevabım "donduran"a...
Bu makinadan DC 3A30-aldım.Bundan önce Nikon coolpix kullandım ve diyebilirim ki neredeyse aynı para olmalarına rağmen Nikon,Pretec'in bu modelinin yanına bile yeklaşamıyor.Tam anlamıyla (bu fiyata)bulunmaz bir ürün.Üzerindeki Polislicon 2,5" Lcd ve 10x optic zoom bile bu makinayı özel yapmaya yeter.Ve gerçekten de Toshiba ile bire bir aynı.Cihaz için yurtdışında yapılmış yorumlar neredeyse mükemmel olduğunu gösteriyor.(www.dpreview.com) adresinde Toshiba PDR-700'e bak ki her iki makina da aynı.
Ha sen kafanı kuma gömmeye devam etmek istersin o başka.

 

Tarih: 14 Şubat 2004, 00:06 - İp: yok
mersun80
mersun80 (üye)
İstanbul / Amatör

Hadi bir şeyi tartışıyoruz doğru düzgün tartışalım. dpreview.com'da Toshiba'nın bu modelinin incelemesi yok. stevesdigicams'e ve dcresource sitelerindeki incelemelere baktım. Pretec olmadığı için baktığım Toshiba'nın bu modeli için dcresource'da yazan ifade, aynen copy-paste'liyorum:

"Overall, the M700's photo quality is good, but not great."
(Sonuçta, M700'ün fotoğraf kalitesi iyi ancak harika değil.)

"Though not a perfect camera, the Toshiba PDR-M700 is .."
(Mükemmel bir kamera olmamakla birlikte, Toshiba..)

Göründüğü gibi kimsenin neredeyse mükemmel dediği falan yok. Bunun yanında zaten olay Toshiba ile değil. Sorun Pretec'le. Pretec ile ilgili olarak okunan yorumlar ne yazık ki hiç de olumlu değil. İş sadece makinenin performansıyla bitmiyor. Satış sonrası teknik desteği, yedek parça bulunumu, arıza çıkartma olasılığı, yetkili servis sorunu. Alacağınız makineyi üreten firma size yalnız garanti değil güven de vermeli, giriyorsunuz Pretec'in sitesine ama böyle bir kamera görünmüyor ürün gamlarında. Daha önceden zaten varolan bir makinanın farklı marka altında piyasaya sürümünü, sanki ilklerin yaratıcısı Pretec'miş gibi, "gene yaptı yapacağını" diyerek sunmak ne derece doğru? Elbette bu bir tercih meselesi, ama yineleyim, insanın aklında bunca şüphe bırakan bir makinadansa, tüm dünyada satılan bir Kodak modelini almak bana daha mantıklı geliyor.

 

Tarih: 14 Şubat 2004, 02:06 - İp: yok
moral
moral (üye)
İstanbul / Meraklı

Birkere bazı gerçekleri ortaya koyalım.Bu makina tabi ki pek çok canon-nikon-pentax gibi cihaza göre mükemmel değil.Ama fiyat performans olarak ele alınacaksa ve vereceğiniz para maksimum 400$ ise sizi temin ederim ki pek bu fiyat limitine alabileceğiniz tüm nikon-pantax-kodak-HP-canon-minolta-casio vs. cihazdan kat ve kat üstün.(AYRICA DA 380$)İki kere iki dört.Buradan esip gürlemek kolay.Gidin ve makinayı inceleyin ben bu fiyata HP-NİKON COOLPİX 3200-KODAK ve CASİO inceledim.Kesinlikle bu cihazlardan daha iyi.Herkesi temin ederim.Ayrıca burada sözkonusu olan bir digital cihaz ki bu cihaza verilen 2 yıl garanti bence kafi.LEİCA ya da Canon eos kasa bir şeye almıyorum ki evladiyelik olsun kaldı Ki KODAK denilen alet de 2 yıl sonra ne olur kim kullanır bilinmez.Hangimiz 2- 3 yıl önce aldığı bir digital cihaza hala gözü gibi bakıyor.
Arkadaşlar,
Paranızın kıymetini bilin,bu ülke tam bir spekülasyon cenneti ve her konuda olduğu gibi bazı köşe başları bu sektörde de tutulmuş durumda.Bazı markaların vasat modelleri sırf isim imajı sayesinde size satılıyor.Söz konusu olan Pretec dc 3a30 cihazı, tabiki bir Canon eos 300D-G5 ya da Nikon coolpix 8700 gibi cihazlarla mukayese edilemez.Ama bu cihazlara ulaşamıyorsanız da gidip paranızı (dx6490'ıbu konunun dışında tutyorum ki bu cihazda pahallı )DX 6440 ve türevlerine gömmeyin üzülürsünüz.Bu makinalar ile ancak fotoğraf çekersiniz,ama bu işin inceliklerine giremezsiniz.
Fazla söze gerek yok gidin ve Pretec' diğerleriyle bir karşılaştırın.

 

Tarih: 14 Şubat 2004, 13:46 - İp: yok
mersun80
mersun80 (üye)
İstanbul / Amatör

Bazı markalar sırf ismi oldukları için satılmıyor, aynı özelliklere sahip Skoda ile VW arasındaki fark sadece ismimidir sizce? Kesinlikle katılıyorum, bu ülkede para kolay kazanılmıyor, yirmi defa yazdım gene yazıyorum, şu makine bozulsa firma iki yıl garanti verse de, haksız bir şekilde "kullanım hatası" dese ne yapacaksınız? Firmanın sitesinde bile ürün yok, firmaya yazı yazsanız "bizim böyle bir modelimiz yokki" demeleri olası! Evet, tutumlu olmak lazım, bir düşünürün söylediği gibi: "Ucuz mal alacak kadar zengin değilim".

Tekstilde tuşe diye bir terim vardır, kumaşa ellediğinizde sizde uyandırdığı duyguya denir, ve gerçekten kalitede önemli bir etkendir. Bir arkadaş gürlemek demiş, ben sayısız Pretec makineyi de inceledim kendi makinemi almadan önce (Canon A60), sırf elinize aldığınızda bile, size verdiği doygunluk hissiyle aralarındaki kalite farkını anlıyorsunuz. Kimse de kusura bakmasın, 2-3 yılda bir neden 500 milyon harcayım ki? Eğer alacağım makine benim ihtiyaçlarımı karşılıyorsa, ben neden değiştirmek isteyim ki makinemi? (artık kullanılmaz duruma gelmediği sürece!) Söylenenler sırf fiyat performans oranı değil ki (ki performans konusu da su götürür cinsten, o fotoğraflara baktım, bazıları ışık kaynağı arkaya alınmasına rağmen karanlık çıkmış??)..

Pretec'i savunmak için Kodak'ı kötüleyenlerden kaç tanesi, Kodak'ın, dijital kamera teknolojisini, 1993 te NASA için, ilk kez üreten firma olduğunu biliyor?

 

Tarih: 14 Şubat 2004, 23:36 - İp: yok
mersun80
mersun80 (üye)
İstanbul / Amatör

Bakın internetten neler çıktı. Pretec'in bu makineyi fason ürettirip üstüne markasını basmasıyla ilgili savım üzerine:

http://digitalcameras.kelkoo.co.uk/b/a/sbs/124901/7308928.html

Demek bu modeli üreten yalnız Pretec değil. Premier'in de her nasılsa aynı model ismiyle bu makineyi üretimi(!) var. Hatta neredeyse tüm Pretec modelleri Premier olarak da yer almakta. İlginç tabii.. (premier in resmi bir web sayfasını bulamadığım için firma hakkında yorum yapamayacağım, sanırım siz Premier markasını gazetelerden falan biliyorsunuz)

 

Tarih: 14 Şubat 2004, 23:59 - İp: yok